Şimdi Ara

BUNUN ADI ALÇAKLIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
17.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl yani? Türk'e 3000 fiyat çeken yer Alman'a 2100 fiyat mı çekiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir dönem gazetelere manşet olurdu. Olga türk erkeklerinden hoşlanıyormuş. Elga beni türk erkeklerine verin dedi
  • Senin baktığın otel yine insaflymış benim bu yıl tatil yaptığım otel tam 3 te 1 fiyatına almanlara satmış üstelik türklere öyle kötü davranıyorlar ki bidaha asla o otele gitmezsiniz emin olun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar yerli turistle aynı olsa yabancılar Türkiye’yi tercih etmez zaten. Sizde yurtdışı tatillerine bakarsanız Türkiye ile aynı fiyatlar olduğunu görürsünüz. Adam zaten yurtdışına çıkıyor Türkiye’nin fiyat avantajı olmasa ne diye gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

    Nasıl yani? Türk'e 3000 fiyat çeken yer Alman'a 2100 fiyat mı çekiyor?
    Evet aynen öyle ama hem döviz gelmesi için hemde fiyat olarak yurtdışı ile rekabet edebilmek için böyle bir fiyat uygulanıyor. Hatta Türkiye’nin belli bölgelerinde 1 haftalık tatil ibizadan miamiden daha pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky-inn

    Edit: Ulan ne yerdiler beni be, birşey de bilmiyormuşum. Babadan kalma otel sahibi olan benim ama bi tarafımdan yazıyormuşum. Siz var ya siz... :D



    Iste yabanciya daha ucuz olmasinin sebebi bu. Bizim millet tatile, otele gittigi zaman o otelin her seyini sonuna kadar kullaniyor. Oda fiyatindan baska bir harcama yapmiyor. Her sey dahil oda 1000 lira mi 1000 lirayi veriyor ve somurmeye basliyor ki hakki. Peki yabanci ne yapiyor. Otele gitti mi minibari, bari vs ek cogu seyi kullanabiliyor. Ee isleten bakiyor yabanci toplam 1.5k 2k harcadi bizimkiler 1k. Diyor onlara biraz indirim yapayim bizimkiler gelmese de olur. 800 onlara yapayim harcadiklariyla bizimkilerden cok kar elde ederim. Eee isleten de hakli. Kimse size sokakta ummetim, vay turk gardasim diye para vermiyor. Herkes ekmeginin derdinde.
    çok saçmalamışsın birader,
    sebebi bu değil, sen rus turistleri görmüyorsun herhalde iliğini sömürüyorlar otelin ama onlarada ucuz,
    mesele paranın ülke içinde dönmemesi dışarıdan döviz girmesi




  • Bunu böyle sade vatandaş kafası ile anlamak zor tabi.

    Ama şöyle söyleyeyim: yabancı turist olunca, ona verilen her türlü hizmet ihracat oluyor. KDV'li ürünlerden KDV iadesi alınıyor. Kendisine de KDV'siz fatura kesiliyor. Yani birebir ihracat gibi.

    Ancak yerli turist olunca, kdv'li fatura kesiliyor. KDV iadesi alamıyor.

    Dolayısı ile yabancı turist ile yerli turistin maliyeti aynı değil. Bu bir.

    ----------------------

    Yabancı turistler için bazı turizm firmaları otelde blok vaziyette oda alıyor. Parasını peşin ödüyor. Oteli müşteri bulma derdinden kurtarıyor, karşılığında da büyük indirimler alıyorlar. Bu da sizin bireysel fiyatınızla yabancı turizm acentesinin arasındaki fiyat farkını katmerliyor.

    Aynı işi Türk turizm acenteleri de yapıyor. Yaparsa fiyat düşüyor. Ancak iç piyasa fena oynak. Bu sebeple sayısız turizm firması kütür kütür iflas etti geçmişte. Otelde odaları kapamış, otele çek vermiş. Bir ters köşe oluyor, insanlar tatile gitmiyor. Firma oda satamıyor. Oda satamadığı için otele çeki ödeyemiyor. Hem kendi batıyor, hem oteli batırıyor.

    ---------------------

    Büyük otellerden oldum olası tiksinmişimdir. Ben küçük, organik, butik otele gidiyorum abi. Booking.com'dan, Hotelz'den rezervasyonu yapıyorum. Küçük otelde kimse "Türkiye'ye yerleşiksiniz, booking'den nasıl rez. yaptınız?" falan diye sormuyor. Dandik mandik, ne olsa o gangalaz binalardan, beton yığınlarından, ruhsuz ortamlardan, ultra zepata herşey dahil kafalarından, açık büfe kalitesizliğinden, seri imalat turizm konseptinden iyidir.

    Giderim pansiyonumtrak bir otele, her gece istediğim yerde istediğim yemeği yerim. Her gün istediğim yerde istediğim denize girerim. Esnaf kazanır. Küçük işletmeci kazanır. Küçük turizmci kazanır. Her konuda da büyük iş adamı kazanmayıversin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 12 Temmuz 2019; 14:51:47 >




  • Bütün sene 3 gün için 3 bin verebilmek için çalışılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • null



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 12 Temmuz 2019; 16:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daimi ikametini nereden anlayacak ki otel ?

    resepsiyon görevlisi adresini mi tespit edecek.

    yaz bi adres devam et. Yeni gittik de :D
  • Kardeşim; o hainliği yapan yabancı siteler de yabancılar da değil ki, girdiğin site ve kaldığın otel. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur derler, ama hikâye... Bizim milletimiz kadar halkını sömüren insan, başka hiçbir millette yoktur! Politikacıları örnek alıyor kanımca halkımız...Bir de şu var ki yabancıların bol olduğu bir otele Türk almak istemiyor, o oteller bu yüzden fahiş fiyat çekiyorlar! Nasıl sen halk plajına gittiğinde Suriyelileri görmek istemiyorsan ; onlarda ücretli yerde seni görmek istemiyorlar, kendisi gibi turistlerle kalmak istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 12 Temmuz 2019; 16:38:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akkdag A kullanıcısına yanıt
    var oyle bi dunya

    yunanistanda 20 lik uzo 5 euro. 5 birim demeyelim de 35 tl diyelim

    burada bir 20 lik 80-100 tl arasi

    ateyizler bunu da aciklasin

    adama odedigin parayi 7 ile carpiyorsun, yine kat kat ucuz buradan

    tikabasa ahtapot kalamar raki yap, verecegin 30 euro. yani 200 tl. aynisini burada yapmayi deneme :)
  • şimdi bu konuda bir suçlu aranıyor galiba. suçlu otelciler oluyor yan, otel sahipleri. amaadamlar aynı zamanda haklı yani. elin yabancı turları mı diyelim ne desek, sezon öncesinde toplu alım yapıyor ve daha uygun fiyata getiriyor. ee otelci de sinek avlamamak için nakit paraya tav oluyor. yalnız var ya hakkaten de bir ingiliz kadar kıymetimiz yokmuş ha. ben de son söz olarak yuhhhh diyorum. başka şey de söylenebilir ama olmaz. ya ingilizler almanlardan bile daha ucuza getiriyor tatili. düşünüyorum... düşünemiyorum.. düşünmek istemiyorum.. biraz düşünür gibi oldum. yerli turist olarak erken rezervasyon yapsak fiyat ucuzlar mı? yalnız bu sefer de gidersin boş yer yok derler ya da rezervasyonunuz iptal oldu felan derler mi derler. o zaman yerli turist olarak boykot edilecek. tek çözüm bu.




  • Maalesef durum bu hocam Türkiye işte ,Türk Türkü korumuyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Reacher -- 12 Temmuz 2019; 18:44:8 >
  • Sirf turkiyede turizm sektorune bir kurus kazandirmamak icin son 8 yildir tum tatillerimi yurtdisinda yapiyorum. Turkiyeye geldigimde sadece yazlikta takiliyorum o kadar. Batsin svihs
  • Tatile gideceksin bir nefes alıp yılın yorgunluğunu atacaksın o bile dert insanı kara kara düşündürtüyor. Tatilin tadını mı çıkaralım borç mu düşünelim para mı düşünelim. Hiçbir şey yapmasan bile evde durup kişisel eğlencelerine hobilerine baksan bile o da para yahu yok video oyunudur yok sinemadır müziktir resimdir. Ülkem insanı yaşamaktan soğuyor. Akp insanlara yaşamanın amacını unutturdu. Utanmasalar nefes almaya bile vergi bağlayacak bu devlet. Utanmasalar diyorum da gerçi utanma da yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene 4 bin ödediğimiz yer bu sene 8bin olmuş. Araya adam sokup 4500e ancak hallettik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş haklısın ama ülkemizdeki otellerin çoğu müşterisi hep yabancı müşteri yani yerli müşteri az olduğu için kampanyaların çoğunu yabancılara yapıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sky-inn S kullanıcısına yanıt
    ybancı dediğin sanki brad pitt angelina jolie geliyor tesislere gelenler rusların orta tabakası onlar da zırnık ekstra harcamazlar.
  • Gidin sahile yakin bi apart tutun en kralı 250 lira 6 gun kalsaniz 1500 lira kalan 1500 lirayada krallar gibi hergun yemek yersiniz 😀 zaten sicakta yemek.pek yenmiyor sahil bolgesinde calisanlar bilir türk oldugunu anlasinlar slm bile vermezler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.