Şimdi Ara

Büyüğe Saygı Duymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 35 yaşındayım babam 59 yaşında. Babam dahil bu yaş grubunda ciddi sıkıntılar mevcut. Bu sıkıntıları yüzlerine vurmuyorum, bir saygısızlık yapmıyorum. Konuştukları zırvaları dinliyorum. Birde sanki bir saygısızlığım olmuş gibi arada yaşıma saygı duy falan diyorlar. İstisnasız hepsi aynı şeyi söylüyor zaten yaşına saygı duyduğum için bu zırvaları dinliyorum ama yok istedikleri saygı değil. Yaşıma saygı duy derken sen bilmezsin benim dediklerimi anlamazsın ama bunları kabul et demek istiyorlar. Anlaşılan şeyler konuşmuyorlar, hayal veya rüyadalar.
    Bu adamların içinde ekonomiden bahsederken Mısırdaki piramitlere mevzuyu bağlayan var. Genelde bu kişiler ülke mevzuları konuşuyor. Yaw dinliyorum bu adamları, sürekli onlarında bilmedikleri ama kimsenin de bilmediği bir devlet yapısından bahsediyorlar. Yani devleti yönetiyorlarmış çok gizli birileri onlar istemese kimse iktidar olamaz. Sonra İslami bir büyük güçten bahsedenler var. Nasıl oluyor bilmiyorum mevzu bir şekilde çin ve hindistan nüfusunun kalabalık olmasına geliyor. Uhud savaşı falan konuşuluyor. Amerika her şeyi yapan ama İsraile bağlı. Bunların hepsini de İngiltere yönetiyor. Rusya aslında bizle ortak. Arapların güvencesi Türkiye.
    Böyle acayip konuşma şekilleri. Bunları çok önemli şeylerden bahseder gibi bide kimsenin duymaması için ciddileşip seslerini kısıp anlatıyorlar.
    Bu kişiler birbirini tanımadan aynı kafaya nasıl geliyor bilmiyorum.
    Bu kişilerden sizin de çevrenizde bolca mevcuttur.
    Gerçek olan şeylere inanmazlar. Bilimsel, matematiksel somut şeyler söylersin, gösterirsin inanmazlar. Kafalar nerede bilmiyorum, baksan ciddi birşey anlatıyor sanarsın adam samanyolu galaksisinden güneş sisteminden bahsediyor doğru5yanlış, doğru olsa bile mevzunun çıkış noktasıyla alakası yok.
    Bir şekilde laf 12 eylüle geliyor.
    Cahil adam değilim birçok görevde bulunmuş, ebesinin nikahı kadar okul okumuş adamım. Tabiki buna ithafen sen okumuş adamsın sen daha iyi bilirsin ama mevzunun aslı şöyle diye başlayan ve bana bu adam neyden bahsediyor diye düşündüren birsürü gerçekdışı hayalperest hikâyeler.
    Artık bende orta yaş grubuna adım attım sayılır, işim ve çevrem gereği 20-30 yaş grubuyla çok muhabbetim oluyor. Abi sen anlat sen büyüksün diyor gençler. O kadar bastırmışlar hayalet kafalılar. Yaw bu gençler saçmalasa bu kadar saçmalayamaz. Onlara dediğim gibi size de söylüyorum...
    Konuşun abicim, yeter ki doğruyu ve gerçeği konuşun. Mevzunuz siyaset falan olmak zorunda değil. Ne isterseniz onu konuşun. Yukarıda anlattığım şekilde olan kişileri sadece dinliyor gibi yapın, bu kişiler hayal aleminde yaşayan ruh sağlığı yerinde olmayan kişiler. Aklınıza yatmayan hiç birşeyi de kabul etmeyin.







  • 40 yaş üstünü ciddiye alan kaldı mı be kardeşim  

  • sırf yaşı büyük diye kimseye saygı duymam,benimle olan iletişimine bakarım,karşımdaki ne kadar saygılı ise ona o kadar saygı gösteririm 

  • "Çocukluğumdan beri bir huyum vardır. Oturduğum evde ne kız kardeş, ne de ahbap ile beraber bulunmaktan hoşlanmazdım. Ben, yalnız ve bağımsız bulunmayı çocukluktan çıktığım zamandan itibaren daima tercih etmiş ve sürekli olarak öyle yaşamışımdır. Tuhaf bir halim daha var; ne ana -babam çok erken ölmüş-, ne kardeş, ne de en yakın akrabamın kendi düşünüş biçimi ve görüşlerine göre bana şu veya bu öğütte bulunmasına katlanmazdım. Aile arasında yaşayanlar çok iyi bilirler ki sağdan soldan, pek saf ve samimî uyarmalardan korunamazlar. Bu durum karşısında iki davranış şeklinden birini seçmek zorunludur; ya uymak yahut bütün bu uyarma ve öğütleri hiçe saymak. Bence ikisi de doğru değildir. Uymak nasıl olur, en aşağı benimle yirmi, yirmi beş yaş farkı olan anamızın uyarmalarına uyma geçmişe dönme demek değil midir? İsyan etmek, erdemine,iyi niyetine, yüksek kadınlığına inandığım anamın kalbini, görüşlerini alt üst etmektir. Bunu da doğru bulmam.

    1926 (Atatürk’ün S.D.V, s.113)"





  • Saygıyı sadece hakedene gösteririm
  • ben büyüklerime saygı duyarım, yaşlı olduğu için bile sadece saygı duyarım.


    fikirlere saygı duymak ile bireyin kendisine saygı duymak farklı şeyler.


    çünkü yaşayan her insan yaşlanır. bugün büyüğüne saydı duymayan aslında gelecekteki kendini de bu duruma ittiğini bilmeli.


    ör: otobüslerde yaşlılara yer vermeyen nesil, kendisi yaşlandığında oturacak yer bulamayacak mesela. etme bulma dünyası boşuna denmemiş.

  • 40 yaş üstüyle muhabbet etmem
  • Kesinlikle haklısın.
  • Hangi sehir

    Muhtemelen aşırı comar iceren bir yer
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    İzmir
  • Hakan Yedicanyoutube
    Mukaddes Pekin BAŞDİL ile gerçekleştirdiğimiz Instagram canlı yayınımızda, Bilinen Evren, Paralel Evren ve Çoklu Evren ile ilgili bilgileri tezlerimle birlikte sizlere sunuyorum. Evrenin oluşumu, yapısı, Big Bang Teorisinin açıklayamadığı sorular gibi birçok konuda bilgilerin yer alıyor söyleşimizde.
    https://www.youtube.com/watch?v=CudfOJdHVVw&feature=youtu.be
  • Ya abi bu 1980 öncesi doğmuş kişileri şöyle güzel bir v2021 update gelmesi lazım. adamların son güncellemesi v1990 kalmışm üretici firma update yi kesince yeni nesile uyum sağlanamıyor.

  • Bende 21 yaşındayım. Kağıtta a yazsın. Ben b babam c der o harfe. O derece zıttız. Çok boş yapıyor çünkü hayata at gözlükleri ile bakıyor. Ben çoğu konuda objektif olmaya çalışırım. adamı uyarıyorum bu yaptığın yanlış sebepleri ile açıklıyorum adam syntac : error veriyor . yuvarlanıp gidiyoruz bakalım üniversiteler açılsada gitsem şu evden

  • Aslında babalarımızdan önceki nesille babalarımız arasında bu ilişki yok. Yani dedelerimiz babalarımızın olduğu nesile saygı ve güven duymuş. Hatta birçoğu aklına birşey yatmayınca bizim oğlana kıza soralım, bizim damat bilir falan diye konuşurlardı benim çocukluğumda. Yani 20-25 yıl önce. O zaman sanırım fazlasıyla özgüven ve bilirkişilik rolü biçilmiş bu nedenle kendinden sonra gelen nesile güvenmiyorlar. Bizlerden hala çok daha iyi bildiklerini sanıyorlar. Hatalarını da kabul etmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt.kaya -- 17 Temmuz 2021; 9:51:7 >
  • İki tane çocuğum var. Şimdiden fikirlerine saygı duyarak kafama tam yatmasa da eğer risk yoksa 3 ve 9 yaşındaki çocukların dediklerini yapıyorum bazen. Birşeyler söylemekten sorgulamaktan korkmasınlar diye. 9 yaşında olan geçenlerde geldi baba bir mevzu var sen geçen gün şöyle dedin ama ben senle aynı fikirde değilim sen yanlış düşünüyorsun dedi. Dinledim kendince çocuk haklı. Haklısın özür dilerim dedim sarıldım. 35 yaşına geldim ben babama ufaktan yanlış konuştuğunu hissettirsem adam kalkıp gidiyor. Bizde çok farklıyız babamla.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Hocam videoya başladım ama devam etmedim. Ben böyle şeyleri çok düşünüyorum sonra kafamı çok meşgul ediyor. Bir süredir hayatı basit ve somut ot gibi yaşama çabam var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurt.kaya

    İzmir
    Semt dandik o zaman kral yada sen inatla yanlış kişilerle takılıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A3C3A4DE0

    Bende 21 yaşındayım. Kağıtta a yazsın. Ben b babam c der o harfe. O derece zıttız. Çok boş yapıyor çünkü hayata at gözlükleri ile bakıyor. Ben çoğu konuda objektif olmaya çalışırım. adamı uyarıyorum bu yaptığın yanlış sebepleri ile açıklıyorum adam syntac : error veriyor . yuvarlanıp gidiyoruz bakalım üniversiteler açılsada gitsem şu evden

    o adamın yaşı senden büyük, uyarıyormuş yaptığın yanlış diyormuş 20 yaşında doğurduğu uşak babasına hayatı öğretmeye çalışıyor neyse




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 17 Temmuz 2021; 10:33:21 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Karşıyaka, Bornova genelde çevrem, ama farketmez ben senin ne demek istediğini anladım. Mevzu tamamen siyasi bakış açısı değil. İzmir'de öyle sanıldığı kadar çağdaş değil. Nesil farkı orada da var. Sağı solu farketmiyor. Muhalif kesimde var bu saydığım durumlarda. Bu ülkede insanlar gerçek dışı hayallere hikayelere inanmayı tercih ediyor. Mevzu senin sandığın gibi siyasi bakış açısı değil. Ayrıca bu bölgede 2005-2008 yılları arasında anket çalışmalarında bulundum. Bu şehirde her fikirden kişiyle muhattab oldum. İzmir'de insanlar daha saygılı ve hoşgörülüdür ama detayında ilk dediğim gerçek dışı hikâyeler üretip emin olunmayan şeylere inanma aynı yaş grubunda mevcut.
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Karşıyaka, Bornova genelde çevrem, ama farketmez ben senin ne demek istediğini anladım. İzmir'de öyle sanıldığı kadar çağdaş değil. Nesil farkı orada da var. Sağı solu farketmiyor. Muhalif kesimde var bu saydığım durumlarda. Bu ülkede insanlar gerçek dışı hayallere hikayelere inanmayı tercih ediyor. Mevzu senin sandığın gibi siyasi bakış açısı değil. Ayrıca bu bölgede 2005-2008 yılları arasında anket çalışmalarında bulundum. Bu şehirde her fikirden kişiyle muhattab oldum. İzmir'de insanlar daha saygılı ve hoşgörülüdür ama detayında ilk dediğim gerçek dışı hikâyeler üretip emin olunmayan şeylere inanma aynı yaş grubunda mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt.kaya -- 17 Temmuz 2021; 10:37:5 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.