Bildirim
Buz tutan aracınızı nasıl çözüyorsunuz?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
iceriden klimayi aciyorum. ustundeki karlari supurene kadar buzlar cozulmus oluyor -
Kapıyı nasıl açıyorsun : -
Motoru çalıştırıp klimayı açarak. -
Bugün işim vardı gittim arabaya baktım buzlu, motoru çalıştırdım indim temizlemeye başladım, 30 saniye geçti aman ya dedim gittim eve yattım Anlayacağınız tavsiyeler bana da lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
azicik zorlayinca aciliyor. -
Ben lastik çekiç olanı sevdim yarın önce en sevdiğim komşumun arabasında deneyeceğim. Memnum kalırsa kendi arabalaromda denerim. -
Sonax güzel. İz de bırakmıyor -
1/3 su + 2/3 isopropil alkol -
işe yarıyor mu hocam sonaxın buz çözücüsü 20tl zaten... -
Son istanbul kar yagdiginda ve gecen kis kullandim.1 litre alkol 15 liraydi yanilmiyosam kimyacilarda.
Sonaxin uceriginj bilmiyorum,alkol plastiklere zarar verirmi ondan da emin degilim ama buzla suyla akip gidiyo zaten camdan kapidan vs -
İlk videodaki arabayı buz çözücü sprey ile temizlemeniz imkansız.
Buz çözücü spreyler kar yoksa ve ince buz tabakası varsa güzel çözüm. Ben de kullanıyorum. -
Ben Ankara'da yaşıyorum ve hiçbirini kullanmıyorum. Kapı donmuyor. Arabanın içine giriyorum. Motoru çalıştırıp cama üfletiyorum. Ön cam ısıtıcısı ve arka cam ısıtıcısını da açıyorum. Sileceklerin altını üstünü kazıyıp temizliyorum. Görebileceğim kadar bir alanı temizliyorum. Yola çıkıyorum. Ön cam bile kısmen, çizgi çizgi çözülmüş oluyor. Genelde yürür halde bir kar kütlesi oluyorum ben. Hiç uğraşamam. Evimle işim arası 5 dakika. Çoğu ara sokak. Bir caddeyi dik kesiyorum. O kadar. İş yerinin önünde güneşe gelecek şekilde bırakıyorum. Kalanını güneş hallediyor.
Başka bir yere gideceksem, tavanı falan gene temizlemiyorum. Ön cam, arka cam. Yan camların buzu varsa kazımıyorum. Karı elimle çırpıştırıp arabaya biniyorum.
Sağlam bir buza karşı solisyon bir çözüm değil bence. Isı en iyi çözüm. Bir de yandan yandan vurma imkanı varsa brutal güç.
-------------
Size tavsiye etmem. İyi görmeden gitmek zordur. Bendeki yatkınlık biraz alışkanlıktan. Cama düzgün basmayan küçücük sileceklerle yağmurda gemi gibi bir arabayı kullanmak...Siz hiç yağmurda bir 57 chevrolet park ettiniz mi?
Belli bir süre sonra yarasa içgüdüleri geliştirmeye başlıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Ocak 2017; 11:1:10 >
-
istanbul gibi yılın 1 ayı kar ya gören görmeyen memlekette bile lanet olası ön cam senenin neredeyse belki yarısı her sabah ve akşam buz tutuyorsa ve en ufak yağışta içten hemen çabucak buğulanıyorsa demekki lanet olası otomobillerde arka camlara konulan buğu/buz önleyici resistansların artık ön camlardada standart şekilde konulması gerekiyor demektir. ön cama koyacakları ilave üç kuruşluk buz/buğu çözücü resistanslar bu işi kolayca ve temelinden çözer.
edit: araç benzinlide olsa herkesin sabahları veya akşamları 10dk çalıştırıp laylay bekleme lüksü yok veya kör kör giderek kimsenin kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yok. üreticisinden tüketicisine kadar. bir sonraki aracımda ön cam resistansının olup olmaması şayet kafamdaki 2 model arasında kalmışssam aralarında çok belirleyici bir faktör olacak. tiksiniyorum öncamı buz tutan veya en ufak yağışta hemen buğu yapan arabadan. yan camlar neysede ön cam olmazsa olmaz. kiç kisme kaloriferlerle klimayı beraber aç demesin biliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 13 Ocak 2017; 11:20:46 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arabayı çalıştırıyorum, benzinli araba 10 dakika sonra hararet 90 a yaklaşıyor. Açıyorum ac yi kaloriferi dayıyorum cama. Mis. -
En ucuzundan kolonya alıyorum ama sprey başlıklı olanlardan. Canın buzunu hemen eritiyor.ama bir zararı var mı bilmiyorum. Bilen biri bilgilendirirse sevinirim -
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevil
Arabayı çalıştırıyorum, benzinli araba 10 dakika sonra hararet 90 a yaklaşıyor. Açıyorum ac yi kaloriferi dayıyorum cama. Mis.
benim arabada 45dk da görmüyorum 90'ı. İşe gidene kadar buz gibi arabada gidiyorum. -
ılık su yapardım eskiden..bir pet şişeye ılıkdan sıcağa yakın su hazırlardım.
(kesinlikle kaynar değil) camı catlatmayalım.
halen aynı şehirde yaşıyorum ama şimdilerde hava o kadar çok soğuk olmuyor demek ki
silecek açık olunca döktüğün su buzlanmadan, silecek temizliyordu.
bu aralar
arabayı sabah güneş vuracak yere park ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2018 -- 13 Ocak 2017; 11:45:33 > -
Tükürüyorum yada çıplak el ile ovalıyorum elimin sıcaklığı cam buzunu çözüyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: shakircan
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevil
Arabayı çalıştırıyorum, benzinli araba 10 dakika sonra hararet 90 a yaklaşıyor. Açıyorum ac yi kaloriferi dayıyorum cama. Mis.
benim arabada 45dk da görmüyorum 90'ı. İşe gidene kadar buz gibi arabada gidiyorum.
Mübala olarak söylemiyorsanız araçta bir sıkıntı vardır. Tamam dizel geç ısınıyor da c-max (2008 dizel) 6-7 km (10 dk civarı) gidince sıcak üflemeye başlıyor Bolu gibi yerde. Astra multijet (2007 h kasa) biraz daha uzun sürebiliyor ama o da max 12-13 dakika.
Benzer içerikler
- 18 yaş araç kiralama
- motor yağ kapağı köpük neden olur
- katalizör sisteminin verimi eşik değerin altında sıra 1
- skoda octavia 1.0 e-tec yorumlar
- porsche cayenne kronik sorunları
- xiaomi araba
- audi q7 2024
- 35 tfsi ne demek
- lada 2025
- opel grandland 2025
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X