Şimdi Ara

'Çakar lambalı ağır abiler bu defa yanıldılar' (Duyarlı vatandaş içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polisin görevi varmışmış... Hepiniz bir kere gürültü veya kavga için polis çağırmayı bir denesenize. Bakın bakalım çok sorumluluk sahibi polisimiz geliyor mu? Allah'a emanetsiniz bu memlekette kimse kalkıp polisi savunmasını. Video hakkında konuşmuyorum genel olarak durum böyle. Birgün rahat 15 kere aradım polisi, zabıtayı, belediyeyi; akşama doğru anca bir polis geldi o da 2 dakika uyardı gitti. İş yerine hırsız girdi, karakol bize gelmeyin dedi. Bisikleti çalınan arkadaşa ki bisikleti bayağı pahalı bir model, üstüne soğuk su için dendi. Görev mörev inanıyorum, en fazla godamanın birine yol arıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Artist ne de çok biliyor.Yok polis araçları çakar takamazmış,sivil araçlar çakar takamazmış,internetten araştırmış,yok görev kağıdıymış vs.vs. bir sürü zırva... Öğrenmişler bir yerden görev kağıdı lafını anca onu atar dururlar.Bre cahil,bre çok bilmiş, asayiş ekibine merkezden o an anons gelir gasp, hırsızlık,cinayet vs. ekip de hemen olay yerine intikal eder.Gidip ilçe emniyete görev kağıdı mı alacak bu adamlar? Misal kavga var anons geldi çıktılar yola ama trafik felç, emniyet şeridine girmeyip de ne yapsın? Bu araç sivil de olabilir resmi de.Herşey dışardan göründüğü gibi değil,kurumun içindekilere sorun siz onu.He tamam herkes sütten çıkma ak kaşık mı? Keyfi kullanan yok mu illaki vardır,ama öyle çok bilmişlik yapıp artist artist goy goy yapmanın manası yok.

Ne alaka

Göreve gitmiyorken bile emniyet şeridini kullanmayan polis ya da ordu aracı var mı?

Ben hiç görmedim- illa kullanırlar işte. Her saniye soyguna anons yapışıyor sanki. Hiç savunulacak yanı yok bu kadar emniyet şeridi ihlalinin

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Kebabın yanına Amerikan salata! Ya da alakaya maydanoz,ne anlarsan artık. Sen görmek istediğin gibi görürsen kullanmayanları da görürsün.

• quote:

Kebabın yanına Amerikan salata! Ya da alakaya maydanoz,ne anlarsan artık. Sen görmek istediğin gibi görürsen kullanmayanları da görürsün.

Herkes her an görevli görevsiz kullanıyor diyorum

Çok mu zor yazdığım şeyi anlamak- ben de zorla kullandırtıldım gayet biliyorum

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Bende ilk mesajımda yazdım herkesin sütten çıkma ak kaşık olmadığını! Anlamak çok mu zor? İlla muhalefet olacaksın ya o yüzden yazmışsın kendince...

• szymek61 S kullanıcısına yanıt
    Valla bu problem önemli bir problem ve büyük bir problem

Bunu gündeme getirenlere artist filan demek anlamsız

Siz de bizim rahatsız olduğumuz durumları göz ardı ederek yaşayın

Ben komutanın oğlunun ingilizce kitabı için bile emniyet şeridi kullandım - polisle de giderken tek bir kez kullanmadığım olmadı her türlü keyfi şekilde

• quote:

Artist ne de çok biliyor.Yok polis araçları çakar takamazmış,sivil araçlar çakar takamazmış,internetten araştırmış,yok görev kağıdıymış vs.vs. bir sürü zırva... Öğrenmişler bir yerden görev kağıdı lafını anca onu atar dururlar.Bre cahil,bre çok bilmiş, asayiş ekibine merkezden o an anons gelir gasp, hırsızlık,cinayet vs. ekip de hemen olay yerine intikal eder.Gidip ilçe emniyete görev kağıdı mı alacak bu adamlar? Misal kavga var anons geldi çıktılar yola ama trafik felç, emniyet şeridine girmeyip de ne yapsın? Bu araç sivil de olabilir resmi de.Herşey dışardan göründüğü gibi değil,kurumun içindekilere sorun siz onu.He tamam herkes sütten çıkma ak kaşık mı? Keyfi kullanan yok mu illaki vardır,ama öyle çok bilmişlik yapıp artist artist goy goy yapmanın manası yok.

Bre cahil, madem adamlara o an "cakar" acmayi getektiricek kadar acil bi anons geldi niye arabadan inip cene caliyolar? Adamlarin hallerinden belli gorevleri olmadigi tiplere bak adamin isi olsa 10 dakika bunu mu konusur ya hani cakarla yol acmaya calisiyodu acil yetisicekti? Yaa iste bre cok bilmis...

• lutufi123 kullanıcısına yanıt
    Bre cahil,bre muhalefet,bre herşeyin en iyisini bildiğini sanan zat.Önce okuduğunu anla sonra gel muhalefet yapmaya çalış.Ben videoda tartışmaya girenlerin mi biryere yetişmeye çalıştığını yazmışım gözlerini aç iyi oku.Bre çok bilmiş.

• szymek61 S kullanıcısına yanıt
    Sende agzina bi laf almissin her dogruyu savunana muhalefet diyosun Cok da belli etme istersen kendini. Ben okudugumu anliyorum emin olabilirsin

• lutufi123 kullanıcısına yanıt
    Yoo,gerçekler bunlar.Sana göre sadece sen ve senin gibi düşünenlerin söyledikleri doğru diğerlerinin düşünceleri yanlış.İşte zihniyet burada ortaya çıkıyor.Belli okuduğunu anladığın.ben ne yazmışım sen nereye çekmişsin.

• Adamın kendını dogru da olsa yanlıs da olsa savunması ıyı bısey en azından dırek cekılıp bıat etmıyor.Meseleye gelince emniyet seridi illa ambulans polis hakim savci devlet erkani kullansin diye yok ki.Hastasi olan acil isi gucu olan normal vatandas da kullanabilir yakar dortluleri.Bi yakininiz hastalansa trafikte mi bekleyeceksiniz hastaneye yetismek icin emniyet seridini kullanabilirsiniz.Esi hamiledir adam hastaneye yetismek zorundadir kullanir.Cakar lamba var bilmem ne var diye yolu kapamak da dogru olmaz.Acil isin yoksa normal yolu kullanirsin o yolun yapilmasinin amaci pek anlasilmamis heralde acil durumlarda ihtiyaci olan kullanacak.
  • quote:

Bunların hiç bir yere yetişmeye çalışır gibi halleri var mı , bir daha izle bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Emniyet şeridi ihlalini aratırken, emniyet şeridi ihlallerinde bu kanun maddesine göre ceza yazdıklarını gördüm.

tamam, yazarlar, ancak dediğim gibi geçiş üstünlüğü sol şerit için. emniyet şeridinin hiçbir şartta kullanılmaması gerekiyor. oranın amacı seyir etmek değil. ambulans bile kaza yapsa orda direk suçlu.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Geçiş üstünlüğü maddesi trafik kurallarından muaf tutuyor bu araçları, tabii ki geçiş üstünlüğü maddesinde can güvenliğini tehlikeye atmamak kaydı ile yazıyor. Geçiş üstünlüğünü kullananların kırmızı ışıkta geçerken ki gibi kural ihlallerinde dikkat etmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Geçiş üstünlüğü maddesi trafik kurallarından muaf tutuyor bu araçları, tabii ki geçiş üstünlüğü maddesinde can güvenliğini tehlikeye atmamak kaydı ile yazıyor. Geçiş üstünlüğünü kullananların kırmızı ışıkta geçerken ki gibi kural ihlallerinde dikkat etmeli.

yanlış yorumluyorsun. emniyet şeridi yola dahil değil. geçiş üstünlüğünde bahsettiği yol. ben bunu yorumla da söylemiyorum. bunu bir sağlıkçı bir de memur söyledi. işin aslı buymuş. sen de bir bilene filan sorabilirsin. maddeyi direk okuyunca kafa karıştırabiliyor.
  • Emniyet şeridinde ambulans dahil hiçbir araç seyir edemez. Ambulans dahil diyorum dikkat edin. Geçiş üstünlüğü diğer araçların yol vermesine dayanır, kırmızı ışıkları kapsar fakat emniyet şeridini kapsamaz.
    Emniyet şeridi zorunlu hallerde ilerleyemeyecek araçların durması-beklemesi için vardır.

Emniyet şeridinde sadece bazı araçlara özel durumlarda ilerleme imtiyazları devlet tarafından tanınmış fakat emniyet şeridinde ilerlerken bir kazaya karışılır ise hangi araç hangi sebeple olursa olsun kusurlu duruma düşer.

"Çakar Lambayı Kimler Hangi Araçlar Takar İşte Kara yolları Trafik Kanunu;
    Madde 71 - Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar öncelik sırasıyla şunlardır:
    a) Cankurtaran araçları, yaralı veya acil hasta taşıyan araçlar,
    b) İtfaiye araçları,
    c) Hükümlü veya sanığı takip eden veya emniyet ve asayişi korumak için acele olay yerine giden zabıta araçları,
    d) Bir trafik suçu işleyerek kaçan aracı takip eden veya trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine gitmekte olan görevlilere ait araçlar,
    e) Alarm sırasında sivil savunma hizmetlerinde görevli bulunan araçlar,
    f) Koruma ile görevli ve korunan araçlar,
    Bu araçlar görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir.
    Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, duyulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretini vermek şartı ile kullanılır."

Sonuç itibariyle kim oldukları, nereye ne amaçla gittikleri belli olmayan bu gözlüklü davarlar %100 kusurludur. Hatta görevi başındaki memuru oyalama suçundan yasal işlem yapılmalıdır.
    Şu maddeyi tekrar yazayım: "Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, duyulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretini vermek şartı ile kullanılır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 14 Mayıs 2017; 1:53:37 >

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Doğrudur sağlıkçı söylemiş ise yani bende ambulans şöförü olsam emniyet şeridini kullanmazdım.
  • quote:

O polisler gerçekten acil bir görevde olsalardı orada durup da vakit kaybetmezlerdi. Plakayı alıp cezayı gönderirlerdi. Yazık ya... Bunlar yüzünden güvenlik güçlerimizin itibarları zadeleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

Bende bir anımı paylaşayım

Bursa cevre yolunda Orta şeritte 130 ile giderken arkamdan çakar lambası olan fluence gelip sellektör yapmıştı. Sağa geçtikten sonra 5-10 tane devlete ait araç 2 şeridi acayip bir şekilde kaplayıp rahat 200 km hızla takip mesafesi diye bir şey olmadan geçmişlerdi.Ortadaki mercedesi korumaya yönelik etrafini sararak yolda çok hızlı ilerlemeleri benim canımı sıkmışti. Arac kameram olsaydı mutlaka goruntuleri paylasirdim. Hoş sizlerde görüyorsunuzdur. Resmen şehir eşkiyaları , serseriler gibi.

Emniyet kemeri takmamanın yasak oldugu , ceza geldiği bir ülkede nasıl oluyorda devlet adamları trafikte halkın canını hiçe sayabiliyor ?

O hızla giderken yola bir köpek fırlasa ne olacak ? (Zincirleme

Bu videodakiler tam artist. İyi ki linç etmemişler.

Tamamen öfke toplumu olma yolunda ilerliyoruz.

Allah sonumuzu hayretsin.

onlar o hızla giderken radara girmez ama vatandaşa 410 tl keserler

• Önüne gelen araba çakar takamayacak, takan yerlere sağlam ceza vereceksin,tedarikçilerini bulacaksın ve polisleri gerek varsa bilinçlendireceksin gereksiz yere bunu kullanmamaları konusunda. Başka da bir şey yapılamaz gibi. Arkamda da çakar görsem ,yol verebiliyorsam veririm veremiyorsam zaten veremiyorumdur. :) trafikte hmm bu linea bu resmi ya da görevli olamaz o yüzden yol vermeyeyim demem yani.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.