Şimdi Ara

C4 1.6HDI Otomatik vites yakıt tüketimi nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
33.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Citroen C4 1.6HDI (110hp) OTOMATİK VİTES (MCP) sahibi olan arkadaşlara soruyorum
    kullandığınız süre içinde arabanız şehiriçinde ve şehirdışında 100km de ne kadar yakıt tüketiyor?

birde arabanızın iyi ve kötü yönlerini yazmanızı rica ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

Bu mesaj silindi.
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

yeni corolla d-4d dizel 1.4 m/m (otomatikleşitirilmiş vites) ile 50 ytl ile şehir içi 400 km yol yapıyor.

HOCA Bİ HATA YOK MU? EĞER DEĞİN GİBİYSE BÜLENT ERSOYUN TABİRİYLE FEVKALADENİN FEVKİNDE Bİ DURUM.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

yeni corolla d-4d dizel 1.4 m/m (otomatikleşitirilmiş vites) ile 50 ytl ile şehir içi 400 km yol yapıyor.

hocam toprağa C4 ektik anasını satiiim corolla çıktı
    uyan hocam uyannnnn

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben c4 16 hdı mcp almak istiyorum ama fotolarına baktım dizelde yol bilgisayarı yok galiba yoksa sadece benzinlidemi var.....LÜTFEN YARDIM!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkg_07

arkadaşlar ben c4 16 hdı mcp almak istiyorum ama fotolarına baktım dizelde yol bilgisayarı yok galiba yoksa sadece benzinlidemi var.....LÜTFEN YARDIM!!!

Alıntıları Göster
    2008 MODEL C4 MCP 110 BG kullanıcısıyım, arabam şu an 4100 km de ve şehir içinde 155 ytl yakıt tüketiyorum ortalama olarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkg_07

Alıntıları Göster
    var var hepsinde var..

quote:

Orjinalden alıntı: srkg_07

imzadaki araç ortalama 13 14 ykr yakıyor.. ş.içi dışı karışık.. sadece şehir içi sürekli yoğun trafikte bir deponun 750 de bittiğini gördüm, gözlerime inanamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddlion111 -- 3 Ekim 2007; 10:14:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reddlion111

var var hepsinde var..

quote:

Orjinalden alıntı: srkg_07

imzadaki araç ortalama 13 14 ykr yakıyor.. ş.içi dışı karışık.. sadece şehir içi sürekli yoğun trafikte bir deponun 750 de bittiğini gördüm, gözlerime inanamadım...

Alıntıları Göster
    Grand C4 Picasso
    1539 kg + yarı yüklü + klima açık
    % 40 şehir içi, % 60 şehir dışı 4000 km kullanım ( Rodaj dahil)
    100 km de ortalama tüketim 5.6 Litre dir. ( Yol bilgisayarı verisi )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetranger

Grand C4 Picasso
    1539 kg + yarı yüklü + klima açık
    % 40 şehir içi, % 60 şehir dışı 4000 km kullanım ( Rodaj dahil)
    100 km de ortalama tüketim 5.6 Litre dir. ( Yol bilgisayarı verisi )

Alıntıları Göster
    yol bilgisayarı verilerine ben güvenmiyorum. 5,8 ortalama yakıt gösterdi fakat aracım 6,2 yaktı hesaplarımda, bence 150 ykr yakıt fazla böyle bir araç için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirridvan

yol bilgisayarı verilerine ben güvenmiyorum. 5,8 ortalama yakıt gösterdi fakat aracım 6,2 yaktı hesaplarımda, bence 150 ykr yakıt fazla böyle bir araç için...

Alıntıları Göster
    ekonomik arabaymış.helal olsun
  • quote:

Alıntıları Göster
    böyle bir araç derken neyi eksikki, performans desen ok, şekil şemal ok, donanım, yol tutuş vs..

benim bir tane de mondial 125 zn motorum var, o da 12 13 ykr yakıyor.. düşünün artık.. 8hp, 125 cc..
    quote:

Orjinalden alıntı: demirridvan

• quote:

Orijinalden alıntı: reddlion111

böyle bir araç derken neyi eksikki, performans desen ok, şekil şemal ok, donanım, yol tutuş vs..

benim bir tane de mondial 125 zn motorum var, o da 12 13 ykr yakıyor.. düşünün artık.. 8hp, 125 cc..
    quote:

Orjinalden alıntı: demirridvan

Alıntıları Göster
    araçta benim bizzat gördüğüm eksiler yol sesi çok fazla, motor sesi çok fazla. bunun dışında böyle bir araç için fazla derken kasaya göre yakıt bence fazla yoksa araçla ilgili başka bir sıkıntı yok...

• quote:

araçta benim bizzat gördüğüm eksiler yol sesi çok fazla, motor sesi çok fazla. bunun dışında böyle bir araç için fazla derken kasaya göre yakıt bence fazla yoksa araçla ilgili başka bir sıkıntı yok...

Alıntıları Göster
    1 sene oldu bu araç çıkalı.Fiyatıda diğer rakiplerine göre oldukça uygun.Ancak bir türlü kapsamlı bi bilgi alışverişi yapamadık kullanan arkadaşlarla.Nedir ne değildir şanzumanı nasıldır volan problemi var mı amortisörlerden gelen sesler ne alemde.Bi fikir oluşturamadım bi türlü.
    Genel olarak C4 forumlarına baktığımdada iki tür kullanıcısı var birinci tür çok çok memnun hatta arabasına aşık ikinci türde veryansın ediyor lanet okuyor.Ortasını göremedim pek.

• quote:

Orijinalden alıntı: NateHuffman

1 sene oldu bu araç çıkalı.Fiyatıda diğer rakiplerine göre oldukça uygun.Ancak bir türlü kapsamlı bi bilgi alışverişi yapamadık kullanan arkadaşlarla.Nedir ne değildir şanzumanı nasıldır volan problemi var mı amortisörlerden gelen sesler ne alemde.Bi fikir oluşturamadım bi türlü.
    Genel olarak C4 forumlarına baktığımdada iki tür kullanıcısı var birinci tür çok çok memnun hatta arabasına aşık ikinci türde veryansın ediyor lanet okuyor.Ortasını göremedim pek.

Alıntıları Göster
    Ben yakalaşık 40 gün önce bu aracın 2007 modelini (sanırım son 2007 araçtı) 38.000 ytl aldım, şu anda 2500 km deyim. Yakıt tüketimi doğrudan kullanım tarzına bağlı, aracın gaz pedalına hafif dokunarak giderseniz daha 75 km hıza ulaştığında 6. vitese geçiyor ve yakıt tüketimi inanılmaz düşük oluyor, ama seri kullanıldığında gaz pedalına hızlı bastığınızda 6. vitese 110- 120 km ye ulaştığında geçiyor. Sakin kullanımla, sahil yolunda 50 km yol gittiğimde yaklaşık tüketim 4 lt/100 km oluyor. Bu 110 hp 1560cc lik motor bir çok araçta var ama 6 ileri vites sadece C4 te var bu da diğer araçlara göre (C4'ün manuel viteslisine görede) daha fazla tasarruf sağlıyor, daha önce aynı motora sahip kullanığım focus C-max 5. viteste 3000 devirde 150 km hızla gidiyorken, C4 6. viteste 3000 devirde 160 km hıza yaklaşıyor. Aracın manuel kullanımıda çok zevkli, vitesleri siz değiştirmeden kesinlikle değişmiyor, vites geçişlerini direksiyonun altındaki kulakçıklardan çok seri bir şekilde yapabiliyorsunuz. Manuel vitesli modeline göre aradaki fiyat farkı çok az ben kesinlikle bu aracı almanızı tavsiye ederim.

• Hafta sonu 29 Ekim tatilindende yararlanarak batı Karadeniz turu yaptım, aracın deposunu İstanbulda doldurdum yaklaşık 1200 km yol yaptıktan sonra dönüşte İstanbulda depoyu yine doldurdum, 54 lt euro dizel aldı (133 ytl )
  • quote:

Orijinalden alıntı: joyful_99

Ben yakalaşık 40 gün önce bu aracın 2007 modelini (sanırım son 2007 araçtı) 38.000 ytl aldım, şu anda 2500 km deyim. Yakıt tüketimi doğrudan kullanım tarzına bağlı, aracın gaz pedalına hafif dokunarak giderseniz daha 75 km hıza ulaştığında 6. vitese geçiyor ve yakıt tüketimi inanılmaz düşük oluyor, ama seri kullanıldığında gaz pedalına hızlı bastığınızda 6. vitese 110- 120 km ye ulaştığında geçiyor. Sakin kullanımla, sahil yolunda 50 km yol gittiğimde yaklaşık tüketim 4 lt/100 km oluyor. Bu 110 hp 1560cc lik motor bir çok araçta var ama 6 ileri vites sadece C4 te var bu da diğer araçlara göre (C4'ün manuel viteslisine görede) daha fazla tasarruf sağlıyor, daha önce aynı motora sahip kullanığım focus C-max 5. viteste 3000 devirde 150 km hızla gidiyorken, C4 6. viteste 3000 devirde 160 km hıza yaklaşıyor. Aracın manuel kullanımıda çok zevkli, vitesleri siz değiştirmeden kesinlikle değişmiyor, vites geçişlerini direksiyonun altındaki kulakçıklardan çok seri bir şekilde yapabiliyorsunuz. Manuel vitesli modeline göre aradaki fiyat farkı çok az ben kesinlikle bu aracı almanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: joyful_99

manuel modda kendisi devri gelsede siz atmadan vites değiştirmiyo bu çok güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: kickboxmuaythai

quote:

Orjinalden alıntı: joyful_99

manuel modda kendisi devri gelsede siz atmadan vites değiştirmiyo bu çok güzel

Alıntıları Göster
    http://arabam.milliyet.com.tr/testdetay.aspx?id=381

C4 MCP TEST

• quote:

Orijinalden alıntı: kickboxmuaythai

http://arabam.milliyet.com.tr/testdetay.aspx?id=381

C4 MCP TEST

Alıntıları Göster
    --------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaşlar uzun bir araştırmadan sonra bende c4 hdı 110 hp aldım ben bu aracı özellikle yakıtı az harcadığı için tercih ettim. araç 39000 km de 1 ay olmadı benim sorunum şu geçenlerde benzinliğe gidip depoyu fullettim tam 65 litre aldı bu araçların deposu 60 litre değilmiydi,diğer sorunumda araçla tam115 km yaptıktan sonra yakıt sarfiyatını öğrenmek için tekrar fullettim ve tam bir hayal kırıklığına uğradım araç tam 30 ytl yakıt aldıyani km başına 25 ykr yakmış aynı aracı kullanıp bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olsun şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: serenad85

--------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaşlar uzun bir araştırmadan sonra bende c4 hdı 110 hp aldım ben bu aracı özellikle yakıtı az harcadığı için tercih ettim. araç 39000 km de 1 ay olmadı benim sorunum şu geçenlerde benzinliğe gidip depoyu fullettim tam 65 litre aldı bu araçların deposu 60 litre değilmiydi,diğer sorunumda araçla tam115 km yaptıktan sonra yakıt sarfiyatını öğrenmek için tekrar fullettim ve tam bir hayal kırıklığına uğradım araç tam 30 ytl yakıt aldıyani km başına 25 ykr yakmış aynı aracı kullanıp bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olsun şimdiden teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    C4 Grand Picasso son yakıt harcama verileri:

Ankara İzmir Arası 628 km yol yaptım.
    Full depo, yol bilgisayarı sıfırlandı.
    Şehirler arası hız limiterine tam uyuldu.
    Araç ağırlığı 1539 kg + yarım yük
    Sonuç: 100 km de ortalama 5.0 L
    Demek ki 1 depo ile 1200 km den fazla gidiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: jetranger

C4 Grand Picasso son yakıt harcama verileri:

Ankara İzmir Arası 628 km yol yaptım.
    Full depo, yol bilgisayarı sıfırlandı.
    Şehirler arası hız limiterine tam uyuldu.
    Araç ağırlığı 1539 kg + yarım yük
    Sonuç: 100 km de ortalama 5.0 L
    Demek ki 1 depo ile 1200 km den fazla gidiyor..

Alıntıları Göster
    quote:

Bende aynı aracın manual vites olanından aldım ve bende de 25 ykr yakıyor. Servise götürdüm test ettiler değerlerin yüksek olduğunu ve yeni bilgileri yüklediler. Eğer yine yakıt düşmezse 1 günlüğüne aracı bırakıp enjektörlerine falan bakmaları gerektiğini söylediler. Araç hala şehir içi ortalama 10lt /100km değerlerinde. Araçın sadece 16" olan jantlarını 17 yaptım ve bunu servise sordum jant sadece %5 farkettirir dendi. Bi kaç gün daha test edip aracı servise bırakacam. Bu arada aracım daha 500 km'de. Umarım bu sorun düzelir yoksa bazı arkadaşların 13-15 ykr değerlerine imrene imrene bakmaya dvm edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

quote:

Bende aynı aracın manual vites olanından aldım ve bende de 25 ykr yakıyor. Servise götürdüm test ettiler değerlerin yüksek olduğunu ve yeni bilgileri yüklediler. Eğer yine yakıt düşmezse 1 günlüğüne aracı bırakıp enjektörlerine falan bakmaları gerektiğini söylediler. Araç hala şehir içi ortalama 10lt /100km değerlerinde. Araçın sadece 16" olan jantlarını 17 yaptım ve bunu servise sordum jant sadece %5 farkettirir dendi. Bi kaç gün daha test edip aracı servise bırakacam. Bu arada aracım daha 500 km'de. Umarım bu sorun düzelir yoksa bazı arkadaşların 13-15 ykr değerlerine imrene imrene bakmaya dvm edeceğim.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende de var bu araçtan bir depo yakıt ile şehir içi ve şehirlerarası toplamda 948 km yol yaptım 63.57 lt yakıt aldım euro dizel olarak hesaplarsak 190 kuruş yakıyo araç 100 km de 4.8 lt yakması imkansız zaten test sürüşün de de 100km de 6.4 lt yakıt tüketimi hesaplanmış

ÜMİT KUTLU

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.