Şimdi Ara

Bulaşık yıkarken kullanılan deterjanlar sizce zararlı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hemen erkek adam bulaşık yıkarmı demeyin. Tabi makinanız varsa o başka. Aramızda mutlaka üniversite öğrencisi vardır evde bulaşık yıkayan. Bu deterjanların insan sağlığına zararlı etkileri olduğunu düşündüğüm için kullanmıyorum eskiden zaten deterjanlar yoktu sizce bulaşık deterjanı olmadan yıkamak hijyenik olur mu.

• Deterjan zararlı evet. Eğer evde yalnızsan deterjan yerine doğal olan sabun vs. bulabilirsen kullanmanı tavsiye ederim. Fakat beraber yaşadığın biri varsa ve bağışıklık sistemi güçlü değilse (Ör; Sürekli ağız veya dil yarası varsa) kullanman gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarpMira

Deterjan zararlı evet. Eğer evde yalnızsan deterjan yerine doğal olan sabun vs. bulabilirsen kullanmanı tavsiye ederim. Fakat beraber yaşadığın biri varsa ve bağışıklık sistemi güçlü değilse (Ör; Sürekli ağız veya dil yarası varsa) kullanman gerekebilir.

Sabunda kimyasal yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

quote:

Deterjan zararlı evet. Eğer evde yalnızsan deterjan yerine doğal olan sabun vs. bulabilirsen kullanmanı tavsiye ederim. Fakat beraber yaşadığın biri varsa ve bağışıklık sistemi güçlü değilse (Ör; Sürekli ağız veya dil yarası varsa) kullanman gerekebilir.

Sabunda kimyasal yokmu?

Markette satılanlarda vardır fakat sabun kadar değildir. Deterjan %60 kimyasalsa sabun %10 kimyasal.. Eğer doğal yapan bi han vs. bulabilirsen al Gaziantepte var mesela ama diğer illeri bilmiyorum.

Normalde sabun yağ asitleri vs. ile yapılır yani bitkisel veya hayvansal yağ olabilir.İçine insan derisi uyumu için pH düzenleyici gibi kimyasallar konulur.Ama günümüzde yağ olarak direk fabrika atıklarını kullanır çoğu firma bu yüzden eski usül bi yer bul ordan al sabunlarını.. Ben kükürtlü sabun ve yeşil zeytinyağlı sabun kullanıyorum tavsiye ederim. Annem de çamaşırlar vs. için yeşil sabun kullanıyordu markasını tam hatırlayamadım ama.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

quote:

Sabunda kimyasal yokmu?

Markette satılanlarda vardır fakat sabun kadar değildir. Deterjan %60 kimyasalsa sabun %10 kimyasal.. Eğer doğal yapan bi han vs. bulabilirsen al Gaziantepte var mesela ama diğer illeri bilmiyorum.

Normalde sabun yağ asitleri vs. ile yapılır yani bitkisel veya hayvansal yağ olabilir.İçine insan derisi uyumu için pH düzenleyici gibi kimyasallar konulur.Ama günümüzde yağ olarak direk fabrika atıklarını kullanır çoğu firma bu yüzden eski usül bi yer bul ordan al sabunlarını.. Ben kükürtlü sabun ve yeşil zeytinyağlı sabun kullanıyorum tavsiye ederim. Annem de çamaşırlar vs. için yeşil sabun kullanıyordu markasını tam hatırlayamadım ama.

Ama dediğin gibi doğal sabun olduğunu iddia edenlere bile güvenemiyorsun bu zamanda gözünle görmeden herkes işin üç kağıdını yapıyor. Peki sadece bulaşıkları suyla yıkasam zaten kendim kullanıyorum tabakları bu şekilde hijyenik olur mu sağlık için bir tehlikesi var mıdır.

• Ben deterjanla elimi yüzümü yıkıyorum sen daha ne korkuyorsun bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlxLrk

Ben deterjanla elimi yüzümü yıkıyorum sen daha ne korkuyorsun bu kadar

Hahaha bu muhteşemdi!

Hocam, aklınıza gelmiştir gelmemiştir orasını bilemem ama plastik şeyler (kullan at tabaklar, çatal bıçaklar) kullanabilirsin. Hayat öyle geçer mi, onu bilmem ama bir öneri.

Ayrıca "bana kalırsa" çok ağır bir leke olmadıkça hijyen açısından sorunu olmaz suyla yıkamanın. Ama bu işin uzmanı değilim, bilemem tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yekdusecar

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Plastik kullanma . Sadece sabun da yetmez hocam. @Yekdusecar arkadaşımızın dediğini dene bi istersen olmazsa ben annemi arayıp soruyum ne yapabiliriz diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7B80D638-E

Plastik kullanma . Sadece sabun da yetmez hocam. @Yekdusecar arkadaşımızın dediğini dene bi istersen olmazsa ben annemi arayıp soruyum ne yapabiliriz diye :)

Alıntıları Göster
    Arap sabunu kullan.
    Doğal ve kaliteli sabunları piyasada bulamazsın.Bulsan bile bulaşık yıkamak için ziyan etmezsin.
  • bizim komşumuz temizlik ürünleri fabrikası var kendi ürettiklerini evlerinde kullanmıyorlar neden diye sorduğumda içinde çok kimyasal ürün olduğunu söylüyorlar sen anla artık işin özünü.

soruna gelirsek deterjansız temizlikte bakteriler kalabilir tek çare yüksek derecede sıcak su ile temizlemek o da el zarar vereceğinden mantıksız görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niirvana

bizim komşumuz temizlik ürünleri fabrikası var kendi ürettiklerini evlerinde kullanmıyorlar neden diye sorduğumda içinde çok kimyasal ürün olduğunu söylüyorlar sen anla artık işin özünü.

soruna gelirsek deterjansız temizlikte bakteriler kalabilir tek çare yüksek derecede sıcak su ile temizlemek o da el zarar vereceğinden mantıksız görünüyor.
    sonuçta kimyasal oldugu için çok ufakta olsa elde zarar vardır ama ben büyük bişeler olacağını sanmıyorum, en fazla elde kuruma çatlamalar vs, oda deriniz hassas ise.

biz genelde makina işleriyle ugraşıyoruz yeri geliyor vücudumuzda temiz yer kalmıyor yağ pas kir oluyor her yer, elde sabun bile köpüremiyor. ancak bulaşık detarjanını talaş ile karıştırıp temizlene biliyoruz, deterjan+talaş adamın rengini bile açıyor bulaşık detarjanı ile de çok banyo yapmışlığım var, bana bişe olmadıysa bu zamana kadar kimseye bişe olmaz eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

sonuçta kimyasal oldugu için çok ufakta olsa elde zarar vardır ama ben büyük bişeler olacağını sanmıyorum, en fazla elde kuruma çatlamalar vs, oda deriniz hassas ise.

biz genelde makina işleriyle ugraşıyoruz yeri geliyor vücudumuzda temiz yer kalmıyor yağ pas kir oluyor her yer, elde sabun bile köpüremiyor. ancak bulaşık detarjanını talaş ile karıştırıp temizlene biliyoruz, deterjan+talaş adamın rengini bile açıyor bulaşık detarjanı ile de çok banyo yapmışlığım var, bana bişe olmadıysa bu zamana kadar kimseye bişe olmaz eminim

Alıntıları Göster
    Her şey zararlı zaten. Yıllardır bulaşık deterjanıyla bulaşıklar yıkandı hiçbir şey olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Her şey zararlı zaten. Yıllardır bulaşık deterjanıyla bulaşıklar yıkandı hiçbir şey olmadı.

Alıntıları Göster
    Düzgün durularsan bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre 11

Düzgün durularsan bir şey olmaz.

Alıntıları Göster
    bence yararlı. akşam yemeklerinden sonra 10 gram yemelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcoupe

bence yararlı. akşam yemeklerinden sonra 10 gram yemelisin.

Alıntıları Göster
    düzgün duruladıktan sonra pek bi zararı olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: root

düzgün duruladıktan sonra pek bi zararı olacağını sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    bulaşık makinasına arap sabunu ya da normal sabun koyun bakalım ne oluyor .

bu arada yıkadığım bulaşıklara deterjan koymadan ön yıkama yaptırıyorum o esnada açıp bakıyorum deterjan koymadığım halde bir önceki yıkamadan kalma deterjan köpürmüş.

marka makine falan farketmiyor. deterjan yiyoruz. tek çare yıkadıktan sonra akar suyla tek tek durulamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abbas The Traveler

bulaşık makinasına arap sabunu ya da normal sabun koyun bakalım ne oluyor .

bu arada yıkadığım bulaşıklara deterjan koymadan ön yıkama yaptırıyorum o esnada açıp bakıyorum deterjan koymadığım halde bir önceki yıkamadan kalma deterjan köpürmüş.

marka makine falan farketmiyor. deterjan yiyoruz. tek çare yıkadıktan sonra akar suyla tek tek durulamak.

Şöyle yorumları görünce hayret ediyorum bana birşey olmadıysa sizede olmaz gibilerinden yada vurdum duymazlığa vermiş yıllardır olmuyorsa gibi hiçbir bilimsel veriye dayanmayan gözlemler.

Aynen senin dediğin gibi deterjan yiyoruz bende bundan şikayetçiyim ve tek çaresi akar suyla durulamak değil çaresi yok sen soğuk duruladığın için temizlendi zannediyorsun ama aynen bulaşık makinesindeki gibi sıcak suyla onlarca defa durula yinede köpürüyor deterjan. Tek çözüm deterjan kullanmamak doğal olan sabun yada diğer tavsiye olan sirke gibi şeyler kullanmak gibi bencede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 25 Eylül 2013; 0:55:51 >

• quote:

Aynı mantıkla bakarsak yıllardır sigara içiyorum bi şey olduğu yok

Tamam bulaşık kanseri diye bir hastalık yok ama ileride ortaya çıkan böbrek ve sindirim sorunları hatta kanserler bile bu yüzden olabiliyor. Kanser tehşis edilebiyor fakat neyden dolayı olduğu genelde tehşis edilemiyor.

İnsanoğlu aceleci işte ille yiyip hemen ölücenki o şey zararlı ilan edilsin yoksa hiç birimiz onu zararlı kabul etmiyoruz.

Doğal ev yapımı sabunlardan killi sabun en mantılıklısı gibi gözüküyor

Fakat şunuda hatırlatırımki sirke ve limon tuzu bilinen en doğal ve eski deterjandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: changemart

quote:

Tamam bulaşık kanseri diye bir hastalık yok ama ileride ortaya çıkan böbrek ve sindirim sorunları hatta kanserler bile bu yüzden olabiliyor. Kanser tehşis edilebiyor fakat neyden dolayı olduğu genelde tehşis edilemiyor.

İnsanoğlu aceleci işte ille yiyip hemen ölücenki o şey zararlı ilan edilsin yoksa hiç birimiz onu zararlı kabul etmiyoruz.

Fakat şunuda hatırlatırımki sirke ve limon tuzu bilinen en doğal ve eski deterjandır.

Bu mantıkla da bakarsak; Lokantalarda çalışan bulaşıkçıların hepsi kansere yakalanmıştır diyebilir miyiz?

Bir insanın, ev hanımının yıkadığı, kullandığı 1 senelik detarjanı, onlar sanırım 1 haftada kullanıyorlar.

Kimi insan pis bir ortamda hastalık kapar, kimisi kapmaz. Bağışıklık sistemi ile alakalı bir durum. Yani vücut direnci, metabolizma vs.

Hastalıklardan korunmanın en iyi yolu, insan vücudunun doğal savunma sistemininden oluşur.

Bu bahsedilen, bulaşık detarjanı mevzusundan daha önemli olan şeylerde var. Yoğun katkı maddesi ile hazırlanmış gıdalar, gdol'u sebzeler derken bu mevzu uzar gider. Bunlara dikkat ediliyor mu ki, detarjan olayı tartışılıyor anlam veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: changemart

quote:

Senin mantıkla da gidersek bulaşık deterjanı zararlıdır, sigara da zararlıdır o zaman bulaşık deterjanı=sigara. Logic error

İnsanlar bulaşıklarını yıkayıp yıkayıp kullanmaya mecburdur ama sigara içmek mecburiyetinde değildir. Bulaşık deterjanının verdiği zarar sigaranınkinın yanında devede kulak kalır. Senin böbrek zart zurt dediklerin ihtimal denecek kadar az üstelik bunların başka sebepleri de olabilir, ama sigara seni tek başına doğrudan ve yavaş yavaş süründürür sonra da öldürür. Benzetmen hiç olmamış. Sigara içmiyorum, nefret ediyorum ve sigaraya sonuna kadar karşıyım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.