Şimdi Ara

Burdur 58.Piyade Eğitim Alay Komutanlığına Gidecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Burdur'dan yemin törenini yapıp geldim. Sizlere birazda olsa yardımcı olmak amacıyla konuyu açıyorum. Diğer giden arkadaşlarda kendi tecrübelerinin konunun altında paylaşırsa güzel olur.

Öncelikle birliğe erkenden teslim olmak en mantıklısı çünkü işlemler, askeri malzemelerin alınması derken en azından 5 saat sürüyor. Acemilikte en çok ne yaptın derlerse BEKLEDİM bunu gidince çok net anlayacaksınız. Sabırlıyım diyenleri gördük ana avrat küfrediyolardı beklerken. İkinci en çok yapacağınız şey İŞTİMA ALINMASI sabah kahvaltısı iştima ardından mıntıka, mıntıka sonrası iştima, öğle yemeği iştima öğle yemeği sonrası iştima, akşam yemeği iştima ve akşam yat iştiması. Sabah kalkışlar hafta içi 5buçuk hafta sonu 6buçuktur. Akşam yat iştiması en erken 8buçukta alınır nöbetçi komutandan komutana değişiyor 9buçukta yat iştiması alanda var. Acemiliğin güzel geçip geçmeyeceğinin ana karakteri başınızdaki manga komutanları alan çavuşlar, takım komutanınız ve bölük komutanınız. Ben 2.Tabur 4.Bölük KD'dim. Üsteğmen M.Eryılmaz takım komutanımızdı çok çektirdi ama babacan, canayakın Serdar uzmanımız, Erdem ve Murat astsubayımız vardı.
    1.Gün
    58.Piyade Eğitim Alay Komutanlığının kapısından içeri giriyosunuz çook güler yüzlü bir komutan sizi kapıda karşılıyor. O kadar güler yüzlü ki içeriside öyleyse geçer be diyorsun. Nizamiyede biraz bekletiyorlar 25 kişilik mangalar oluşturmak için tabi kısa dönem ve uzun dönem diye ayırıyorlar. Bu 25 kişilik grup artık sizin koğuş arkadaşınız oluyor. Biz whatsapp grubu kurmuştuk 15kişi birbirini tanıyordu koğuş muhabbetlerimiz çok keyifliydi. Sizi asker toplama merkezine alıyorlar orada hemen hangi tabur hangi bölük olduğunuz belli oluyor buna dair üstüne bir kağıt iğnelettiriyorlar.
    İlk gittiğiniz toplama yerinde psikolojik danışmanlık veriyorlar bir form doldurtuyorlar burda RDMler belli oluyor burda bekleyiş uzun sürüyorlar. Psikolojik danışmanlık bittikten sonra aşı vurulmak üzere diğer odaya geçiyorsunuz Tetenoz, kızamık ve 23yaş ve üzeri menejit aşılarınızı yaptırıyorsunuz iki kişi iğneleri aynı anda biri bir koldan diğeri diğer koldan vuruyor. Aşıyı vurulduktan sonra isteyenler 30TL karşılığında Mehmetcik sigortası yaptırıyor ve yeniden dışarı çıkıp sıra oluyorsunuz.
    Öğle yemeğine denk geldiyseniz sizin verilmiş olan tabur bölüğün yemekhanesinde yemek yiyorsunuz. Bir bölük 4 ya da 5 takımdab oluşuyor her takımda 5 mangadan oluşuyor bizim takım 425kişiydi 4 takım vardı.
    Yemek yedikten sonra koğuş bölgesine gidip çantalarınızı arıyorlar ilaç, telefon, kolonya var mı diye ( bazı askerler detaylı arıyor bazıları üstün körü bakıp geçiyor telefonu rahat sokarsınız içeri telefon olan getirsin diye sert şekikde bağırıp korkutuyorlar çook iyi sakladıysa içeri sokarsınuz telefon) çantalar arandıktan sonra hangi manganın hangi koğuşta olduğunu söylüyorlar sivil eşyalarınızı oraya bıraktırıyorlar. Ardından aşağı inip sizi boy sırasına sokuyotlar en uzundan başlayarak manganın en uzunu manga başı oluyor ve bunlar çok çekiyorlar :D çünkü sürekli mangasını sayıyorlar. Sonra askeri malzemeleri almak için malzemeliğe götürüyorlar. Malzemeleri alıp yeniden koğuşa geliyorsunuz ve giyiniyorsunuz. Giyindikten sonra sivil çantalarınızı depoya koymak için depoya götürüyolar manga sırasına göre depoya koyuyorsunuz taaki yemin töreninden bir gün öncesine kadar orda kalmak üzere. Sonra ailelerinizi aramanız için ankesörlülere götürüyorlar ben geldim diyorsunuz :) ardından yemekhaneye gidiyorsunuz. Yat iştiması kaçta olcak kalk kaçta olcak kahvaltıya kaçta katılcaksınız bunları söylüyorlar onlarca kez masaların üstünde çatal bıçak bardak tabak bırakmamanızı söylüyorlar. İlk gün aşırı yoruluyorosunuz sabah erkenden gidin teslim olun rahat edersiniz.
    En önemli olan ilk günü anlatmaya çalıştım eklemek isteyen arkadaşlar eklemeler yaparsa güzel olur.
    Yemekler güzel ama etler pişmiyor, koğuşlar tozlu ve havasız kalıyor ilk haftadan son gübe kadar takımınızda öksürmeyen adam kalmıcak haki rebjte fanila don çorap götürün bol bol çünkü onlar için hangi beden giydiğiniz umurlarında değil bizim herkese XXL don fanila verdiler öyle söyliyim. Bot numaranızı bir iki numara büyük alın kesinlikle tabanlık koycaksanız iki numara büyük alın. Haki renkte alın hepsini siyah yeşil laf ediyolar.
    Kola ve kahve makinaları var 25 kuruş 50 kuruş ve kola 1lira35kuruş ile çalışıyor. Ama her gün bozuluyolar ve hergün tamire malzeme doldurmaya geliyorlar.
    Şimdiden Burdura gidecek acemi arkadaşlarıma kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35turka -- 28 Şubat 2015; 8:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaçıncı manga? Ben de 4. bölük, 5. mangadaydım.
  • 2. tabur 5.bölük uzun dönem 2 gün önce eve geldim burdura birdaha ayak basmam arkadaş o nasıl bir havadır güneş çıkıyor iyi diyorsun ardından 2-3 saat geçmeden kar başlıyor kar bitiyor yağmuş başlıyor rüzgarı sogugu ayrı bir dert hasta olmayan öksürmeyen yoktu zırtpırt iştima 1 saat 2 saat mantıksız sebebsiz yere ayakta çömelerek beklerdik 95/1 a gurubu olarak %70-%80 doğu çıktı birde ordan darbe yedik güya ulaştırmayız komandolara bile bu kadar doğu çıkmamıştır. sırf bizim bölük 450 kişi civarıydı 200 kişiyi geçkin doğu çıktı bu arada usta birliğime 6 martta katılıyorum mardin kızıltepe hudut sınıra çıktı hakkımızda hayırlısı olsun
  • Bende 95/2'yim baba jandarma çıksın gerisi rahat ehliyette var bir araba aldıkmı sürekli devriye birde altımıza transit yada connet vercekler ohhhh
  • Peki burdur'dan sonra çoğunlukla Usta birliği neresi oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: undis06

2. tabur 5.bölük uzun dönem 2 gün önce eve geldim burdura birdaha ayak basmam arkadaş o nasıl bir havadır güneş çıkıyor iyi diyorsun ardından 2-3 saat geçmeden kar başlıyor kar bitiyor yağmuş başlıyor rüzgarı sogugu ayrı bir dert hasta olmayan öksürmeyen yoktu zırtpırt iştima 1 saat 2 saat mantıksız sebebsiz yere ayakta çömelerek beklerdik 95/1 a gurubu olarak %70-%80 doğu çıktı birde ordan darbe yedik güya ulaştırmayız komandolara bile bu kadar doğu çıkmamıştır. sırf bizim bölük 450 kişi civarıydı 200 kişiyi geçkin doğu çıktı bu arada usta birliğime 6 martta katılıyorum mardin kızıltepe hudut sınıra çıktı hakkımızda hayırlısı olsun

4. takımdaydım ben de. Aynen dediğin gibi daha da burdura gitmem. Lanet bir havası var. Bölükteki herkes hasta, öksürmekten uyuyamıyordum. Koğuşların havasızlığı da ayrı bir dertti. Oradan kurtulduğuma seviniyorum.

@Okan.Koç Kısa dönemlerin çoğunu kıbrısa göndermişler diye duyduk. 5. bölükteki uzun dönemleri (yani biz) çoğunlukla doğuya dağıttılar. Hakkari, Şırnak, Tunceli, Ağrı, Kars, Van, Bitlis, Bingöl, Mardin, Iğdır vs. vs. Sınır karakollarına düşen çok kişi var. Ben de Ağrı Eleşkirt'e gidiyorum 6 Martta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rea-secret -- 3 Mart 2015; 11:13:25 >

• rea-secret R kullanıcısına yanıt
    Genelde batıya gönderiyolar diyolardı demekki yalanmış doğuya hiç göndermiyo yapıyolardı ve birşey sorucam bu komando seçimleri oluyormu gittiğimiz zaman ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizde komando seçimi olmamıştı ve bundan sonra böyle bir seçme işleminin olmayacağını duymuştuk ne kadar doğrudur bilemem. Sadece ankaradan, genelkurmay için şoför seçmeye gelmişlerdi.

• Telefon sokabiliyor muyuz? 95/2
  • Burdur guzeldir tadini cikarin bunu usta birliginize gidince anlarsiniz,bana hep 5 yildizli otel gibi gelmistir. Benide Muş a gonderdi. .

• burdur da yaptım acemiliğimi orada yaşadıklarımı bi bloğa yazdım okumak isteyenler buyursun

burdurveantalyaaskerligim.blogspot.com.tr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.