Şimdi Ara

Bugün yaşadığım olay (Makas atarken kaza)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar, ehliyetimi 6 ay önce aldım. O zamandan beri aktif olarak araba kullanıyorum. Üniversite öğrencisiyim. Yaşıtlarımın çoğunun aksine (bu biraz tartışılır ama bu yaşta sanırım insanlar heyecanını kontrol edemiyor) trafikte hız sınırını hiç bir zaman geçmem, emniyet kemeri takmadan yola çıkmam, kurallara her zaman uyarım. Babam bana her zaman bunun yeterli olmadığını, ben dikkat etsem de çevremdekilerin gerekli özeni göstermediğini söylerdi. Ben de pek inanmazdım. Ama bir musibet bin nasihattan iyidir diye boşuna dememişler.

Bugün iki şeritli bir yolda giderken dikiz aynasından baktığımda arkadan makas atarak gelen bir araba gördüm. İleride ışıklar vardı ve kırmızıydı. Haliyle ben ve hemen yanımdaki araba yavaşlamaya başladık. Sonra aynaya bir baktığımda bu makas atan arabanın bizim aramıza girmek için hızlanıp manevra yaptığını gördüm. Ben bu aracın dikkatini dağıtmamak için hiç bir şekilde direksiyonu sağa veya sola kırmadım, davranışlarımı değiştirmedim. Ve bu araba iki şeritli yolda üçüncü araba oldu. Sonra 'çaaaaat' diye bir ses geldi. İlk önce bana vurdu sandım kornaya abandım. Ama sonra farkettim ki yanımdaki arabanın ön şoför kısmını koparmış. Ben ilk defa böyle bir şey yaşadığım için biraz paranoyak oldum haliyle. Arabayı durdurdum indim yine de hasar var mı diye kontrol ettim. Yoluma devam ettikten bir süre sonra polis arabası gördüm olayı anlattım, onlar da direk oraya gittiler. Bu olay çok sinirimi bozdu.
    Madem sen kendi arabana veya canına değer vermiyorsun, neden başkalarını düşünmüyorsun? Durup dururken suçsuz insanın arabasının değeri düştü. Suçsuz yere zarar gören kişi ben de olabilirdim, siz de olabilirdiniz. Yazık değil mi? Ama bu soruyu sormam biraz mantıksız oldu çünkü kendini düşünmeyen başkasını neden düşünsün ki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eskiden böyle densizler çok yoktu trafikte. Esp yaygınlaştığından beri herkes ralli pilotu oldu başımıza. Instagram videolarının da etkisi büyük tabi. Suça teşvik kapsamında yargılanmaları lazım.

Şekil olsun diye makas atanlara gelecek olursak, her zaman söylemişimdir. Birinin canını tehlikeye atmadan, şöyle güzel bir bariyerde kendi işlerini görsünler.

Yoksa trafikte şu videoda 03:47 deki beyaz ticari gibi babayiğitler gerekecek. Kolluk kuvvetlerinin bir şey yapmadığı belli zaten.

Vall hocam babam bunları ticariden beter sıkıştırıyor Doblo'yla . Bunları çevreye zarar vermeden sıkıştırmanın formülü ileri sürüş teknikleri eğitimi almak, kaportası ucuz ve bol bulunan motoru da gerektiği anda arabayı ileri fırlatacak kadar güçlü bir araç kullanmak.

Genelde bu elemanları kamyon çaprazında yakalıyoruz. Önünde bununla birlikte kaçacak yerleri kalmayınca bir panik oluyorlar ya bize çarpacak yada kamyonun altına girecek.

• Bu cakallar bitmez ki her an her yerden cıkar insanın karşısına...

allah ıslah eylesin ıslah olmuyorsa kahreylesin ...

• Para cezası felan kurtarmaz bu durumu. Bu makasçıların ehliyetini en az 2 sene alacaksın. Bu uygulama bile yetmez ama bir nebze işe yarar.

• Malesef böyle densizler çok var hocam. 2 seneden fazladır her gün trafikteyim. Kendin kusursuz olsan da malına zarar gelmemesi için bazen başkalarının hatalarını tolere edebiliyor olmak gerek. İyi sürücü fonksiyonu burda devreye girer. Nizami sürüş pozisyonunda daima kemerim takılı ve bilinen bilinmeyen tüm kurallara uyarak otomobil kullanırım. Gece evime dönerken ters yönden yardır yardır gelen biriyle kafa kafaya durduk. Camdan çıkıp "napıyon a**" diye terslik yarattı bide. Bunun gibi onlarca olay yaşanmakta. Öyle bir durumda kullanabileceğiniz boşluğu kullanarak o ite yol açmanız gerekirdi. Çünkü haklı kaza yapmak dahi berbat bişey. 1 aya yakın arabasız kalmak, arabanızın değerinin düşmesi, ikame araca harcanan 100 lerce liralık benzin.

Yazgıya da inanmak gerek. Olacağı varsa olur fakat tedbiri elden bırakmamak şart. Kazasız güvenli sürüşler dilerim.
  • Hukuk olan ulkelerde baskalarinin hayatini tehlikeye atmanin cezasi hapistir. Bizde adalet, hukuk ne gezer. Alkolluyken asiri hizla polis olduren bile serbest kalabiliyor.

• O anda seninde arabana carpabilirdi. Keşke çarptığı kişiye yardımcı olsaydin. Sonuçta bir suç var. Şahit iyidir.

• Eskiden böyle densizler çok yoktu trafikte. Esp yaygınlaştığından beri herkes ralli pilotu oldu başımıza. Instagram videolarının da etkisi büyük tabi. Suça teşvik kapsamında yargılanmaları lazım.

Şekil olsun diye makas atanlara gelecek olursak, her zaman söylemişimdir. Birinin canını tehlikeye atmadan, şöyle güzel bir bariyerde kendi işlerini görsünler.

Yoksa trafikte şu videoda 03:47 deki beyaz ticari gibi babayiğitler gerekecek. Kolluk kuvvetlerinin bir şey yapmadığı belli zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Eskiden böyle densizler çok yoktu trafikte. Esp yaygınlaştığından beri herkes ralli pilotu oldu başımıza. Instagram videolarının da etkisi büyük tabi. Suça teşvik kapsamında yargılanmaları lazım.

Vall hocam babam bunları ticariden beter sıkıştırıyor Doblo'yla . Bunları çevreye zarar vermeden sıkıştırmanın formülü ileri sürüş teknikleri eğitimi almak, kaportası ucuz ve bol bulunan motoru da gerektiği anda arabayı ileri fırlatacak kadar güçlü bir araç kullanmak.

Genelde bu elemanları kamyon çaprazında yakalıyoruz. Önünde bununla birlikte kaçacak yerleri kalmayınca bir panik oluyorlar ya bize çarpacak yada kamyonun altına girecek.

Bugün yaşadığım olay (Makas atarken kaza)

• Eğer sen ve yanındaki araç olmasa idi arkadaş makas denilen kavramı nasıl yaşayacaktı ki adamın amacı o makas denilen kavramı gerçekleştirebilmek bu kendisi ile sadece olmuyor yanına iki araç daha alıp onların arasından geçecek ve sonra vay beee ne makas attım sokmalar baka kaldılar arkamdan bende onlara aynadan bakarım vuvvv heyecanı süper deyip yeni maceralara atılacak ta kiiiii bir gün makas kavramını karakolda soluğu aldığı an.. İşte bu yüzden engel olamıyoruz bu mal soförüm diye gezinen tiplere..
  • Bence bu tip insanlar oldugunde kadavralari,ozellikle beyinleri mecburi olarak tip fakultesine bagislanmali.

Cocuklar kesip yarip baksinlar o beyindeki sorun ne de boyle dangalakca davraniyorlar.

belki ilac milac bir sey gelistirirler de bu hasta beyinli kisilerde topluma kazandirilir.

Hayirli gunler.

• Kesin yapıyosunuzdur bunu :) sizin yaptığınız daha tehlikeli sana bi vursa ard arda girecek herkes zincirleme olacak kaza önüne geçip frene bassan neyse. Kaş yapayım derken göz çıkarmak. He adamı kışkırtırsın daha kötü şeyler olur dikkat et

• Arkadaşlar maymunistan'da mı yaşıyoruz , bu adamlar bu peachcliği yapıp sosyal medyaya yükleme cesaretini nereden buluyor.

• Geçmiş olsun. Bence kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı bu mahlukatlar.

Trafikte kimse kendi ahırında değil. İstediği gibi davranamaz. Kurallara uymak zorunda herkes. Uymayanları, özellikle başkalarının da canını tehlikeye atanları trafikten men etmeleri lazım. Ciddi cezalar verilmesi lazım ki caydırıcı olsun.
  • çok ağır cezalar verilmeli.yaptığına pişman olcak şekilde.
  • Babanızın dediği tamamen doğru hocam.

Benim babam da hep; diğer şoförleri sağır dilsiz kör olarak düşüneceksin der..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Para cezası felan kurtarmaz bu durumu. Bu makasçıların ehliyetini en az 2 sene alacaksın. Bu uygulama bile yetmez ama bir nebze işe yarar.

Ehliyet pek umurlarinda olmuyor. Araclarina el koyup 1 yil parka baglamak en hayirlisi. Serseri kayniyor ulkemde, bende bugun yasadim aynisini. Sol seritte 130 ile giderken yapisti arkama uzunlari yakti, saga gectim gitti onumdeki aracin dibine yapisti. O izin vermeyince 4 seritli yolda bir anda en sag seride gecti daha sonra en sol seride kirdi tekrar. Her sey 3-4 saniye icinde oldu, isler ters gitse 5 araca kaza yaptirabilirdi.. Ee ne oldu sonra, cekti gitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 25 Şubat 2018; 1:8:34 >
  • İnsta ve face de bir sürü video var. Özellikle motorcularda bu olay oluyor. Tamamiyle polisin etkisizliği. Cezalar tam uygulansa bir daha sokağa çıkmazlar. Fakat polisler artık bıkmış durumda. Çünkü artık herkesin bir yerden bir tanıdığı, torpili var ve ceza kestiği için amirinden ceza yiyor. Geçenlerde ters yöne giren kadın taksiyciye çarptı. 7 dk sonra 3 ekip otosu,2 sivil polis dolu araba geldi. Bu kazadan 2 saat önce alköllü sürücü 2 araca carpıp takla attı fakat polis 1 saat sonra geldi.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Isin garip tarafi iyi surucu olduklarini dusunuyorlar makasta bunun bi olcutu sanirim gercekten trafikte insanlar frene basmasa cogu kaza yapar hatalarini hep baskalari telafi ediyor cahil kafalar iste

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    dar beyinli bunlar ,35-40 yıldır ehlıyetim var ,
    çok dık rampalarda aracı el freni ile kaldırıyorum ,
    bu dar beyınlıler ,abi ehlıyeti yeni aldın galıba diyorlar ,
    e ne yapsaydım, debrıyaj balatasını yakıp da mı kaldırsaydım aracı ,
    dediğimde apışıp kalıyorlar ,
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Bazılarına engel olmak da bir işe yaramıyor hocam.

Sağ şeride geçmek için sinyal verdim. Arabanın yarısı geçti sağ şeride. Tam o anda dikiz aynasından yaklaşan bir makasçı Mercedes gördüm. Orta şeritte benim oluşturduğum boşluğu kullanıp sol şeritteki arabanın önüne kıracak.

Her neyse bunu görünce aniden kırdım orta şeride geri geçtim. Bu adam frene yapıştı bir anda. Bu da yetmezmiş gibi elini araç kamerasına atıp bir şeyler yaptı. Sanırım o anı kaydetti. Belki YouTube'da bir yerlerde paylaşmıştır şimdi önüme kıran serseri diye

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.