Şimdi Ara

bütün tavuk 3tl/kg (carrefour) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
7.627
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Carrefour' un tavukları hormonlu görünüşünden bile anlayabilirsiniz
    Ben A101 tavuğu yerim, tavsiye ederim
    bütün tavuklar suni yemle beslenir kapalı alanlarda güneş yüzü görmeden şişmanlar 40 günde kesime hazır hale gelir.. marka farketmiyor köylüden almadığın sürece


    ben küçükken tavuklar en az 2 saat haşlanırdı.. şimdi ise 20dk da haşlanıyor

    bunu izlemenizi şiddetle öneririm.. ne yediğinizi bilin.



    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KsAI4nCnSyw#



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 3 Şubat 2013; 0:35:26 >





  • Gıda aş.
    Derisini ve yağını tamamen ayırıp atıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exhell

    bütün tavuklar suni yemle beslenir kapalı alanlarda güneş yüzü görmeden şişmanlar 40 günde kesime hazır hale gelir.. marka farketmiyor köylüden almadığın sürece


    ben küçükken tavuklar en az 2 saat haşlanırdı.. şimdi ise 20dk da haşlanıyor

    bunu izlemenizi şiddetle öneririm.. ne yediğinizi bilin.



    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KsAI4nCnSyw#

    olay budur.




  • Gecen koy tavugu geldi bir yerden sinopa ozgu ıslama denilen yemekte kullandik cok guzel oldu et sert lifli tadi kesinlikle farkli ben seviyorum ancak alisik olmayanlar begenmeyebiliyor garipseyebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan etinde lütfen ucuza kaçmayın.
  • Carrefour'dan kesinlikle et ürünleri almam,şimdiye kadar kaç kere beyaz,kırmızı et aldıysam hepsinde bir sorun vardı.
    En son geçen sene indirim zamanında aldığımız kıymada öyle bir koku vardı ki,yaptığımız köfteyi yiyemeden direk çöpe attık.
  • aldım bi tane yedim. bugün saat 16da carrefour haramidere/istanbuldan. saat 01.27 ve hala ölmedim.

    Pişirme tarifimi de vereyim.. 1 derin teflon tencerede suyu kaynattım. su kaynarken tavuğu parçaladım. kaynamasına yakın(baloncuk belirmesi) tavukları attım içine. yağ tuz baharat ekledim haşlama suyuna etin içine baharat sinsin diye. haşlandıktan sonra tavukları süzdüm tavuk suyunun 6 bardağını ayırdım. daha sonra tavukları yarım tahta kaşık margarin yarım tahta kaşığı tereyağı 3 tahta kaşığı sıvı yağ ve 1 bardak tavuk suyuyla birlikte pişiriyorum kapağı kapalı biçimde. fırında pişmiş tavuk gibi oluyor. patates sever olarak elma dilim kabuğu soyulu patates atıyorum...

    özet: aldım yedim ölmedim.
  • 22 senedir tavukçuluk yapıyoruz (broiler çiftliğimiz var )
    kanser felan olucağını sanmıyorum.tavuklar analiz ediliyor.
    öyle birşey olsa damızlıkları imha ederler zaten.



    şuan yiyeceğiniz en güvenilir besin tavuk.gdo vs yok içinde en azından.

    sebzelere vs nasıl ilaç veriyorlar bi görseniz

    fiyata gelirsek fiyat normal.olması geren fiyat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 3 Şubat 2013; 2:36:54 >
  • Cahil cahil konuşulmuş

    konu ile ilgili yanlış bilinenler

    1-bu hayvanlara ne hormon veriliyor ne de genetiği değiştirilmiş tavuk diye bir şey var .

    2-tavuk 45. günde ölmez örneğin ben çiftlikte büyüyen tavuğu 15. günde alıp evimin bahçesinde besleyip 3-4 aylıkken kesip yiyebiliyorum. yavaş büyür eğer böyle yaparsan çünkü gezinir enerji harcar ve çiftlikteki kadar bol yem bulamaz.eti ot böcek yediği için de köy tavuğu lezzetinde olur.

    3-tavukta kuluçka süresi 21 gündür :ne yaparsan yap tavuktaki kuluçka süresini 17 güne indiremezsin ve kuluçka süresi tavuğun endüstiyel bir hayvan olmasıyla birlikte hiç değişmedi .

    bütün firmalar aynı şekilde beslerler neredeyse birbirinin aynısı olan yemlerle
    bazen fiyatlar düşer üretim fazlası stok promosyon bilmemne maliyetine satılabilir ,

    ülkemizde tavukçuluk sektörü dünya standartlarında üretim yapan ,üretimin her aşamasında kontrolün takibin olduğu bir sisteme sahip .

    1-bu tavuklara aşılamalar ve antibiyotik uygulamaları yapılır .(antibiyotik için yasal arınma süreleri dikkate alınarak)
    2-bu tavukların yemlerine çok az oranlarda da olsa kan unu kemik unu gibi (kesimhanelerde canlıların değerlendirilemeyen kısımlarının rendering denen işlem ile yüksek derecelerde fırınlanıp toz haline getirilmesi şeklinde yapılan yem katkı maddesi) şeyler konur .bu yem maddesi büyükbaş hayvanlarda onların doğalarına aykırı olması yüzünden deli dana hastalığının ortaya çıkışına sebep olmuştu .ancak kanatlı hayvanlar böcek ,kurt vesaire yedikleri için doğaları buna uygun olduğu için yemlerine katılan et ve kemik unlarının tavuğun doğasına aykırı olmayacağı ve sonunda bir sorunla karşılaşılmayacağı düşünülüyor .
    3-kesim ve kesimhaneler ile ilgili birilerinin içine sinmeyen şeyler olabilir

    benim bildiğim hatırladığım bu üç madde tavuk etine şüpheyle yaklaşmanıza sebep olabilir .

    ancak sanayi toplumlarının protein ihtiyacını karşılamanın en önemli yolu kanatlı sektörü .kaçınız köy tavuğu bulabilir kaçınız bakliyat ile hayatta kalabilir .
    sadece doğal yolla beslenmiş bu yol ile elde edilmiş süt ,et ,yumurta diye bir şey bulamazsınız marketlerde bakkallarda.bütün hayvanlar suni yemler ile besleniyor .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Carrefour' un tavukları hormonlu görünüşünden bile anlayabilirsiniz
    Ben A101 tavuğu yerim, tavsiye ederim

    A101 hormonlu değilmi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cruise06

    Carrefour'dan kesinlikle et ürünleri almam,şimdiye kadar kaç kere beyaz,kırmızı et aldıysam hepsinde bir sorun vardı.
    En son geçen sene indirim zamanında aldığımız kıymada öyle bir koku vardı ki,yaptığımız köfteyi yiyemeden direk çöpe attık.

    kipa da öyle hocam..bi kere kıyma aldım..pişirdik, pis pis koktu.attık çöpe.
  • Ben keskinoğlu alıyorum genelde, 75 tane ülkeye ihraç ediliyor tavukları ve yumurtaları. Amerika ve Almanaya da bu ülkelerden.

    Birde son günlerde Green reach giye bir marka var, migrosta satılıyor, ancak kilosu 25 tl özellikle pirzolası çok lezzetli, tavuğun rengi bile normal tavuklardan farklı.

    GDİ olan günlerde ve market kampanyalarına denk getirebilirsem green reach alıp buzluğa atıyorum.
  • KFC başlığında Atmosphere nickli arkdaşımızın paylaştığı resim ve yukardaki mesajlarda da bunun normal olduğu yazılı biligli arkadaşlar tarafından; şimdi alalım mı almayalım mı ben orasındayım :)
     bütün tavuk 3tl/kg (carrefour)
  • GDO 90 li yillardan beri var ama nedense son 3 yildir millete sakiz olmus. GDO demek verimli tarim demek, genetigi degistirilmis denince bocek bugday oldu anlamina gelmiyor daha az ilaclama, sulama ile yetisebilen bitki demek oluyor. GDO'nun insan sagligina olumsuz etkisini kanitlamis bilimsel calisma yok, dier yandan zararsiz olduguna dair de calisma yok.

    Ciftlik tavuklari yillarca yapilan melezlemeler sonucunda en verimli ve dayanakli turlerin yaratilmasiyla olusmustur. Kisaca lablarda uretilmedi, genetikleriyle kastedildigi gibi oynanmadi.

    Ha tavuk tavuk ancak bizim 80 li yillarda yedigimizle tadi farkli lakin o yedigimiz X tavuguydu bunlar ise ulkemizde o yillarda olmayan hic tatmadigimiz Y Z A melezi gibi dusunun.

    Fiyati normal. Bugune kadar aldiginiz her urunde uretimden satisa kadar en az %200 bindiriyorlar. Nerdn mi biliyorum? bende birseyler satin alip satiyorum. Tavuk degil ama ticaret bu sekilde. 3 liraya satilabiliyorsa inanin bunun maliyeti 1.50 den fazla degildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    Konuyla biraz alakasız ama...

    Geçen Tv de tartıştılar , yüksek miktarda üretim yapan çiftliklerdeki tavukların 2 Amerikan ve 1 Fransız olmak üzere 3 firmadan civciv olarak temin edildiği ve bu civcilerin genetiğiyle oynanıp 42 günde kesime hazır hele gelmesinin sağlandığı. Dahası bunlar 43. gün kesmezsen ölüyormuş 42 güne ayarlandıkları için. Tavuk üreticileri söylüyor organik doğal yemlerle besliyoruz vs. ama tavuğun kendisi genetiği değiştirilmiş sen istedin kadar iyi yemle besle.

    Ayrıca zamanında yayılan be milyonlarca tavuğun imha edilmesiyle sonuçlanan Kuş Gribi'nin de , bu firmaların kendi ürünlerini piyasa sürmek için zemin hazırlama olduğunu söylüyorlar... komplolar komplolar :)

    Kesinlikle bir şey var, çünkü özellikle son yıllarda tavuklarda tavuk tadı yok . Zaten bu kadar üretim ve tüketime karşı bu tavukların normal olduğu düşünülemez. Canlı hayvan ama sanayii malı haline gelmiş.

    Birde tavukları balık yemi ile besliyorlarmış, bazen tavuk pişerken evin içini balık kokusu, tadıda balığa benziyordu, sebebi buymuş meğer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 4 Şubat 2013; 0:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tavuk konusunda benimde bazı şüphelerim var. Vücut geliştirme sporuyla ilgilendiğim için günde 1 kiloya yakın tavuk göğüsü ve 10 tane yumurta tüketiyorum. Şu sıralar gerek sosyal çevremde gerekse medyada tavuk konusu çok sık gündeme gelmekte. Açıkçası konuşulan bu kadar şeyden sonra sağlığımdan endişelenir hale geldim.
    Tavuk, yumurta, süt gibi ürünleri her zaman köylüden alma şansımız yok olsa bile maddi açıdan yük getiriyor. Bu durum ne olacak hiç bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SupremeXXL

    KFC başlığında Atmosphere nickli arkdaşımızın paylaştığı resim ve yukardaki mesajlarda da bunun normal olduğu yazılı biligli arkadaşlar tarafından; şimdi alalım mı almayalım mı ben orasındayım :)
     bütün tavuk 3tl/kg (carrefour)


    Konu hakkında bilgi olmayınca bu kadar basit geliyor işte. Piyasada yetişen sebzeler, tahıllar vs. nin tamamı aynı teknoloji ile üretiliyor. Burada bir anormallik varsa hiç birini yemeyip açlıktan ölmemiz gerekli.

    Yerli inekler yıllık 600kg süt verirken kültür ırkları 10 ton süt veriyor. Eee süte de mi içilmesin? Nedir bu tavuk ile derdiniz anlamadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harun3542

    quote:

    Orijinalden alıntı: cruise06

    Carrefour'dan kesinlikle et ürünleri almam,şimdiye kadar kaç kere beyaz,kırmızı et aldıysam hepsinde bir sorun vardı.
    En son geçen sene indirim zamanında aldığımız kıymada öyle bir koku vardı ki,yaptığımız köfteyi yiyemeden direk çöpe attık.

    kipa da öyle hocam..bi kere kıyma aldım..pişirdik, pis pis koktu.attık çöpe.

    aynen bulunduğunuz yerde pehlivanoğlu varsa eğer kesinlikle oradan alınmalı.gecenlerde pehlivanoğluna gitmeye üşendim kipa yakın geldi.reyona bir baktım dedim millet nasıl alıyor bu etleri.gerçekten görünümleri hiç hoş değildi.sonra doğru pehlivanoğluna.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harun3542

    quote:

    Orijinalden alıntı: cruise06

    Carrefour'dan kesinlikle et ürünleri almam,şimdiye kadar kaç kere beyaz,kırmızı et aldıysam hepsinde bir sorun vardı.
    En son geçen sene indirim zamanında aldığımız kıymada öyle bir koku vardı ki,yaptığımız köfteyi yiyemeden direk çöpe attık.

    kipa da öyle hocam..bi kere kıyma aldım..pişirdik, pis pis koktu.attık çöpe.

    +1
    Bende kipa ve carrefour'dan et ürünleri almam,carrefourdan aldığımız kıymayı kavururken çok pis bir koku yayılmıştı mutfağa,hâlâ burnumda.




  • Carrefour'un et ürünleri tek kelime ile berbat.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.