Bildirim
Bunları Hatırlayanları Bir Görelim.. (20+) (15. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Quike
quote:
Orijinalden alıntı: tshoba
quote:
Orijinalden alıntı: darkwink
/>
ya o kuşu vuran silahta nasıl bir teknoloji vardı hala düşünüyorum
Aslında o devirde çok ilginç geliyordu. Çok düşünüyorduk o zaman bu nasıl bi teknoloji diye.
bu zamanın kinectiydi işte -
quote:
Orijinalden alıntı: Pietro Leatherchest
oynadığım ilk oyunlardan
aynen ne oynardık be -
quote:
Orijinalden alıntı: secilburgaz
quote:
Orijinalden alıntı: Master_Evil
cidden kötü oldum konudan çıkıyorum şu an bunu dinliyorum
Ben çok severdim Hakan Pekeri bir efsaneydi , köylü güzeli şerkıları favorimdi.
Bi de tipitip vardı http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://galeri.uludagsozluk.com/18/tipitip_136526.jpg&imgrefurl=http://galeri.uludagsozluk.com/r/tipitip-136526/&h=400&w=348&sz=57&tbnid=EbbYl3l4p58WxM:&tbnh=90&tbnw=78&prev=/search%3Fq%3DT%25C4%25B0P%25C4%25B0T%25C4%25B0P%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=T%C4%B0P%C4%B0T%C4%B0P&usg=__PTweD3Gi4IwWgh6fSiYu1GASoa0=&docid=yiRDOjSq9F1I6M&sa=X&ei=UubBUMCXCeSo4gTxzIAw&ved=0CDoQ9QEwAw&dur=879
Duygulandım valla...
Bu şarkı da ilkokul 2 ye mi ne gidiyordum mihriban diye arkadaş vardı onunla dans ediyorduk gösteri yapmıştık okul bahçesinde hey gidi günler yaş oldu 24 hala aklımda... -
quote:
Orijinalden alıntı: Masdera
Hatırlayan çıkıcak mı bakalım
devam ederim ama çok uzun sürer
Commandos yenisi çıksa alır oynarım acayip zevkliydi be konuşmaları bilem halen aklımda -
-
Arkadaşlar bizler nesil olarak çok şanslıyız. Çünkü Hem eskiyi yaşadık, hemde yeni neslin yeni teknolojilerin ortaya çıktığı dönemin şahitleri olduk. 80-88 arası doğumlular, eskinin çilesini sıkıntısını çekti yaşadı ama yeni neslinde gelişimini canlı canlı yaşadı. Ayrıca adapte olmakta da zorlanmadı. Şimdi 73 ve üzeri doğumlular teknolojiye uzak yaşıyan insanlar oldu, yeni tekonolojilere adapte olamadı (istisna insanlar hariç) O yüzden bu nesil her şeyin kıymetini biliyor ve ona göre özen gösteriyor.
Şimdi ki nesil her şeye çok çabuk ulaşıyor, ve çok çabuk tüketip , çabucak sıkılıyor. Ama bizler sağdan soldan tek tük imkanlar dahilinde edindiğimiz bir kaç parça oyuncak ve sonrasında gelişen teknolojik araç-gereç ile günler, aylar hatta yıllar geçirdik. Bu yüzden bizim için eskinin ve eskiden sonra zar zor edinilen her yeni şeyin kıymetini bilerek büyüdük. Çok şükür bende burada paylaşılan tüm oyuncak, elektronik araç-gereç ve çocuk oyunlarını yaşıyarak büyüdüm. Keşke hep o zamanlarda hep o yaşlarda kalabilseydik. Sorumluluğun en az olduğu, her istenilen şeye hemen kavuşamadığın ve ona kavuşmak için heyecanla beklediğin aylar-yılların olduğu zamanlar. Yine her şeyin ilkini biz yaşardık, çünkü o zamanlar her şey ilk defa ortaya çıkıyordu bizden önce bilen-kullanan birileri olmadığı için, her şeyi kendimiz keşfede keşfede öğreniyor ve kullanıyorduk. Mesela yine o zamanlarda bilgisayar dergileri alırdık ve dergileri sindire sindire okur, yeni çıkacak teknolojileri hayranlıkla okurduk. Sonrada diğer derginin çıkmasını beklemek için gün sayardık. Ama şimdi her gün her saat siteler haber yazıyor. Mesela bu sitenin bir aylık haber sayısını basılı yayına döksek, en az 2 tane farklı 12 aylık dergi sayısı çıkar. :) Ha çok şükür şimdi imkanlar geniş ve çok kolay bilgiye ulaşıyoruz bundan şikayet etmiyorum ama eskiden yaşadığımız o heyecanlı bekleyişler şimdi yok, çünkü ulaşmak için beklemek yok. :) Önce ki mesajımda da demiştim, Need For speed 2 oyunu oynamak için şehirde ki tüm internet kafeleri gezerdik, oynamak için 2 saat sıra bekler, oyun oynayan kişileri izlemekten büyük zevk alırdık :) Hatta Rabbim affetsin teravih namazına gidiyoruz diye evden çıkar, akşam akşam jetonlu atari salonlarına giderdik :))
Benim İlk elektronik oyun deneyimim gameboy ile olmuştu ( resim temsilidir)
Sonrasın da Atari 2600 , az joystick kırmadık :))
Sonra kaset dönemi Sega
Ve Pentium III 450 Mhz 10 Gb Hdd 16 Mb ram ve 8Mb onboard ekran kartlı bir araba parası 99 model ilk kişisel bigisayarım :) Crack yapmayı bilmediğimiz için arkadaş ile 10 sefer aynı oyunu yükleyip siliyorduk çalışması için hey gidi günler heyyy...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 8 Aralık 2012; 3:23:07 > -
ulan konu beni aldı başka yerlere götürdü. -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: nileppezzed
duygulandım
bunu da hatırlıyorum. abim bi keresinde almıştı bana.bir de bilgisayar da oynadığım ilk oyun sanırsam Hidden and Dangerous yada Medal of Honor: Allied Assault olması lazım. bizim eve bilgisayar 2002 yılında gelmişti.
ama playstation 2'in yeri bi ayrıydı. gran turismo 3 silent hill 2, ace combat 4, need for speed: hot pursuit 2 ve nicesi...
-
dayımın bilgisayarında oynardım windows 95 öncesi sanırım :) 1995 doğumluyum ama bunların hepsini hatılıyorum hatta atarim hala durur ilk bilgisayarmı 2.sınıftayken almıştım internet kafeler sağolsun mirc vs öğrenmiştik playstationda mahallede bir arkadaşta vardı sırf oynama için çocukla iyi geçinirdim hiç sevmememe rağmen o ski vs flash oyunları ilk bayramda komşunun bilgisayarında oynamıştım turbo sakız değil kola sakızlar vardı favorimdi onlar :) keşke bi 10 sene geriye gidebilsem o günlere tekrar dönebilsem hayatımın en mutlu günlerine önümüzdeki nesil bunların hiçbirii yaşayamayacaklar ona yanarım ben
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chemast -- 8 Aralık 2012; 10:45:33 > -
Evet beyler hatırlayanları görelim
-
-
ne günlerdi beee duygulandım -
vayy beee güzel konu güzel paylaşımlar ..bizimde atari salonlarını zengin ettiğimiz oyunlardan biriside buydu hatırlayan varmı ,bir buna basardık jetonu birde hagara :)))
-
ve buda benim oynadığım dedem :)))
-
Grim fandango ve neverhoodu oynayan yok mu ya?
Eskilerden bi efsane daha aklıma geldi. icq, onun gemi gibi öten uyarı sesiyle heyecanlandık biz.
-
quote:
!!!Chinogolog!!!
o windows temaları çok güzeldi. hatta çocukluk işte merak edip program filesdaki dosyaları silmeye kalkmıştım sonra saçma sapan bir yerlere girip bilgisayarı öldürdüm. format yiyince o program gitmişti çok üzülmüştüm. windows 7de onun gibi tema programı var mı? çünkü çok güzeldi ya temaya uygun sesler masaüstü imgeleri falan her şey vardı.
şu oyunda kuzenlerle bölüm geçeceğiz diye anamız ağlamıştı sonra gece oldu artık yatın demişti babamlar vcd player'ı da açık bırakmamıza izin vermediler level 8de mi ne kapatmak zorunda kalmıştık
quote:
Nicomedia66
şu an sana o kadar teşekkür ederim ki anlatamam ben yıllardır bu oyunu arıyordum. aradığım oyun bunun aynısıydı sadece yönettiğimiz şey yeşil kurt gibi bir şeydi. çok teşekkürler hemen arayıp bulacağım bunu.
quote:
cimbomlu1905
bana babam öğretmişti çelik çomağı. köyde akrabalarımla çok oynardık ama öğrenene kadar ne ağlardım atamıyorum diye. babamlar bi atardı taa nerelere giderdi çok zevkli bir oyundu.
evlere dağılmadan önce akşam ebesi oynardık. 9 kiremit vardı bir de o da çok zevkliydi. bir de akşam hava kararınca topla yakalamacalı bir şey oynardık istop gibiydi ama herkes karanlıkta dağılırdı topu alan bizi bulmaya çalışırdı falan.
meyviş ve meybuz vardı.
pokemon vardı.
pokemon tasoları vardı birbirimizi ütmeye çalışırıdık
beyblade vardı.
beyblade tasoları vardı.
çat-pat patlatırdık.
mantar tabancası vardı.
şu oyunda o kadar ilerleyip bir yerde takılıyordum. bir türlü geçememiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 8 Aralık 2012; 16:11:51 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X