Şimdi Ara

Burası dağ başı değil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2004'den beri bu foruma üyeyim.2004'den beri neredeyse hergün foruma girmeye çalışıyorum.Fakat son günlerde üyeler içinde terbiye sınırlarının dışına çıkıldığını gözlemliyorum.Lütfen açtığınız başlıklarda,yazdığnız cevaplarda biraz daha saygılı olmamız gerektiğini unutmayalım.Sonuçta burası bir forum,kahve değil...

Şikayetim kişiye özel değildir.Kimse üstüne alınmasın.

Saygılarımla.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burası Dağ Başı Değil!

Şahin K'nın popüler şarkısı "Dağ Başı"nda geçen "İstersen zorla istersen gönüllü" sözü, deyim haline gelmiştir. Bu deyim, bir durumun kişinin isteği doğrultusunda gerçekleşebileceğini veya ona dayatılabileceğini ifade eder.

"Burası dağ başı değil" sözü ise, bir durumun saklanamayacağını, herkes tarafından bilindiğini ve hesaba katılması gerektiğini belirtir. Bu söz genellikle, bir gerçeği örtbas etme girişimi karşısında kullanılır.

"Şahin K'nın burası dağ başı" sözü ise, bir durumun kişinin isteği doğrultusunda gerçekleşmediği, aksine ona dayatıldığı anlamına gelir. Bu söz, kişinin mağdur olduğunu veya zor durumda kaldığını vurgulamak için kullanılır.

"Dağbaşı" ifadesi, kişinin kontrolü dışında olan, ulaşılması zor bir yeri temsil eder. Bu söz genellikle, kişinin sıkıntı içinde olduğu veya zor bir durumla karşı karşıya olduğu durumlarda kullanılır.

"İstersen gönüllü istersen zorla" sözünün "Burası dağ başı değil" sözüyle birlikte kullanılması, kişinin zorla bir duruma razı olması veya mağdur olması anlamına gelir. Bu söz, kişinin rızası olmadan bir şeye maruz kaldığını veya haksızlığa uğradığını ifade etmek için kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • -İstersen zorla istersen gönüllü.
    -Burası dağ başımı?
    -Valla burası dağ başı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: L.J

-İstersen zorla istersen gönüllü.
    -Burası dağ başımı?
    -Valla burası dağ başı!

Ciddiyeti bozmayalım
  • quote:

-Burası dağ başımı?
    -Valla burası dağ başı!

bi yerden hatırlar gibiyim bu diyalog'u
  • quote:

-Burası dağ başımı?
    -Valla burası dağ başı!

Şahin K.gif
  • Arkadaşım isteyen istedigini söyler ve sonuçlarınıda katlanır.Senin yapabilecegin birşey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Romst3rHERE

Arkadaşım isteyen istedigini söyler ve sonuçlarınıda katlanır.Senin yapabilecegin birşey yok.

Evet yok yapabileceğim bir şey ama bu forumda,bu bölümde vakit geçicen 18 yaşından küçük arkadaşlarımızda var..Onlara kötü örnek olunmuyor mu?Sonra burda bir laf öğreniyorlar her yerde o laf kullanılıyor...Bundan sonra özen gösterilmesini rica etmek için bu konutu açtım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şaka gibi bir ülke
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: efege

quote:

Arkadaşım isteyen istedigini söyler ve sonuçlarınıda katlanır.Senin yapabilecegin birşey yok.

Evet yok yapabileceğim bir şey ama bu forumda,bu bölümde vakit geçicen 18 yaşından küçük arkadaşlarımızda var..Onlara kötü örnek olunmuyor mu?Sonra burda bir laf öğreniyorlar her yerde o laf kullanılıyor...Bundan sonra özen gösterilmesini rica etmek için bu konutu açtım.

Kural dışı bir davranış olduğunda zaten mesaj siliniyor gereken yapılıyor. Rahatsız edici bir durum göremiyorum ben.
  • Demek istediğim kısaca;bir şey yazmadan önce 2 dk düşünmek gerektiği..
  • quote:

Demek istediğim kısaca;bir şey yazmadan önce 2 dk düşünmek gerektiği..

• quote:

quote:

18 Yaş altı olan arkadaşlarımız şuanda sana gülüyorlar,bende dahil.
  • Hocam nerdeyse herkes 18- %70lik belki %85lik kısmını 18- ler dolduruyor knight online bölümünü. Bende dahil. Sorun şu ki ben kaç 18+ tanıdım olgunlaşamamış. Yaş sınırlaması koymaya gerek yok bence. 18-lerin terbiyesini bozmak felan bahsetmişsin sokakta sen onları bir izle istersen. Nasıl küfür ediyorlar... Hergün foruma giriyorum bende 10dk olsun 15dk olsun. Çok dengesiz kişiler var... Eskiden 2005-2006 zamanında KO bölümü o kadar neşeliydi ki... Oyunda 5dk afk vs. der forumda gezerdim konuları kaçırmamak yorum yapmak için. O kalite gitti bunu getiremezsin. Bence pek kafanı yorma. Konu dışı gereksizler takıl KO bölümünüde 10dk gir yeter bence.
  • kedidir kedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: IaMChak0

quote:

quote:

Gülersin ama anca kendi zavallı durumuna gülersin

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: IaMChak0

quote:

quote:

Ayıp Ediyorsun Ama Olm 15-16 yaşındayım bende genelleme yapma

• yok doğru diyor insan içinde bulunduğu topluluktan istesede istemesede bir şeyler kapıyor,onun için bölümde sürekli yazan arkadaşlarım siz güzel güzel muhabbete devam edinki genç kardeşler bir şeyler kapsın.
  • Evet dağ başı değil böyle her önüne gelen konu açarsa böyle olur tabi.

quote:

Pardon da hangi zavallı durum ? Aman yani laf söyledi balkabağı . Zavallı durummuş konunun açılışından beri batıyosun asıl zavallılık sende.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HolyRevival

Evet dağ başı değil böyle her önüne gelen konu açarsa böyle olur tabi.

quote:

Pardon da hangi zavallı durum ? Aman yani laf söyledi balkabağı . Zavallı durummuş konunun açılışından beri batıyosun asıl zavallılık sende.

Rezilliğinizle batırdınız beni
  • quote:

Orjinalden alıntı: HolyRevival

Evet dağ başı değil böyle her önüne gelen konu açarsa böyle olur tabi.

quote:

Ufaklık gidip ödevlerini yap bakalım
  • Yani Yaklaşık 4,5 aydır forumdayım daha bir konu açmadım ama hergün senin konunu görüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.