Şimdi Ara

'Çakar lambalı ağır abiler bu defa yanıldılar' (Duyarlı vatandaş içerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artist ne de çok biliyor.Yok polis araçları çakar takamazmış,sivil araçlar çakar takamazmış,internetten araştırmış,yok görev kağıdıymış vs.vs. bir sürü zırva... Öğrenmişler bir yerden görev kağıdı lafını anca onu atar dururlar.Bre cahil,bre çok bilmiş, asayiş ekibine merkezden o an anons gelir gasp, hırsızlık,cinayet vs. ekip de hemen olay yerine intikal eder.Gidip ilçe emniyete görev kağıdı mı alacak bu adamlar? Misal kavga var anons geldi çıktılar yola ama trafik felç, emniyet şeridine girmeyip de ne yapsın? Bu araç sivil de olabilir resmi de.Herşey dışardan göründüğü gibi değil,kurumun içindekilere sorun siz onu.He tamam herkes sütten çıkma ak kaşık mı? Keyfi kullanan yok mu illaki vardır,ama öyle çok bilmişlik yapıp artist artist goy goy yapmanın manası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stasi

Trafik polisleri hakimlere ceza yazıyor. Hatta bir başsavcının, adliye personelinin trafik suçlarının görmezden gelinmemesi için talimat verdiğini biliyorum.

Hakim ve savcılar her durumda polisin amiridir. Devlette amire ceza yazamazsın. Üst makama bildirirsin. Burada senin dediğinde polis başsavcıdan resmi talimat aldığı için yazmalıdır ki yazmasını engelleyen durum da yoktur. Gene üst makama bildirme olayı olabilir. Yaz tatilinde iyice öğrenirim yönetmelik filan değişikliği var mı diye. Çünkü benim gördüğüm teslim edilen hakim/savcıya yazılan trafik cezası polisten değil de adalet bakanlığı üzerinden gelen yazıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Imam cemaat durumu.

Tabi cemaat vekiller, ust duzey devlet memuru.

Tr bu ne yazikki.Youtubede bir bakin japon basbakaninin korumalari ne yapiyor halka nasil davraniyor.

Japonlar bir çok konuda örnek alınmalı sadece biz değil bence medeniyet olarak dünyaya örnek olacak kadar mütevazı ve kibarlar. Ancak dengimiz maalesef japonya değil ona bakarsak ABD başkanı konvoyunu inceleyin bizimkinden 10.kat fazla ve polisler çok acımasız sıkıysa başkanın konvoyuna yol verme yakarlar. Dediğim gibi dış ülkeler ile kıyas yaparken dikkat edelim lütfen.

Not: bu tarz konvoylardan bende rahatsızım ancak su an için başka yolu yok sanırım ülke şartları ortada :(

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Hakim polisin amiri değildir. Savcı da, adli kolluğun amiridir. Trafik polisi idari kolluktur ve vali/kaymakam/emniyet amirinin emrindedir. Resmi araçlara yazılan cezalar ayrı. Ancak polis, ehliyet sahibine ceza yazarken mesleki bilgileri tutanağa işlemiyor. Sistemde de böyle bir veri tabanı yok. Hakim de olsa, savcı da olsa araç hususi ise, ceza ilgili kişiye doğrudan gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Artist ne de çok biliyor.Yok polis araçları çakar takamazmış,sivil araçlar çakar takamazmış,internetten araştırmış,yok görev kağıdıymış vs.vs. bir sürü zırva... Öğrenmişler bir yerden görev kağıdı lafını anca onu atar dururlar.Bre cahil,bre çok bilmiş, asayiş ekibine merkezden o an anons gelir gasp, hırsızlık,cinayet vs. ekip de hemen olay yerine intikal eder.Gidip ilçe emniyete görev kağıdı mı alacak bu adamlar? Misal kavga var anons geldi çıktılar yola ama trafik felç, emniyet şeridine girmeyip de ne yapsın? Bu araç sivil de olabilir resmi de.Herşey dışardan göründüğü gibi değil,kurumun içindekilere sorun siz onu.He tamam herkes sütten çıkma ak kaşık mı? Keyfi kullanan yok mu illaki vardır,ama öyle çok bilmişlik yapıp artist artist goy goy yapmanın manası yok.

peki araçtan inenlerin, şoförü 'yol vermemekten ve diklenmekten işlem yapılacak' demesi?
    Bu artistlik değil mi?

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=wQeYnWtLWpE

Tabii ki olması gerekeni gösteriyor. Bana komik geldi.
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Değil ise polis tutuklama emrini kimden alıyor. Validen mi? Yada gözaltı emrini kaymakam mı veriyor. Emir veriyorsan amirsin bu kadar basit bence. Direk değildir ama polis gidip de amirim değilsin demez.

Haa bu arada bu olması gereken yöntem fetöcüler yüzünden istismar edildi. Değişiklikler var fakat mantık gene işliyor. Torpilci adam kayırmacı düzen devam ettiği sürece istismar edilmeye devam edecektir. Onun için biraz daha dolaylı işlemler, direk değil artık ama genede amiridir. Önceki mesajlarımda yazmıştım adalet bakanlığından gelen cezayı kendim gördüm. Okullar kapandıktan sonra adli tatilde öğrenirim, değişikliler varsa bende merak ettim.

Ki hakim savcılar öyle kafasına göre trafikte hareket eden insanlar değiller herkes kadar onlarda kurallara uyuyor ve dikkat ediyor. Benden daha çok uyduklarını bile söyleyebilirim. Geçiş üstünlüğü olmadığı halde resmi plakalı araçlar daha az kurallara dikkat ediyor.

• yol biraz kilitlenince çakarını yakıp emniyet şeridinden yola devam eden ne idüğü belirsiz çok araç gördüm.

bu arada Devlet Bahçelinin o videolarındaki korumalar özel mi devlet koruması mı o da biraz muamma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Millet vekili olsada emniyet şeridinden gitmesi yasaktır.

Hakim ve Savcıya serbest

Dediğinizde çok yanılıyorsunuz. Emniyet mensubu hakim ve savcıya ceza yazamaz. Bu serbest olduğu da anlamına gelmez. Ceza gerektirecek durumu adalet bakanlığına bildirilir. Adalet bakanlığı ise gerekli işlemi veya cezayı yapar. Bu durumdaki en azından bir aşırı hız cezasının geldiğini kendi gözlerimle gördüm.

Konu ehemniyet şeridi

Hakim arkadaş "İBB' ye plakayı bildirdim ehemniyet şeridi ve ispark bedava" dedi

Adliye müdürü "Adliye araçlarına gelen ehemniyet şeridi ihlal cezalarını sulh ceza hakimliği tek tek kaldırıyor" deyip 2 klasörden ibaret örnek kararları gösterdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuammA_

Bilmiyorsanız biraz düşünün mantık yürütün lütfen; o araçlar takip mesafesine uyamaz öyle bir kaide yok. Birbirlerine yakın gitmek zorundalar ki onlarda biliyor en ufak bir frende zincirlime kaza olacağını lakin belirli güvenlik sebebleri nedeni ile öyle olmak zorunda, hız konusunda haklı olabilirsiniz ama onunda yerine göre sebebleri olabiliyor.

Ya birakin Allah askina, herkeste kendini bir onemli gorme hastaligi var bu ulkede. Belediye baskani korumayla geziyor, parti il baskani korumayla geziyor. Guneydoguda olsak hadi neyse.

X partisi il baskanini kim oldurmek istesin hadi istedi diyelim o 2 arabami onleyecek bunu.

Korumayla adam korunsaydi amerikan baskani jfk kendi ulkesinin ortasinda suikaste kurban gitmezdi.

O koruma araclari anca senden benden korur.

Hayirli gunler.

• Tuningçilerde, internette çatır çatır çakar megafon satılıyor. Sadece polisler takabilse, çakarla gelenin kesin polis olduığunu bilsek yol verelim amenna.
    Önüne gelenin çakar takıp polis, görevli kılığında yol isteyip emniyet şeridinden gittiği kadar başıboş bir trafikte yol almaya çalışıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: MuammA_

Bilmiyorsanız biraz düşünün mantık yürütün lütfen; o araçlar takip mesafesine uyamaz öyle bir kaide yok. Birbirlerine yakın gitmek zorundalar ki onlarda biliyor en ufak bir frende zincirlime kaza olacağını lakin belirli güvenlik sebebleri nedeni ile öyle olmak zorunda, hız konusunda haklı olabilirsiniz ama onunda yerine göre sebebleri olabiliyor.

Ya birakin Allah askina, herkeste kendini bir onemli gorme hastaligi var bu ulkede. Belediye baskani korumayla geziyor, parti il baskani korumayla geziyor. Guneydoguda olsak hadi neyse.

X partisi il baskanini kim oldurmek istesin hadi istedi diyelim o 2 arabami onleyecek bunu.

Korumayla adam korunsaydi amerikan baskani jfk kendi ulkesinin ortasinda suikaste kurban gitmezdi.

O koruma araclari anca senden benden korur.

Hayirli gunler.

Mesaja giriş şeklin hoş olmasa da cevap vereyim ben zaten olmalı diye savunmuyorum ülke şartları bu şekilde maalesef diye belirtmiştim bir mesajimda keşke bizimde bisiklete binen liderlerimiz olsa bunu kim istemez.

Vel hasılı kelam uzatmaya gerek ortada yanlış varsa her iki tarafda kusurludur.

İyi günler...

• Durumda 2 saçmalık var.

Polisler görevde olsa araçtan inmezler.

Adam haksız olsa işlem yaparlardı. Onu da yapmıyorlar.

Ayrıca madem bunlar polis, neden resmi polis geliyor? Alıp götürsün siviller!

• quote:

Değil ise polis tutuklama emrini kimden alıyor. Validen mi? Yada gözaltı emrini kaymakam mı veriyor. Emir veriyorsan amirsin bu kadar basit bence. Direk değildir ama polis gidip de amirim değilsin demez.

Haa bu arada bu olması gereken yöntem fetöcüler yüzünden istismar edildi. Değişiklikler var fakat mantık gene işliyor. Torpilci adam kayırmacı düzen devam ettiği sürece istismar edilmeye devam edecektir. Onun için biraz daha dolaylı işlemler, direk değil artık ama genede amiridir. Önceki mesajlarımda yazmıştım adalet bakanlığından gelen cezayı kendim gördüm. Okullar kapandıktan sonra adli tatilde öğrenirim, değişikliler varsa bende merak ettim.

Ki hakim savcılar öyle kafasına göre trafikte hareket eden insanlar değiller herkes kadar onlarda kurallara uyuyor ve dikkat ediyor. Benden daha çok uyduklarını bile söyleyebilirim. Geçiş üstünlüğü olmadığı halde resmi plakalı araçlar daha az kurallara dikkat ediyor.

Bunu dami fetocular yapti

• Değil dostum, küfür etmiyorlar kaba davranmıyorlar.Adam bile bile emniyet şeridini kapatamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Millet vekili olsada emniyet şeridinden gitmesi yasaktır.

Hakim ve Savcıya serbest

herkes birşey sallıyor. emniyet şeridinde polis, ambulans, hakim-savcı kimse gidemez. ambulanslar sol şeritten gitmek zorundadır. en azından kağıt üzerinde böyle. çarpışmalı kaza olduğunda o ambulans sürücüsünün de polisin de başı sıkıntıya girer.
  • quote:

Madde 71 – Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar öncelik sırasıyla şunlardır:
    a) Cankurtaran araçları, yaralı veya acil hasta taşıyan araçlar,
    b) İtfaiye araçları,
    c) Hükümlü veya sanığı takip eden veya emniyet ve asayişi korumak için acele olay yerine giden zabıta araçları,
    d) Bir trafik suçu işleyerek kaçan aracı takip eden veya trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine gitmekte olan görevlilere ait araçlar,
    e) (Değişik: 20/2/2014-6525/14 md.) Afet ve acil durum hâllerinde afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar,
    f) Koruma ile görevli ve korunan araçlar,
    Bu araçlar görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir.
    Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak,duyulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretini vermek şartı ile kullanılır.
    Bu araçlar, bu Kanun ve yönetmelikte yazılı trafik kısıtlama ve yasaklarına bağlı değildir.
    Bunların birbirleriyle karşılaşmalarında birinin diğerine göre geçiş üstünlüğü yukarıda yazılı olan sıraya göredir.
    Zorunluluk olmadığı hallerde geçiş üstünlüğünü kullanmak yasaktır.

Gerekli kanun maddesi bu polis aracı ister resmi olsun ister sivil en sonunda ne yazmış zorunluluk olmadığı hallerde geçiş üstünlüğünü kullanmak yasaktır.

Zorunluluk olsaydı bu polisler bu araç ile uğraşır mıydı. Tabii ki hayır. Kıyafetlerinden ve davranışlarından anlaşıldığı gibi trafikten kurtulmak için çakarı yaktıkları belli. Babam emekli polis onunla bazen inatlaşırız.

geçiş üstünlüğünü yanlış yorumlamışsın. ambulans dahi emniyet şeridinden gidemez. en azından kağıt üstünde öyle. sol şeritten gitmesi gerekiyor.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Hocam tutuklama emrinin dayanağı mahkeme kararıdır. Hakim emri değil.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Emniyet şeridi ihlalini aratırken, emniyet şeridi ihlallerinde bu kanun maddesine göre ceza yazdıklarını gördüm.
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Tamam polissiniz galiba. Bir şeyin öyle veya böyle aynı olması ile bir deyim vardı şimdi aklıma gelmedi. Mahkeme kararını sonuçta kim veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.