Şimdi Ara

Bursadaki feci kazada 4 ölü 7 yaralı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu havada bu ne hizdir ya içim cız etti izlerken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yollarda su yastıkları oluşuyor yoğun yağışlarda. Lütfen ama lütfen yavaş yavaş gidin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Allah rahmet eylesin. Bunları gördükçe 90 dan yukarı ayağım gaza gitmiyor. Allah korusun kaza sonrası bariyer arkasında beklemenin ve ıslak havalarda araç ne olursa olsun fazla güvenmemizi bir kez daha acı bir şekilde hatırlattı. Yakınlarıa Allah sabır versin. Zor durum.

• Otomobil aslında bıçak gibi değerlendirilmeli kazalarda. Bıçakla soğan da doğrarsın, insan da. Araçla ulaşım da sağlarsın, adam da ezersin.

Bu olay isteyerek olmasa da büyük bir vurdumduymazlıkla olmuş. O kadar hız yapmak nedir? Aklınıza gelebilecek en ağır kötü duaları vuran canlı türüne okuyorum. O kimseyi düşünmemiş canlı için üzülecek veya duyar kasacak değilim. Ölen yine öldüğüyle kalacak ona üzülürüm.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

vay be. aquaplaning resmen, su birikmiş demek orda. ben arkadan itişli vs diye bmwye mana bulmuştum başta ama bu şekilde o hızda hangi araba olursa olsun toparlamaz. hızda olunca herhalde panik yaptı, biraz frenleme de yapmaya çalışınca direkt kaymış. hız her şartta en baş sebep benim gördüğüm bi çok kazada. ayağı gazdan çekmek bile pek çok durumda kurtarmaya yarıyor durumu.

en kafa youtube kanallarında, sosyal medyada vs. herkes gaza basma derdinde. trafikte sana bana hız limiti olan yolda inceleme ayağına gaza abanan dolu.

sol şeritte önünü biraz açık gören gazdan ayağını çekmeden sonuna kadar basma gayretinde.

• Düşünsenize yol kenarında bekliyorsunuz dengesizin biri gelip size çarpıyor ya ölüyorsunuz ya da sakat kalıyorsunuz.
    Çıldırmamak elde değil.
    Vallahi can güvenliğimiz yok böyle haberleri gördükçe paranoyak oluyorum hiçbir yerde duraklamak istemiyorum.

• Bunların hepsi tecrubesizlik bir şey olmazcilik altımdaki araba milyonluk bir şey olmazcilik. Göz gözü görmeyecek kadar yağan yağmurda makas atıyor adamlar çünkü daha önce hiç ters dönmemiş yada bir yere ucmamis bunun saniyeler içinde olabileceğini idrak edemiyor fizik kimya bilgisi zaten sıfır arabanın yola yapıştırıcı ile yapışarak gittiğini zannediyor.

• gecen gun instagramda gormustum, ankarada bir alt gecitte gizli buzlanma olmus 2 araba kaza yapmis duvar kenarinda bekliyorlar gelenlere de yavas filan diye bagiriyorlar. sonra bir araba gelip duranlardan birine carpiyor.

yani ozellikle yol sartlarindan dolayi bir kaza olduysa baska birilerinin de ayni kazayi yapip ayni noktaya gelmesi cok olasi.

herhangi bir kaza ya da ariza durumunda aracin yaninda ya da icinde degil, yoldan olabildigince uzak bir noktada beklemek can guvenligi acisindan daha faydali.

• Aquaplaning in hic sakasi yok. Bende bir kere yakalandim. Hizim oyle aman aman degildi. 100 km civari ve yolda hicbirsey yok gibi gorunuyordu. Birden arac sacmalamaya basladi, noluyor diyene kadar tum uc harfliler devreye girip 60 civarina kadar dusurdu araci. Bunlar hep saniyeler icerisinde oldu.

Ozellikle tek teker girdiginde isler cok garip haller alabiliyor.

Uzman bilirkisi degilim ama bu video da sanki , ilk bariyere vurdugunda arac kendini esp ile filan , duzeltmis gibi gorunuyor. Ama sonra arac birden saga dogru savruluyor. Artik tekerler mi hasar goruyor yada panikle saga dogru mu direksiyon ceviriyor belirsiz.

İki taraf icinde cok gecmis olsun ve Allah rahmet eylesin. Yarali vatandaslarimiza da acil sifalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 5 Şubat 2023; 22:51:25 >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Kışın yavaş gideceksin. Başka bir çözümü yok bu işin.

Hava günlük güneşlik bile olsa yavaş gideceksin. Yolun kuzeye bakan, güneş görmeyen bölgelerinde halen bir önceki yağıştan kalan buzlar oluyor. Viraj içinde denk gelirseniz fırıldak gibi çevirir atar arabayı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peripellatea P kullanıcısına yanıt

Şoför mal olduktan sonra altına f1 aracı da versen kaza yapar.

Not: Islak zeminin şakası olmaz, zaten düzgün bir şoför olsa gitmesi gereken hızı bilir.

• Şans mı kader mi ne denirse densin koca yolda o saat ve dakikada kaza yapıyor ve koca yolda sadece o arada bekleyen insanlara çarpıyor

• Arkadaşlar bu kazanın aquaplaningle alakası yok. Aynı kazayı aynı lokasyonda ben de yaptım. Benim şansım araba kontrolü kaybettiğinde etrafta araç olmaması ve orta şeritte olmamdan dolayı yolda ters dönüp kayarak bariyere vurmam oldu. Uzun süre kaydığım için aracın hızı bana zarar vermeyecek kadar yavaşlamasıydı. Araçtan indikten sonra emniyet şeridinde 3 araç daha vardı aynı şekilde kaza yapan. Kazanın sebebi yağışlı havalarda sıcaklığın 4 derecenin alına düşmesiyle yolda ince bir buz tabakası oluşuyor. Otoyollarda belli lokasyonlar var iki dağ arasında kalan sağdan sola doğru şiddetli bir rüzgar olan yerler. Bu rüzgarın etkisiyle birlikte buzun da etkisiyle araç ufaktan çizgisinden saptıktan sonra gereğinden fazla direksiyon kontrası verilirse eğer araçlar böyle hakimiyetini kaybediyor. Burdaki araç zaten bariyere vurduktan sonra toparlaması çok zor bir duruma girmiş. Ben kazayı yaptıktan sonra hava aşırı soğuk ve rüzgarlı olmasına rağmen çekiciyi aracın icinde değil de bariyerlerin arkasında beklemiştim çünkü araçlar benim hızımdan çok daha yüksek hızlarda otobandan geçiyorlardı. Ardından zaten polis gelip yol tuzlama aracını çağırdı.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bugün off-road etkinliği vardı. İnişli çıkışlı, virajlı dağ yollarından gidip geldim binek araçla yaklaşık 60 km. Yakın köylerden 4x4 traktörlerle gelen gençler, "karanlık çökmeden inin abi yollar buz pisti gibi oluyor" dediler. Hava kararmak üzereyken yola çıktım, asfalt buhar kaplıydı, yol donmaya başlamıştı ben yavaş ve dikkatli ilerlerken korna, selektör ile benden yol isteyen arkadaşı 4-5 dk. sonra bir sol virajı alamamış sağ bankete düşmüş halde buldum yardım için durdum, yaralanma yada görünür hasar yok araba batmış çamurun, karın içine dedim acelen ne ? Ben motor freniyle inerken sen, yokuş aşağı gaza basıyordun hava -10 farkında mısın ? Aldığım cevap; "kış lastiğine güvendim."

Kazaya gelince ölenlere rahmet eylesin, yaralılara geçmiş olsun. Diyecek çok şey var ancak demeyeyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • araban kaza yapıyor sağa çekiyorsun, araçla uğraşırken yardım için başkası duruyor, başka birinin hız yapması sonucu hiçbir suçun yokken feci şekilde savrularak vefat ediyorsun. Kaza değil bildiğin cinayet..

• Çarpanda kusur var ama yol kenarında bekleyenlerde de kusur var. Ben bukadar senedir şöförüm hiçbir zaman emniyet şeridinde aracın yanında durmadım. Hatta aracı durdursam bile içinde oturmadım. ne olur ne olmaz.

İnsansın sonuçta biri gelir dikkatsizlikle çarpar. Orada otokorkuluk var. Atla geç diğer tarafa.

Tamam kazayı yapan kusurlu suçluda sende dikkat et işte tedbirini al.

Son zamanlarda hele kaldırımda yürürken trafik akış yönüne göre bile kaldırım seçiyorum. Araçlar karşımdan gelsinde göreyim diye...

Maalesef kendi hayatımızı kendimiz biraz korumalıyız.

• Ne alakası var, büyük ihtimal öncekilerde aynı sebepten kaza yapıyor, orada beklemeleri hata. Herkes Mercedese saydırmış, orada duranların aklı yok mu? Bariyerin arkasına geç bekle.

• O mercedes ya ,bmw ya
    Soldan gidecek .Kuralı o.Yagmur çamur farketmez .Sağdan giderse ayıp olur !
    Kayıp 4 kişi değil 40 kişiyi bile bicse nasıl olsa kimse suç sende demeyecegi için de sıkıntı yok tabi
    Soldan yardirmaya devam!!!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.