Şimdi Ara

Caitlyn Hyper Carry Midir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Caitlyn Hyper carry falan değildir arkadaşım bu konuda kesinlike ama kesinlikle yanılıyorsun. Caitlyn'in late gamede ona avantaj sağlayacak aktif veya pasif skili yok kapan atsa demişsin ama sadece kapan atsa ile olacak olay değil o. Kapan atsa diyorsun o kapan dediğin o kadar kolay bir olay değil keza kapan atsa ve tuttursa dahi Caitlyn'in hyper carry olduğunu iddaa edemezsin sana anlatayım. Örnek vermek gerekirse Jinx hyper carrydir çünkü o pasif skili team fightlarda resetlenerek onu out of position olmaktan kurtarıp daha etkili olabileceği noktalara geçişlere büyük bir avantaj sağladığı için Jinx hyper carrydir.Kog'maw hyper carrydir W hasarı karşı tarafın hp değerine göre vuran bir skile sahip ve zaten buildi de genelde atack speed olduğu için iyi korunması durumunda çıkaracağı hasarı neredeyse hiçbir ad carry çıkaramaz. Vayne hyper carrydir ultisi ve pasif skilinin ona sağlamış olduğu mobility ve tumble ile gelen görünmezliği sayesinde out of position olma durumunu en aza indirgeyip karşı tarafa out play yapabilir yetenek setine sahip ve buna bağlı olarak da true damage olayı da söz konusudur ve bu bence en iyi olduğu taraftır hyper carry olmasındaki. Twitch hyper carrydir ulti yeteneğinin ona kazandırdığı inanılmaz ranged ve buna bağlı olarak pasif skilinin true damage olayının her lvle göre dahada artması Twitch'i hyper carry statüsüne sokar. Hyper carryi atarken yalnızca bu karakter 1v5 atar yok kapan yiyince şöyle olur falan diye hep kafanda olumlu şeyleri kurmaktan öte olumsuz bir senaryoda ne yapabileceklerini düşünürsen hyper carry tanımı yapma durumun gerçekten netleşir. Kog'maw,Vayne,Twitch,Jinx kasamasa dahi mid gameden late game e geçerken çeşitli avantajlarını kullanarak(Pasif ve true damage) diğer ad carrylere karşın yüksek bir avantaj sağlayabilirler ama Caitlyn early veya mid game de düştüğü zaman bu yazdığım ad carrylere oranla kendini toparlama süresi 2x daha zor ben sezon 3den beri ad carry oynuyorum ve bu sezona kadarda herbiriyle 100lerce maç atmışımdır o yüzden hangisinin gerçekten nerede kullanılacağını hangisinin early mid game veya late game avantajı olduğunu bi zahmet bilelim dostum

• Khet kullanıcısına yanıt
    Caitlyn kapan atsa demedim ki. Nerden çıkardın? Caitlyn trapleri sadece alan kontrolü için ona fayda sağlar yorumumu tam okuduğuna emin misin? Senin bu yorumuna göre Azir hypercarry olmuyor farkında mısın? Ama Riot yama notlarında Azir'den hep hypercarry olarak bahsediyor. Ve Azir'in senin bu dediklerinle hiçbir alakası yok. Ne yüzdeye göre vuruyor, ne de mobilitesi var ki mobilite dediğim devamlı mobilitye. Dediğim gibi hypercarry'i 4-5 şampiyonla sadece birkaç belirli yetenekle sınırlama. Diğer arkadaş link paylaştı orda Yasuo'da hypercarry olarak geçiyor, Tryndamere de.

Tristana bile hypercarry olamıyor senin yaptığın tanıma göre.

Caitlyn hypercarrydir benim tanımlarıma göre. Runaan diye bir item olmasa senin dediklerine katılabilirdim ama itemlerle yeterli AS sağlıyor ve çoklu hedefe hasar verebiliyor. Alan hasarıyla karıştırmamak lazım. Ayrıca Ashe Q aktifiyle kesinlikle hypercarry bana göre. Belki aktive etmek gerekiyor fakat her adcyi Twitch gibi assassin olarak düşünme.

Yorumu tekrar etmekte fayda var. Caitlyn, Ashe, Sivir gibi devamlı ve çabuk sürede hasar çıkaran, çoklu hedefe hasar veren karşı takımı çabuk eritebilecek her şampiyon hypercarrydir bana göre. Bu benim tanımım. Jinx'in yapabildiği neyi Caitlyn yapamıyor?

Kog sırf yüzde hasardan hypercarrye giriyorsa Fiora'da hypercarrydir. Bunu arttırdıkça arttırabiliriz ki buna katılmıyorum. O zaman yüzde vurduğu için Camille de hypercarry, ya da true damage vurduğu için Ahri de hypercarry...

Dediğim gibi Caitlyn hypercarry olmayadabilir. Fakat verilen argümanlarla buna katılmıyorum. Daha mantıklı bir argüman verseniz katılacağım ama siz hypercarry tanımını şampiyonlara göre değiştiriyorsunuz. Şampiyonlara özel hypercarry tanımı olmaz, hypercarry tanımı olur şampiyonlar buna uyar. Son cümle ne demek istediğimi anlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 4 Şubat 2017; 20:0:0 >

Spam olacak ama sürekli değiştirmek istemedim mesajı. Mesela Ryze. Hypercarrydir hem de 100% ki herkes de kabullenmiştir. Onun için de mi özel hypercarry tanımı uyduracağız? Bunu doğru bulmuyorum demek istediğimi anlatabildim sanırsam.
  • Hurricane10 kullanıcısına yanıt
    ''Sen hiç Caitlyn pasifi yememişsin'' vari birşeyi sen söyledin dostum o pasif sadece E skili ile sağlanmıyor trap mekaniklerinide konuşturman lazım oynadığın heronun aynı şekilde Tristanada hyper carrydir çünkü fightta W skilinin resetlenmesiyle in or out yapabilir kill veya asist olmasa bile bombayı explosive ile W skilini resetleyebiliyor. Ashe Q skili aktifiyle kesinlikle hyper carry demişsin ama hyper carry dediğin oyunun 25. dakikasından sonra gerçekten itemi olmasa dahi hasar çıkarabilme pozisyonuna sahip olmalıdır bak sana dün izlediğim bir video atayım buradaki Ashe 0-8 üstünde Canbiçen ve Runaan var yanındaki Janna en nihayetinde kalkan verince atağın yükseliyor ne kadar ezilmiş olursa olsun late gamede bir adcye hyper veya herhangi bir role hyper diyebilmen için hasar potansiyelinin itemlere bağımsız olması gerekir tamamen bağımsız demiyor kısmı bağımsızlıktan bahsediyorum aynı durumda 0-8 vayne olsaydı inan bana Maokai rivere inmeden Maokai'yi keserdi ama bu sadece Vayne'e özgü bir durum çünkü hero challange herosu bahsetmiş olduğum diğer ad carryler yine Ashe kadar hasar çıkarabilir belki ondan daha azda çıkarabilirlerdi hyper carrylerde challange,team fight olmak üzere ayrılıyorlar dediğim gibi kötü olasılıklar zinciri kurarak heroları düşünürsen hyper carry olayına daha da yaklaşabilirsin kanımca. Bir hero damage kasamamasına rağmen ezilmesine dayak yemesine rağmen hasar çıkartabiliyorsa ve late gamede onu besler skilleri varsa True damage,mobility,skill resetlenmesi,pasif vari onlar hyper oluyor dostum.

Jinxin yapabileceğin neyi mi Caitlyn yapamıyor şunu Jinx her kill aldığında pozisyonunu istediği gibi ayarlayabilecek bir hero buna asist alması da dahil ama Caitlynin yapacaği yanlış bir E skili focusu üstüne yemesi anlamına geliyor team fightta atıyorum Caitlyn bir kill aldı ve adamlar kaçarken E skilni agresif kullandı adamlar pressurladı ve Cait'in kaçma şansı yok flash dışında ya da takım arkadaşlarının ona sağlayabileceği birşey dışında ama Jinx öyle değil agresif oyununda hiçbir şey harcamadan sadece pasifinden yararlanarak o hız patlamasının etkisiyle ileri pressurlayabilir ve o hız kısa süren birşeyde değil ona herhangi bir baskı süresinde geri kaçabilecek mobilityi sağlıyor dostum çok oynadım ordan biliyorum.Azir konusuna gelirsek ben sadece kendi rolüm üzerinden yapılan şeyleri yorumluyorum Azir hyper mi değil mi bilmiyorum üzerine hiç düşünmedim.Kog'Maw ve Fiora karşılaştırman enteresan olmuş Kog'Maw sürekli olarak hpye göre ve sürekli hasar atabilme potansiyeline sahip Fiora ise gerçek hasar atmak için heronun etrafında çıkan şeyleri kırmak zorunda ve bunu adamın hpsine göre belirlemiyor diye biliyorum aynı şekilde hyper carry olmak ve broken olma durumunu karıştırmamak lazım Fiora brokendır hyper carry değil hiçbir defansif eşya kasmadan seni nexus towerda 2 item ile diveler keser ve çıkar bu onun hyper carryliğinden öte broken olduğunu gösterir. Ahri maçın her kısmında vuruyor true damage i ona avantaj sağlıyor maçın her kısmında ya düşün oyunun her kısmında vuran bir skilin var ve bu bence inanılmaz bir etki hyper olabilir mi bilmiyorum bunun içinde ekstra düşünmem lazım dediğim gibi ben kendi rollerimden mensulüm onları iyi biliyorum çünkü çok uzun süredir oynuyorum

Edit: Videoyu koymayı unutmuşum dışarı çıkmam gerekiyordu o yüzden şimdi bırakayım buraya dün bununla alakalı reddit konusu dahi vardı takip ediyorsanhttps://www.youtube.com/watch?v=C_KGCIaf6BI bu youtube linki redditte bahsi geçen konu linki de burada kişinin statlarını buildini dakika kaç falan hepsini görebilirsinhttps://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/5rtzpc/how_it_feels_to_play_adc_summed_up_in_one_play/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khet -- 4 Şubat 2017; 23:1:54 >

O cümleyi (Caitlyn pasifi) hypercarry tartışması için söylemedim. Caitlyn late gamede hasarı düşüyor dendi bende buna yanıt olarak söyledim konumuzla alakası yok.

''oyunun 25. dakikasından sonra gerçekten itemi olmasa dahi hasar çıkarabilme pozisyonuna sahip olmalıdır''

Jinx bu tanıma hiç uymuyor sen doğru hypercarry tanımı yaptığına emin misin? Bak bu tanıma uyan 2 şampiyon var Kog'maw ve Twitch. Vayne bile bu sınıfa girmiyor senin tabirinle. Demek istediğini anladım ama öyle 1v2, 1v3 yapacak 2 şampiyon kalıyor. Sana kalsa hiçbir şampiyon hypercarry olmuyor. Burda sadece rakibe verilen hasarı göz önüne alma fightta ne kadar sürede yaşayabilecek onu da hesaba katman lazım. Dediğim gibi bu tanıma Jinx kesinlikle girmiyor ama Jinx hypercarry diyorsun burda bir tezatlık yok mu? Jinx o dakikada fed değilse ve hangi şampiyon tarafından yakalansa yem olur tıpkı Ashe, Sivir ya da Caitlyn gibi. Sen olayı sadece rakibin üzerine gitmekle düşünüyorsun. Mesela sana örnek veriyim Lulu'nun yanına Kog'maw alındığını görmüşsün, Jinx, Tris, Twitch'te alındığını görmüşsündür ama Caitlyn alındığını da görmen lazım. Sence eski Lulu'nun yanına neden Caitlyn alınıyordu bir düşün bakalım? Hypercarry olduğundan olmasın?

Sadece rakibin üzerine saldırmak olarak bakma hypercarry olayına. Kog'maw da fightta yerini ayarlayamıyor ama sırf hasarından (yüzdeyi kastediyorum), AS'den, çoklu hedefe saldırıdan hypercarry sınıfına girebiliyor Caitlyn niye giremesin?

Azir hypercarry olarak geçiyor. Burda açıklaması var zaten.
    http://www.lolclass.com/video/338/azir-mid-guide-by-tsm-bjergsen-season-6
    http://boards.na.leagueoflegends.com/en/c/gameplay-balance/pWFTQsAo-azir-as-a-hypercarry

Yasuo hypercarry olarak geçiyor, Ryze hypercarry olarak geçiyor bunlar senin dediğin tanıma tamamen uymayan şampiyonlar. Ryze mesela bu tanıma hiç hiç uymuyor ya da Azir. Ryze'da senin Caitlyn'de bahsettiğin gibi düşük hareket hızı dışında hiçbir güvenilecek yetenek yok. Fiora broken demiyorum senin tanımına göre yüzde vurduğu için hypercarry dedim. Yani sen sırf Kog'maw'a yüzde ve devamlı hasar vurduğu için diğerlerinden farklı tanım uydurdun ben de buna göre Fiora'da olabilir diyorum melee karakter olsa da.

Şunu tekrar ediyim. Şampiyona göre hypercarry tanımı olmaz. Böyle bir şey hiç mantıklı değil hem de hiç. Hypercarry belli bir şekilde tanımlanır ve buna uygun şampiyonlar hypercarry olur.

Dediğim gibi hatalı olabilirim bunu inkar etmem ama senin tanımına göre Caitlyn ile Yasuo'nun, Azir'in, Ryze'ın hiçbir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 4 Şubat 2017; 23:3:30 >

Benim hyper carry tanımımı merak ediyorsan sana açıklayayım basit aslında early ve mid game de tamamiyle weak late gamede tanrı sayılabilecek şampiyonlar hyper carry tanımına uyar allahını seversen Ryze'ın early gamede neresi weak? Daha geçen LCK de pawN seçti izlemediysen izleyebilirsin pawN'ı boşver onlarca belki yüzlerce soloq maçında mid oyuncusu olarak karşına Ryze gelmiştir adamın zaten early damage durumu kötü değil ki gayet iyi köpek gibi burstu var Ryze dediğin karakter olsun Fiora dediğin karakter olsun bu ve buna benzer karakterlere biz hyper carry demiyoruz en azından ben demiyorum o karakterlere broken diyoruz kısaca oyunun her safhasında hasar potansiyeli yerinde olan karakter broken oluyor dostum keza ben sana açıkladımda bu videoda demişsin ki Jinx olsa da kesemez ben sana keser demedim ki ona uygun olacak 2 karakter var o pozisyonda Kog'Maw ve Vayne o da true damage potansiyellerinden ötürü zaten hyper carry dediğimiz tanım aynı şekilde pozisyon içinde geçerli team fightlarda Jinx resetlendiği an Jinx'i tutamazsın çünkü bahsettiğim mobillik var kasamasa bile mobil o karakter diğer adclere oranla bir hayli hasar çıkaracağı belli Q skilinin splash etkisi ve ultisinden ötürü ki bir çok kez gördüğünü düşünüyorum başlamış bir fighta adamları öldüremeyecek olsa dahi ulti sallar Jinx bunun nedeni oradan alacağı bir asistte pasif skilinin speed boostunu kullanıp daha etkin bir biçimde hareket etmek için ama bu durum Caitlyn için geçerli bir durum değil Caitlyn sabit hasar veren bir carry tıpkı Sivir gibi Ashe gibi hele şu zaman için sadece turnuvalarda gördüğümüz adclerden biri olan Ashe tamamiyle supportive bir etki üstleniyor takımı için engage ve disengage durumundan bahsediyorum damage durumu ise bahsetmiş olduğum adcler için yeterli değil artık bu metada chain cc ön planda o yüzden Varus,Ashe ve Jhin alınıyor Jhin'in alınma nedeni ise savaşlara çok uzaktan katılabildiği için buna Ashe,Varus da dahil fightlara uzaktan katılmak adc için en iyi durum carryden öte supportive özelliği baskın artık turnuvalarda adc rolünün. Vayne o tanıma gayet uyuyor çünkü her 3 hitte 1 true damage olayı var o heronun soloq championu mu evet profesyonel arenada diğer supportive adcler varken tercih dahi edilemez hele ki şuan üstte yazdığım gibi chain cc üzerine takımlar kurulurken yaşaması neredeyse imkansıza yakın. Lulu-Caitlyn ikilisinin sebebini de açıklayayım sana Caitlyn early safhada ranged ve yetenek setiyle karşı tarafı bir hayli darlayacak bir ad carry yanına Lulu gibi bir supportun gelmesi ise adclerde pekte mümkün olmayan snowball etkisini yakalamaya çalışmaktan oluyor düzgün sigh ve düzgün baskı ile karşı tarafı abluka altına almakla gerçekleştirmek istenen bir olay o ikili hyper carry olduğu için değil dostum earlyde üstünsen bunu oyunun her aşamasına yıkmaya çalışırsın erken tower erken lane swap ve karşı towerlar daha hızlı görev yapma çünkü zaten sen karşı tarafı darladın ve o adamın sana yetişebilmesi için farmlayıp toweri yıkması gerekiyor ama sen onu yaptığı sürede adamın top towerini yıkıyorsun ya da mid bu da zaten soloq olsun profesyonel arena olsun adcnin yapması gereken tek hareket rakipten hep bir adım daha önde olmak onu sana yetişmeye zorlamak mevzu bu yani.Yasuo hyper carry olarak geçiyor diyorsun bunu söylemek şuan güç aldıkları score belli win rate olayı belli bu şampiyonun bak bunlar statları win rate oranı ve ölüm oranına dikkat etmeni istiyorumhttp://champion.gg/champion/Yasuo community tarafından bakın bu hyperdir bu değildir yorumları tamamiyle kişisel yorumlar en üstte belirttiğim gibi hyper carry denilen tanım early ve mid gamede diğer adc şampiyonlarına oranla weak late gamede stat olarakta damage potansiyeli olarakta onları geride bırakan gruba verilen ortak addır.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neler okuyorum lan ben?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Bana gülüyorsun gibi bir his var içimde efekşıncım
    Ryze'ın broken olması onun hypercarry olduğu gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. Ayrıca sen de itiraf ettin bir önceki yorumda Fiora broken olduğu için hypercarry olmuyor diye. Latede earlydekinden çok daha güçlü bir şampiyon. Lulu-Caitlyn olayını sana tam açıklayamadım. Bjergsen-Turtle yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam ve early darlamak amaçlı yapmadılar ki o aralar rakipte de Lucian vardı galiba ki Lucian'ın god tier olduğu zamanlar. Earlyde üstünlük kuramadıklarını ve late gamede rakibi canından bezdirdiklerini biliyorum. Dediğim gibi Lulu-Caitlyn kompunun sadece uzun mesafe ve rakibin yaklaşamaması sebepli oluşturmuyorlar. Ayrıca Caitlyn'in late game gücüyle yenilmez ve karşı tarafı net mağlup etmek amaçlı yapıyorlar. Jhin ve Varus hakkında hypercarry falan demiyorum onların dürtme ve savaş başlatma yetenekli seçildiğini biliyorum ki Varus şuan broken zaten. Ama benim bahsettiğim şampiyonun op ya da broken olması onun karakteristik özelliğini değiştirmiyor.

Ben de biliyorum şampiyonların hypercarry olarak listelenip listelenmediğini bu yüzden net bir fikre varmamız çok zor ya en başından beri bunu ifade ediyorum. Hypercarry şampiyonların listesinin oluşturulduğu siteyi de bu yüzden bulamadım. Yoksa bu oyunla ilgili o kadar şeyi araştıran ben sence bu konuyu atlamış olabilir miyim? Zamanında 3-4 kere daha aynı siteleri gezdim ama farklı görüşler, fikirler var.

'Benim hyper carry tanımımı merak ediyorsan sana açıklayayım basit aslında early ve mid game de tamamiyle weak late gamede tanrı sayılabilecek şampiyonlar hyper carry tanımına uyar'

Bu tanımın cidden yeterli olduğunu düşünüyor musun? Hala adc odaklı düşünüyorsun. Bu oyunda sadece adc olarak hypercarry yok. Diğer karakter sınıflarını da olaya katmalısın senin hypercarry tanımına göre Orianna bile hypercarry oluyor. Early ve mid gamede vasat late gamede gayet güçlü. Ya da Viktor bile hypercarry senin tanımına göre. Ya da GP. Dediğim gibi çoğu tanım aslında yetersiz. Ayrıca Ashe early ve mid gamede zayıf değil mi? Eeeee bu açıklamaya göre Ashe hypercarry sınıfına girmiyor mu? Jinx nasıl şartlı hareket hızı kazanıyorsa Ashe'de şartlı attack speed kazanıyor ve karşı takımı doğruyor? Ayrıca Jinx ms kazanıyorsa Ashe'de rakibi slowluyor? Bu da bir avantaj. Kurtuluşun yok Ashe'den latede.

Evet bu cümleden sonraki açıklamaların doğru. Jinx şu bu hypercarry değildir de demedim zaten. Sadece senin ilk açıklamalarından sonra böyle bir algı oluşuyor dedim ama şuan katılabilirim. Çünkü bu yorumun bir önceki yorumuna göre daha fazla doyurucuydu. Ama Caitlyn özel bir şampiyon. Earlysi de güçlü latei de öyle. Sırf senin early ve mid game şartını sağlayamadı diye liste dışına atamazsın. Ryze, Azir, Yasuo gibi şampiyonları da atamayacağın gibi. Hypercarry olarak çıkarılan bir şampiyon ilk çıktığında early ve mid game olarak çok güçlü çıkarılmıyor mu? Şimdi bu şampiyon hypercarry olarak çıkarılmasına rağmen early ve mid gamei iyi olduğu için hypercarry olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2017; 2:10:18 >

Kardeş kaba olmak istemem ama ciddi manada sorunların var. Herkesin kendine göre bi popisi vardır diyen vatandaş gibi herkesin kendine göre bir hyper carrysi vardır diyorsun. Insanların ne demek istediğini anlamıyorsun. Runaan denen itemin ana hasarı dışında vurduğu diğer 2 vuruş late gamede ciddiye alınacak bir hasar vermiyor. Üstüne focus atıldığında ciddi manada kurtulacak bir skillin yok ve ayrıca pasifteki tam kafadan etkisi olmadığı sürece diğer adc lere göre sönük kalıyorsun. Caitlyn ultisinin teamfightlara hiçbir etkisi yok. Sırf Runaan için 2 tane kapan için abartmaya gerek yok bence.

Caitlyn için net tanım şu bence. Erken oyunda lanesinde güçlü ve güvenli fakat dakikalar ilerledikçe etkisi azalan bir şampiyon diğer adc lere göre. Sen lanede twitch, vayne, draven, jinx veya kogmawı ezsen bile eğer iyi oyuncularsa late gamede senden daha fazla iş yaparlar. Kümen ne bilmiyorum fakat ciddi manada bilgi eksiğin var.

Son olarak senin mantığınla gidersek her şampiyon hyper carry olabilir, yani sana göre insandan insana değişir fakat adc oynarken karşına vayne, mid oynarken karşına ryze gibi şampiyonlar geldiğinde hyper carry ne demek anlarsın.

• Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Okurken tilt oldum resmen

• hyper kelime anlamıyla patlama yapabilen ya da ilah türevinde bir anlama denk geliyor. tam olarak çevirisi yok türkçeye fakat bu manalara geliyor işte. Oyun mekaniği olarak ta hyper carry demek durdurulamayan, göz ardı edilirse 1v5 atabilen adclere örnektir. Mesela 10-0 giden lucian ile 10-0 giden twitch aynı skalada olamaz. Çünkü twitch bir hyper-carry'dir, onu görmezden gelirsen 2-3 saniye de siler süpürür ortalığı ultisi vs sayesinde ve kaybedersin. Hyper carry'si olan takım her zaman kazanabilme potansiyeline sahiptir. O yüzden cait hyper-carry değildir. Twitch,Vayne,kog maw,tristana, yi hyper carry'lerdir. Bunun dışındaki diğer adc'ler standart sağ klik ile damage atan adc'lerdir.
  • Açıkçası benim için Teemo ; Caitlyn , sivir ve ashe den daha hypercarrydir. Teemo hypercarry deseler yerim , ama cait,sovir,ashe . Yemem.

Edit : Aga cait nasıl hypercarry yaw , bi kere hyper carry sıfatı yok kadında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorozuya Gin-chan -- 5 Şubat 2017; 4:35:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodimir

hyper kelime anlamıyla patlama yapabilen ya da ilah türevinde bir anlama denk geliyor. tam olarak çevirisi yok türkçeye fakat bu manalara geliyor işte. Oyun mekaniği olarak ta hyper carry demek durdurulamayan, göz ardı edilirse 1v5 atabilen adclere örnektir. Mesela 10-0 giden lucian ile 10-0 giden twitch aynı skalada olamaz. Çünkü twitch bir hyper-carry'dir, onu görmezden gelirsen 2-3 saniye de siler süpürür ortalığı ultisi vs sayesinde ve kaybedersin. Hyper carry'si olan takım her zaman kazanabilme potansiyeline sahiptir. O yüzden cait hyper-carry değildir. Twitch,Vayne,kog maw,tristana, yi hyper carry'lerdir. Bunun dışındaki diğer adc'ler standart sağ klik ile damage atan adc'lerdir.

Vayne hyper carry mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyper carry lerin ortak özelliği skill setinden çok düz vuruşlarının öldürücü olmasıdır. Bu bağlamda cait skillerinde değişiklik yapıldığından bu yana hyper carry sınıfında yer alabilir. Pasifi sayesinde crit change arttıkça pasiften gelen hasar artıyor. Ayrıca pasiften gelen bu hasar crit olarak geçmediği için bu hasarında crit i vuruyor. Bu bağlamda cait morgana ikilisinin 3 sn de yok edemeyeceği rakip yok gibi bişey.

• ArchloveKilled kullanıcısına yanıt
    Vayne sanırım hepsinden daha hyper carry.

• Raziel Nisroc kullanıcısına yanıt
    Kardeş bence senin okuma sorunların var. Okumadan yorum yapıyorsun. Diyorum ki sana şampiyona özel hypercarry tanımı falan olmaz. Hypercarry tanımı olur şampiyon bu sınıfa uyar, hypercarry şampiyonlar net bir şekilde listelenmedikçe hangi şampiyon olduğuna net karar veremezsin ama senin yorumundan bir cümle;

Herkesin kendine göre bi popisi vardır diyen vatandaş gibi herkesin kendine göre bir hyper carrysi vardır diyorsun.

Dediğim gibi şu açıklama resmen saçmalık. Bana net bir şekilde şampiyonların hypercarry olarak listelendiği bir site göster şu açıklamaya tamam diyeceğim. Ama bunu yapamayacağın için burda laf kalabalığı yapmaya gerek yok.

''Caitlyn için net tanım şu bence. Erken oyunda lanesinde güçlü ve güvenli fakat dakikalar ilerledikçe etkisi azalan bir şampiyon diğer adc lere göre.''

Bu da eskidendi. Yeni Caitlyn'i hiç denemediğini çıkarıyorum. Caitlyn mid gamede useless kalması dışında diğer aşamalarda gayet güçlü. Eğer sen Caitlyn late game gücünü hafife alıyorsan ve latede sadece ultisine bağlı şampiyon olarak düşünüyorsan Draven'ı falan adc'den saymaman lazım. Açıklaman burda felaket. Caitlyn latede adclerin 4te 3ünden daha iyi şuan. Caitlyn lanede Draven'ı falan da üzemez orda da anlaşalım bi. Late gamede Draven Cait'ten daha fazla iş yapar mı onu da bi düşünmek lazım. Dediğim gibi Caitlyn'i hiç oynamamışsın hala eski ultisine bağlı, useless Caitlyn sanıyorsun.

''Son olarak senin mantığınla gidersek her şampiyon hyper carry olabilir, yani sana göre insandan insana değişir fakat adc oynarken karşına vayne, mid oynarken karşına ryze gibi şampiyonlar geldiğinde hyper carry ne demek anlarsın.''

100% yorumumu okumadığın için Ryze'ın hypercarry olduğunu söylememe rağmen bu cümleyi söylemen zaten yorumları okumadığını açıklıyor. Okurken falan deme okumadın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2017; 11:5:18 >

Tamam güzel kardeşim tamam canım benim tamam sana söz büyüyünce bi hyper carry adc alıcam

• Raziel Nisroc kullanıcısına yanıt
    Boş yapma bana 2 tane okumadığın cümleni önüne koydum. Üstelik kimse sana zorla okutmuyor okurken tilt oldum falan diyerekten şov yapma itici oluyorsunuz. Gelmiş 10 yaş çocuk özenti lafları öğrenip bize hava atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2017; 11:46:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.