Haberin tamamını almadım. Sadece ilgimi çeken kısmı şu:
...Ya Sivasspor'un hocası Bülent Uygun'un kızı Almina'nın isyanı... "Galatasaray kazandığı halde babama neden küfür ediliyor? sorusuna cevabı olan var mı! Bu yaştaki bir insanı dünyanın en eğlenceli sporundan soğutan, tribünden uzaklaşmasını sağlayan, yüreğindeki sevgiyi sınayan zihniyeti artık birileri durdurmalı. Kazanmak için her yolu mübah sayan, emeğe saygı duymayan, zaman zaman kaybetmenin de olacağını unutanlar, televizyonlardan ve gazete köşelerinden kötülük tohumları atanlar aramızdan ayıklanmadıkça Almina bu soruyu bize hep soracak!
***Kendi gözlerimle tribünlerde görüyorum, 20 lik 30 luk genç kızlar, bacak kadar çoçuklar bile küfrediyor. Peki kimi örnek alıyorlar? Bizi. Biz kimi örnek alıyoruz? Taraftar gruplarını. Burada sorulması gereken bir çok soru var aslında, taraftar grupları olmalı mı olmamalı mı, kulüpler bu grupları neden besliyorlar, tezahurat içinse neden küfrettiriyorlar vs vs vs.
Bastırılmış stresin ve kinin dışa vurumu desek... Bir nevi stres atma bölgesi orası. Bir kısım taraftar " maç olsa da az küfretsek" diye bekliyor. Sahada oynanılan sporun eğlenceden ibaret olduğunu anlayamamış bir kısım taraftar müsfettesi oraya gidip rakibe küfrettiğinde o takımın yenileceğini sanıyor. Kendi kafasında kurduğu senaryoların eşliğinde başlatığı oyunun ilk sahnesinde sürekli rakibi var figüran ise destekliyorum dediği takım. Aslında tam tersi olması gerekiyor ama Türk milletiyiz işte. Herşeyi tersten yapmayı seviyoruz
ısıtıp ısıtıp bunu mu soracaksınız ? Fenern küfür ettiği kişilerin anneleri karıları kızları sormuyor mu bunları ?
Spor kültürümüz yok.
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
ısıtıp ısıtıp bunu mu soracaksınız ? Fenern küfür ettiği kişilerin anneleri karıları kızları sormuyor mu bunları ?
Fener Galatasaray olarak bakmamak lazım, bu yazıyı okuduğumuzda bir insanın başka bir insana küfür ettiğini düşünmeliyiz, bir Galatasaray'lının bir Fener'liye ya da bir Fener'linin bir Galatasaray'lıya değil. Küfürü kim ediyorsa kınamak lazım.
utanç verici bir durum. insanlar kendilerine sormalı "kendi kızımın önünde bana küfretseler neler hissederim" diye
quote:
arkadasım okuma yazman yok mu? olaya FB, GS mantıgıyla mı yaklasmısım. Özellikle yazmısım BİZ diye. İlla gözünüze mi sokmak lazım?
quote:
***Kendi gözlerimle tribünlerde görüyorum, 20 lik 30 luk genç kızlar, bacak kadar çoçuklar bile küfrediyor. Peki kimi örnek alıyorlar? Bizi. Biz kimi örnek alıyoruz? Taraftar gruplarını. Burada sorulması gereken bir çok soru var aslında, taraftar grupları olmalı mı olmamalı mı, kulüpler bu grupları neden besliyorlar, tezahurat içinse neden küfrettiriyorlar vs vs vs.
neresinden GS ye laf edilmiş ya da FB kollanmış bu yazının?
ya geçin abi, fener taraftyarı küfür ederken nerdeydiniz ?
GS konusu gündemde diye mi kızların çocukların küfür edip küfre maruz kalması size dokundu.
fener maçında kaç bayan izleyici kaç çocuk vardı ? o zaman niye küfür ettiniz ya da edildi.
o zaman nerdeydi medyamız.
daha önce böyle bir konu vardı her Allah'ın günü aynı konuyu açmanın en anlamı var
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
quote:
Fener Galatasaray olarak bakmamak lazım, bu yazıyı okuduğumuzda bir insanın başka bir insana küfür ettiğini düşünmeliyiz, bir Galatasaray'lının bir Fener'liye ya da bir Fener'linin bir Galatasaray'lıya değil. Küfürü kim ediyorsa kınamak lazım.
Hocam sen farklı birisin.Şu ahlaki olayları bile FB - GS gözlüğü ile bakacak kadar aklımızı yitiriyoruz.Küfür'ün Sami Yen'de edileni Saraçoğklu'nda edileni de aynıdır.Kime edildiğinin önemi yok.Statlarımız hepimizin aynası işte.Şu işe "ayıp etmişiz" dediğiniz için kimse size kızmaz , kimse sizi ayıplamaz.
ben küfür edilsin demiyorum, duyarlıkık nağraları atanlar kendileri yapınca ses çıkatrmıyor ama başkası yapınca ohooo, herkesi asıp kesiyolar.
spacelord, ben bu topikteki 3 yazını peşpeşe okuduğumda senin de statta ağır derecede küfür eden insanlar arasında olduğun ve FB GS bahane ederek durumu daha da kızışma noktasına getirdiğin sonucuna varıyorum. İstersen sen de yazılarını peşpeşe bir oku bakalım ne sonuç çıkıcak.
Burada arkadaşlar küfürün yanlışlığından ve nerede olursa olsun yanlış bişey olduğundan ve yapılmaması gerektiğinden bahsederken senin bunu desteklemek yerine kösteklemek istemene ise anlam veremiyorum.
Ayrıca yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum ve sırf bu sebepten dolayı maçlara gitmiyorum evimde tv başında seyrediyorum. TV başında bile maçlarda edilen küfürler duyuluyor ama inanın stattaki kadar değil. Stada gidiyorsun, tıklım tıklım eşin çocuğunla sıraya geçip stada girmeye çalışıyorsun. Ama orada kendini bilmez bir topluluk var, hurraaa yükleniyolar arkadan, sanki adamların acelesi var koltuk kalmayacak içeride sanki. Bir de stada daha girmeden stad çevresinde dahi küfür edip çevre apartmanlarda oturan rakip takımı destekleyen insanlara da laf atıp küfür ediyorlar.
1. Bu cesareti nereden buluyorlar? 2. Bunlara neden dur diyemiyoruz?
Yukarıda yazan bir arkadaşın dediği gibi şöyle düşünün. Bir grup kendini bilmez, eşinizin çocuğunuzun yanında size küfür etse ne hissederdiniz. Çok doğru bir yorum bu. Ben utancımdan yerin dibine girerdim ama kendim için değil çocuğumun o küfürleri duyması ve ahlakının bozulması ve bilinçsiz bir toplum yetiştirdiğimiz için...
quote:
GS konusu gündemde diye mi kızların çocukların küfür edip küfre maruz kalması size dokundu.
fener maçında kaç bayan izleyici kaç çocuk vardı ? o zaman niye küfür ettiniz ya da edildi.
arkadas anlamak mı istemiyorsun anlayamıyor musun? benim kafama şimdi dank etti bu yüzden bu soruyu hem kendime hem sizlere soruyorum? olaya "aha Gs macında ufredılmıs dur sunlara dokundurayım" gozuyle baksam emin ol dokundururdum. Üstelik yazmısım, kaç kişiyi gordum küfreden kızı, çolugu cocugu. Ben Fenerbahcelıyım, nerde görmüş olabilirim bu saydıgım kişileri sence????
quote:
Orjinalden alıntı: ques7R
quote:
arkadas anlamak mı istemiyorsun anlayamıyor musun? benim kafama şimdi dank etti bu yüzden bu soruyu hem kendime hem sizlere soruyorum? olaya "aha Gs macında ufredılmıs dur sunlara dokundurayım" gozuyle baksam emin ol dokundururdum. Üstelik yazmısım, kaç kişiyi gordum küfreden kızı, çolugu cocugu. Ben Fenerbahcelıyım, nerde görmüş olabilirim bu saydıgım kişileri sence????
Akçaabat sebatspor- orduspor maçında
Spacelord a dokunmayın. İçinde gs geçen her cümleden kendine pay çıkarır. Maksat fenerlilere laf sokmak olsun. Onun en düzgün mesajında bile fenere bir dokundurma kesin vardır. Boşverin yani
Sıpeyslord akıllı ol
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans Spacelord a dokunmayın. İçinde gs geçen her cümleden kendine pay çıkarır. Maksat fenerlilere laf sokmak olsun. Onun en düzgün mesajında bile fenere bir dokundurma kesin vardır. Boşverin yani Sıpeyslord akıllı ol
Fenere ne laf sokucam pierparem, (bu arada, nefret ettiğiniz DH üyesi konusuna senin adını yazıcam )
amaç birine laf sokmak değil, maçlara gidip canlı canlı küfür edildiğini gören birinin , ilk kez oluyormuş gibi tavır koyması. Fener tribününe giden adam GS trinünündeki kızların çocukların küfürlerini mi görecek, kendileri ediyor demek ki ama ne hikmetse GS lilerin etmiş olduğu küfürleri örnek gösteren konuyu seçiyor.
samimiyetten uzak bir konu, küfüre karşı olan her zaman karşı olur, GS taraftarının yaptığı bi olayda değil.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans Spacelord a dokunmayın. İçinde gs geçen her cümleden kendine pay çıkarır. Maksat fenerlilere laf sokmak olsun. Onun en düzgün mesajında bile fenere bir dokundurma kesin vardır. Boşverin yani Sıpeyslord akıllı ol
Fenere ne laf sokucam pierparem, (bu arada, nefret ettiğiniz DH üyesi konusuna senin adını yazıcam )
amaç birine laf sokmak değil, maçlara gidip canlı canlı küfür edildiğini gören birinin , ilk kez oluyormuş gibi tavır koyması. Fener tribününe giden adam GS trinünündeki kızların çocukların küfürlerini mi görecek, kendileri ediyor demek ki ama ne hikmetse GS lilerin etmiş olduğu küfürleri örnek gösteren konuyu seçiyor.
samimiyetten uzak bir konu, küfüre karşı olan her zaman karşı olur, GS taraftarının yaptığı bi olayda değil.
öfff ne laf anlamaz adamsın sen ya.
quote:
GS, FB , BJK taraftarları o kadar çok ki, bu taraftarlar içinde iyisi de var kötüsüde. Ve bunların oranları bile her takımda neredeyse aynı... çünkü bunlar kalabalık topluluklar...
Bu konu başlığı açan ve senin haricinde yorum yapan herkes de bunun farkında... kimsenin bir takıma yüklenmeye niyeti yok, hiçbir takımı suçlamayada...
En son oynanan maç buysa, en son böyle bir haber yapıldıysa, en son küfürü yiyen Bülent Uygun ve buna üzülen kızı ise... Bu başlıkta da bunların ÖRNEK gösterilmesi gayet doğaldır... Herkes nasıl düşünüyorsa öyle görmekte serbesttir... Sen bu yazıları yazarak düşüncelerini ortaya koymuşsun, biz de senin hakkında fikir sahibi olmuş olduk...
.Taner. de fanatik bir GS lı bildiğim kadar, ama onda böyle bir kompleks görmedim bu başlık altında... çünkü burda konu olan GS, FB , BJK değil...
Konu Gs değil he kendiniz inandınız mı?Bi gb maçından sonra aynı konuyu 37 ayrı başlıkla açın da inanalım biz.Ama sahi Saraçoğlunda küfür yoktu diğmi
edit: gb => fb hatta Fb olucak.
quote:
Orjinalden alıntı: vaypcnet
Konu Gs değil he kendiniz inandınız mı?Bi gb maçından sonra aynı konuyu 37 ayrı başlıkla açın da inanalım biz.Ama sahi Saraçoğlunda küfür yoktu diğmi
var, küfür her stadta var. sabahtan beri kaç kere yazacağız? kim GS taraftarının küfrettiğinden bahsetmiş veya FB taraftarı küfretmez demiş bu konuda? işinize gelince konu hakkında yorum yapın dersiniz, böyle gelmeyince de konu dışına çıkıp açılan konudan ve yazılanlardan tatmin olmazsınız. bravo.