Şimdi Ara

Buzdolabları Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle daha önce yazılan mesajları okudum.genel olarak bakıldığında Arçelik, beko, profilo gibi ürünlerin eskisi
    gibi kaliteli olmadığından, bununla birlikte vestelin kalitesiz olduğu (ki buna bende katılıyorum) söyleniyor.
    Diğer markalara gelince, Bosch,Samsung, Elektrolüx ve sharp buzdolapları önerilmiş.Yeni piyasamızda görülen Whirpool marka buzdolabıda
    tavsiyeler arasında. Bunun yanında yazılanlara bakıldığında Simens ve Elektrolüx çerkezköy deki fabrikada üretildiğinden bahsediliyor.
    Sizlere sormak istediğim model detayına inmeden,
    1)Samsung ve Sharp buzdolaplarının teknik servis düzeyleri ne durumdadır.bu firmalar beyaz eşya ürünleri üreten fabrikalara sahiplermidir,yoksa
    başka fabrikalarda üretilip üzerine bunların markasımı vurulur.
    2) herne kadar çerkezköy fabrikalarında üretildiği söylensede, Simens ve elektrolüx bunların içine AEG yi de katmak isterim, senelerdir beyaz eşya
    üreten firma değillermidir.Kalitelerini yetersiz seviye ye çekerek bu zamanlara kadar gelmeleri mümkünmüdür.Ayrıca 1992 senesinde aldığımız siemens bloomberg çamaşır makinamız hiç servis görmeden bu güne kadar sorunsuz çalışmaktadır.
    3) Bosh firmasının kalitesi herkes tarafından söylenir.Buzdolablarında gövdede gelen bir arızanın tamir edilme olasılığının olmadığı nı duymuştum.Bu ne derece doğrudur.
    4) Arçelik ve beko ürünlerin eskisi gibi kaliteli olmadığı kanısı neden yaygındır.Eskisi gibi bizlere tofaş şahin ve doğan modellerini gibi ürünleri yutturamayacaklarını, dolayısı ile kaliteden ödün vermemeleri gerekir diye düşünüyorum.

Marka ile ilgili sorular dışında, kullanan arkadaşlar cevaplarsa, sanırım kombi diye geçiyor Alta no frost kapağı olan ile üst tarafta soğutucu kapağı
    olan dolapların kullanım kolaylığı açısından hangisini tavsiye edersizniz?

Yukarıda ki konular hakkında fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.Teşekkürler.

• Sizlere yazdığım mesajdan sonra şikayet.com var sitesinde
    buzdolapları ile ilgili şikayetleri şöyle bir gezindim.
    genel olarak bakıldığında, Siemens, Arçelik, beko, bosch, indesit, ariston(yanlış aklımda kalmış olabilir)
    gibi markaların kronik sorunları ile karşılaşılmış, mesajlara bakıldığında yetkili firma elemaları tarafından gerekli ilgi
    gösterildiği fakat ürün değiştirmede sıkıntılar yaşandığı gibi arızaların genelde ücretli onarıldığı dikkatimden kaçmadı.
  • 1)Samsung ve Sharp buzdolaplarının teknik servis düzeyleri ne durumdadır.bu firmalar beyaz eşya ürünleri üreten fabrikalara sahiplermidir,yoksa

Samsung'un servislerine Anadolu grubu, Sharp'a ise Teknosa bakıyor ve yeterli ölçüde yaygın.
    Bu firmalar kendileri teknoloji geliştirir ve kendi fabrikalarında üretirler. Kesinlikle fason üretim yoktur. Hatta Samsung başlı başına bir kompresör üreticisidir.

2) herne kadar çerkezköy fabrikalarında üretildiği söylensede, Simens ve elektrolüx bunların içine AEG yi de katmak isterim, senelerdir beyaz eşya
    üreten firma değillermidir.Kalitelerini yetersiz seviye ye çekerek bu zamanlara kadar gelmeleri mümkünmüdür.Ayrıca 1992 senesinde aldığımız siemens bloomberg çamaşır makinamız hiç servis görmeden bu güne kadar sorunsuz çalışmaktadır.
    Sanırım Simtel Blomberg demek istediniz. Sizdeki makine ithal üründür.
    Electrolux Çerkezköy'de üretilmiyor. Vestel'e fason mal ürettiriyor, buradan kalitesini tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde.
    Electrolux'ün burada satılan Vestel üretimi modelleri Dünya'da başka hiçbir ülkede satılmıyor. Electrolux'ün ve alt markası olan AEG'nin ithal modelleri ise rahatlıkla tercih edilebilir. AEG eskiden Profilo tarafından Alman AEG lisansı ile üretiliyordu, şimdi Electrolux'e geçti. Profilo'da Bosch-Siemens grubuna geçti.
    Şu yıllarda hızlı tüketim dönemindeyiz ve insanlar uzun ömürden ziyade garanti sürelerine aldanarak 7 yıl kullanırım çöpe atarım mantığı ile alışveriş yapıyorlar. Fiyattaki rekabet de piyasada kalitesiz modellerin çıkmasına yol açtı. Yeni modeller eskileri kadar donanımlı değiller. Daha ucuz ve dayanıksız malzemelerle imal ediliyorlar. Tabi doğru modeli seçerseniz bu durum sözkonusu değil.

3) Bosh firmasının kalitesi herkes tarafından söylenir.Buzdolablarında gövdede gelen bir arızanın tamir edilme olasılığının olmadığı nı duymuştum.Bu ne derece doğrudur.
    Gövde arızaları hiçbir no-frostta onarılmaz ve ücret karşılığında değişim yapılır. Maliyeti yüksek ve yapılması zor bir işlem olduğundan.

4) Arçelik ve beko ürünlerin eskisi gibi kaliteli olmadığı kanısı neden yaygındır.Eskisi gibi bizlere tofaş şahin ve doğan modellerini gibi ürünleri yutturamayacaklarını, dolayısı ile kaliteden ödün vermemeleri gerekir diye düşünüyorum.
    Arçelik-Beko'nun eski malları direkt ithal veya ünlü markaların lisansı ve ithal parçaları ile üretilen cihazlardı. Bundan dolayı da oldukça kaliteliydi. Ancak şu an çoğu modelde üretim Arçelik-Beko'nun elinde. Arçelik-Beko kar oranını çok yüksek tutar. 800YTL'ye satılan bir makine aslında onlara 200'e bile mal olmaz ama piyasadaki hakimiyetlerini kötüye kullanarak bu şekilde ucuza mal edip pahalıya satmayı devam ettiriyorlar. Avrupa'da Beko ya marketlere fason mal yapıyor veya buradaki Sinbo gibi en alt seriden mal üretiyor. Maalesef dediğiniz gibi Şahin-doğan mantığı geçerli şu anda. Ürünleri kalite ve performans düzeyine göre çok pahalı.(istisnalar hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 25 Mayıs 2008; 21:23:04 >

• Sn Candoğan

Konuyu daha fazla dolandırmadan.Bu bilgiler ışığı altında gelebilecek soruyu tahmnin edebiliyorsunuzdur.
    1.500 YTl gibi bir bütçe ile tavsiye edebileceğiniz ve eni 75 Cm geçmeyen
    buzdolabı tavsiyeniz ne olabilir.
  • Sn Tolga bey,
    Evet, eskilerde zaten fazla seçenek olmadığı için hemen hemen bütün evlerde olduğu gibi bizde
    abartısız 20 senedir Arçelik buzdolabı kullanıyoruz.Artık kapasitesi ve soğutmasındaki randınmadan
    dolayı değiştirmeyi düşünüyoruz.Kişisel fikrim bende Arçeliğin kalite bozduğuna inanmak
    istemiyorum, burada okuduklarımı özetleyerek paylaştım sadece.
    Şikayet sitelerinde bakılacak olursa az ara olsada önde gidiyor.
    Buradaki yorumlar neticesinde doğru karar vermek istiyorum.
    Fakat arkadaşlarımız ilgilenmemişler.
  • arkadaşım beko D 9430 NM NOFROST BUZDOLABI NI TAVSİYE EDEBİLİRİM
    http://www.hemenalucuzal.com/index.php?do=catalog/product&pid=
    bu sitede var incele istersen
  • buzdolabını sharp al pişman olmazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikrodalga fırın hk?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: yesilsiyah20

Arçelik ve Beko'nun kalitesiz olduğuna kesinlikle katılmıyorum.Evimde Arçelik buzdolabı var.5092 model 500LT olanı.Gayet iyi hiç sorun yaşamadım.Babaannem Arçelik buzdolabını 30 yıl kullandı.Hem de hiç arıza yapmadı.Geçen sene yenilediler.Arçelik pahalı olduğu için Bosch almak zorunda kaldılar.

bendede 5094 var

7-8 yıl oldu tık yok

ve hala sattığı bir modeldir
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

1)Samsung ve Sharp buzdolaplarının teknik servis düzeyleri ne durumdadır.bu firmalar beyaz eşya ürünleri üreten fabrikalara sahiplermidir,yoksa

Samsung'un servislerine Anadolu grubu, Sharp'a ise Teknosa bakıyor ve yeterli ölçüde yaygın.
    Bu firmalar kendileri teknoloji geliştirir ve kendi fabrikalarında üretirler. Kesinlikle fason üretim yoktur. Hatta Samsung başlı başına bir kompresör üreticisidir.

Sanırım Simtel Blomberg demek istediniz. Sizdeki makine ithal üründür.
    Electrolux Çerkezköy'de üretilmiyor. Vestel'e fason mal ürettiriyor, buradan kalitesini tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde.
    Electrolux'ün burada satılan Vestel üretimi modelleri Dünya'da başka hiçbir ülkede satılmıyor. Electrolux'ün ve alt markası olan AEG'nin ithal modelleri ise rahatlıkla tercih edilebilir. AEG eskiden Profilo tarafından Alman AEG lisansı ile üretiliyordu, şimdi Electrolux'e geçti. Profilo'da Bosch-Siemens grubuna geçti.
    Şu yıllarda hızlı tüketim dönemindeyiz ve insanlar uzun ömürden ziyade garanti sürelerine aldanarak 7 yıl kullanırım çöpe atarım mantığı ile alışveriş yapıyorlar. Fiyattaki rekabet de piyasada kalitesiz modellerin çıkmasına yol açtı. Yeni modeller eskileri kadar donanımlı değiller. Daha ucuz ve dayanıksız malzemelerle imal ediliyorlar. Tabi doğru modeli seçerseniz bu durum sözkonusu değil.

Gövde arızaları hiçbir no-frostta onarılmaz ve ücret karşılığında değişim yapılır. Maliyeti yüksek ve yapılması zor bir işlem olduğundan.

Arçelik-Beko'nun eski malları direkt ithal veya ünlü markaların lisansı ve ithal parçaları ile üretilen cihazlardı. Bundan dolayı da oldukça kaliteliydi. Ancak şu an çoğu modelde üretim Arçelik-Beko'nun elinde. Arçelik-Beko kar oranını çok yüksek tutar. 800YTL'ye satılan bir makine aslında onlara 200'e bile mal olmaz ama piyasadaki hakimiyetlerini kötüye kullanarak bu şekilde ucuza mal edip pahalıya satmayı devam ettiriyorlar. Avrupa'da Beko ya marketlere fason mal yapıyor veya buradaki Sinbo gibi en alt seriden mal üretiyor. Maalesef dediğiniz gibi Şahin-doğan mantığı geçerli şu anda. Ürünleri kalite ve performans düzeyine göre çok pahalı.(istisnalar hariç)

anlıyamadığım bişey var

bütün mesajlarınızda elektrolux dolap çamaşır mak vs öneriyorsunuz ama burda ne kadar kalitesiz olduğunu söylüyorsunuz

sebebi nedir bunun

önerdiğiniz dolaplar ithal olanımı

• Elektrolüx buzdolabını Vestel fason olarak ürettiğinden dolayı kalitesiz diyor.Bu arada AEG nin buzdolabınıda vestel fason üretiyor.
    Benim burada tavsiye ettiğim samsung olacak.samsungun kedisine ait buzdolabı kompreserü üretiyor ve kendi buzdolabıpları ile daha verimli çalıştığıdır.
    sharp kesinlikle tavsiye etmiyorum
    Aslına bakılırsa en iyi buzdolabı teknolojisi olmayan kara düzen buzdolaplarıdır hani deriz ya 15 yıl kullandık 20 yıl kullandık tık yok diye işte o buzdolaplarını tavsiye ederim çünkü bir kompresör bir termostat başaka bişe yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: yesilsiyah20

Arçelik ve Beko'nun kalitesiz olduğuna kesinlikle katılmıyorum.Evimde Arçelik buzdolabı var.5092 model 500LT olanı.Gayet iyi hiç sorun yaşamadım.Babaannem Arçelik buzdolabını 30 yıl kullandı.Hem de hiç arıza yapmadı.Geçen sene yenilediler.Arçelik pahalı olduğu için Bosch almak zorunda kaldılar.
    Arçelik'in ürettiği mallar arasında en iyi olanı buzdolabıdır. Kalitesi fena değil ancak dondurma kapasitesi, elektrik kesintilerinde saklama süresi az ayrıca fiyatı da emsallerine göre çok yüksek. Önermememin sebebi bunlar. Yoksa yerliler arasında en kalitelisi Arçelik.

quote:

Sn Candoğan

Konuyu daha fazla dolandırmadan.Bu bilgiler ışığı altında gelebilecek soruyu tahmnin edebiliyorsunuzdur.
    1.500 YTl gibi bir bütçe ile tavsiye edebileceğiniz ve eni 75 Cm geçmeyen
    buzdolabı tavsiyeniz ne olabilir.
    75cm sınırınız varsa size sadece Whirlpool önerebilirim. 4000 veya 8000 serisine ait herhangi bir modeli seçebilirsiniz. Hepsi ithaldir.

Electrolux'ün çoğu modelini önermememin sebebi Vestel'e mal yaptırması. Yoksa doğru modelini seçerseniz Electrolux de ömürlük dolaptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 27 Mayıs 2008; 4:43:59 >

• Arkadaşlar araştırmalarım devam ediyor. Hali hazırda kullandığımız buzdolabı olduğu için
    bu konuda acele etmiyorum.Umarım iyi marka ve model temin edebilirim.
    Araştırmalar neticesi edindiğim bilgileri de burada paylaşacağım.
  • CANDOĞAN62 arkadaşa verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

kafamdaki soru şu ;

bulaşık ve çamaşır makinamı 14 yıl sonra değiştirdim , öncekinden memnun kaldığım için Bosch aldım,ve ömürlerini tamamladıklarını düşünüyorum ( belirtilerden )

Buzdolabımda Bosch ve gayet memnunum, acaba onu da yeni makinalar A sınıfı diye veya ekonomik ömrü açısından değiştirmem gerekir mi ? ( kayınvalideye aldığımız Bosch nofrost o kadar iyi çıkmadı )
  • quote:

Orjinalden alıntı: px

CANDOĞAN62 arkadaşa verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

kafamdaki soru şu ;

bulaşık ve çamaşır makinamı 14 yıl sonra değiştirdim , öncekinden memnun kaldığım için Bosch aldım,ve ömürlerini tamamladıklarını düşünüyorum ( belirtilerden )

Buzdolabımda Bosch ve gayet memnunum, acaba onu da yeni makinalar A sınıfı diye veya ekonomik ömrü açısından değiştirmem gerekir mi ? ( kayınvalideye aldığımız Bosch nofrost o kadar iyi çıkmadı )

Bence değiştirmeye pek gerek yok. Size aylık elektrik tüketimi farkı yansıması 5, en kötü 10 YTL olur eğer dolapta bir sorun yoksa. Bence gittiği yere kadar kullanın.
    Bosch'un yerli dolapları çok kalitesizdir. XL ve XXL serisi, yani Kore malı buzdolaplarını alırsanız gayet iyi.

• Arkadaşlar durumunuz müsait ise; Amana veya General Electric buzdolaplarını tavsiye ederim. Bunlar 1. sınıf ürünler. Made in USA.
  • türkiye koşullarında alınabilecek en iyi buzdolabı SHARP
    gerçekten çok kaliteli ve şık bir ürün
    zaten servis-parça sıkıntısı yok teknosa ilgileniyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.