Şimdi Ara

Caitlyn Hyper Carry Midir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Caitlyn hyper carry midir diye konu açmışsın, kendin dışında kim ne derse mantıksız buluyorsun ve de hala sapık gibi kendi teorilerini üretmeye devam ediyorsun. Senin mantığına göre tank şampiyon diye bir şey de yok git Caitlyn'e warmog kas tank ol. Runaan kas hyper carry ol. Drakhtar kas suikastçi ol. Bu mantıkla gitme bana. Bir şampiyon çok vuruyor diye hyper carry olmaz. Hem vurup hem de takip yeteneği varsa olur. Takip yeteneğinden kastım kaçmasını da kovalamasını da becerebilmek. Bunun aksini iddaa ediyorsan vallaha helal olsun ne deyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArchloveKilled kullanıcısına yanıt
    Değil mi low

• quote:

Orijinalden alıntı: Hurricane10

Dediğim gibi Caitlyn hypercarrydir ve sebeplerini açıkladım. Bir şampiyonun hypercarry olup olmamasını hiçbir yerden gösteremezsin zaten. Bunu tanımlayacak bazı özellikler vardır ve ben sana onu sıraladım. Lucian'ın late game'i ve attack speedi yeterince iyi değil hypercarry olması için. Ayrıca Lucian çoklu hedefe hasar da veremez.

Ama Ashe hypercarrydir. Gerek AS olsun, gerek çoklu hedefe devamlı verdiği hasar olsun. Senin argümanına göre Kog'maw hypercarry olmuyor çünkü Kog'maw birini kestikçe ne takip edebiliyor ne de yakalayabiliyor. Ben yine söylediklerimi bir mantığa dayandırdım fakat senin mantığına göre Azir bile hypercarry olmuyor bunu açıkla?

Sana göre 3 ya da 4 hypercarry anca bulunuyor oyunda. Jinx, Tristana, Twitch ve Cassiopeia. Vaynei, Aziri, Kog'mawı, Ashei, Caitlyni, Siviri hypercarry sınıfına koymuyorsun. Böyle bir mantık yok. Şunu söylesen bile kabul ederim şampiyonda doğal Attack speed yok.

Sadece Runaan bile Caitlyni hypercarry sınıfına koymama yeterlidir.

Kog'Maw hyper carry değildir diyince sen, dayanamayıp yazayım dedim. Hyper carry kelime anlamı olarak yüksek potansiyelli taşıyıcı anlamına gelir. Bu gerek olsun burst damage, bazen ise burst damage olmamasına rağmen high sustain ile ölmeyerek DPS özelliğini kullanıp kesebilen şampiyonlara verilen isim niteliğidir. Nitekim sonuç olarak bu şampiyonlar teamfight anında yüksek hasar çıkaranlar olarak nitelendirilebilir. Bir Vayne'in hyper carry olmasındaki sebep ultisinden gelen high sustain ile fightta uzun süre kalabilmesi ve üstüne W yeteneği ile Tank olarak nitelenebilecek şampiyonlara da yüksek hasar verebilmesidir ki ben Vayne oynayanlara bu metada Guinsoo almalarını kesinlikle öneririm. Kog'Maw için sebep yüksek pasif AS oranı ile birlikte W yeteneğinden gelen pasif cana göre hasar özelliği yine Vayne gibi Tank şampiyonları da eritmekten çekinmeyen bir hero. Yine Guinsoo çıkıldığında karşı Carry'lere de 3 vuran bir hero. Twitch'in özelliği ise tek basic atıyorken birden fazla rakibe vurabilmesi ki bu da çok yüksek hasar demektir. Caitlyn ise Vayne kadar sustain'i olan bir hero değil. Çünkü yeni metada Vayne ultisinin görünmezliği neredeyse engellenemez hale geldiğinden Caitlyn'den bir gıdım daha dayanıklı hale geldi. Caitlyn burst damage da değil, Twitch gibi birden fazla heroya focus da atamaz, DPS bir hero ve hasar vurması için fightta uzun süre kalması zorunlu. Ayrıca ne kadar lethality buff gelmiş olsa da bir Dominik'li Caitlyn, Vayne kadar iyi tank kesemiyor. Bu da Caitlyn'i teknik olarak hyper olmaktan dışarı çıkarıyor. Sonuçta bu terim kullanılırken bir hero tam anlamıyla hyperdir ya da değildir denmez. Bunun için en mantıklı önerge derecelendirme kullanılmasıdır. Bir Ashe kısmi görüşümce bir Caitlyn'den ''teorik olarak'' daha iyi bir hyper carry niteliğine sahip. Kog'Maw, Vayne ve Twitch ise en güçlü 3'lü.

Not: Eğer lige itimat edenler için ligim Challenger 2 sezondur TR'de. Bu sezon 10 maç atıp bıraktığımdan Plat 1. West'te ise Dia2.

• siz neyce konişisiniz
  • negrossking kullanıcısına yanıt
    Bak yine okuduğunu anlamayan birisi daha. Kardeş ben Kog'maw hyper carry değildir mi diyorum şu yorumları nerenizle okuyorsunuz. Çıldırtmaya çalışıyorsunuz galiba farklı hesaplardan yazıp.

Orda senin tanımına göre Kog'maw hypercarry olmuyor diyorum. Bak senin tanımına göre diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2017; 13:6:21 >
  • Şuna bir açıklama getirmem şart oldu galiba.

Hypercarry dediklerim: Ryze, Cassiopeia, Twitch, Tristana, Vayne, Azir, Caitlyn, Ashe, Kog'maw, Jinx, Sivir

Şuanlık aklıma gelenler ve hypercarry olarak tanımladıklarım bunlar. Muhtemelen unuttuğum 1-2 tane olabilir siz eklersiniz.
  • Hurricane10 kullanıcısına yanıt
    Neredeyse tüm yazıların başkalarının önergesine göre değildir demek olmuş, yanlış anlamışım. Ondan ziyade ben zaten yazıda Caitlyn ve diğerleri hakkında yazdım.
  • negrossking kullanıcısına yanıt
    Ben de şu tartışmadan bıktım artık. Hadi tartışma yapıyoruz eyvda arada bazı tiplerin gelip dalga geçmesine üzülüyorum. 1 kişi insanın tamamen sinirini bozabiliyor.

Ayrıca şu var bir şampiyonun daha iyi late game hypercarry olması diğer hypercarry şampiyonun o sınıftan düşmesini sağlamıyor. Bazı arkadaşlara duyrulur.

O zaman diyelim ki Kog'maw en iyi late game hypercarrysi diğer şampiyonların hiçbiri hypercarry değil. Oyundan anlamayan tipler için yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2017; 13:14:13 >
  • Skill Pool'larına göre hyper carry derecelendirilmesi yapılması gerekirse ADC'ler için, bana göre sıralama şöyle olurdu:

Kog'Maw
    Vayne
    Twitch
    Ashe
    Jinx
    Caitlyn
    Kalista

Kalan herolar bence birbirine oldukça yakın. Tristana'yı sokmadım çünkü şu anki metada etkin bir rolde değil, güçsüz kalıyor. Ben de derecelendirmeyi şu anki metaya uygun olarak yaptım ki zaten belli bir patch'i kıstas almamız gerekir, nitekim herolar hep değişiyor. Ve ayrıca bir ADC için şu hyper carry'dir şu değildir demek bence oldukça yanlış bir kullanım. En doğru kullanım şu hero şuna kıyasla daha fazla hyper carry olma niteliği taşıyor demektir, yani bir uygun sıralama yapmaktır en doğrusu. Sonuçta her ADC adı üstünde olduğu gibi bir Carry. Hyper'lik kavramı ise sadece kıyaslamaya tabi tutulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

Vayne sanırım hepsinden daha hyper carry.

Bence değil. Loldeki hyper carry olarak tanimlanan herolara kisaca bakalim.

Twitch: Atak hızı artisi var- Menzil artişi var- Çoklu hedefe vurma var. Kill ya da asistte Q reset var.

Tristana: Atak hizi artişi var, Levela bagli menzil artişi var. Kill ya da asistte W reset var.

Kogmaw: Menzil artisi var, ek hasar artişi var

Jinx: Atak hizi artisi var, çoklu hedefe vurma var, kill ya da asistte hareket hizi artisi ve atak hizi artişi var.

Bunlar hyper carry'dir. Ne vayne ne de caitlyn hyper carry'dir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • menzili en uzun adc tflerde diğer adclerden daha dışarıda kalabiliyor olayı bu.
  • Ben artık topu Kaan Kural'a atıyorum o da Caitlyn için hypercarry diyor onla tartışın benim bilgim yetersiz kaldı. Yoruldum.
    https://www.twitch.tv/videos/119883241

47.34. Manidar oldu biraz biliyorum. Konumuzun üstüne böyle bir olayın geçmesi.

Twitter'dan Kaan abi Caitlyn hypercarry diyorsun niye böyle söylüyorsun falan diye soru sorun o da cevap versin zaten her soruya cevap veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 5 Şubat 2017; 14:18:40 >
  • Vayne, kogmaw, twitch, tristana ve jinx dışında hypercarry yok oyunda. Kimi vayne hypercarry değil demiş kimisi caitlyn,ashe,sivir hypercarrydir demiş. Boşuna tartışıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

Twitch: Atak hızı artisi var- Menzil artişi var- Çoklu hedefe vurma var. Kill ya da asistte Q reset var.

Tristana: Atak hizi artişi var, Levela bagli menzil artişi var. Kill ya da asistte W reset var.

Jinx: Atak hizi artisi var, çoklu hedefe vurma var, kill ya da asistte hareket hizi artisi ve atak hizi artişi var.

vayne oyunun ilk hyper carry'si. sezon 2ya da 3 te hyper carry terimi vayne ile ortaya atıldı öncüsü vayne yani :D. Yanlışın var burak, asıl jinx hyper carry değil. Tam arasında. Az biraz daha fazladan birşeyleri olsa hyper carry olurmuş. Hyper carry tanımı güçlü adc demek değildir, o biraz da tür gibi birşey hani tank ya da fighter gibi bu mantıkla düşün.Önceki mesajda açıkladığım gibi işte, hyper carry demek normal carry'nin de bir üst segmenti demek. Dotada ki phantom assassin gibi mesela. Yani takımında hyper carry varsa kazanma oranın ne olursa olsun karşı takımdan daha fazladır. Çünkü patlama etkisi yapabilen taşıyıcı vardır takımında. Yani vayne ya da twitch %30 win rate'e sahip olsalar bile hyper carry olarak kalacaklar ya da lucian %60 win rate ile oynansa da hala casual adc olarak kalacak. Skillsetleriyle alakalı bu.

Ezreal,Jhin,Graves vs nasıl ki skirmisher herolardan sayılıyorsa, onlar da hyper carry herolardan sayılıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodimir -- 5 Şubat 2017; 14:49:52 >

• Bloodimir beni savunmuş <3<3

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodimir

quote:

quote:

vayne oyunun ilk hyper carry'si. sezon 2ya da 3 te hyper carry terimi vayne ile ortaya atıldı öncüsü vayne yani :D. Yanlışın var burak, asıl jinx hyper carry değil. Tam arasında. Az biraz daha fazladan birşeyleri olsa hyper carry olurmuş. Hyper carry tanımı güçlü adc demek değildir, o biraz da tür gibi birşey hani tank ya da fighter gibi bu mantıkla düşün.Önceki mesajda açıkladığım gibi işte, hyper carry demek normal carry'nin de bir üst segmenti demek. Dotada ki phantom assassin gibi mesela. Yani takımında hyper carry varsa kazanma oranın ne olursa olsun karşı takımdan daha fazladır. Çünkü patlama etkisi yapabilen taşıyıcı vardır takımında. Yani vayne ya da twitch %30 win rate'e sahip olsalar bile hyper carry olarak kalacaklar ya da lucian %60 win rate ile oynansa da hala casual adc olarak kalacak. Skillsetleriyle alakalı bu.

Ezreal,Jhin,Graves vs nasıl ki skirmisher herolardan sayılıyorsa, onlar da hyper carry herolardan sayılıyorlar.

Kendinle çelişmemiş misin?

Hyper carry tanımı güçlü adc demek değil aynen, kogmaw ve tristana şuan güçlü değil. Ama normal şampiyonlardan farklı olarak kendisine + avantajlar sağlayabiliyorlar ya da diğer adc'lere göre diyelim. Skill resetlenmesi, movement speed, range artması gibi. İşte asıl bu patlama oluyor bence. Tamamen skillset ile alakalı, beni sen daha iyi açıklamışsın

Vayne'de hyper carry olabilir, fikrim değişti. Ama diğerleri de hyper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchloveKilled -- 5 Şubat 2017; 14:15:5 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bloodimir

quote:

quote:

Kendinle çelişmemiş misin?

Hyper carry tanımı güçlü adc demek değil aynen, kogmaw ve tristana şuan güçlü değil. Ama normal şampiyonlardan farklı olarak kendisine + avantajlar sağlayabiliyorlar ya da diğer adc'lere göre diyelim. Skill resetlenmesi, movement speed, range artması gibi. İşte asıl bu patlama oluyor bence. Tamamen skillset ile alakalı, beni sen daha iyi açıklamışsın

Vayne'de hyper carry olabilir, fikrim değişti. Ama diğerleri de hyper.

şöyle örnek vereyim, hyper carry'ler nerflerle durdurulamazlar, sadece yavaşlatılabilirler. jinx'in hyper carry olup olmadığı hep tartışılıyor fakat ben olmadığı yönünü savunanlardanım. Çünkü rakipleri olan tristana,vayne,kog maw, twitch hiçbir heroda bulunmayan ek özelliklere sahipler. Jinx ise sadece skill resetine sahip öyle aman aman bir özelliği yok, bu durumda kalista da hyper carry olabilir. Bakıyorsun vayne assassin adc rolünde tank falan affetmiyor, kog maw kusa kusa, twitch ultisi, tristana menzili ve W, fakat jinx in hiçbirşeyi yok bu bağlamda.

• Konuya bakar mısın Caitlyn ile başladı

Azir Sivir hiper carry falan gördük

Şimdide wayen

Urgot hiper taşıyıcıdır diyerek bombayı bırakıyorum

• Ao Sol kullanıcısına yanıt
    İyi ki caitlyn hypercarry değil dedik yav konuya gel

• Ao Sol kullanıcısına yanıt
    değil mi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.