Şimdi Ara

Burada “U” dönüşü yapmak yasak mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba kullanmaya yeni başladım . Bugün bu yoldan “U” dönüşü yapmam gerekiyordu eşim kesinlikle yasal ceza yersin dedi . Dönüşün yasak olduğunu gösteren bir tabela yok.

Burada “U” dönüşü yapmak yasak mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trafik ışıklarında sağa dönüş ve ileri yöne gidiş varsa, u dönüşü yasaktır hocam. Yasak tabelası görünmüyor ancak ışıklarda görünmüyor.
  • U donus yapilmaz tabelasi olmayan her yerden u donusu yapiyorum. Yasak olsa tabela koyarlardi diyorum.

• Tabela yoksa donus serbesttir diye tahmin ediyorum.

• U dönüşü yapılamaz tabelası olan bir yerden dönmüştüm, ceza yemiştim mobeseden.

• Paylaştığınız görüntüde, İstasyon Caddesi üzerinde karşı yönü ayıran refüj bulunduğu, sinyalize kavşak olduğu ve kavşağın hemen yanında Shell istasyonu ile karşı tarafta hastane bulunduğu görülmektedir. Karayolları Trafik Yönetmeliği m.122 uyarınca “U” dönüşü, trafik işareti ile yasaklanmış olması hâlinde veya görüş, trafik yoğunluğu ve yol geometrisi nedeniyle tehlike yaratabilecek yerlerde yapılamaz; ayrıca m.122/2 gereğince kavşaklarda ve kavşaklara 15 metreden daha yakın mesafede “U” dönüşü yasaktır. Burada kavşak alanı ve trafik ışıkları içinde/çok yakınında olduğunuzdan, tabelanın olmaması yasağı kaldırmaz; sinyalize kavşakta ve refüj kesitinde “U” dönüşü yapmak mevzuata aykırıdır ve 2024 yılı itibarıyla Karayolları Trafik Kanunu m.47/1-c kapsamında 1.506 TL (peşin 1.130 TL) idari para cezası uygulanabilir. Dolayısıyla bu noktada “U” dönüşü yapmanız hukuken yasaktır ve ceza riski yüksek

• SigortaTower kullanıcısına yanıt

Evet hem sağa dönük hemde ileri dönüş için ışık var. Kurslarda hiç bunlar öğretilmiyor işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Bende aynı şekilde düşünüyorum ama eşim yasak olan her yerde tabela yok diyor

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Çok güzel tane tane yazmışsınız teşekkür ederim . Keşke kurslarda bu kurallarda öğretilse

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.