Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.817
Cevap
47
Favori
343.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @CAN@ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bimdeki bind activit ile ilgili puan varmı bu sitede zira bind de alman diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilat K kullanıcısına yanıt
    Hayır yok. Şu an da Türkiye’de üretimi gerçekleştiriliyor. Geçmiş zamanlarda Henkel tarafından Almanya’da üretilmişti. Sanırım şimdi Euro Tab tarafından üretilmekte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @CAN@ kullanıcısına yanıt
    Ben denemelik aldım bakalım sonuç ne olacak, quantum buara iyi temizlemiyor fairy en iyisi ama o da çok kalımtı ve koku bırakıyoe evde bebek olduğu için vazgeçtim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,2012 yılından beri Siemens 3 programlı bulaşık makinesi kullanıyorum,makine düdüklü tencerelerin içini iyi temizlemiyor,sadece fairy,pril gold ve pril hepsi bir arada kullanınca iyi sonuç alıyorum,bunun dışındaki deterjanlarda verim alamadım.Bulaşıklar çizilmesin diye tuz kullanmıyorum,bunun yıkama performansına bir etkisi olabilir mi?
  • Guncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iki sorum olacaktı

    1-)A101 de satılan brid marka deterjani kullanıp memnun olan var mı? (50 tanesi 14 lira gibi fiyata satıldığından beni cezbetti açıkçası)

    2-)Makinenin parlatıcı gözüne beyaz sirke koydum.Bunun herhangi bir zararı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sonunda aradığım parlaklığa kavustum

    Tuz olarak riske girmiyorum finish marka tuz kullanıyorum

    Deterjan olarak Mintax tablet 50lik 15 TL civarı bir fiyata gayet iyi temizliyor

    Parlatıcı gözüne elma sirkesi koyuyorum

    SONUÇ MÜKEMMMEL
  • En son Frosch aldım, temizleme performansı iyi. Yalnızca kireç lekelerinde etkisiz kalıyor. Bir de bardaklarda korozyon yapmaya başladı hafiften.
    Ancak gel gelelim ki kurutmaya etkisi sıfır. Daha önce Finish Quantum ile Finish performans artırıcıyı (parlatıcı benzeri takviye sıvısı) 1. kademede kullanıyordum. Frosch ile 2. kademe yaptım yetmedi, 3 yaptım yetmedi, en son 4. seviyede tatminkar kurutma sonucu aldım.

    Ancak bardaklardaki korozyonlaşma belirtileri canımı sıktı. Tek memnun eden yönü ise sorunsuz erimesi ve çok iyi durulanması.

    Genel olarak bulaşık makinesi deterjanlarında kireç artıklarını giderememek gibi bir sorun var. Tencere dipleri ovulmazsa renk değişiklikleri ile veya beyazlaşmış olarak çıkıyor. Sudaki kireçten ziyade tencerelerdeki kireç lekelerinden bahsediyorum, tuzla alakalı bir konu değil yani. Kireç lekelerini en iyi Quantum gideriyor ama o bile bazen yetersiz kalıyor.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    bizde aynı sorundan müzdaribiz. Servis quantum ile birlikte tuz kullanmayın dedi ancak Edirne de mevsimden midir bilemiyoruz sular iyice kireçli akmaya başladı .Son parti quantumlarda biraz kötü çıkınca tuz koyduk şuan deniyoruz. Ancak kireç olayı bulaşık makinelerinde baş belası.Özellikle bardak ağızlarındaki lekeleri gideremiyoruz.
  • Bu ay şokun deterjanını aldım, paketi açınca kokusu çok kötüydü bir an pişman oldum ama yıkaması iyi çıktı neyse ki. Parlatıcı kapalı olduğu halde makinenin kapağı ve duvarları bile kuru çıkıyor. Hatta acaba makine parlatıcı alıyor mu diye düşünmeye başladım. Daha önceki de bimin alman malı deterjanıydı şimdi o da şoktakiyle aynı firma tarafından üretiliyormuş. Sonuç olarak bundan önceki bimin deterjanı da kurutma olarak iyiydi şoktan aldığım da iyi çıktı. Sadece makinenin plastik parçalarında su damlaları kalıyor o da normal bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rossmann mağazalarında satılan Domol marka 12 özellikli tableti önermek için geri geldim . Son zamanlardaki enflasyonun etkisiyle üst düzey tabletlerin (Finish Quantum, Fairy Platinum vs.) fiyatı 30-40 adetli paketlerinden alınsa bile tane başına neredeyse 1 liraya geliyorken bu ürünün 40 tanesi 27 liralık fiyatıyla gayet uygun oluyor (en son geçen hafta aldığımda bu fiyattı). Üstelik performansı da üst seviye ürünler kadar başarılı. Hatta birazcık daha pahalı olan fosfatsız modeli de var ama her zaman bulunmuyor. Velhasıl, Rossmann'a yolu düşenler bir paket alıp denemeli; belki size "İşte artık benim 1 numaralı tabletim bu" dedirtmez ama pişman da etmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 23 Ocak 2019; 19:15:14 >
  • İlk defa Pril Gold 12 etki aldım . Kullanıyorum çok memnunum. Yıkamada kapağı açtığım zaman yıkama suyu tabletin rengi gibi kırmızı ayrıca ana yıkama suyu çamaşır suyu gibi kokuyor içerikleri güçlü demek ki. Ama yıkama kurutma performansı güzel.



    Daha önce Fairy kullandım Fairy biraz daha iyi ama Pril de ona göre daha uygun fiyatlı. Artık Finish almıyorum içerikleri ile oynamışlar çok kötü yıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Limon tuzu ile kullanarak kireç sorununu çözebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum çelik tencereler daha parlak çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabletlerin tanesi 1,2 lira olmuş. Migros 29 ocak-1 şubat, Carrefour da 25-28 ocak arası %25 indirim uygulayacakmış. Artık eski fiyatlardan almak hayal.
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    yucuklusumurtam selamlar nasılsın görüşmeyeli?,,😁



    biz tek bardaklarda yaşıyoruz bu sorunu tuzda koyduk parlatıcıda . neyden kaynaklı sence?








    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    yucuklusumurtam selamlar nasılsın görüşmeyeli?,,😁



    biz tek bardaklarda yaşıyoruz bu sorunu tuzda koyduk parlatıcıda . neyden kaynaklı sence?







    Oooo hocam merhabalar, iyiyim sorduğunuz için teşekkür ederim siz nasılsınız?

    Hocam sanırım hepsi bir arada tablet kullanıyorsunuz. Suyunuz ne derece kireçli bilmiyorum ama bana tuz kullandığınız için o beyazlıklar var gibi geldi. Uzun vadede bardaklarınız mahvolabilir, tuz kullanım seviyesini kapatın bir de öyle deneyin. Parlatıcıdan da olabilir belki fazla parlatıcı dozajı da iyi değil. Kademesi kaçıncı kademedeyse düşük kademeye alın bir de öyle deneyin.

    Benim suyum epey kireçli öyle ki 4 senelik çamaşır makinem suyu ısıtırken rezistans kütür kütür ıslık sesi çıkarıyor .

    Ama uzun yıllardır tuz kullanmıyorum hatta parlatıcı da hiç kullanmıyorum, bazen elma sirkesi koyuyorum bazen hiç koymuyorum yine tatminkar sonuçlar alıyorum ve makineyi de tıkış tıkış dizmeme rağmen

    Ki sizin makinenizde fanlı kurutma var ben olsam hiç parlatıcı kullanmam, elma sirkesi kullanmanızı öneririm. Parlatıcı son durulama suyuna karışıyor kimyasal köpüren madde. Parlatıcısız da tatmimkar kurutma sonuçları alacağınızı düşünüyorum çünkü fanlı kurutma var.




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    şükür valla hocam. benim kafam karıştı servisde quantum ile kullanmayın diyor.


    ne zaman yeni paket quantum aldık eşim bu sorunla yine karşılaştı.Geçen ay tuz ve parlatıcı koydum yine aynı.tuz ayarı 4 te parlatıcıda 5 te.

    Suyumuzda kireç var musluklardan belli.Ancak derecesini bende anlamadım.

    Daha dün finish tuz ve parlatıcı koydum.Kurutması güzel de şu bardak uçlarında son bir damla su kalıyor oda iz yapıyor nedenini bir türlü anlamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fairy Platinium fiyatları malum. Alternatif arayışı içerisindeyim.
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Oncelikle oneriniz icin tesekkurler, bu markayi denemeyi unutmusutum.

    Yikama performansi acisindan fairy olatinim ile kiyaslayabilirmisiniz, bir de fairy gibi kalinti birakiyormu?

    Bimden bind activit aliyordum son aldigim oakette yikamasi kotu oldu, fairy de hem fiyati hem de kalinti biraktigindan almiyorum, finish wuantum da bozdu ve bind gibi kotu yikiyor acikcasi denemedik markalari denemeye hevesliyim bu aralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilat K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Biz kalıntı durumu gözlemlemedik. Fairy Platinum gibi yüksek seviyede deterjan kokusu da yok. Her yönden memnun edici bir tablet olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.