Şimdi Ara

Bursa'da lise müdürü: şort giyen öğrenciye de karışırız, başını örtmeyen öğrenciye de karışırız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İmam Hatip Müdürü velileri çağdışı söylemlerle uyardı: ‘Başı açık istemiyorum’ İktidarın eğitimdeki gerici eylemleri hız kesmiyor. Bursa’da bir imam hatip ortaokulu müdürünün öğrenci velileriyle yaptığı toplantıda baskıcı bir yaklaşımla “Herkesin başını kapatması gerek” dediği iddia edildi. Ayrıcalıklardan yararlanmak için Cumhuriyet Tv'ye katılın: https://www.youtube.com/channel/UCgnTQ4IeDnrnocBaiHHJsNg/join Yeni gelişmelerden haberdar olmak için Cumhuriyet Tv kanalımıza abone olmayı unutmayın. Cumhuriyet Tv’yi sosyal medya hesaplarından takip edin: Twitter; https://twitter.com/TvCumhuriyet Facebook; https://www.facebook.com/tvcumhuriyet Instagram; https://www.instagram.com/cumhuriyettv Cumhuriyet haber verir. https://www.cumhuriyet.com.tr #CumhuriyetTV #lise #imamhatip
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=bMn16FtbDgk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 14 Ağustos 2024; 15:48:18 >

• Dediğim gibi, o zaman dini olmayan okullarda da dini simgeler, kıyafetler olmayacak diyeceksin. Madem kanunla değil, bu mantıkla bakıyorsun olaya. Ama ne geçmişte bunu diyebildin ne de gelecekte diyebilirsin. Çünkü senin olayın akpli birini savunmak. Yarın akp çıkıp buna yanlış derse sen de aynen dönersin.

• Tercihi öğrencinin keyfine mi bırakacak, tabi karışacak.. Adap, edep, neyi gerektiyorsa o.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

başı açıklar edepsiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 14 Ağustos 2024; 15:58:22 >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Tersi olsa demedik laf bırakmazdınız. Çünkü sizin derdiniz adap, edep falan değil.

• şimdi bir başka okulda da bir başka okul müdürü bunun tam tersini söyleyen bir açıklama yaparsa ne olacak ? Şimdi bende buraya yazıyorum ;

Bursa`da bulunan ve bu konuşmayı yapan lise müdürü ; şort giyen öğrenciye de karışamaz , başını örtmeyen öğrenciye de karışamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 14 Ağustos 2024; 17:17:53 >
  • instagram
    Dilsiz Sözcü on Instagram: "İmam Hatip Ortaokulu yöneticisi:“Şort giyen öğrenciye de karışırız. Başını örtmeyen öğrenciye de karışırız. Her şeyine karışırız öğrencinin. İslam'ın tarafındayız. Çünkü bu okul imam hatip okulu.”📹 @cumhuriyetgzt"
    https://www.instagram.com/reel/C-ph0h7N897/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==

ihl nin amacı din ağırlıklı eğitim vermek.
    adam haklı. dinde bu tarz bir giyinme yok.

buradaki sorun meb yönetmeliği.
    kılık kıyafet serbestliğinin sınırları var;
    *şort giyilmeyecek!
    saç ile ilgili bir sınırlama yok, ama dinde yasak.
    başı açık bir öğretmen, ihl den alınmıştı diye aklımda
    kalmış.

*edit; yazdıklarımı anlamayanlar var!
    ben kurallardan bahsediyorum
    ben koymadım
    kim uyar kim uymaz benide ilgilendirmez
    itirazı olan, meb ve mahallesinin imamıyla tartışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 14 Ağustos 2024; 16:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
     dinde bu tarz bir giyinme yok.

başı açıklar dinsiz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cumhuriyet gazetemsisi yine bildiğimiz gibi...

• Karısır tabii orası imam hatip sonucta.. Kafasını örtmeyeni alnı secdeye değmeyeni neden imam hatipe göndermisler? Beni neden imam hatipe göndermediler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ağustos 2024; 19:28:33 >
  • sen kendi toplumunu yaratırsan, bir başkası da kendi toplumunu yaratır.

Bir başkası da senin gibi düşüneni ve senin istediğin yaşam tarzını istemiyorum diyebilir. Senin gibi birinin aramızda yeri yok diyebilir.

O zaman seni istemeyen toplumda yaşamayacaksın, beni istemiyorlar diye zırlamayacaksın. Kendi yaşam tarzını empoze ederken, bir başkası kendi yaşam tarzını empoze ediyorsa o yaşam tarzına insan hakları, hak hukuk, şudur budur diye höykürmeyeceksin.

Burası herkesin kendi kafasının, kendi kurallarının, kendi saplantılarının, kendi inanclarının egemen kılındığı bir ülke değil,

herkes haddini bilecek.

• 21. yüzyılda milletin giyim kuşamına karışmaya cüret eden gerici zihniyetten yeminle midem bulanacak kadar utanıyorum.

Tesettürlü de olsa, minili de olsa kimse kimsenin ne giydiğine hiçbir zaman hiçbir yerde müdahale edemez. Hiç kimse din ya da başka bir kavramın adı altında bu kabahati meşrulaştıramaz.

Söz konusu durum dini bakımdan da Allah ile kulu arasına girmek demektir ve dolayısıyla şirke girer. Onun için her alnı secdeye değeni Müslüman olarak görmek kesinlikle hatalı bir bakış açısıdır.

• Oradakilerin hepsi halinden memnun demek ki biri de sözünü bölüp karşı çıkmamış mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmam Hatip Lisesi öğrencilerine kılık kıyafeti nedeniyle kimse karışamaz.Çok rahatsızlarsa 2012'de kapatılan genel liseleri (düz lise) tekrar açarlar öğrencilerde o liselere giderler..Hem çocukları 'zorla' imam hatip liselerine yazılmaya mecbur edecekler hem de giyim ve yaşam görüşlerini değiştirmek isteyecekler öyle mi?

Bilmeyenler için kısaca bu konuyu biraz açayım.2012 yılına kadar 'genel liseler' adı verilen liseler vardı.Bunlara halk arasında 'düz lise' denirdi.Bu liselerin özelliği Anadolu lisesi,Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Fen Lisesi gibi liseleri kazanamayan ve maddi gücü özel liselere yetmeyen öğrencilerin tercih ettikleri liselerdi.Bu liseler dışında 'imam hatip' ve 'meslek liseleri' de vardı.

Ancak zamanla öğretmen liselerini kapattılar.Fen liseleri ise can çekişir vaziyette.Anadolu liselerinin sayısınıda iyice azalttılar.2012 yılında ise genel liseleri kapattılar.Böylece hem Anadolu liselerini kazanamayan hem de özel liselere maddi gücü yetmeyen öğrencileri İmam Hatip liselerine yazılmaya mecbur ettiler.Yani İmam Hatip liseler aslında 'genel liselerin' yerini almış oldu.

Durum buyken İmam Hatip liselerine her görüşten ailenin çocuğu 'mecburen' yazılmaya başladı.Şimdi de kalkmışlar 'Çocuklar bundan rahatsızsa bu liseye gelmesinler' demeye başlamışlar..Alternatif mi bırakıldı peki?

Halbuki genel liseler tekrar bir açılsın bakalım İmam Hatip liselerinin doluluk oranı ne olur o zaman görürüz...

• ruhban okulu tarzı orası dini bir okul komiksiniz cidden .

ab abd deki rahibe okullarına kesin bikini kısa short dekolte ile girebiliyordur laiklik kapsamında 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Ağustos 2024; 0:37:48 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bunu da savunmasan şaşardık zaten.

Buna tamam diyorsan diğer okullarda da dini sembollerin yasaklanmasına ses çıkarmamanız lazım. Ama bu konuda neler dediğinizi biliyoruz.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

savunucam tabi akıl var mantık var her mekanın kuralları adabı görgüsü farklıdır özgürlük laiklik var diye sokağa anadan üryan çıkamazsın yok öyle bir dünya, orası dini bir okul kılık kıyafet şartları normal okullardan tabiki farklı olucak heryerde böyle bu.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi, o zaman dini olmayan okullarda da dini simgeler, kıyafetler olmayacak diyeceksin. Madem kanunla değil, bu mantıkla bakıyorsun olaya. Ama ne geçmişte bunu diyebildin ne de gelecekte diyebilirsin. Çünkü senin olayın akpli birini savunmak. Yarın akp çıkıp buna yanlış derse sen de aynen dönersin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.