Şimdi Ara

Bursa'dan Münih'e araçla nasıl gidebilirim?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
2
Favori
12.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ölmeden önce yapılacak 100şey listesine yazmak lazım.

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Tam yeri bilmiyorum ama Sırbistandaydı sanırım Hürriyet tesisleri var. Halam tuvaletlerin koktuğundan şikayet eder hep ama hep Türkler olduğu için genelde daha güvenlidir orası der ve onlar Hollanda'dan geldiklerinde hep orada konaklarlar.

Ha birde youtube'da üyeliğiniz varsa " izin yolu " diye aratın. Oradaki arkadaşlara mesaj atın ellerinden geldiğince yardımcı olacaklardır. İsterseniz bende mesaj atabilirim

Merak ettim arattım. Aşağıdaki videou izledim birşey dikkatimi çekti. Bizim türklerden başka sol şeride geçen olmadı ya

http://www.youtube.com/watch?v=guAkn2KjacA

• canım arabayla Almanya'ya gitmek istedi...
  • 20 sene önce Hollanda-Anamur arasında yolculuk yapardık. Opel Ascona'mız vardı. 4 gün sürerdi yolculuk. Şimdiki gibi otobanlar pek yoktu. Çoğunlukla tek şeritti. Çok sıkılırdık. Şimdi ise yolların çoğu otoban veya otobana yakın yollar....

PSN: anamurcat33

• Haziran sonu gibi ailecek İstanbul'dan Almanya'ya İstanbul plakalı araç ile gitmeyi planlıyoruz, giderken tarnsit olarak geçmektense önemli ve güzel yerleri biraz olsun gezmek istiyoruz. Acaba yollarda yaşanan hırsızlık, gasp gibi olaylar ne alemde? Bulgaristan hala sorunlu mu? Yunanistan'da halk isyandayken yunanis'tandan geçiş yapılabilir mi? Nasıldır durumlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

canım arabayla Almanya'ya gitmek istedi...

aynen

Orijinalden alıntı: arabaci_58

Haziran sonu gibi ailecek İstanbul'dan Almanya'ya İstanbul plakalı araç ile gitmeyi planlıyoruz, giderken tarnsit olarak geçmektense önemli ve güzel yerleri biraz olsun gezmek istiyoruz. Acaba yollarda yaşanan hırsızlık, gasp gibi olaylar ne alemde? Bulgaristan hala sorunlu mu? Yunanistan'da halk isyandayken yunanis'tandan geçiş yapılabilir mi? Nasıldır durumlar?

Bulgaristan'da komünizm kalktı o yüzden pek problem yok da Yunanistan fena geçen 3 kişiyi cayır cayır yakmışlar bi bankada kadınlardan biri de hamileymiş üstelik o derece gözü dönmüş adamların, Türk plakayla gidileceği düşünülünce bi de sakat tabi.

Her insan herkes karşısında her şeyden sorumludur.~Fyodor Mikailoviç Dostoyevski

• Avrupa'da Türk plaka görünce bir garip oluyor insan, daha birkaç hafta önce burada (Belçika Antwerp) işe giderken 55 - Samsun plaka bir Vito gördüm.
    Çok nadirdir... Bir iki kez de yine bu civarda Bolu plakalı TIR gördüm. Insan once bi duruyor, sonra selam veresin geliyor.

maps.google.com adresinden rota çıkatabilirsiniz. Tahmini süreyi 27 saat veriyor

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Bursa,+T%C3%BCrkiye&daddr=Munich,+Germany&hl=tr&geocode=FSojZQIddoa7ASmVVtTYghXKFDGSM5f8VQWgYQ%3B&mra=ls&sll=40.18257,29.06687&sspn=0.276985,0.617294&ie=UTF8&ll=44.21371,20.786133&spn=16.626899,39.506836&z=5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBlue -- 7 Mayıs 2010; 0:16:35 >

• Gözler Taner Göde'yi arıyor

Haziran sonu gibi ailecek İstanbul'dan Almanya'ya İstanbul plakalı araç ile gitmeyi planlıyoruz, giderken tarnsit olarak geçmektense önemli ve güzel yerleri biraz olsun gezmek istiyoruz. Acaba yollarda yaşanan hırsızlık, gasp gibi olaylar ne alemde? Bulgaristan hala sorunlu mu? Yunanistan'da halk isyandayken yunanis'tandan geçiş yapılabilir mi? Nasıldır durumlar?

Gasp falan olmuyor. Yünanistandan geçmeye gerek yok.

Klasik yolu kullanın derim.

İstanbul-Edirne-Kapıkule-Sofya-Niş-Belgrad-Zeged-Budapeşte-Viyana-Münih...

16 plakalı aracımla çok kez yurtdışına çıktık, birkaç kere avusturyaya, Almanyaya kadar gittik. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık.

Ha denk gelir sana gelir ona birşey diyemem ama genel olarak düşünürseniz, artık Bulgaristanda sorun yok.

Siz Bulgaristan diyorsunuz ancak asıl sorun Sırbistanda. Tüm polisler durdurabilir, sınırda pislik çıkarabilirler. Kötü bir öneri olacak ama rüşvetleri heran verebilmek üzere hazır tutun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
    Tam yeri bilmiyorum ama Sırbistandaydı sanırım Hürriyet tesisleri var. Halam tuvaletlerin koktuğundan şikayet eder hep ama hep Türkler olduğu için genelde daha güvenlidir orası der ve onlar Hollanda'dan geldiklerinde hep orada konaklarlar.

Ha birde youtube'da üyeliğiniz varsa " izin yolu " diye aratın. Oradaki arkadaşlara mesaj atın ellerinden geldiğince yardımcı olacaklardır. İsterseniz bende mesaj atabilirim

Bu tesisler Niş'te. Hatta bizde giderken orada mola vermiştik. İnsanlar turk plaka gorduklerinde bı aptal olmuşlardı :)

Avusturya'da basımıza gelenleri sorma bile.

özel değilse başınızdan geçenleri paylaşabilirmisiniz?

Konu sahibi arkadaş gittiniz mi? hangi rotayı kullandınız? Yolculuk nasıl geçti?

Birkaç muhabbeti yazayım.

Adamın teki bize karşı yüksek sesle VAAAYYY HEMŞERİM BU YOLLARDA TIRLAR HARİÇ HİÇ TÜRK PLAKALI ARAÇ GÖRMEDİK. GELİN BİR ÇAYIMIZI İÇİN... dedi

Tabi bu sırada tesislerin önü piknik alanı gibiydi. Heryerde ufak tüpler vede üzerinden demlenen çaylar :)

Diğer bir yandanda vatanından yeni dönmesine rağmen sıla hasreti çekmeye başlayan Türk kardeşlerimiz dikkatle bizi süzdüler. Herkes çayını çorbasını paylaşma derdinde herkes güzel ama herkesin gözü üzerinizde :)

Tabi bu yaz yolculukları için geçerli. Bu nişteki tesislerde geçerli bir durum.

Avusturyaya ilk kez türk plaka araçla gittiğimizde ise ilk parkettiğimiz yer bir yahudi mahallesi otoparkıymış. Haberimiz yok. O sırada oradaki cafeden birer kahve aldık ayakta arabaların yanında içiyoruz, bir yandanda hangi hotele yerleşelim diye konuşuyoruz.

Bu sırada bizi 2 dakikadır süzen birini farkettim. Israrla yerinde duruyor vede bize bakıyor. Yanımıza doğru yaklaştı önce almanca birşeyler sordu sonra arabalara bakıp hafiften türkçe konuşmaya başladı. Bizde türkçe konuşmaya başlayınca çocuğun gözleri doldu. Ailecek sarışın insanlarız. Çocukta yanımıza gelirken abi sizi polonyalı sandım ama plakaları görünce şaşırdım dedi.

O sırada çocuğun gözleri dolmaya başladı. Yemin ederim Viyanada ilk kez Türkiye plakalı otomobiller görüyorum, ben 5 senedir memlekete gidemiyorum, sizleri allah gönderdi abi dedi. Baya muhabbet ettik çocuk çokta yardımcı oldu.

Demezmi abi bu akşam misafirim olun, hotele gitmeyin bize gelin ben babamlara söylerim dedi :)

Tabi gitmedik ama hiç tanımadığı insanlara bu kadar yardıım edebilecek olması ancak biz Türklere mahsustur...

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Avrupa'da Türk plaka görünce bir garip oluyor insan, daha birkaç hafta önce burada (Belçika Antwerp) işe giderken 55 - Samsun plaka bir Vito gördüm.
    Çok nadirdir... Bir iki kez de yine bu civarda Bolu plakalı TIR gördüm. Insan once bi duruyor, sonra selam veresin geliyor.

maps.google.com adresinden rota çıkatabilirsiniz. Tahmini süreyi 27 saat veriyor

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Bursa,+T%C3%BCrkiye&daddr=Munich,+Germany&hl=tr&geocode=FSojZQIddoa7ASmVVtTYghXKFDGSM5f8VQWgYQ%3B&mra=ls&sll=40.18257,29.06687&sspn=0.276985,0.617294&ie=UTF8&ll=44.21371,20.786133&spn=16.626899,39.506836&z=5

bi daki sene 55 plakayla geliyorum oraya bi çayınızı içerin artık

• Hort is basinda yine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Hort is basinda yine.

Tut kaçmasın

• Aslında arkadaş , gidip dönüşte yaşadıklarını varsa yol anılarını anlatsa güzel olurdu
  • nice hort story bro

Orijinalden alıntı: desiya

Klasik yolu kullanın derim.

İstanbul-Edirne-Kapıkule-Sofya-Niş-Belgrad-Zeged-Budapeşte-Viyana-Münih...

16 plakalı aracımla çok kez yurtdışına çıktık, birkaç kere avusturyaya, Almanyaya kadar gittik. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık.

ya ben bu konuyu tamamen unutmuştum kim hortlattı ya..

neyse madem hortladı kısaca geçelim...

öyle çok aman aman ilginç bişeyler yaşamdık yol anısını anlatsın diyen olmuş ama normal uzuuunca bi seyahatti diyebilirim..

desiya nın dediği klasik yolu kullandık...Haziran ayında seyahati gerçekleştirdik.. çok şükür kazasız belasız sorunsuz bi yolculuk geçirdik.. yaz tatili başı olduğu için yollarda baya bi türk vatandaşlarımıza rastladık... sofya da biraz durduk ufak bi gezinti sonra devam ettik ..çok önerilen niş te konakladık.. orda baya bi türk vardı güzel sohbetler muhabbetler filan çok güzel bi gece geçiridik..

almanya da baya bi türk plakayı görünce hoşgeldniz filan izzeti ikram çok güzel şeyler.. bu kadar sıcakkanlılık bi tek biz türklerde var heralde.

Sınırlarda hiç bi sorunla karşılaşmadık diyebilirim.bi sırbıstan da biraz bekletildik bi sorgulama filan dediler ama temiz sorunsuz devam ettik
    hava çok güzeldi.. macaristanda çok ufak bi yağmur bulutu geçişi 10-15 dk kadar sonra hep açık bi havada gittik.

yollar güzeldi sırbıstanda bi virajlı yerler filan vardı ismini unuttum bi bölge orası harici güzeldi.Özellikle avusturya ve almanya otobanlara bittim...

Araca gelince beyaz BMW X6 3.5d ile yolculuk yaptık konforu anlatmama gerek yok heralde haikaten ilk kez bindim ama hayran kaldım diyebilirim. performans ı çok güzeldi zaten bu performansı otobanda bol bol yokladık.

çok güzel bir anı oldu çok hoşumuza gitti bu yaz belki tekrarlarız diye düşünüyoruz bakalım kısmet..

• arkadaşlar bu yolculuklarda vize olayı nasıl oluyor, mesela ben sadece almanya vizesi alsam, sırbistan macaristan geçebiliyor muyum oralar için de vize mi almam lazım

Kilitlemeyeceğim arkadaş, sevdim ben bu konuyu........................................
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.