Şimdi Ara

KABLOSUZ KAPI ZİLİ PROBLEMİ OLANLAR BURAYA LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
3
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar size kablosuz kapı zili konusunda yaşadığım sorunları ve bulduğum çözümü paylaşmak istiyorum, benzer sorunları yaşayan arkadaşlara belki fikir verebilirim;


    Bir Toplu konut sitesinde oturuyorum, sitenin standart zil sistemi daire içinde kapı kenarında ki telefon dan ibaret, yanlış duymadınız; telefonun ahizesini hem apartman dış kapısına gelenle görüşmek için, hem de zil hoparlörü olarak kullanan ucuz bir sistem.


    Sonuç olarak telefon kulaklığını zil olarak kullanan bir sistemin zil sesi güçsüz olduğu için, daire kapısından birisi zile bastığında kapıya yakın yerlerden zilin sesini duyabiliyoruz, fakat arka odalarda oturuyorsak, kapı kapalıysa , Tv sesi de açılmışsa zil sesini duyamıyoruz (sesi güçlü 1 zil olsa bile, 1 zil yetersiz kalıyor). Hele birde arka odalar da kulakları ağır işiten yaşlı bir bireyiniz var ise, tv de açıksa o bireyin zil sesini duyması imkansız.

    Netice olarak kapıya gelen kişi, evde kimse yok diye geri gidiyordu.


    BAŞARISIZ DENEMELER;

    Çözüm olarak; kablosuz zil kullanmaya ve 1 buton ve 2 tane alıcı zil almaya karar verdim;

    İlk önce ülkemizden kablosuz 1 buton 2 zil şeklinde set satın aldım, fakat hiçbir hayrını göremedim.

    Çünkü; alıcı ziller nedenini anlayamadığım bir şekilde bazen kendi kendine çalıyordu, ayrıca sisteme aynı marka üründen bir zil daha ilave etmek istediğimde ilk satın aldığımla sonra satın aldığımın frekansları uyuşmadı (aynı marka ve model olmasına rağmen). Daha sonra 1 buton 4 zil seti şeklinde satın aldığım başka bir marka üründe de yine kendi kendine zil çalma problemi oluştu.


    Hatta satın aldığım diğer bir marka da, elektrikler kesilip tekrar geri gelince zil çalıyordu, tam bir saçmalık. 

    Bunu tasarlayan mühendiste ne zeka varmış ama, elektrik kesilip tekrar geldiğinde çalan zilin kişiyi rahatsız edebileceğini ön göremeyen zeka.

    Markayı da söyleyeyim de yanlışlıkla almayınız: CACAZI


    Yani düşünün gecenin bir yarısı kapı zili sesiyle kapıya birisi geldi diye kalkıyorsunuz, kapıda kimse yok. Zil çevrede ki bir elektronik cihazın frekansından etkileniyor ama bunun ne olduğunu bulmam imkansız. Ya da yukarıda bahsettiğim gibi elektrikler kesilip tekrar geldiğinde zil çalıyordu.

    Kapı zilini çalıp kaçan yaramaz çocuklar olasılığını da eledim.


    VE EN SONUNDA BAŞARI

    Bu kötü deneyimlerden ve Türkiye de aldığım bu kalitesiz ürünlerden sonra yurt dışından sıkı bir araştırmadan sonra Aliexpress' den SMATRUL marka kablosuz kapı zili seti (1 verici buton, 4 alıcı zil) satın aldım, her odaya birer tane koydum, yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, hangi odada olursak olalım zil sesini duymak garanti, ışıklı uyarı da bonus, üründen çok memnunum, tavsiye ediyorum.


    Daire kapıma gelenin yalnızca benim koyduğum butona basmasını garantilemek içinde, eski butonu iptal etmem gerekiyordu, bunun için bulduğum çözüm çok basit; eski zil butonunu sökmeden üzerine elektrikçilerin kullandığı buat kapağı yapıştırıp kapadım. Onun yan tarafına da yeni butonu koydum.


    SMATRUL marka kablosuz kapı zili setinin en önemli özellikleri;

    *Kapıda ki verici Buton kinetik enerjiyle çalışıyor, yani pilsiz, pil derdi yok.


    *Alıcı ziller 220 volt elektrikle çalışıyor, görsel ışıklı uyarı, ses seviyesi ve melodi seçimi ayarlarını bir kere yaptıktan sonra, elektrikler kesilip tekrar gelse bile yaptığınız ayarlar kaybolmuyor.


    *zil çaldığında isterseniz görsel ışıklı yanıp-sönen uyarı da verebiliyor (yalnızca zil çaldığında yansın, sürekli ışık yansın (gece lambası modu), zil sesi çalmasın yalnızca görsel ışıklı uyarı versin (sessizlik modu), hiç ışıklı uyarı vermesin yalnızca zil çalsın gibi).


    *Daha sonra yeni bir satın alma yapıp, sisteme bir veya birden fazla alıcı zil ve verici buton daha ilave etmek istediğinizde frekanslar uyuşuyor, sadece eşleştirme işlemi yapmanız gerekiyor, o da çok basit.


    *alıcı ile vericileri eşleştirme çok basit, isterseniz farklı eşleştirmeler ve gruplar yapabilirsiniz; 1 buton-4 zil, 2 buton-5 zil gibi.

    Ya da 2 buton 6 zil satın aldığınızı varsayalım, bunu 2 x (1buton-3 zil) şeklinde 2 ayrı grup yapabiliyorsunuz bu 2 grubun frekansları biribirine karışmıyor, ya da 2 butonu 6 zili çaldıracak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.


    *Alıcı zillerin çok fazla melodi çeşidi var, melodi ses kalitesi cep telefonlarında ki gibi kaliteli polifonik ses, kulak tırmalamıyor. Ses seviyesi şiddeti en yüksek ayarda bana göre yüksek ve yeterli.


    *Yukarıda bahsettiğim problemlerin hiç birisi bu üründe yok




    Gördüğünüz gibi bu bahsettiğim ürünlerin hepsi Çin' de üretiliyor, ama biri kaliteli diğeri kalitesiz.




    Not:

    Kesinlikle reklam yapmıyorum, amacım aynı sıkıntıyı çekenlere yardımcı olmak.


    satın aldığım link:

    aliexpress.com
    142.49TRY 36% OFF|SMATRUL kendi kendine çalışan su geçirmez kablosuz kapı zili kapı zili gece lambası pil ab tak akıllı ev 1 2 düğme 1 2 alıcı|wireless doorbell|waterproof wireless doorbellwireless waterproof doorbell - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/32851270886.html?gatewayAdapt=glo2tur&spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef3d12oPpeyp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 25 Şubat 2022; 15:43:22 >







  • Benimde şöyle bir sorunum var yerli marka çin üretimli zil sizinde yazdığınız gibi kendi kendine çalıyordu gece gündüz demeden yerini değiştirdim o sorun kısmen halloldu.

    Şimdiki sıkıntı pillerinin 10 günde bir tamamen bitmesi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.