Şimdi Ara

Buyurun size Skodanın Müşteri Memnuniyeti ( Lütfen Öne Çıkartın) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
17.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
514 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lastik problemi olabilir. Ayrıca lastik tamir kiti kullanan akrabamın başına böyle bir sorun gelmişti lastik olduğunu anlayana kadar kaç tane tamirci gezdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • F-30 kasa kodlu 3 serisi BMW lerde de buna benzer kronik sorunlar vardı.

  • yeniserdar Y kullanıcısına yanıt

    ****




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HY Gaming -- 28 Ekim 2020; 8:58:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Del Murder

    Lastiklerin üretim hatası olma ihtimali var.
    Bencede lastikler de üretim hatası var,markası istediği kadar üst düzey olsun,üretim hatası olabiliyor.
    Ama sen bunu anlatman imkansıza yakın,üretici lastik üreticisine yönlendirir,lastik üreticiside araç üreticisine atar,sende ordan oraya koşturursun psikolojin bozulur.
    Benimde arkadaşım sıfır araç aldı,110 u geçince titreme problemini lastikçiyede(michelın)araç üreticisinede kabul ettiremedi,sıfır 4 tane lastik aldı problem çözüldü,
    Elindeki 1000 km lastikleride sattı,alan naptı bilinmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun neyse çözülür de tavır rezalet gibi rezalet..
    Lastik havaları, Rot balans baktırın önce. İnşallah hallolur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abuk abuk cevaplar,

    Yapılacaklar listesini madde madde yazıyorum


    Not: Her rot balans yapan yer uzman değildir aksine kasaplardır.


    1: İşin ehline gideceksin bu forumda çoğu kişi arabasının rotu ve balansı düzgün zannederek kullanıyor ama hepsi sorunlu.

    2: Önce jant eğrimi lastikler sökülerek bakılacak.

    3: Lastikler janta takılarak bakılacak ve tabanda atlama var mı bakılacak.

    4: Üstteki 2 madde çözüldüyse veya yoksa son olarak adam akıllı 40gr geçmeyecek şekilde güzel bir balans yapılacak eğer 50gr aşılıyorsa jant ya orijinal değil yada lastiğin üretim hatalı ama zor ihtimal.


    Gitmen gereken yer: Maslak Atatürk Oto sanayi sitesi 2. Kısım Hunter Rot balans Mahmut usta yada Doğan Mermer Rot balans.


    Servis dahil hiç birisi rot yapmayı bilmiyor zaten alayının kalibrasyonları bozuk.


    Eğer arabanda frene bastığında titreme varsa disklerine baktır.


    Eğer arabanda yüksek hızda uğultu varsa porya bilyana baktır.


    Sorunu çözmek bu kadar basit uğraştığına değmez, bu işi çözmek sana maksimum 250 TL ye patla, üzme kendini bu kadar...





  • Buradaki servis personelleri, markayı, sahibiymişçesine savunuyor. Telefonu servise götürüyorsun "kullanıcı hatası diyor" Ulan hıyar, malı sen mi ürettin. Gönder orijin ülkesine, firma yenisini yollasın. Ülke ekonomisinin içine ediyor, teknik servisler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bamorex kullanıcısına yanıt
    Thh ye başvuru yapamaz. Thh üst sınırı 10390 tl. Tüketici mahkemesi çözebilir ancak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %99 lastiklerdevüretim hatası var.Titreyen lastiği veya tüm lastikleri farklı bir lastikle değiştirip deneyin.Titreme gittiyse sorun lastiktedir.Jantta olması zor.LAstikte ise size maalesef değişim vermeyecekler..Lastik experine gidersiniz , sonra uzar da uzar konu...

  • Arkadaşa katılıyorum, bencilce bir istek, kendinin yapamayacağı şeyleri başkasından istememek lazım.

    @TermeLee


    Soruna gelince, büyük ihtimalle hatta kesin lastiklerde sorun var. 18 inç ve sonrasında sık görülen bir durumdur. Fakat kullanıcı hatası mı fabrikasyon mu tespit etmek için aracın lastiği ne marka ise onun servisine gitmeniz lazım. Çünkü 19 inç lastik çukura, kaldırıma vurmaya hatta düşük lastik basıncından dolayı ezilmeye çok yatkındır. Sonra lastikçinin vereceği rapora göre servise başvurup lastiklerin garantiden değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Yok orası rapor vermez ise rapor veren, yani iş emrine lastiklerde balans sorunu olduğunu yazan bir servis bulacaksınız.


    Normal demelerinin anlamı, bu sorun var biliyoruz ama yapacak bir şey de yok şu anda. Haliyle sorun normal olmuş oluyor  





  • Jant balansı yapıldımı, son olarak finish balas yapıldımı,
    Bunun ikisi yapıldıysa sorun çözülemiyorsa aracın iskeletinde sorun vardır

    İki başansıda yaptır, sonrasında mahkemeye ver. Canın ruhun sıkılır ama sonuç senin lehine cıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skodanın İstanbuldaki en yardımcı servisi Çakırıoğlu'dur birde oraya götürüp baktırın derim, ayrıca yüce otonun altındaki aykan'da iyidir yüce oto tepelerinde olduğu için biraz daha dikkatlidirler.

  • Aracın üretim tarihini kontrol ediniz, bir araç hiç hareket etmeden 2-3 aydan fazla aynı şekilde durursa lastik çelikleri bozuluyor ve araçda titremeye neden oluyor, yıllar önce aldığımız sıfır mondeoda aynı sorunu yaşamıştık ve 4 lastiği yenileyerek sorunu çözmüştük. Ayrıca pejo 3008 forumunada bakın aynı sorundan şikayetçi bir kaç kullanıcı vardı çoğu lastik değişimiyle sorunu halletmişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jant,diskler,tekerlik ve en son silindirlerde problem olması muhtemel.benim aracımda buna benzer sorun var ateşlemesinde sorun olduğu ortaya çıktı.

  • Adamlarin niye umurunda olsunki? Millet almak için siraya giriyor zaten. Skala midir nedir, o bile yok satiyor yokluktan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı problem 3008 lerde de vardı 6 ay sonunda teşhisi koydular. Salıncak burçları değiştirdiler 2017 araçlarda vardi. Hepsinde sorun cozuldu. 110-125 km ler arası titreme oluyordu. daha yüksek süratte hissedilmiyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milyar para dök karşilaştigin ve cözümün normal oldugunu söylesinler yazikkk hocamm yapman gereken tüketici mahkemesne başvurman olucak durumu izah etmen ve durumun ciddiyetinden ötürü yolda kazaya ölümle sonuclanabilecegini dile getir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-)Arac dizel mi benzin mi?Dizel araclarda doğal bir titreme olur ama abarti degil.
    2-)Lastiklerin runflat mi normal mi?Runflat lastikler zaten serttir üstüne bir de jant genişliği artınca bir miktar titreme olur.
    3-)Sizin model aracın aynisini sorup onunla deneyin veya servisten sahibine ulaşıp sorun onda da var mi durum.Jant genişliğinden oturu bir miktar titreme illa ki olacaktır.Degil Türkiye Amerika'daki rot balansciya da götürsen durum böyle.
    4-)Jant ezikliği varsa o da yapar.Onceki aracimda 110-120 sonrasi titriyordu, balansciya gittim olmadi,jant tamiri yaptırdım olmadi en son kendim internetten arabanin orijinal jantlarindan bir modeli siparis verdim.Sonrasinda sorun kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahkemeye git bilirkişi baksın..hatta aracin birebir ayniyla degisimini iste.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Yeni bir araçta problem çıkması kadar can sıkıcı az şey vardır herhalde hayatta. Uzun yıllar fabrika ve satış sonrası tarafında çalışmış biri olarak yardımcı olmak isterim.


    Öncelikle titremenin özel koşullarda mı var yoksa her koşulda var mı? Buna göre araçta bakılacak yerler farklıdır. Çünkü Araçta titreme tüm aktarma organlarındaki herhangi bir parçadan kaynaklanıyor olabilir. Motor kulaklarından bile kaynaklanıyor olabilir.


    Doğru tespit için öncelikle lastik basınçlarının katalog değerlerine getirilmesi lazım. Genellikle servis yada lastikçiler belledikleri sabit değere göre hava basar.


    artık balans çoğu yerde lastik sökülerek makina üzerinde yapılıyor. Sıkıntılı durumlarda araç üzerinde yapılmalıdır ki, poyra, disk, aks vs. deki muhtemel balans sıkıntılarını da gidersin.


    Araç lastikleri uzun süre 0 hava ile yatmamışsa lastiğin formu kolay kolay bozulmaz, bu problem genellikle satışı yavaş olan pahalı araçlarda görülür.


    ilave olarak büyük jant ince yanak lastikler daha iyi yol tutuşu sağlar ama yoldaki hertürlü değişimi sürücüye yansıttığı için daha düşük konfor sağlar.


    bir tüketici olarak size tavsiyem aynı model başka bir aracı kullanıp aynı sıkıntı o araçta var mı yok mu bakmanız. Varsa ve servis/distribütör hala yardımcı olmuyorsa tüketici mahkemesine gidip, mutlaka dava açın. Biraz uzun sürer ama yüksek ihtimalle araç değişim yada tatminkar onarım kararı çıkar. Unutmayın garanti firmaların ücretsiz sunduğu yasal bir haktan değil aracın fiyatı içine eklenmiş bir opsiyon gibidir ve tüketici tarafından bedeli peşin ödenmiştir.


    Ne yazıkki Türkiye’mizdeki yollar doğru standartlarla yapılmadığı için Avrupa yada Japonya yollarına göre geliştirilmiş ithal birçok araçta bu tip sıkıntılar oluşabiliyor, distribütörlerde araç maliyetlerini düşük tutmak adına doğru opsiyonla aracı getirmediği için (ilave ses izolasyonu yada daha yüksek yanaklı lastik kullanımı) bu sıkıntılar yaşanabiliyor.


    Umarım sıkıntınızı en kısa zamanda giderirsiniz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamimG -- 16 Ekim 2020; 9:20:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.