Şimdi Ara

BURS ÇIKMAMA OLAYI BİR ÖRNEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Gazi Tıpta okuyorum babam 1663 net maaş alıyor. Kardeşim engelli. Bana çıkmadı. Olabilir. Allah'a şükür yine durumu çok daha kötü olan insanlar olabilir. Hak onların
    Bizim akraba 10 kardeşler maaşlı tek birey baba 1000 tl alıyor. 6 kardeş okuyor 4 ü üniversite öğrencisi 2 si tıpta. Çocuk çok zor durumda ona da çıkmamış. Burda iki şey aklıma geliyor eğer adaletli bir işlem yapıldıysa kimse ülkece kalkındık ekonomimiz yüksek diyemez.Milli kalkınma için daha çok yol alınmalı. Ha eğer adalet yoksa zaten bir insan bir kişinin hakkına girmekten korkuyorsa bu kadar kişinin hakkı sorulduğunda bakalım ne yapacaklar.

• Benim arkadasa cikti zengin sayilir torpil falanda yaptirmadi diger bi arkadasima cikmadi onun maddi durumu baya kotu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kredi de cikmadi, ona da sukret

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelir simdi şöyle idik böyle oldukcular

• Kimseye cikmadiysa bu burs kime cikti.Ben ihtiyaci olanlarin aldigina pek inanmiyorum.Zengin adamlara cikiyorsa da hic sasirmam burasi Turkiye cunku.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukumet istifa

• Tamam bu burs işinde adaletin olmadığını biliyoruz ama hocam 10 çocuk bu devirde nedir? O ailenin aylık 10 bin geliri de olsa açlar. Aç kalırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherntey

Tamam bu burs işinde adaletin olmadığını biliyoruz ama hocam 10 çocuk bu devirde nedir? O ailenin aylık 10 bin geliri de olsa açlar. Aç kalırlar.

Bu devir değil hocam baba 88 yaşında şimdi daha iyi çok şükür ama 1950 1960 larda güneydoğuda böyleydi
  • Babası galerici altında BMW olan arkadaşıma kyk çıktığına göre ; kimse hak edenler alıyor diye hikaye anlatmasın.

• Kredi çıktı almıycam

• quote:

Orijinalden alıntı: hty.enyalios

Babası galerici altında BMW olan arkadaşıma kyk çıktığına göre ; kimse hak edenler alıyor diye hikaye anlatmasın.

Benim arkadaşlarımda bu tip olaylardan bahsediyorlar. Hakkaten gerçekmiş demek zengine çıkıyor...
  • Bu aşamada burs ya da kredi çıkmasının hiç bir farkı yok, her durumda da üniversite eğitimi bitene kadar ayda belli bir para gelecek ve kimse bu paranın hesabını sormayacak. Okul bittikten, kredi kesildikten 2 yıl sonra ödemesi olacak. Gazi Tıp'ta okuyan birisi olarak ileride başına bir aksilik gelmezse eminim ki doktorken bu parayı rahatça ödeyeceksin. Asıl sıkıntı doktorluk gibi geleceğinde iş bulma durumu garantisi kötü olan bölümlerde okuyan kişilerde, o kişiler için sıkıntı olabilir bu durum.
    Bana kalırsa kafaya takmalık bir durum değil bu, eğitim hayatı boyunca kimse bunun ödemesini istemeyecek sonuçta. Üniversite bittikten sonra da 2 yıl gibi bir süre var, o zamana kadar düzgünce işini yapan birisi zaten o parayı da ödeyecek maddi durumu yakalar ve sorunsuzca borcunu kapatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xasasasx

quote:

Babası galerici altında BMW olan arkadaşıma kyk çıktığına göre ; kimse hak edenler alıyor diye hikaye anlatmasın.

Benim arkadaşlarımda bu tip olaylardan bahsediyorlar. Hakkaten gerçekmiş demek zengine çıkıyor...

Şöyleki bu adamlar araba alıp satarken herhangi bir vergi ödemiyor. Arabaların kaydını tutmuyorlar. Aldıkları komisyonların kaydını kim tutacak? Kimse.

Adamın vergi ödeneklerine bak. 0'a yakın. Vergi yok, aylık kazanç neredeyse hiç gösterilmiyor. Oğluna BMW alacak parası olan adamın çocuğu bir de gidip bursa başvuruyor. Aylık geliri de 300 tl gösteriyorlar. Vs vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Bu aşamada burs ya da kredi çıkmasının hiç bir farkı yok, her durumda da üniversite eğitimi bitene kadar ayda belli bir para gelecek ve kimse bu paranın hesabını sormayacak. Okul bittikten, kredi kesildikten 2 yıl sonra ödemesi olacak. Gazi Tıp'ta okuyan birisi olarak ileride başına bir aksilik gelmezse eminim ki doktorken bu parayı rahatça ödeyeceksin. Asıl sıkıntı doktorluk gibi geleceğinde iş bulma durumu garantisi kötü olan bölümlerde okuyan kişilerde, o kişiler için sıkıntı olabilir bu durum.
    Bana kalırsa kafaya takmalık bir durum değil bu, eğitim hayatı boyunca kimse bunun ödemesini istemeyecek sonuçta. Üniversite bittikten sonra da 2 yıl gibi bir süre var, o zamana kadar düzgünce işini yapan birisi zaten o parayı da ödeyecek maddi durumu yakalar ve sorunsuzca borcunu kapatır.

Allah'a şükür ben kendi adıma çok üzülmedim zaten hatta belli bir süre sonra sevindim ihtiyaç sahipleri önce faydalansın. Ama zengin kesime de çıktığını düşününce çok bozuldum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xasasasx

quote:

Şöyleki bu adamlar araba alıp satarken herhangi bir vergi ödemiyor. Arabaların kaydını tutmuyorlar. Aldıkları komisyonların kaydını kim tutacak? Kimse.

Adamın vergi ödeneklerine bak. 0'a yakın. Vergi yok, aylık kazanç neredeyse hiç gösterilmiyor. Oğluna BMW alacak parası olan adamın çocuğu bir de gidip bursa başvuruyor. Aylık geliri de 300 tl gösteriyorlar. Vs vs.

Siz normal bir vatandaş olarak bunun bilincinde olmanıza rağmen bu işin bakanlığını müdürlüğünü başkanlığını yapan bu işi tanzim eden görevlilerin bunun bilincinde olmaması çok vahim

• sıkma başlara çıktı burslar.
  • Bursun çıkmasını istiyorsanız başvuru yapıp bırakmayın öğrenci işlerinden bir daha başvurun orda ayrı bir kontenjan var ihtimali arttırırsınız.

• Yanlış anlama olmasın ama genelde Esnaf çocukları(Babası ticaretle uğraşan) çok şanslı burs çıkma konusunda.Eski üniversitemde okurken kyk da kalıp arabası olan vardı.Burs alıyor mu bilmiyorum ama alırsa hiç şaşırmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 31 Aralık 2014; 21:52:10 >
  • Ak gencler goturuyodur parayi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.