Şimdi Ara

Kaza yaptım . .kim hatalı sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugun bir kaza geçirdik Allahtan pek bişey olmadı ufa

k tefek sıyrık la atlattık ama kafama takıldı birde size sormak istiyorum hatalı olan kim diye. paintte bir çizim yaptım kaza seklini gösteren

kırmızı çizgi = emniyet şeridi
    kırmızı ok = geldiğimiz istikamet
    A.=karsı taraf
    B = Benim araç

olay şu şekilde oldu yazıyım önce bir cevre yolunda sağ seritte oldu .. diğer surucu yan yoldan çıkış yapmış emniyet seridinde ilerliyor arbanın yarısı tasmııs sağ seride bende yolumda 70 yada 80 km civarlarında yolumda seyrediyorum karsı tarafı beklerken hızım 60 50 km ye kadar dustu geçsin diye geçmiyor öyle devam ediyor ve sinyal de vermiyor . baya yaklaşınca ona korna çaldım umursamadı benim buldunğum şeridinde yanında otobüs vardı bir yere kaçamadım ve arabaya yandan süreterek geçtim sağa yada sola kaçaamadım iki tarafımda sıkıştı resmen iğne deliği gibi oldu bir an neyse benim sağ tampon karsının sol tampon surttu 50 60 km hızla seyrederken ççat diye ses geldi 100 m ilerde durabildim ancak indik bayan dı önce tartıştık sonra polis çağıralım derken vazgeçtik .. pasta cila ile halolacak şekilde cizikler var sadece neyse basımdan geçen olay bu şekilde..

bayanın bana dediği ben yolumda ilerliyorum yol vermiyorsun . bende dedim korna vs ile uyardım hızımı dusurdum sen anlamadın bi an sıkıştık işte dedim . bayana dedim sinyal vermiyorsun bişey yapmıyorsun .ne dese beğenirsin benim öyle bir hata yapmam mümkün değil. . bayan böyle düşünüyor

bende böyle dedim ona emniyet şeridinde uzun mesefa alamazsnız sinyal vermiyorsunuz ..ikaz da ettim anlamadınız .

böyle durumda kim haklı

birde illa yol vermek zorundamıyım böyle durumlarda gerçi verdik ama anlamadı ama illaki yol mu verilir bu durumda tam kural nedir geçiş önceliği kime aiit ?

resim çizimim pek iyi değil kusuruma bakmayın lütfen notebookla ancak en iyi bu kadar çizebildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 29 Temmuz 2015; 20:22:27 >

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz

• geçmiş olsun
    %100 kusur sizde
    bayana teşekkür etmeniz lazım şikayetçide olabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BatuKır

geçmiş olsun
    %100 kusur sizde

sağolun hocam .
    ama nasıl oluyor ben hatalı oluyorum açıklarmısınız ?
    sinyal vermiyor
    uzun sure emniyet şeridi ve normal şeridi ortalamış gidiyor bu olay normal mi
    ayrıca ben hızlı geliyorum bu yol çevre yolu 90 km hız sınırı olan bir yer ben uzaktan gördüm bunu böyle giidyor dedim herhalde şeride geçicek ayağımı gazdan çektim yavaşladım lakin devam etti böyle baya yaklaşınca korna çaldım ya geç yada emniyet şeridine girsin diye lakin öyle gitmeye devam etti ve bu olay yasadık ..kacamadım da diğer şeritte de geçemedim oda tınlamadı emniyet şeridine de geçmedi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 29 Temmuz 2015; 20:49:43 >

• Karşı taraf kusurlu

Ana yola kontrolsüz çıkan ve anayolda ilerleyen araca vuran suçludur.

Bayan suçlu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 29 Temmuz 2015; 22:40:42 >
  • Bir bayan "Benim böyle birşey yapmam mümkün değil" diyorsa, suç %90 kendisindedir ve farketmiştir, bknz. benim eşim Arkadaş ne sihirli bir kelimedir o, "benim böyle birşey yapmam mümkün değil" o ana geri de döneyeceğini de biliyor, ortalama kaba saba bir kelime ile "ben süper zekayım, kesin hata sendedir" imajı veriyor, sonuç sende mavi ekranı andırır bir yüz ifadesi

Şaka bir yana tabi olaya canlı tanık olmadık ama muhtemelen dikiz aynasından sizin ne kadar yakında olduğunuzu anlamamış o yüzden çıkmaya korkmuş olabilir, o anı yaşamak lazım gerçekten. Siz yol vermişsinizdir ama arada 2 araçlık fark var ise sizi olduğunuzdan daha yakın zannetmiş olabilir, bazen benim eşimde de aynısı oluyor, arkadakine bir saydırıyor "ne yanaşıyorsun o kadar, niye sıkıştırıyorsun benim aracımı bu kadar dıııııııııtt" bir bakıyorum arkaya breeeh 10 araçlık mesafe Gerçekten bazen insan dikizden mesafeyi anlamayabiliyor. Bu gibi durumda karşı tarafın çıkacağını anladığınızda yavaşlamak en doğrusu, ama o ne kadar anlatabildi, siz ne kadar farkına varabildiniz belli değil maalesef. Bir araç neden yarısı emniyet şeridinde, yarısı sağ şeritte gider ki?

- Ya hızlanıp şeride girmeye cesaret edemiyordur (Bu durumda arkasındaki muhtemelen bunu farkedememiş ve onu sıkıştırmış olacak)
    - Ya dalmıştır avel avel nerde olduğunun, ne yaptığının farkında değildir (Bu durumda maalesef alem-i cihan olsanız yapacak birşey yok)
    - Ya da dikizden mesafe/hız çıkarımını doğru yapamamıştır (Acemidir, ne yapsa yeridir saygı göstermek ve oldu işte bir kaza demek lazım)

Büyük ihtimalle ben yerinizde olsam, araç o durumdayken sol tarafım müsait olana kadar o araçla takip mesafesini korur, gerekirse 40-50 km hıza düşer, ona hiç dalaşmadan, yanaşmadan sol şeride geçer kendimi güvene aldıktan sonra devam ederdim.

Son olarak bu durumlarda araç içi kameralar "Ben öyle birşey yapmış olamam" gibi zeka küpü cevaplara karşı iyi birer savunma aracıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Ana yola bağlantı yollarının olduğu yerlerde, Emniyet şeridi sizin çizdiğiniz gibi bağlantı yolunun giriş yaptığı yerden başlamaz, daha ilerden başlar.

Ana yola kontrolsüz çıkıp, anayolda ilerleyen araca vurmuşsunuz.

Tabi ki siz suçlusunuz...

ana yolda ilerleyen araç benim aracım .
    baglantı yolundan cıkıış yapan karşı taraf ..

yine benmi suçluyum ?

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm ama %100 suçlu taraf sizsiniz. Zaten tutanak tutsaydınız çok yüksek ihtimalle tramer sonucu kusurlu taraf siz çıkardınız.

Neden olduğu ise açık. Karşı taraf bağlantı yolundan gelerek ana yola çıkış yapmış, sizde göz göre göre gidip çarpmışsınız. Böyle yüksek hızlı trafiğin olduğu yollarda bağlantı noktalarında hızlanma ve yavaşlama şeritleri olur. Bayan hızlanma şeridinde ilerlerken siz giderek aracın yanına girmişsiniz ve onu sıkıştırmışsınız. Sonra sizde otobüs tarafından sıkıştırılınca kaza gerçekleşmiş. Ne olursa olsun diğer aracın arkasında kalmalıydınız. Bayanının yarıya kadar şeride girmesi onun hatası, şeride tamamen girseydi arkadan mı çarpacaktınız? Zaten gelişini görmüşsünüz, iyice yavaşlayıp uygun durumda sollayacaktınız.

Neyse geçmiş olsun. Bayan tutanak tutturmadığı ve şikayetçi olmadığı için ucuz kurtulmuşsunuz. Lütfen bir daha böyle tehlikeli araç kullanmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• şayet bayanın emniyet şeridinde gittiğinden eminseniz kusur iki tarafa da dağıtılır. ne siz ne de karşı taraf %100 kusurlu. darbe ve temasın sizden gelmesi sizin kusurunuz.
    ancak tali yoldan ana yola bağlantıda hemen emniyet şeridi başlamaz. hızlanmalar için extra bir şerit vardır. eğer kaza orada gerçekleştiyse kusurun tamamı sizde çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TexasRanger -- 29 Temmuz 2015; 21:37:04 >

Lütfen vermesinler onlara ehliyet.Trafik kazaları %45 azalacak.

Orijinalden alıntı: BatuKır

geçmiş olsun
    %100 kusur sizde

yol ver tabelası görüldükten sonra dikkatlice anayoldan gelenler takip edilir. varsa hızlanma şeridinde bir süre gidilip sinyal verilerek şerit değiştirilir. resimdeki A aracı suçlu olduğu gibi 3 adet trafik kuralını daha ihlal etmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Ana yola bağlantı yollarının olduğu yerlerde, Emniyet şeridi sizin çizdiğiniz gibi bağlantı yolunun giriş yaptığı yerden başlamaz, daha ilerden başlar.

Ana yola kontrolsüz çıkıp, anayolda ilerleyen araca vurmuşsunuz.

Tabi ki siz suçlusunuz...

ana yolda ilerleyen araç benim aracım .
    baglantı yolundan cıkıış yapan karşı taraf ..

yine benmi suçluyum ?

Ana yola çıkan araç sizinmiş gibi gördüm, pardon..

Düzelttim.

Anayola çıkan suçlu.. Bayan olması da bonusu

• bayan emniyet şeridinde ise siz haklısınız bağlantı yolunda ise o haklı
  • Aslında Bayan da hatalı ama siz daha da hatalısınız.Azami hız sınırı 30 km/saat tir,eğer önünüzde bir araç varsa,aracın yüzde 75 i emniyet şeridinde diğer kalanı şeridinizde olsa dahi,sizin önünüzdeki araçla takip mesafenizi korumanız lazım.Suçlu sizsiniz,o araç bozulmuşta olabilirdi ve yavaş yavaş manevra yapıp emniyet şeridine de geçiyor olabilirdi.

• İkinizde de var hata. Sizin dedikleriniz bayanın hataları. Sizin hatanız ise karşı aracın çıkmadığını göre göre ona yaklaşmış olmanız. Yanda da otobüs varmış, hızınızı 50-60'a değil de 30-40'a indirseniz bir şey olmazmış bence.

A suçlu
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.