Şimdi Ara

Caddy varken doblo neden alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye derseniz üstüne 15 bin tl veriyorsunuz kaliteli bir araca biniyorsunuz.doblo easy 105 caddy trendline 120 fakat caddy trendline, premio doblo kadar dolu (hız sabitleme katlanır ayna hariç)Şimdi iki aracıda kullanmış biri olarak farkları söyleyeyim(doblo 1.5 sene). Doblo artıları:makassız süspansiyon,ucuz parça,ikinci el iyi.arka koltuklar daha başarılı.Caddy artıları:iç tasarım:Doblonun iç tasarım başta iyi gözüksede demode.Caddy daha modern bir tasarıma sahip.Kısacası daha kaliteli.Ekran konusunda Doblonun turuncu göz kanatan hız ekranı yerine caddy yi tercih ederim kesinlikle caddynin ekran çözünürlüğü kalitesi daha iyi.Ses sisteminde yine caddy alıyor.sanki araçta ses sistemi varmış gibi hissettiriyor ve doblo bu konuda vasat. Dış tasarım:Zevk meselesi ama ben daha dobloyu beğeneni görmedim çevremde.Caddy daha zarif daha agresif.Ve bu segmentte ilk kez arka led farları caddy de görmek güzel. Motor:Doblo daha önde fakat caddy yi chipleyip 2.0 150 hp yapmak içten değil. Güvenlik:Doblo 3 yıldız caddy 4.Doblo takla attı.Fiatın donanımdan ziyade güvenliğe el atması gerekiyor.Sase olarak Caddy çok daha sağlam ve güvenilir. Yol tutuş:Doblo virajlarda güven vermiyor.Kısaca Doblonun 70 ile girdiğiniz viraja caddy ile 110 ile hiç korkmadan girersiniz.Doblo direksiyon hissi az caddy ise tam tersi güven veriyor.
    Sürüş keyfi:Caddy daha ağır tok bir sürüşe sahip.Doblo ise daha boş bir hissiyat hafiflik var. Caddyde koltugun yan destekleri var dobloda ise malesef yok.Dobloda ön koltuklar saçma şekilde birbirine yakın sol kolunuzu koyacak yer yok.kolcak eksik bu yakinliktan dolayi.Bu yüzden ticari hissettiriyor.Caddy de ise bir binek araç gibi.Ben 2 aracı karşılaştırdım.Ben caddy alırken foruma sorduğumda bosver makaslı caddyyi doblo al dendi ama araştırınca durum böyle.Ikinci el satması sorun değilse connectte iyi.Kesinlikle ww fanı değilim sadece objektif değerlendirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceazr27 -- 4 Kasım 2018; 13:46:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.3 90 hp lık doblo ile daha yakın Ordudan İstanbul a geldik..
    uzun kasa olanından.
    yolcu ve yüklediğimiz yükler toplamda 800-ila 900 kg arasında idi
    araç 2016 model.
    o ılgaz dağlarının rampalarında bile makina gitmiyorum demiyordu

siz neden bahsediyorsunuz.

insanlara yanlış bilgiler vermeyin.

150 km hız bu araçlar için mi,biraz insaf..

ne bekliyorsunuz f1 aracımı.
    İlk mesajdan aynen kopyalayıp bırakıyorum

premio doblo kadar dolu (hız sabitleme katlanır ayna hariç)Şimdi iki aracıda kullanmış biri olarak farkları söyleyeyim(doblo 1.5 sene). Doblo artıları:makassız süspansiyon,ucuz parça,ikinci el iyi.arka koltuklar daha başarılı.Caddy artıları:iç tasarım:Doblonun iç tasarım başta iyi gözüksede demode.Caddy daha modern bir tasarıma sahip.Kısacası daha kaliteli.

Adamın donanım kriteri arabanın kapısı direksiyonu falan olması heralde.Kalite anlayışına yorum bile yapmıyorum.
    Konforlu olan Caddyciğin arka sol camı hiç açılmıyo,sağ cam da hapishane camı gibi(comfortline). Doblo 4 cam otomatik. Hepsi bi yana iki sıcak motoru yan yana koy ve sesleri dinle. Uzun yolculuklarda geç arkaya süspansiyona bi bak. İki koltuğu da sona çek diz mesafesine bi bak. Bagaj kapasitesine bi bak. Bi de araştır, motoru ellenmeden Doblo kaç km gidiyor Caddy kaç km gidiyo. Chiplediğin caddy iyiyken, Doblonun chiplenmişini de bi düşün.
  • Caddy 15 yıldır aynı kasayı kullanıyor.Ben almam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek bir cevap vereceğim.
    fiyat farkı
  • Pahalı oldugu için almadım
    Arka camlar açılmadıgı için almadım
    Arkada yay yerine makas oldugu için almadım
    Servis fiyatları fahiş oldugu için almadım
    Hor kullanıldıgı zaman çabuk bozulacağını düşündüğüm için almadım
    2,0 motor seçeneği hem yakıt hemde vergi dezavantajından dolayı almadım.
    Yaşadığım şehirde servisi olmadıgı için almadım

Daha uzar bu listede, ilk aklıma gelenler bunlar
  • Kardeş arkadaşım 1.6 doblo düşünüyor ama hiç fiyat teklifimaldın mı bayiden. Doblo ya da caddy orta kasa felan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneshatipoglu -- 4 Kasım 2018; 13:59:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki arac hakkinda da pek bilgim yok ama doblo iyi kaçıyor diyorlar

• Köyde kullanılan 2012 model elegance 1.6 mj doblomuz var suan 87 bin kmde ve bu km ye kadar hep köyde kullanıldı yüke bindi tarlaya girdi bağa girdi arkasına 50kg den 20 torba gübre attık torba torba mahsül koyduk bu zamana kadar bize açtığı masrafları yazayım

Sol amortisör takozu değişti

Triger V kayısı değişimi

Silecek değişimi

Kışlık yazlık lastik değişimi

Senelik muayene ve yıllık bakımı.

Ha unuttum birde sol far patladı ben kıyak yapıp sağ sol birlikte değiştirdim. :)

Yaşadığım yer küçük bir il biz doblonun bakım parçasını ilçede bile buluyoruz ki bu dediğim dobloyu tek şöför değil köye giden kim olursa ( Amcam amca oğlu babam halamın çocukları kullanır)

Şimdi aynı köy yollarında caddy olsa bu kadar sorunsuz olurmuydu bilemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Fiat tempra hala alınır mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Caddynin fiyatı nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aci gercekleri soylemeliyimki doblo(1.3 d4 kasa icin konusuyorum)

Motor vasatin vasati cekmiyor gitmiyor birde 8 litre yakit tuketiyor

Tabi burdaki 8 litreden kastim sehir ici de 8 yakiyor uzun yoldada 8 yakiyor

Arac emektar kolay kilay motoru sorun cikarmaz

Servis fiyatlari baya yuksek tabi bu beni ilgilendirmiyor asla gitmem servise

Onun haricinde yol tutus berbat sakin ola ki islak havada virajli yolda araci kullanmayin tecrubesizseniz altinizdan kayar gider(lastiklerim sifir lassa transway)

Yine frenler ozellikle yer islak iken arabada freni unutuyorsunuz cunku durmuyor abs surekli devrede

Elektronik programlar (ESP) sanirim en dandik marka beyin ve sensor kullanmislar kullanmis oldugum yolda 3 tane keskin viraj var arac kaymadigi halde esp devreye girip sacma sapan frenleme yapiyor hizim 40 50 iken

• Caddy daha iyidir ama elbette daha iyi olmasının nedeni 15 bin lira fazlası olması.Ama iç mekan konusuna katılmıyorum,hadi iç mekanı bir şekilde sindirebilirim lakin o göstergeler yıl 2019 olmuş,hala 2009 yılındaki göstergeleri kullanıyorlar.Bu kabul edilemez.Kaldı ki kasa olarakta 2004'te neyse,şimdi de o.Sadece üstünde ağır makyaj var,ama temeli hala eski caddy ye dayanıyor,bence bu da kabul edilemez.2013 e kadar tamam,ama artık kasasını değiştirmesi gerekiyor.

Motor olarak sadece bize öyle geliyor,almanya da 150 likleri de var.102 lik le 150 liğin motor bloğu farklı olduğundan 150 lik gelmiyor.Gelseydi kamyonet sınıfına girmek gibi dezavantajı olacaktı diye duymuştum bir yerden.Bize gelen 102 beygir,gayet dolu her devirde gücü olan ama kısıtlı bir motor,Chiptuningle 140 beygirlere kolayca geliyor.

Birde şöyle bir eleştirim olacak,Caddy Alltrack modelini madem getiriyorlar,bence 4motion sistemini de kesinlikle bu versiyonda getirmelilerdi,en azından Alltrack modelini tercih etmek için iyi bir sebep olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Pahalı oldugu için almadım
    Arka camlar açılmadıgı için almadım
    Arkada yay yerine makas oldugu için almadım
    Servis fiyatları fahiş oldugu için almadım
    Hor kullanıldıgı zaman çabuk bozulacağını düşündüğüm için almadım
    2,0 motor seçeneği hem yakıt hemde vergi dezavantajından dolayı almadım.
    Yaşadığım şehirde servisi olmadıgı için almadım

Daha uzar bu listede, ilk aklıma gelenler bunlar
    hocam servisi olmaması iyi bir neden.Caddy hor kullanılmaz gelmez ona.Ama çocuk koruması ÷47 bir araca ben ailemi nasıl bindireyim?makas konusuda bu alman aracı amerikan gibi sert değil ama konforu düşürüyor.Makas mı önemli yoksa güvenlik mi?yandan darbeyle takla atan 3 yıldız bir araç ?tek yanlış tüm doğruları götürüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceazr27 -- 4 Kasım 2018; 14:44:27 >

• Doblo ve caddy fiyatları indirimden sonra ne kadar olsu arkadaşlar fiyat alan oldu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: ceazr27

hocam servisi olmaması iyi bir neden.Caddy hor kullanılmaz gelmez ona.Ama çocuk koruması ÷47 bir araca ben ailemi nasıl bindireyim?makas konusuda bu alman aracı amerikan gibi sert değil ama konforu düşürüyor.Makas mı önemli yoksa güvenlik mi?yandan darbeyle takla atan 3 yıldız bir araç ?tek yanlış tüm doğruları götürüyor?

Alıntıları Göster
    Ticari araca neden aile aracı muamelesi yapıyorsunuz? Caddy de olsa Doblo da olsa nihayetinde hafif ticari araç. Aile aracı alacak insan MPV bakar.

• Ucuz diye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Ticari araca neden aile aracı muamelesi yapıyorsunuz? Caddy de olsa Doblo da olsa nihayetinde hafif ticari araç. Aile aracı alacak insan MPV bakar.

Alıntıları Göster
    siz Türkiyede yaşadığınıza eminmisiniz? 2007 08 doblolar ticari amaçlı kullanılıyor yinede aile amaçlı kullanan çok kişi var.Kaldiki doblo 2011 sonrası amerikada bile mpv amaçlı satılıyor 2.0 motor ile.Akrabamin 2015 doblosu var piknik vs harici yük atmaz.bende caddy var çok nadir piknik uzun yol harici yük atmam.Yani herkeste böyle şirketler hariç.Sen bu aracı aile aracı olarak tanıtıp satıyorsan bir zahmet güvenli olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

Caddy 15 yıldır aynı kasayı kullanıyor.Ben almam.
    Doblo 8 sene? punto 13 sene? sorun kasa değil bir araba iyiyse kasa değişmesi önemsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceazr27 -- 4 Kasım 2018; 15:37:53 >
  • İlk mesajdan aynen kopyalayıp bırakıyorum

premio doblo kadar dolu (hız sabitleme katlanır ayna hariç)Şimdi iki aracıda kullanmış biri olarak farkları söyleyeyim(doblo 1.5 sene). Doblo artıları:makassız süspansiyon,ucuz parça,ikinci el iyi.arka koltuklar daha başarılı.Caddy artıları:iç tasarım:Doblonun iç tasarım başta iyi gözüksede demode.Caddy daha modern bir tasarıma sahip.Kısacası daha kaliteli.

Adamın donanım kriteri arabanın kapısı direksiyonu falan olması heralde.Kalite anlayışına yorum bile yapmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 4 Kasım 2018; 16:51:46 >

• ilk mesajı alıntılıyorum:Adamın donanım kriteri arabanın kapısı direksiyonu falan olması heralde.Kalite anlayışına yorum bile yapmıyorum. Caddy trendline donanım :deri direksiyon deri el freni vites topuzu ,açılır kolçak ,yağmur sensörü far sensörü 5inc dokunmatik ekran sogutmali torpido vs .daha sayamıcam.belkide golf trendline ile kariştiridiniz belkide wwdeki en dolu trendline donanımı caddye koymuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceazr27 -- 4 Kasım 2018; 15:54:13 >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Çekmiyo gitmiyo yu bi bırakın artık bıktım

Arkadaşım geçenlerde linea 1.3 90hplik kiralamış

O da diyor gitmiyo diye

Nasıl yani gitmiyo dedim

Abi araba 130 140 anca gidiyo dedi

Nereye gittin arabayla dedim

5 kişi istanbuldan edirneye gitmişler bagaj da doluydu dedi

Yorum sizin

• siz şu babanızın caddy si ile forumda boy gösteren genç fanboy değilmisiniz.
    fanboy diyorum başlık onu içeriyor çünkü..bu çok ama çok göreceli bir kavram şahsi fikrim neden alınmazları sıralayalım, şimdi sende bir bak bazı maddeleri yaşın kurtarmaz gerçi araç okadar eskidiki..

1.ilk çıktığı yıllarda baskı balata volant düşmanı olan bir modeldibu.1.9 litre olanlar için konuşuyoryum..

2.torpidosunda kapak yoktu,yan kapı arka kapı tavan panelleri bildiğimiz kontraplak yani tahta ile kaplamışlardı..

3.hala arka camı elektrikli olmayan makaslı bir süspansiyon sistemini kullanan atıl ve geri kalmış bir teknik donanımı barındırıyor..rakipleri b link tam bağımsız süspansiyon kulanıyor.. bakınız doblo..

4.1.6 modellerinde enjektör diblerinden yakıt kaçırma problemi sebebiyle kronik olarak 500 km deki araçların motor kapakları açılıp oring değişimleri standart hale geldi değiştirenler arasında caddy takımından tanıdığın üyelerde var araştır bak..

5.emisyon işini eline yüzüne bulaştırıp işin içinden çıkamayınca.1.9 la başlaqyıp 2.0 ve sonra hileli 1.6 sonrada düzeltilmiş 2.0 102 hp gibi komik bir beygir gücünden 2.0 vergisi verdiren komik marka..

6.hileli 1.6 ları servise götürdüğünüzde aracın güç kaybı.

7.çıktığı yıldan beridir kendini yenilemeyen ve artık makyajın kaldırmadığı saçmasapan olmuş bir dizayn.

8.kronik arızalı bir DSG ve onun bonusları kavrama ve mekatronik arızası.

9.diğer herhangi bir markadan dahada pahalı servis yedek parça ve işçilik.

bunlar akla ilk gelenler.

daha pahalı olması asla kabul edilemezken aynı paraya da olsa yinede teknik ve işletim maliyeti ve sorunsuzluk anlamında

caddy asla alınmaması gereken bir değer içeriyor.

babanız almış siz reklam kısmında iseniz olabilir.

sadece bu.balçıkla güneşi kapatamazsınız.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.