Şimdi Ara

Bulgur ile kuş beslemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi balkonda bir kaç kuşu bulgur ile besliyorum. Fakat elimde birde tarihi 7 ay kadar geçmiş bi paket bulgur var, onun da çöpe gitmesini istemiyorum. Bulgur ile beslemek doğrumudur. doğru ise bu 7 ay tarihi geçmiş bulgur kuşlara zarar verir mi ? Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuşlara Bulgur Vermek: Kapsamlı Bir Kılavuz

Kuşlar çeşitli tohumlar, meyveler, böcekler ve hatta yiyecek artıklarını yerler. Ancak bulgur kuşlar için güvenli bir besin seçeneği midir? İşte kuşlara bulgur vermeyle ilgili bilinmesi gereken her şey:

Kuşlar Bulgur Yer mi?

Evet, kuşlar pişmiş bulgur yiyebilir. Bulgur, kuşların ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayan bir tam tahıldır. Bununla birlikte, çiğ bulgur kuşlar için zararlıdır, bu nedenle kuşlara sadece pişmiş bulgur verdiğinden emin olmalısın.

Kuşlara Bulgur Nasıl Verilir?

Kuşlara bulgur vermenin birkaç yolu vardır:

• Kuş yemliğine dök: Pişmiş bulguru kuş yemliğine dökerek kuşların bulguru bulmasını sağlayabilirsin.
    • Yere serpiştir: Bulguru yere serpiştirebilir ve kuşların onu bulmasına izin verebilirsin.
    • Suyla karıştır: Bulguru suyla karıştırarak kuşlara sıvı bir besin kaynağı sağlayabilirsin.

Güvercinler Bulgur Yer mi?

Evet, güvercinler de dahil olmak üzere kuş türlerinin çoğu pişmiş bulgur yer.

Bulgur Kuşlara Zararlı mı?

Hayır, pişmiş bulgur kuşlar için zararlı değildir. Ancak şu hususlara dikkat etmelisin:

• Çiğ bulgur verme: Çiğ bulgur, içerdiği lektinler nedeniyle kuşlar için zararlı olabilir.
    • Aşırı verme: Herhangi bir besin gibi, bulgurun da kuşlara aşırı verilmemesi gerekir.

Sonuç

Pişmiş bulgur, kuşlar için güvenli ve besleyici bir besin seçeneğidir. Kuşlara bulgur vermekle ilgileniyorsan, çiğ bulgur vermekten kaçınmak ve aşırı vermemek önemlidir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, kuşlara bulgurun faydalarından güvenle yararlanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu işlerden çok anlamam ama

fazla zorlama hocam onların ki de can.en kötü bi paket bulgurun gider.ki gitmiş 7 ay olmuş üstüne
  • Bende en başta senin gibi düşündüm sonra çöpe atmaya kalkışınca da içim acıdı ama yolun sonu çöp gibi gözüküyor :)
  • ben bizim kuşu bimdeki çakma pringlesla besliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: K i R i K a Z e

ben bizim kuşu bimdeki çakma pringlesla besliyorum

Hocam yanına da bi lecola açıver kuru kuru gitmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: K i R i K a Z e

ben bizim kuşu bimdeki çakma pringlesla besliyorum

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bulgur bozulmuşsa kuşlara verme yazıktır günahtır
  • aynını bizde yapıyoruz kumrular için hatta bizi görünce balkonda hemen yanımıza geliyorlar bi samimiyet oluştu yani yıllardır
    bence at gitsin o tarihi geçmiş bulguru yazıktır hayvana riske atmaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4ris

aynını bizde yapıyoruz kumrular için hatta bizi görünce balkonda hemen yanımıza geliyorlar bi samimiyet oluştu yani yıllardır
    bence at gitsin o tarihi geçmiş bulguru yazıktır hayvana riske atmaya değmez.

Öyle yapıcam zaten dostum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.