Evet dostlar ekonomik anlamda bu iki ülkenin bizi geçtiğini görmek gerçekten çok sinirimi bozuyor. Çok değil 15-20 yıl önce yüzüne bile bakmadığımız adamlar alım gücü ve ülke ekonomisi olarak bizi tokat manyağı yapmıştır. Türkiye'ye gelip resmen ortalığı talan edip 1 ton alışverişle geri dönüyorlar. Eskiden biz bu ülkelere gidip yer içer alışveriş yapar geri gelirdik. Edirne'de Bulgarca Yunanca tabela asmayan yer kalmadı nerdeyse. Hele batık dediğimiz Yunanistan'ı hiç hesaba katmıyorum. Adamların hali bizden zaten iyiydi şuan batık dedikleri hali bile bizden daha iyi. Aşağıdaki tablolar 2021 yılı başından. EUR bazında bu tabloda artık daha da diplerdeyiz! Bulgaristan 350 EUR yakın asgari ücret verirken Türkiye'de bugün itibariyle asgari ücret 279 EUR ile yerlerdedir. Bu iş böyle devam ederse şükürcülerin tek kıyas yapabildiği Afrika ve fakir Asya ülkeleri de bizi geçer.. ![]() Aşağıdaki tabloda da asgari ücretin %10 fazlası ve %10 düşüğünü alanların iş gücüne oranını görüyorsunuz. Kafasını Kapıkule'den dışarı çıkaramamış gaz yağı dayıları asgari ücret politikasını tüm dünyada aynı sanıyor ve "bizdeki asgari ücret iyi yeğenim" diyor. Yazık ki ne yazık.. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gordon Gekko -- 2 Temmuz 2021; 23:59:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bulgaristan ve Romanya'nın Türkiye'yi Sollaması

-
-
Yakında İran bile geçecek Türkmenistan kazakistan satın alma gücünde geçmiş olabilir...
Rakip ülkeler genelde etnik sorunları olan dikta rejimde olanlar artık. Bizde de bu sorunlar var zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tayyip 2023 te ne hedefliyor hiçbirşey olduğu yok lol
-
akboylar başkanlıkla kandırıldı.
-
Sollamayanı dövüyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Dünya devasa bir para bolluğunda. Demokrasi diye bağırın, para yağmur gibi yağar. Demokrasinin adı bile yeter Türkiye nin refah seviyesini yükseltmesine. Erdoğan demokrasiyi yumrukladıkça, her gün bir kurşun sıktıkça daha beter oluyoruz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Önceden derdik Gürcistan'a gidelim 1000tl ye kral gibi tatil yapıp dönelim şimdi 1000tl ye börek açarlar 😁
Üzücü.
Benim ağrıma gidiyor. Bu ülkelerinin eski hallerini biliriz. O sürekli eleştirilen 80-90'ların türkiyesi 10 basardı bunlara.
Eski nesilin anlattıklarına bakarsan bir kutu kolayla romanyada kız tavlanırmış. O ülkelerde kot pantolon falan hiçbir şey yoktu. Rusyadan gelen nataşaları da biliriz.
Komunizmden çıkan ülkeler açtı. Bulgardan kaçarak gelen macirlerde bugün türkiyeyi beğenmiyor. Bende gördüm ellerinde defter gibi bir bulgar nüfus cüzdanı alayı fukaraydı şimdi bizden şanslılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Vanished ManBenim ağrıma gidiyor. Bu ülkelerinin eski hallerini biliriz. O sürekli eleştirilen 80-90'ların türkiyesi 10 basardı bunlara.
Eski nesilin anlattıklarına bakarsan bir kutu kolayla romanyada kız tavlanırmış. O ülkelerde kot pantolon falan hiçbir şey yoktu. Rusyadan gelen nataşaları da biliriz.
Komunizmden çıkan ülkeler açtı. Bulgardan kaçarak gelen macirlerde bugün türkiyeyi beğenmiyor. Bende gördüm ellerinde defter gibi bir bulgar nüfus cüzdanı alayı fukaraydı şimdi bizden şanslılar.
Hakkını yeme, bulgarlar yine akın akın geliyor ama bu sefer çalışmak için değil. Ucuza ürün alabilmek için. Malum leva TL karşısında hayvani değer kazandığı için zamanında bizim onlara yaptığımızı şimdi onlar bize yapıyor. Durmak yok yola devam. Bunlar iyi günlerimiz... Başğanların reyizi bugünleri aratacak. Sonra da aman daha kötü olmayalım, doblonun taksidine zeval gelmesin diye yine oy atacağız. Bu döngü açlıktan ölünceye kadar devam edecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Göreceksiniz temmuz 2023 ten itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, öyle bir sıçrayacak ki, romanyası bulgaristanı hele o herşeyi burnunu sokan moldavası çatlayacak patlayacak.
90'larda beyazıtta İstanbul üniversitesinde okudum, laleli -beyazıt Romen doluydu bavul ticareti yaparlardı, ne bulurlarsa çuvallara doldurur giderler orada satar geri gelirlerdi, inanmayacaksınız ama çuval çuval terlik alırlardı, evet bildiğiniz basit plastik terliklerden. Sonra 2008 senesinde Bükreşe ve Romanya kırsalına gittim cennet gibi bir ülkeydi AB'ye gireli 1-2 sene olmuştu ve her şey Türkiye'nin yarı fiyatınaydı ama şu an bizi fersah fersah geçtiklerini görüyorum utanıyorum, bizden terlik alıp orada satan Romen'ler bizden zengin olmuş.
-
En büyük sorun "asgari ücret" kavramının ülkemizde "tavsiye edilen ücret" konumuna getirilmesidir.
-
Ayrıca Gürcistan da geçti. Genelde asgari ücret üstü verildiği için ortalama maaşta da bir çok ülke bizi solladı.
-
vay be 20 yılda geldiğimiz durum işte bu
-
quote:
Orijinalden alıntı: Vanished ManBenim ağrıma gidiyor. Bu ülkelerinin eski hallerini biliriz. O sürekli eleştirilen 80-90'ların türkiyesi 10 basardı bunlara.
Eski nesil şu bayanlarla ilgili detaylara hiç girmedi mi peki?
-
Arkadaşım, kimse bizi sollamıyor... Herkes hız kurallarına uyarak yolunda normal gidiyor. Bizimkiler ne var ne yok sattı, depodaki yakıtı bile boşalttılar, o yüzden memleket her yokuşta geri geri gidiyor...
O yüzden yanından geçenleri solluyormuş gibi görebilirsin ama aslında onlar normal giderken biz geri geri gidiyoruz.
-
Çok doğru 👍
Avrupa Birliğine üye devletler oldukları için. Bizde avrupaya uyum sürecini uzun zaman önce bıraktık.
Yakında İran bile geçecek Türkmenistan kazakistan satın alma gücünde geçmiş olabilir...
Rakip ülkeler genelde etnik sorunları olan dikta rejimde olanlar artık. Bizde de bu sorunlar var zaten |
Dünya devasa bir para bolluğunda. Demokrasi diye bağırın, para yağmur gibi yağar. Demokrasinin adı bile yeter Türkiye nin refah seviyesini yükseltmesine. Erdoğan demokrasiyi yumrukladıkça, her gün bir kurşun sıktıkça daha beter oluyoruz.
|
biz bulgaristan’dan anayurdumuza geri döndük, dönerken de her şeyimizi oralarda bıraktık. ama kültürümüzü getirdik. fukaraymış, sensin fukara. bizden çok adam çıkar. siz yer sofrasından yemek yemeye devam.
edit: imla |
Tayyip 2023 te ne hedefliyor hiçbirşey olduğu yok lol |
Göreceksiniz temmuz 2023 ten itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, öyle bir sıçrayacak ki, romanyası bulgaristanı hele o herşeyi burnunu sokan moldavası çatlayacak patlayacak.
![]() |
Benim ağrıma gidiyor. Bu ülkelerinin eski hallerini biliriz. O sürekli eleştirilen 80-90'ların türkiyesi 10 basardı bunlara. Eski nesilin anlattıklarına bakarsan bir kutu kolayla romanyada kız tavlanırmış. O ülkelerde kot pantolon falan hiçbir şey yoktu. Rusyadan gelen nataşaları da biliriz. Komunizmden çıkan ülkeler açtı. Bulgardan kaçarak gelen macirlerde bugün türkiyeyi beğenmiyor. Bende gördüm ellerinde defter gibi bir bulgar nüfus cüzdanı alayı fukaraydı şimdi bizden şanslılar. |
Belli ki göçmenlerle aranda iyi anılar biriktirmemişsin.Yolun düşerse Çorluya gel sana göçmenleri göstereyim. 3 er kat ev 2-3 araba. Hepsi çocuklarını okutup meslek sahibi yaptılar, evlendirdiler.Çoğunun kendi işi var, fabrikada çalışanların birçoğu usta olarak anılıyor.
Biz oradan buraya keyif için değil, Türk olduğumuz için geldik. Buradaki çoğu Arap kırmasından çok çok daha Türküz😎 |
Ayrıca Gürcistan da geçti. Genelde asgari ücret üstü verildiği için ortalama maaşta da bir çok ülke bizi solladı. |
Benzer içerikler
- memur maaşlarının ödenmediği dönem
- elif can yetim
- iran"da araba fiyatları 2025
- hangi kanal hangi parti yandaşı
- irfan değirmenci gay
- atatürk filmleri
- togg kaç adet satıldı
- pes 21 türkçe spiker
- 2025 elektrikli araçlar
- samsung galaxy a16 ne zaman çıktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X