Şimdi Ara

“Süper Grip” tehlikesi: DSÖ, yoğun grip salgını nedeniyle aşı olmayı önerdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Süper Grip” tehlikesi: DSÖ, yoğun grip salgını nedeniyle aşı olmayı önerdi
    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa genelinde alışılmadık derecede erken ve yoğun seyreden grip sezonu nedeniyle ülkeleri uyarırken, özellikle aşı olmanın bu dönemde kritik önem taşıdığına dikkat çekti. Kurumun açıklamasına göre Avrupa Bölgesi’ndeki 38 ülkenin 27’sinde grip aktivitesi yüksek veya çok yüksek seviyelere ulaşmış durumda ve bazı ülkelerde sağlık sistemleri ciddi baskı altında bulunuyor.

DSÖ verileri, İrlanda, Kırgızistan, Karadağ, Sırbistan, Slovenya ve Birleşik Krallık’ta grip benzeri belirtilerle test edilen hastaların yarısından fazlasının influenza virüsü taşıdığını ortaya koyuyor. Bu yılki grip sezonunun, önceki yıllara kıyasla yaklaşık dört hafta daha erken başladığı belirtilirken hızlı yayılımın başlıca nedeni olarak A(H3N2) alt kolu K olarak tanımlanan yeni varyant gösteriliyor. Bu varyantın, Avrupa genelinde doğrulanmış vakaların yüzde 90’ına kadarını oluşturduğu ifade ediliyor.

Süper Grip olarak tanımlanıyor

Uzmanlar, alt kolu K’nın yol açtığı enfeksiyonları “Süper Grip” olarak adlandırıyor. Bu varyant, influenza A(H3N2) virüsünün genetik olarak farklılaşmış bir alt grubu olarak tanımlanıyor.

“Süper Grip” tehlikesi: DSÖ, yoğun grip salgını nedeniyle aşı olmayı önerdi
    DSÖ yetkilileri ise söz konusu varyantın klasik mevsimsel gripten daha ağır seyirli olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını vurguluyor. Ancak toplumda bu varyanta karşı yeterli bağışıklık oluşmamış olması vaka sayılarının kısa sürede hızla artmasına yol açıyor.

Ayrıca Bkz.Güney Kore ilk yerli mRNA COVID-19 aşısı için insan denemelerine onay verdi

Yetkililer, grip sezonunun Aralık sonu ile Ocak veya Şubat aylarında zirve yapmasının beklendiğini ve bu dönemin tatil günleriyle çakışmasının ek riskler oluşturduğunu belirtiyor. Aile ziyaretleri ve kalabalık buluşmaların artması, virüsün daha hızlı yayılmasına zemin hazırlayabilir. DSÖ, bu nedenle özellikle yılın bu döneminde bireysel önlemlerin ve aşılama oranlarının kritik olduğunu vurguluyor.

Grip aşısı en güçlü silah

Aşılara ilişkin ilk veriler ise DSÖ’nün tavsiyesini destekler nitelikte. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, mevcut grip aşılarının çocuklar ve ergenlerde hastaneye başvuruları önlemede yüzde 70-75, yetişkinlerde ise yüzde 30-40 oranında etkili olduğunu açıkladı. Ajans, dolaşımdaki yeni alt kola rağmen aşıların özellikle ağır hastalık ve hastaneye yatış riskini azalttığını belirtti.

DSÖ ve sağlık otoriteleri, mevcut tablo karşısında grip aşısının halen en güçlü savunma aracı olduğunu net bir şekilde ifade ediyor. Aşının tek başına enfeksiyonu tamamen önlemeyebileceği belirtilse de, ciddi hastalık, komplikasyonlar ve hastaneye yatış riskini belirgin biçimde azalttığı vurgulanıyor.

Kaynak:https://www.theguardian.com/society/2025/dec/17/new-flu-strain-sweeping-across-europe-is-putting-pressure-on-healthcare-says-who
    Kaynak:https://www.who.int/europe/news/item/17-12-2025-more-than-half-of-who-european-region-experiencing-intense--early-influenza-season-driven-by-new-strain

• Virüse karşı elimizde büyük bir koz var: Yakalanmamak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

5 sefer corona geçirdim, ama Allah'a şükür birşey olmadı. bu sene şükür hiç hastalanmadım da. akraba evliliği veya ölümcül bir hastalığım yok. o yüzden mrna gibi genetik zehri vücuduma enjekte etmeye niyetim yok.

• TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Şaka maka çok ağır geçiyor. 1.5 ay sürdü, yeni kendime geldim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Liquist kullanıcısına yanıt

Benden çok yaşayacaksınız “Süper Grip” tehlikesi: DSÖ, yoğun grip salgını nedeniyle aşı olmayı önerdi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mrna ile grip aşısı ne alaka abi ne alaka ya. Bir de akraba evliliği yazmış :))) Kızamık, çocuk felci, çiçek hastalığı bunlar nasıl ortadan kaldırılmış çok bildiğin google'dan araştır bakalım biraz.

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • zero fear kullanıcısına yanıt

ben viral aşılardan mı bahsetmişim? bir de "google dan bak" yazmış. mrna mantığı neymiş çok bildiğin google'dan araştır bakalım biraz.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Çok iyi yapmışsın aferin, 5 az olmuş, başka kimleri enfekte ettin acaba o da önemli onu da yazsaydın. Akraba evliliği??? İnfluenza aşısı mRna aşısı değil konu nasıl oraya geldi? Okuyun biraz ya İkra İkra!!!

Asus Rog Strix x570-E Gaming Wifi Anakart---AMD Ryzen 9 3900X İşlemci---NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu---Gigabyte RTX 3070 Eagle OC Ekran Kartı---GSkill Trident Z Neo RGB 2X16Gb 3600Mhz CL16 RAM---ADATA XPG Gammix S50 1TB PCI-E 4.0 SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---Creative Sound Blaster AE-7 Ses Kartı---Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı---Asus TUF Gaming GT501 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 32GK850G Gaming Monitör---Razer Blacwidow Elite Klavye---Razer Deathadder Elite Fare
  • Curimo kullanıcısına yanıt

mrna aşısı olunca virüsü öldüreceğini sanan birisi daha :)

dur dur.

sen kesin amerikancısındır da ... yeşil chp seçmeni...

yani sövüp saydığınız akplilerden farkınız yok. bilginiz yok ama illa bir yorumunuz olacak :) ama yalan yok. sizler amerika istediği için, akp cenahı yeni peygamber efendileri haşmetlileri istediği için bu aşıyı yaptırmışlardı.

ne diyeyim. Allah akıl fikir versin.

Yok yok Allah akıl fikir vermesin; sabır versin bize sabır…

Asus Rog Strix x570-E Gaming Wifi Anakart---AMD Ryzen 9 3900X İşlemci---NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu---Gigabyte RTX 3070 Eagle OC Ekran Kartı---GSkill Trident Z Neo RGB 2X16Gb 3600Mhz CL16 RAM---ADATA XPG Gammix S50 1TB PCI-E 4.0 SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---Creative Sound Blaster AE-7 Ses Kartı---Seasonic Focus Plus 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı---Asus TUF Gaming GT501 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 32GK850G Gaming Monitör---Razer Blacwidow Elite Klavye---Razer Deathadder Elite Fare
  • Curimo kullanıcısına yanıt

bencede... o sıralarda ip gibi sıraya dizilip beklemek vs... sabır işi olsa gerek.

Bende öyle öksür babam öksür sanarsın sigara içiyorsun öyle öksürük. Anca toparladım.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Adam sana grip aşısı mRna aşısı değil ki demiş, kaldı ki mRNA aşıları öcü mü değil mi o başka bir konu.

Sen siyasetçi gibi cevap vermişsin. O ne yazıyor sen ne anlatıyorsun?

"Haklısın, karıştırmışım. Ben mRNA aşısı sandım" demek zor mu? Egoya bak.

yazdıklarım mı karmaşık? tamam 130 IQ ölçtüler almanlar ama yani ille kelime kelime açıklamalı mıyım?

Ben bahsettiğim olan sence normal yani viral aşı ile "zehirlenme" olayı mı? yoksa mrna diye daha 2019 öncesine kadar insanlı testlerinde bile mahkeme kararı gerektiren mrna denilen yahudi diretmesi mi? evet girip aşısı derler ama aşı olarak viral değil de insanlara gizliden mrna olarak iteleyebilirler. ben bundan bahsettim. ben viral girip aşısı bir defa yaptırdım. yaklaşık 10 sene önce. kasım ayında doktorum bana grip önerdi. ben istemedim. istemiyorum diyince doktor bana otomatik olarak "yeni aşılardan (mrna) değil" dedi. ama ben nazikçe yine istemedim. doktoruma güvenirim ama yapan firma artık alman bile olsa güvenemiyorum.

çünkü Alman devletini 70 yıldır almanlar yönetmiyor.

Böyle devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

elinin altında internet vardır. gerçi artık AI çıktı. onlardan birine sor mesela 2018 de MRNA aşılarını insanlar üzerinde test etmek serbestmiymiş vs.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.