Şimdi Ara

Bugün kaza yaptım suçlu kim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
4.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mr.big

paintte çizene kadar google mapsten(uydu) ss koyarsanız daha açıklayıcı olur. en azından kavşak nasıl o anlaşılır.

geçmiş olsun bu arada.

Kavşak bu.
     Bugün kaza yaptım suçlu kim?
  • quote:

sola dönecek kişi en solda olmalı, orta şeritteki düz devam etmeli.

orta şeritteki araç sola dönemez ama ; sol şeritteki ,orta şeritteki araç sola dönemeyeceği için, düz devam edebilir.

umarım anlatabilmişimdir.

( sol şerittekinin düz devam edememesi durumu sadece sol için özel cep yapılması durumunda olur. )

yasal cercevede tanım nasıl bilmiyorum.

Tam tersi. Orta şeritteki sola dönebilir ama sol şeritteki düz devam edemez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

orta şeritteki araç sola dönemez ama ; sol şeritteki ,orta şeritteki araç sola dönemeyeceği için, düz devam edebilir.

( sol şerittekinin düz devam edememesi durumu sadece sol için özel cep yapılması durumunda olur. )

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Bende buna benzer bi kaza yapmıştım ve bana çarpmışlardı Ankara Ümitköy Galleria / shell kavşağında.
    Bu konuların experi değilim ama 8 de 8 siz suçlu gibisiniz. Nedeni ise "şerit ihlali".
    Solunuzdaki adam dönmek zorunda değil, ana yolda düz gidebilir ama sizin sol şeritte olmanız lazımdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Overdose*

Öncelikle geçmiş olsun.
    Bende buna benzer bi kaza yapmıştım ve bana çarpmışlardı Ankara Ümitköy Galleria / shell kavşağında.
    Bu konuların experi değilim ama 8 de 8 siz suçlu gibisiniz. Nedeni ise "şerit ihlali".
    Solunuzdaki adam dönmek zorunda değil, ana yolda düz gidebilir ama sizin sol şeritte olmanız lazımdı.

Alıntıları Göster
    Bu arada koyduğunuz link açılmıyor, arkadaşların yorumu ile olayı anlamaya çalışıp yorum yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: slymnpmk

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

İkiniz de hatalısınız. Sizin soldan, onun ortadan gitmesi gerekirdi. Kavşak iki şerit olsa da durum böyledir. Her zaman dönecek araç dönüş şeridinde olmalıdır.

Peki ben bunu servise götürsem yapmadan hasarı eksperler incelese acaba öyle bir durum varmı? Suçlu oysa sigorta ödeyecek ancak suçlu bensem paramla yaptırsam?

rapor tutulduktan sonra sizin veya onun sigortanızın anlaşmalı olduğu servise gidersiniz.tutanaklar alınır. dosya açılır.suç oranları belli olduktan sonra eğer %100 size çıkarsa onun arabasını sizin sigorta şirketi yapar.SEnde sizin aracı kendi cebinden yaptırırsın.Bu nedenle sonucu beklemelisin.Eğer %50 çıkarsa sigorta şirketleri kendi aralarında çözerler olayı.Seninkini yarısını sen ödersin.Bu arada hata yapanın bir sonraki sigorta fiyatı ciddi oranda artar.

• quote:

quote:

Yani orta seritten en sola donmek serbest mi diyorsunuz ?

Ya da sola donus için sol seritten gidilmeli diye bir kural yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öncelikle geçmiş olsun.

+1

şerit ihlali.

• quote:

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.

+1

şerit ihlali.

Alıntıları Göster
    Sağ şeritten sola dönmek istediğinizden dolayı kusurun tamamı sizde olur gibi geliyor bana da.

• quote:

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.

+1

şerit ihlali.

Alıntıları Göster
    Kavşak içinde şerit değiştirmek yasaktır. Şimdi biraz kafa yoralım:

İki şeritli bir kavşağa girdik. Sola dönecek olan araç sola dönerse şeridinde gitmiş olur. Burada sıkıntı yok. Sola dönecek bir araç orta şeritte olursa yine 2. şeridi takip ederek sola dönüşü tamamlar. Üçüncü bir durumda sol şeritte olan biri düz gitmeye çalışırsa ne oluyor? Kavşak içinde şerit değiştirmiş oluyor. Bu kurallara aykırı..

@mr.big

• quote:

İki şeritli bir kavşağa girdik. Sola dönecek olan araç sola dönerse şeridinde gitmiş olur. Burada sıkıntı yok. Sola dönecek bir araç orta şeritte olursa yine 2. şeridi takip ederek sola dönüşü tamamlar. Üçüncü bir durumda sol şeritte olan biri düz gitmeye çalışırsa ne oluyor? Kavşak içinde şerit değiştirmiş oluyor. Bu kurallara aykırı..

@mr.big

"Sola dönecek bir araç orta şeritte olursa yine 2. şeridi takip ederek sola dönüşü tamamlar."

Aynı mantıkla devam edersek : sola donecek arac ( dört şeritli bir yolun ) 3. şeridini takip ederek sola dönüşünü tamamlar. Yine orta şeritten sola dönüş var.

Bu sekilde yolun tüm şeritlerinden sola dönülür.O yol sag şerit hariç sola gitmek zorundadır.aksi takdirde şerit ihlali yapmış olunur. ( sizin degiminizle )

Yazınızda yazdığınız ;sola donecek aracın sol şeritte , saga donecek aracın sag şeritte gitmesi gerektiği kuralını hiçe sayan bir tez. Ortadan da dönülüyor diyorsunuz. ( düz devam etmek isteyenin en sag seride geçmesini gerektirir )

Ha tabi burada bahsettigimiz düz yol değil. arkadasin kaza yaptıgı göbekli kavşak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 18 Mayıs 2013; 0:23:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

@mr.big

"Sola dönecek bir araç orta şeritte olursa yine 2. şeridi takip ederek sola dönüşü tamamlar."

Aynı mantıkla devam edersek : sola donecek arac ( dört şeritli bir yolun ) 3. şeridini takip ederek sola dönüşünü tamamlar. Yine orta şeritten sola dönüş var.

Bu sekilde yolun tüm şeritlerinden sola dönülür.O yol sag şerit hariç sola gitmek zorundadır.aksi takdirde şerit ihlali yapmış olunur. ( sizin degiminizle )

Yazınızda yazdığınız ;sola donecek aracın sol şeritte , saga donecek aracın sag şeritte gitmesi gerektiği kuralını hiçe sayan bir tez. Ortadan da dönülüyor diyorsunuz. ( düz devam etmek isteyenin en sag seride geçmesini gerektirir )

Ha tabi burada bahsettigimiz düz yol değil. arkadasin kaza yaptıgı göbekli kavşak...

Alıntıları Göster
    Sol şeritteki araç şeridini takip etmek zorundadır. Yani sol şeritteki bir adam ben düz gideceğim diyemez kural ihlali yapmış olur. Ama 2. 3. 4. (4 şeritli kavşak hayatımda görmedim) şeritteki adam şeridini takip etmektedir. Düz devam edecek olan kişi yolun durumuna göre misalen 3 şeritli bir yolda 2. şeritten düz devam edebilir ancak sağındaki aracın sola dönüşünü engellerse burada hak iddia edemez..

Düz yolda tüm bunlar geçersizdir. Herkes dönüşüne yakın şeridi seçmelidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 18 Mayıs 2013; 0:32:08 >

• quote:

Sol şeritteki araç şeridini takip etmek zorundadır. Yani sol şeritteki bir adam ben düz gideceğim diyemez kural ihlali yapmış olur. Ama 2. 3. 4. (4 şeritli kavşak hayatımda görmedim) şeritteki adam şeridini takip etmektedir. Düz devam edecek olan kişi yolun durumuna göre misalen 3 şeritli bir yolda 2. şeritten düz devam edebilir ancak sağındaki aracın sola dönüşünü engellerse burada hak iddia edemez..

Alıntıları Göster
    Bu tip dönüşlerde kusur kimde bende merak ediyorum. Sol şeride yığılıp kalmamak için, ben genelde bir sonraki şeridi kullanarak dönerim ve en sol şerite geçip düz gidenlere de kızarım hep. kusurlu olan ben miymişim şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Bu tip dönüşlerde kusur kimde bende merak ediyorum. Sol şeride yığılıp kalmamak için, ben genelde bir sonraki şeridi kullanarak dönerim ve en sol şerite geçip düz gidenlere de kızarım hep. kusurlu olan ben miymişim şimdi?

Haklısınız ve doğru olanı yapıyorsunuz..
  • quote:

Bence en sagdan en sola dönüş yapmayı denemeyin:) (bknz . dönüşü engellerse hak iddia edemez ) Tüm trafiği kilitlendiğiniz gibi direk yandan kaza riski ile karsı karşıyasınız. ve kaza durumunda suclu olursunuz.

Sizin trafik mantığınıza göre isteyen istediği şeritten istediği istikamete donüyor. ( en sagdan en sola , ortadan en sola )

Size katılmıyorum. Ankara trafiğinde de en sagdan sola atlayan ve kazaya sebebiyet veren sürücülerin karıştığı kazaları cok görüyorum. ( hipodrom caddesi, belediye önünde yaklaşık 1 ay önce oldu ve genelde aynı noktada cok olmakta ) ve kazaya sebep oluyorsa kural o sekilde değildir.

2 hafta Almanya'da arac kullandım.orada da uygulama benim söylediğim sekilde.

Ozet: Sola donecek arac sadece sol şeritten dönebilir. Saga donecek arac ise sadece sag şeritten.

Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bence en sagdan en sola dönüş yapmayı denemeyin:) (bknz . dönüşü engellerse hak iddia edemez ) Tüm trafiği kilitlendiğiniz gibi direk yandan kaza riski ile karsı karşıyasınız. ve kaza durumunda suclu olursunuz.

Sizin trafik mantığınıza göre isteyen istediği şeritten istediği istikamete donüyor. ( en sagdan en sola , ortadan en sola )

Size katılmıyorum. Ankara trafiğinde de en sagdan sola atlayan ve kazaya sebebiyet veren sürücülerin karıştığı kazaları cok görüyorum. ( hipodrom caddesi, belediye önünde yaklaşık 1 ay önce oldu ve genelde aynı noktada cok olmakta ) ve kazaya sebep oluyorsa kural o sekilde değildir.

Ozet: Sola donecek arac sadece sol şeritten dönebilir. Saga donecek arac ise sadece sag şeritten.

Saygılar.

En sağdan en sola dönmeyi denemiyorum. 2 şeritli bir kavşakta 2. şeritten sola dönüş yaparım. Trafik falan da kitlenmez. 2. şeritten sola dönülebilir ama göbeğe yakın olan şeritten düz gidilemez. Kavşakta şerit değiştirmek yasak. Sürücüler kurallara uymadığında kazalar meydana gelebilir doğaldır. Almanya'nın kuralları Almanya'da geçerlidir. Türkiye'de kavşakta şerit değiştirmek yasaktır..

• quote:

quote:

quote:

Saygılar.

En sağdan en sola dönmeyi denemiyorum. 2 şeritli bir kavşakta 2. şeritten sola dönüş yaparım. Trafik falan da kitlenmez. 2. şeritten sola dönülebilir ama göbeğe yakın olan şeritten düz gidilemez. Kavşakta şerit değiştirmek yasak. Sürücüler kurallara uymadığında kazalar meydana gelebilir doğaldır. Almanya'nın kuralları Almanya'da geçerlidir. Türkiye'de kavşakta şerit değiştirmek yasaktır..

Alıntıları Göster
    Ankara'lının çok sıklıkla yaptığı hatadır. Göbekten sola dönecek ama bekleme yaptığı kısım ya orta şerit olur ya da en sağ şeritten döner. Bazen sıkışıklık olabilir, orta veya sağ şeritte tıkalı kalabilirsiniz ancak sinyali verip kontrollü dönmek gerekiyor. Muhtemelen dönüş sinyali yakmadınız, yaksa idiniz arkadaki araçta dikkat ederdi. Sinyal vermenin önemi

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Ankara'lının çok sıklıkla yaptığı hatadır. Göbekten sola dönecek ama bekleme yaptığı kısım ya orta şerit olur ya da en sağ şeritten döner. Bazen sıkışıklık olabilir, orta veya sağ şeritte tıkalı kalabilirsiniz ancak sinyali verip kontrollü dönmek gerekiyor. Muhtemelen dönüş sinyali yakmadınız, yaksa idiniz arkadaki araçta dikkat ederdi. Sinyal vermenin önemi

Sinyalimi yaktim orada sikinti yok

• quote:

Orijinalden alıntı: slymnpmk

Arkadaşlar bugün Ankara, Eryamanda bir kontrollü kavşakta kaza yaptım. Olayı özetlersem ben sinyalimi yaktım yeşil ışıgın yanmasını bekliyordum. Işık yanınca ilerlerdim ve kavşaktan dönerken sol ön tarafıma aynı yerden gelip düz istikamete gitmekte olan araç çarptı. Anlaşamadık polis çağırdık ancak polis pek de sen suçlusun ya da değilsin demedi. Alttada kaba bir taslak çizdim. 1 Nolu araç benim 2 nolu karşı taraf ancak o benim arkamda beklemiyordu. Onu belirtiyim sonradan geldi sanırsam. Benim hasarım tampon + sol çamurluk, onun ki ise sağ kapı, çamurluk, kaput. Sizce suç bende mi ondamı? Araç benim değil hasar ufak sahibine söylemeden halletmek istiyorum. (Olayı yanlış anlamayın sahibine bilgi vericem ama suç bendeyse yaptırma diyecek bir adam mahçup olmadan yaptırmak istiyorum.)

Bugün kaza yaptım suçlu kim?

Size çarpan adam sola dönmeyeceği halde o şeride girdiği için suçlu. Siz ise sola döneceğiniz halde orta şeritten sola döndüğünüz için suçlusunuz. %50-50 yani hata oranı trafik kurallarına göre. O da hatalı sizde.

• +1

katılıyorum.

• quote:

+1

katılıyorum.
    her gün carrefour kavşağında aynısı oluyor. kimse şeridine dikkat etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fredy34 -- 19 Mayıs 2013; 15:58:37 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.