Şimdi Ara

Çaktırmadan adım adım hızı düşürme politikası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 70 mbit aldığım DL hızını sesim çıkmadığı için 10'ar 10'ar düşürdüler , şuan 18mbit hız alıyorum. Şikayet kaydı oluşturmasam 8'e falan düşer haftaya. Bu bir firma politikasıdır. Halinden memnun ve itirazın yoksa adamlar parasını ödediğin hızını göz göre göre ÇALIYOR. Türkiye'de internet gibi elzem bir teknoloji kimlerin elinde görüyoruz ne yazık ki. Al birini vur ötekine... Haram zıkkım olsun alın terimle kazandığım parayla ödediğim bütün faturalar.

    Edit:
    Arkadaşlar şuanki durumum boş portla alakalı değil, yeni abone değilim, 1 sene olacak neredeyse turknete geçeli. Geçen ay 2 kere 10mbit 10mbit hızım düşürüldü, neyse dedim down yapmıyorum pek, pingim düşük diye ses çıkarmadım. Akşam Netflixte açtığım filmin önyükleme yapmasından anladım hızın iyice düştüğünü . Modem sayfasına girince gördüm yeni atanmış dip hızımı, aç kapa yaptım modemi, dip hız değişmedi, şikayet oluşturdum firmaya. Bunlar kurumsal hırsız. Ttnetle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    Edit 2:
    1 haftadır ara ara sistem mesajları geliyor, 5 saattir kopma yok, maşallah diye. Defalarca yazmama rağmen halen sorun başlığı "kopma problemi", yeni destek kaydı da açamıyorum, salak sistemleri izin vermiyor. Türk telekom saha ekiplerine bildirmişler şikayetimi , güzel hoş ama şikayet bilgisi şu "abonenin hattı sürekli kopuyor" . Telekom da iş emrini "kopma yok , sorunsuz" diye cevaplamış doğal olarak. Tam bir boş döngü. Derdini anlatacak kimse yok.

    Edit 3:
    Türktelekomu aradığımda altyapımın 79 mbiti desteklediği Bilgisi verildi. Bize geçerseniz vereceğimiz hız altyapınızın hızı olur dendi. Bir kaç gün içinde çözülmezse internet aboneliğimi Türk telekoma taşıyacağım, aylık 113tl veririm kafam rahat olur.

    Edit 4: Foto - çıldırttı bu firma Çaktırmadan adım adım hızı düşürme politikası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeterözeR -- 3 Kasım 2020; 15:52:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • bunu yapan turk telekom değil türknet bende turknete geçmeden önce alt yapı sorgulamada 85 mbit hız alacağım bilgisi vardı her yerde sonra turknete geçtim alt yapı sorgulama yaptım yine her yerde 17 mbite düştü maximum alacağım hız turknet 5 para etmez dandik bi internet servis sağlayıcısı 1 ay olmadı türknete geçtim stresten sıkıntıdan kurtulamıyorum turknet sorunları yüzünden Veterozer hiç uğraşma iptal et aboneliğini başka internet servis sağlayıcıya geç bu sorunu çözemezsin turknetle ayları bulur çözmen oda çözebilirsen yani çok uğraşman lazım çözmek için bu sorununu onun için hiç strese sıkıntıya girme bedavadan başka internet servis sağlayıcıya geç senin için en iyisi bu

    Türknet 5 yaşında çocuk mu kardeşim? Şu forumda her gün onlarca konu açılıyor, yetkili arkadaş konulara çağırılıyor. Anlaşma belli, ödenen para belli. Eğer tt vaadettiği hizmeti sağlamıyorsa gitsin btk'ya başvursun. Müşteri olarak bu sorumluluk bana ait değil. 3 ay önce türknette idim 12 mbps hızda üstelik 5 dakikada bir internetim gidiyordu, şu an aynı altyapıdan millenicom'a geçtim 35 mbps mis gibi kullanıyorum. 2 firma da aynı sağlayıcının altyapısından hizmet veriyor.
  • Bunu yapan turknet değil turktelekom. Çünkü kendi altyapısından yüksek hız verdirmek istemiyor.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    bunu yapan turk telekom değil türknet bende turknete geçmeden önce alt yapı sorgulamada 85 mbit hız alacağım bilgisi vardı her yerde sonra turknete geçtim alt yapı sorgulama yaptım yine her yerde 17 mbite düştü maximum alacağım hız turknet 5 para etmez dandik bi internet servis sağlayıcısı 1 ay olmadı türknete geçtim stresten sıkıntıdan kurtulamıyorum turknet sorunları yüzünden Veterozer hiç uğraşma iptal et aboneliğini başka internet servis sağlayıcıya geç bu sorunu çözemezsin turknetle ayları bulur çözmen oda çözebilirsen yani çok uğraşman lazım çözmek için bu sorununu onun için hiç strese sıkıntıya girme bedavadan başka internet servis sağlayıcıya geç senin için en iyisi bu

  • Nomansy N kullanıcısına yanıt

    Türknete geçtikten sonra size port veren ttnet bunu bilmiyor mu sanıyorsunuz ? Kendi abonesinin hızını hiçbir zaman düşürmez ama turknet abonesinin hızını düşürür. Turknetin hızlara müdahale yetkisi bile yok. TTnete emir gönderiyor ve hızları öyle değiştiriyor. 2-3 yıldır bu işin içindeyim. Hızlarınızı değiştiren veya portlarla oynayan her zaman ttnettir. Çünkü kabloların sahibi ttnet

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    sende nasıl bi beyin yapısı var merak ettim şuan her sorun turktelekomla alaklı değil bellemişsiniz bişe yok turk telekomun alt yapısı yok kablolar turktelekomun türknet ak kaşık mı zannediyorsun boş konusuyorsun şuan bu sorun yüzde 1000 türknet kaynaklı

  • Nomansy N kullanıcısına yanıt

    peki

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam bence de sorun türknet kaynaklı :)

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Türknet 5 yaşında çocuk mu kardeşim? Şu forumda her gün onlarca konu açılıyor, yetkili arkadaş konulara çağırılıyor. Anlaşma belli, ödenen para belli. Eğer tt vaadettiği hizmeti sağlamıyorsa gitsin btk'ya başvursun. Müşteri olarak bu sorumluluk bana ait değil. 3 ay önce türknette idim 12 mbps hızda üstelik 5 dakikada bir internetim gidiyordu, şu an aynı altyapıdan millenicom'a geçtim 35 mbps mis gibi kullanıyorum. 2 firma da aynı sağlayıcının altyapısından hizmet veriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nomansy N kullanıcısına yanıt
    Turknet teknik destek konusunda rezalet bir firmadır ve özellikle sosyal medyadaki destej ekibi yorumları seçerek yanıt verir. Bunun gibi sayısız eksisi dile getirilebilir lakin bir gerçek var ki Yapa haricindeki xDSL bağlantılarına direkt olarak kendileri müdahele edememekte. VAE xDSL' lerde tamamen Türk Telekom' a bağlılar arkadaşın dediği gibi. Böyle çocuksu/ergenimsi bir şekilde yanıt vereceğinize vermeyin daha iyi, kendinizi alçaltmaktan fazlasına yaramaz bu yaptığınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nomansy N kullanıcısına yanıt
    İlk başta 85 MBPS hizmet verilebileceği vaat edilip sonradan yapılan sistem sorgulamalarında 17 MBPS hizmet alınabileceği gözükmekteyse boşta port olmadığındandır. Netspeed' in altyapı sorgulama ekranını açıp bakın port var mı ya da yok mu diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimse kimsenin hızını öyle kafasına göre azaltamaz sürekli. Sözleşmeler var SLA'ler var, BTK'dan cezayı yer Türk Telekom böyle bir şey yapması durumunda. Tahminimce Turknet son zamanlarda fazla abone kazandı ve Network elemanlarını güçlendiremedi ise sorun budur. Ben kablonet kullanıyorum onda da hız düşüşü var, türkiye geneli bir sorun olduğunu düşünüyorum, ana omurgada bir sorun olabilir emin değilim.

  • indie sever şuan sende boş konusuyorsun turktelekomdan ya da başka bir internet servis sağlayıcısından nakil yapılırken türknet web sayfasında ne diyor burayı iyi oku bak: "TurkNet'e mevcut kullandığınız internet hizmetinizi kapattırarak geldiğinizde, santralde size ayrılan VDSL veya ADSL portları boşa çıkar. Ve bazı santrallerde müsait port sayısı yeterli olmadığından size hizmet veremeyebiliriz. Daha yüksek hız sağlayan VDSL hizmeti aldığınızı düşünelim. Hizmeti kapattırdınız, VDSL portunuz boşa çıktı ve siz TurkNet'e abone olana kadar başkası geldi ve bu port ona verildi. Başka müsait port yoksa VDSL yerine daha az hızlı ADSL hizmeti almak durumunda kalabilirsiniz. Hatta hiç müsait port yoksa bölgenizde port sayıları artırılana kadar hizmet alamayabilirsiniz. Ama mevcut operatörünüzü kapattırmadan TurkNet'li olduğunuzda portunuz boşa çıkmadan geçiş yapıldığı için port yok sorunuyla karşılaşmazsınız. Ve neredeyse internetiniz hiç kesilmeden TurkNet'li olursunuz." ben ne yaptım? hattımı iptal ettirmeden nakil yaptırdım nasıl port olmayacak bu durumda ? ve alt yapı sorgulamada hızım 17 mbite düştkten sonra turknet online işlem merkezinden paket yükseltme yaptım ve sonrasında ne oldu biliyor musun? paket yükseldikten sonra tekrar alt yapı sorgulama yaptığımda alabileceğim en yüksek hız 85 mbite geri döndü burda daha öncede dediğim gibi konuşmak için konuşan çok boş insan var bu tip insanları kaale alıp cevap bile vermeye değmez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nomansy -- 29 Ekim 2020; 1:44:34 >




  • Arkadaşlar şuanki durumum boş portla alakalı değil, yeni abone değilim, 1 sene olacak neredeyse turknete geçeli. Geçen ay 2 kere 10mbit 10mbit hızım düşürüldü, neyse dedim down yapmıyorum pek, pingim düşük diye ses çıkarmadım. Akşam Netflixte açtığım filmin önyükleme yapmasından anladım hızın iyice düştüğünü . Modem sayfasına girince gördüm yeni atanmış dip hızımı, aç kapa yaptım modemi, dip hız değişmedi, şikayet oluşturdum firmaya. Bunlar kurumsal hırsız. Ttnetle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lost in turkey kullanıcısına yanıt
    Kablonet kullanıyorum ve bende bir sorun yok hocam, 100 MBPS' ye 5 MBPS' yi tam olarak almaktayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benimde ttnet 24'ten 8'e düştü bir anda, arıza kaydı açtık geldiler tesisat problemli ayağına yatıp gittiler Çaktırmadan adım adım hızı düşürme politikası 

  • Merhaba, hizmetinizi ve hız profilinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

    Keşke işler o kadar kolay olsa

  • Bunu yapan turktelekom, yakındaki dolaptan bizi çıkarıp direkt 2 km ötedeki merkeze bağlayıp hızımızı 6 ya düşürdü.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede vatandaş mağdur olur ama şirketler olmaz. Türknet gerçekten çözüm arasa bir çıkar yol illa ki bulur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heliosis

    Bunu yapan turktelekom, yakındaki dolaptan bizi çıkarıp direkt 2 km ötedeki merkeze bağlayıp hızımızı 6 ya düşürdü.

    Onu yapan turk telekom değil turknet... Seni yakınındaki saha dolabından alıp yapaya gecirmis ve de en uzak santrale gondermis..

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.