Bildirim
Bunları Hatırlayanları Bir Görelim.. (20+) (14. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Resimleri görünce ne kadar yaşlanmışız dedim kendimce:( -
yakın tarih 2001
GTA 3
bide oyunlarda CRACK yapamayıp, oyunu iade edenleri görelim ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Knights of Cydonia
Saatlerce oynardım PS 1 de.
Ne saatlerimizi harcamıştık şu oyunda, iki kişi oynarken çok eğlenceli olurdu. Hala heryerde emulatörünü arıyorum, bulamadım -
Duygulandım laan -
bebeler bilmez quake diye vardı bir oyun Allahım küçüklüğümün kabuslarını bu oyun yüzünden görürdüm hatta bi bölümde öyle zıplamıştım ki korkudan tırnağım kırılıp kanı görünce bayılmışım... O günden sonra abim oyunu bir daha yüklenmemek üzere sildi cd sini de kırıp attı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvaZaa xD -- 7 Aralık 2012; 18:24:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: EdwardElric_
ne oynardık bu oyunu yaa... kuşu vurunca yanlışlıkla sanki yıkılıyodu : D -
-
quote:
Orijinalden alıntı: YesName
tek bunu hatırlıyom acayip komikti özellik ilk başta bir adamın jackie jackie diye bağırması
Çoğoynadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: jang
quote:
Orijinalden alıntı: Cattivo-gmr
Hayret ya bunu neden kimse koymadı ben hala oynarım hatırlayan vardır umarım
dostum nasıl oynadığını pmle atarmısın? bi ara indirmiştim ama hareket edemiyordum, işletim sistemim xp bu arada
Volfied oyununu online olarak oynayabilirsiniz.http://www.cizgidiyar.com/volfied-oyunu/2012/04/ -
quote:
Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!
quote:
Orijinalden alıntı: Masdera
Hatırlayan çıkıcak mı bakalım
devam ederim ama çok uzun sürer
iki oyunuda çok net hatırlıyorum,
commandos un şifresi sanırım GONZOOPERA mı neydi öyle bir şey yazıyordunuz daha sonra ctrl-x ışınlanıyordu.. rüyama bile girmişti ne oynadıysam artık, rüyamda ışınlanıyordum
nerden nereye
Ne çok severdim Prince of Persia yı :) Hepsi Mazi oldu.. Ne güzel yıllardı hakikaten.. -
97liyim ve biliyorum. -
Var mı bunu hatırlayacak bakalım... 97'liyim ve hatırlıyorum demekle olmuyor o işler, o zamanda yaşayıp bunu oynamak gerekiyordu.. Sen doğmadan 3 sene önce ben bilgisayar başında bunu oynuyordum sabaha kadar :)
ne demek istiyorum bilyiormusun? eski oyunları şimdi oynamak değil mesele. Eski oyunları çıktığı zamanda biz nasıl oynardık, ne yaşadık o asıl mesele.. Bilgisayarın klavyeden ibaret olduğunu sanan insanlar vardı, hadi bilgisayar şu klavye analdım da şu koca kutuyu niye getirdiniz o nedir diyen insanların olduğu zamanda yaşadık biz gençliğimizi. Ve evet, o zamanlar hayat çok güzeldi. hakikaten güzeldi. Şimdiki gibi yapay değildi çikolatalar ve şimdiki çikolatalar gibi değildi o zamanki aşk'lar.. Ve şimdiki aşk'lar gibi değildi o zaman yaşamak. Ya ağlardık ya gülerdik ama hiç biri sahte değildi ve bizi teselli etmeye gelen genellikle madik atmazdı. ava kararınca döneceğim der ve çıkardık evden çocuk başımıza. Caddeler, asfalt'lar, tem' otoyolu, havalimanı hak getire..
Biz çocukluğumuzda çocuk olabildik çok şükür.
Sanal değildik biz. Sanal sevmedik, sanal ölmedik, sanal gülmedik biz. Delinkanlı gibi yaşadık, kimimiz dayak yiyerek adam oldu, kimimiz dayak yeme korkusuyla kız arkadaşına aşkını itiraf etti. Şimdki gibi tipim nasıl soruları sormuyorduk. Tipimiz her zaman fiyakalıydı ve bütün kızlar bize hastaydı. Çünkü o zamanlar tip önemli değildi, kişilik önemliydi.
Şimdi bir tipe bakıyorsun bir de parasına bakıyorsun ondan sonra karar veriyorsun.
Biz önce karar verenlerdendik.
Oyun Astro Fire, Prehistorik'le aynı dönemde yazıldı, 93-94 yıllarında.
Ve ilk arama motoru hangisidir biz bunu biliyoruz. Google değildi hayat. Altavista değildi. Yahoo da değildi DAha da geriye git. Bilirmisiniz lycos nedir ? Biz öyle tanıştık internetle işte.
bir de şu var, resimden bir şey anlayabiliyormusunuz? biz bunları oynadık işte..
Lemmings
Atari oyunu değil bunlar. bildiğin bilgisayar oyunu. Hem de VGA, renkli lan renkli... 256 kb ekran kartı taktın mı offf...
yaa ... böyle işte :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 7 Aralık 2012; 20:03:45 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bozbirik
Off nostaljiye bak,bilgisayarla ilk tanışmam 95 senesinde olmuştu,bebeler bilmez o zaman windows 3.1 vardı,worms a benzer bi oyun vardı karşı tepeye top filan atıyordun,mayın tarlası o zaman en kral oyundu :) sonra win 95 yüklemiştik,dün gibi aklımda..hemen sonra fifa 96 yı 4X quaddrive cd-rom sürücümle bilgisayarıma kurduğumda benden kralı yoktu99 yılının mart ayında pentium 2 - 350 mhz işlemcili,32 mb ramli, 3,2 gb hdd li ,14" tüplü monitörlü bilgisayarım gelince mahallenin en iyi bilgisayarı bendeydi.. gta1 vardı tepeden kameralı,nfs2 ve nfs2 se vardı,fzr2000 için şifre yazıp arkadaşlarımızla multiscreen kapışırdık.comandos vardı,ondada hile yazıp teleport yapmıştım :) O zaman 1060$ para vermiştik,400 milyon yapıyordu o zamanın parasıyla.. 13 sene sonra elinde 16 gb hafızası olan cep telefonu tutacaksın deseler hayatta inanmazdım..
Bu arada,işyerimde hp all-in-one cihaz var,her faks aldığımda veya gönderirken 56K modemin o eşsiz cızırtılı sesini birebir çıkartıyor,gün aşırı nostalji yapıyorum :)
Kısaca,yaşlanmışız..
Sanki kendi yazdığım mesajı okur gibi oldum :(:(:(
Ne çok benzerlik, ne çok anı..
Vallahi yaşlandığımı hissettim :( -
quote:
Orijinalden alıntı: Xyria
Var mı bunu hatırlayacak bakalım... 97'liyim ve hatırlıyorum demekle olmuyor o işler, o zamanda yaşayıp bunu oynamak gerekiyordu.. Sen doğmadan 3 sene önce ben bilgisayar başında bunu oynuyordum sabaha kadar :)
ne demek istiyorum bilyiormusun? eski oyunları şimdi oynamak değil mesele. Eski oyunları çıktığı zamanda biz nasıl oynardık, ne yaşadık o asıl mesele.. Bilgisayarın klavyeden ibaret olduğunu sanan insanlar vardı, hadi bilgisayar şu klavye analdım da şu koca kutuyu niye getirdiniz o nedir diyen insanların olduğu zamanda yaşadık biz gençliğimizi. Ve evet, o zamanlar hayat çok güzeldi. hakikaten güzeldi. Şimdiki gibi yapay değildi çikolatalar ve şimdiki çikolatalar gibi değildi o zamanki aşk'lar.. Ve şimdiki aşk'lar gibi değildi o zaman yaşamak. Ya ağlardık ya gülerdik ama hiç biri sahte değildi ve bizi teselli etmeye gelen genellikle madik atmazdı. ava kararınca döneceğim der ve çıkardık evden çocuk başımıza. Caddeler, asfalt'lar, tem' otoyolu, havalimanı hak getire..
Biz çocukluğumuzda çocuk olabildik çok şükür.
Sanal değildik biz. Sanal sevmedik, sanal ölmedik, sanal gülmedik biz. Delinkanlı gibi yaşadık, kimimiz dayak yiyerek adam oldu, kimimiz dayak yeme korkusuyla kız arkadaşına aşkını itiraf etti. Şimdki gibi tipim nasıl soruları sormuyorduk. Tipimiz her zaman fiyakalıydı ve bütün kızlar bize hastaydı. Çünkü o zamanlar tip önemli değildi, kişilik önemliydi.
Şimdi bir tipe bakıyorsun bir de parasına bakıyorsun ondan sonra karar veriyorsun.
Biz önce karar verenlerdendik.
Oyun Astro Fire, Prehistorik'le aynı dönemde yazıldı, 93-94 yıllarında.
Ve ilk arama motoru hangisidir biz bunu biliyoruz. Google değildi hayat. Altavista değildi. Yahoo da değildi DAha da geriye git. Bilirmisiniz lycos nedir ? Biz öyle tanıştık internetle işte.
bir de şu var, resimden bir şey anlayabiliyormusunuz? biz bunları oynadık işte..
Lemmings
Atari oyunu değil bunlar. bildiğin bilgisayar oyunu. Hem de VGA, renkli lan renkli... 256 kb ekran kartı taktın mı offf...
yaa ... böyle işte :(
2007 den beri bu forumdayım. Bugüne dek beni böylesine etkileyen tek mesaj atılmadı burada. Aynen diyorum ve hissetiklerimi paylaştığın için teşekkür ediyorum sana.
(87 modelim bende) -
Yaşlandık dostlar yaşlandık. Ve yaşlandıkça da değerlendik. Bu değeri biz biliyoruz, şimdikiler değil. Namaz arasında bir bakın o yaşlı dedelerin suratlarına. Camide dürüst adam bulursunuz, hele yaşılarsa. Bir bakın suratlarına neler yaşamış o adamlar. Şimdi bize anlatsa gözyaşlarına boğulur belki. Ne savaşlar, ne ayrılıklar, açlıklar mücadeleler.. O adamın yaşadığını o bize anlatsa biz ne kadar ortak olabiliriz ki? Ya şimdi biz bu eski zamanımızı anlatsak elinde 16gb iphone olanlar ne kadar anlayacak ? asıl önemlisi hadi anlamasın da, ne kıymet verecek ki bizim yaşadıklarımıza?? biz bizi biliriz. Bir de Allah var, o bilir. Gerisi yalan. Ölüm var dünyada, bak ne kadar yaşlandık bak ne hale geldi teknoloji. Her sene en az iki kat hızlanıyor. Her şey değişiyor. Biz de yaşnaıyoruz. Hadi artık gideceğimiz yere hazırlanalım. bu hayat burada bitiyor, saıl ebedi olan hiç bitmeyecek sonsuuuuzzz çok çook uzun bir hayat başlıyor. Oraya ağaç dikmeye başlayalım. Orası cennet, hadi o cennetin ağaçlarını şimdiden dikmeye başlayalım. Dünya'nın hiç bir kıymeti yok ama, aihret de buradan kazanılır, burada kaybedilir. Gideceğimiz yerin rezervasyonunu buradan şimdiden ayarlayalım. Tövbe edelim ve o günahları bir daha işlemeyelim.
İşte biz böyle bir ahaliyiz, birbirimize destek oluruz tanımadan bilmeden.
Hey gidi gençlik hey. Hala o kadar yaşlı değilim ama düşünüyorum da neler yaşamışız be. Şimdi çocuğum var çok şükür birlikte araba yarışı oynuyoruz. Ama bir düşünsene, ilk kız arkadaşının elini tuttuğun zamanı. Aman köşeden hatice teyze çıkar, yok şuradan bir yerden babamın bir arkadaşı görür diye 20 mahalle aşağıya inmiştik sadece el ele tutuşabilmek için.. Biz böyle bir devirde yaşadık. Şimdiki gibi 30 dk. chat yapıp akşamına yatakta buluşmadık ve ertesi gün herşeyi unutmadık. Yarım saatlik chat'i hatırlamaz bazıalrı ama biz o 20 mahalleyi giderken nasıl koştuğumuzu adım adım hatırlarız. Dönüşte ise sanki ışınlanmışızdır hiç bir şeyi hatırlamayız. neden mi? Abi kızın elini tuttuk ya daha ne olsun :)))
Şimdi bazıları diyecek ki senin hiç kız arkadaşın olmamış garip, fakir, asosyal.. Müdür, bunlar şimdiki zamane lafları. Bizim gençliğimizdeki genç kızlar senin şimdiki zamanındaki genç kızlar gibi değil. Haşa, bazıalrını tenzih ederim, kardeşlerimizdir. Ama bizim zamanımızda herşey farklıydı kardeşim. Biz yaşadık ve yaşadık. Hakikaten biz aşk yaşadık, ferhat olduk babama ben evlenicem o kızı seviyorum dedim, evde isyan çıktı dayak yedim. Sonra ne oldu? babam haklı çıktı başkasıyla evlendim:) Ama kız beni sevmiyor diye asosyla olmadım, chat kanalalrında facebook'larda ölüm mesajları paylaşmadık, yüreğinde yer yoksa bana güzel tweet'ler atmadık. Seni seviyorum dedik , ki biz bunu derken babamızdan dayağı yemişizdir. biz bunu derken o mahalleden çıkıp gelecek kayınpederin arkadaşını göze almıştık... Ve böyle harbi yaşadık.
Şimdi herşey 1080p full hd anasını satayım. Görsellik var, işlevsellik yok. Şatafat var, mert'lik yok. 2 gün ağlamak, üçüncü gün mesajlarını ele geçirmek, hesabını hack'lemek bilmem ne var şimdi..
Eskiden biz 1 tane oyun oynardık, 1 kişiye aşık olurduk, 1 kere severdik, 1 kere ağlardık, 1 kere yaşadık. Layıkıyla yaşadık.
Hadi ben bunları yaşadım da, ya o camideki dede ne yaşadı abi?
Sen ne yaşadın genç? Nedir seni bunalıma sokan? Hakikaten sorun mu yaşadın? Peygamber efendimiz zamanında hani 40 derece dediğimiz şu sıcaklarda çıplak ayakla 100 km yol mu yürüdün de böylesine yıkıldın? O yolda tırnakların mı battı etine? Daha da yürümeye devam edince düştü mü o tırnaklar? ve yürümeye devam mı ettin gene? hayır, klimalı otobüste akbilini bastın, önüne geçen hatuna ... akşam oldu makiandan iki chat, cepten iki mesaj, sabah ayar verdim akşam koynuna girdim.. iki gülücük. Yok yan baktın, yok laf ettin yok beni beğenmedi, tipim nasıl ..
yoldayız, gidiyoruz. ... -
quote:
Orijinalden alıntı: Soru Bankası
burdaki çoğu kişi çocukken oynamıştır herhalde
quote:
Yeşil gizli mantarları bulan varmıydı ya. 1up -
quote:
Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!
quote:
Orijinalden alıntı: Masdera
Hatırlayan çıkıcak mı bakalım
devam ederim ama çok uzun sürer
iki oyunuda çok net hatırlıyorum,
commandos un şifresi sanırım GONZOOPERA mı neydi öyle bir şey yazıyordunuz daha sonra ctrl-x ışınlanıyordu.. rüyama bile girmişti ne oynadıysam artık, rüyamda ışınlanıyordum
nerden nereye
Of Of Of hocam ne yaptın ya ? İlk bilgisayarımda bunu oynamıştım, çok seviyordum bu oyunu. Sonra age of empires II ye döndüm tabi. -
http://www.youtube.com/watch?v=l0k0Jn-35II
Bunu açıp dinlerdim oyuna girmeden harika müzikti ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightyeaR -- 7 Aralık 2012; 22:32:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sarper 77
quote:
Orijinalden alıntı: darkwink
özellikle şu teyipli atariyi hatırlayan varmı aranızda
ulan ne sorun cıkartırdı bana bir tane oyun oynıcam diye en az 3 saat kurmaya çalıştığımı hatırlarım
/>
Demir çubuğu ile ayar yapardık.
Kafa ayar programı vardı. Önce onu yüklerdik, sonra oyun oynayacağımız kasedi takar ve kafa ayarını yapmaya çalışırdık.
Boulder dash favori oyunumuzdu. Sabahlara kadar oynardık.
Ben çok yaşlanmışım yaa :(
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X