Şimdi Ara

Bugün Borusan Ataşehir ve Doğuş Otomotiv'e gittim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Uzun zamandır C sınıfı bir hatchback arayışındayım biliyorsunuz. Bu sebeple gerek yakınlarımda gerekse mesafeli olarak her bayiyi gidip geziyorum, mümkünse test sürüşlerine çıkıyorum.

Bugün de aklımda olan Borusan'a gittim ve merak ettiğim big brother DOĞUŞ OTOMOTİV'e gittim. Borusan Ataşehir'de daha kapıdan ilgi başladı, resepsiyonda bilgiler kayıt edildikten sonra ilgilenecek satış sorumlusu arkadaş bulunamadı doluluk sebebiyle binbir özür eşliğinde kafeye gidebileceğimi belirttiler. Bulunan araçları inceledikten sonra kafeye gittim birşeyler ikram ettiler derken satış sorumlusu geldi. Gayet ilgili, gülümser bir insan ve farkettim maksat tabi araç satmak ama asıl olarak sanki dostluk kurmaya çalışıyorlar tüm çalışanlar. Aklımda ki araç hakkında donanım bilgisi ve fiyat teklifi olan bir belge istedim dosya halinde geldi, test sürüşüne davet etti zamanım olsaydı katılacaktım da kısmet değilmiş. Dosyayı aldıktan sonra çıkışa kadar eşlik ettiler.

Ardından Doğuş Oto Maslak'a gittim. Aşırı büyük bir yerleşke. Önce Lamborghini'yi falan görüyorsunuz devamında otopark'a ilerliyorsunuz. Bu arada otopark 3 saatten sonra ücretli bunu belirteyim. Neyse aracımı park ettikten sonra girdim. Koridordan ilerliyorsunuz bir kapı VW bir kapı Seat bir kapı Skoda şeklinde. Üst kat Porsche ve Bentley. Bir de alt katta DOD City premium araçlar mevcut. VW'ye girdim tabi. Bıkkın resepsiyonist bilgilerimi aldı. Satış görevlisine yönlendirdi. Eleman kendini beğenmiş bir tip, sanırsın basit bir elemandan değil de Doğuş grubu sahibi Ferit Şahenk'ten Golf alıyorum. Anca birşey sorarsanız konuşmalar, yazıcıya gitmek zor geldiği için mail ile teklif atmalar, üstten cevaplar.. Çok irrite edici bir tipti. Maili kontrol ettikten sonra araçları inceledim ayrıldım, gitmeden baktım diğer görevliler bir aşağı bir yukarı aynı. Gezdiğim 3 VW bayisinde de durum neredeyse böyle.

Bir yerde premium araç satışında bir numara olan markanın dostluk kurmaya çalışması, bir yerde premium olmaya çalışan ama sürekli pohpohlanan bir markanın sadece araç satıp müşteriyi kovmaya çalışması. Belki gezdiğim bayilerde durum böyle, belki diğer bayilerin çalışanları çok çok mütevazi bilemiyorum. Ama izlenimleri böyle.

• Tipik fosfoken ve çalışanları. Hala vw ye premium diyen var birde. Bütçeni , isteklerini bilmiyorum ama bmw al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Premium un çalışanıda premium olur

Doğuş örnek 1400 tl veriyo takılın diyo
    Mercedes Bmw 2000 veriyo ilgilenin diyo

Tamamen işverenle ilgili
  • Klasig vag karalama kampanyası gibime geldi ama vw i bilemeyecem

Audi doğuş otoda aldığım hizmeti ne bmw de ne mercedeste aldım. Adamlar işini yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Opelde aynısını yaşadım. Eski kasa insignia Sahibi olmama rağmen yeni kasaya bakarken bi temsilci geldi suratsız işten anlamaz konuşmayı bilmez pazarlama nedir esnaflık nedir bilmez arabayı alacak olsan koşarak kaçarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi kedi -- 22 Temmuz 2017; 0:26:3 >
  • Türkiyede bu konuda en üst marka ile en alt markayı aynı gün deneyimlemişsiniz. Bmw müşteri memnuniyeti ve müşteri hizmetleri konusunda çok iyi. Şaşırılacak bir durum yok aslında, standardı bu şekilde. Vw'i biliyoruz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Augsburg

Klasig vag karalama kampanyası gibime geldi ama vw i bilemeyecem

Audi doğuş otoda aldığım hizmeti ne bmw de ne mercedeste aldım. Adamlar işini yapıyor.

Ee sizde şimdi BMW ve Mercedes'i karaladınız? İnandıramadıysam aldığım teklifleri atabilirim tarihli belge olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 22 Temmuz 2017; 0:37:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz daha kötü bayi görmemişsiniz doğuş gayet iyi kalıyor standarda göre. Bu konuların şehre ve bayiye daha doğrusu oradaki çalışanlara göre değişeceğini unutmayın.

Benim oturduğum şehirde mesela vw bayisi gayet iyi. Girdiğimiz anda ilgilenirler, istediğimiz evrakları verirler, istediğimiz gibi araçlara bineriz. Evet kıl çalışanı yok mu var, özellikle bazı kadınlarda opsiyon listesi istersin inceden üfleye üfleye çıkartır verir ama bunlar az. Satış temsilcisini, servis danışmanını falan da tanıyoruz hepsi ilgili ve güleryüzlüler. Hatta araç test etmeye gittiğimiz zaman anahtarı verip al abi test et gel diyen insanlar.

Ben neler gördüm.

Misal mercedes, gidiyorsun satışa hazır araçların hepsi leş gibi, çamur yağmış bir su tutma zahmetine bile girmemişler, tozdan araca dokunamıyorsun, üstün başın batıyor. İçerideki arabaların çoğu kilitli, ilk defa bir showroomda gördüğüm olay. Herkes bir artist. Satış temsilcisine bakıyorsun 40larının üstünde saç şekil, boyundan fular atılmış, bir konuşmalar ulan sanki sabit ücretli danışman değilsin de üniversitede sosyoloji profesörüsün, böyle bir havalar konuşmalar, eğreti.

Renualt, koca showroom'a gittik clio bakacağız araç yok, bir tane captur, iki tane de ikinci el renault var. Girişin 50 metre ötesine uzaklara bir masa koymuşlar, bekliyorsun ki birisi gelsin hoşgeldiniz nasıl yardımcı olalım desin. Ya biz araç bakacağız ne ilgilenen var, ne bakan. Capturun içine oturup gittik, sonra da o bayi 1 ay sonra kapandı zaten.

Nissan'a gittik satış temsilcisi tam çakal, karşısına gelen müşteriyi salak zannedip sıkıyor da sıkıyor. Aklınca vw araçlarını kötülüyor. Abi onun şanzımanı çok kötü bende 7 kasanın 2.0 tdi'ı vardı şanzıman sürekli sarsıyor(yalana gel) vs vs. Ulan ibiş golf 7 ülkemize ne zaman 2.0tdi ile satıldıda aldın. Yalan üstüne yalan. Ses çıkarmadık. Böyle anlamayan insanları çok güzel kerizliyorlardır. Ama allahı var araçları denettirdi, güzelce ilgilendi, her sorumuza yanıt verdi o konuda birşey diyemem. Fakat bir tek kendisi, diğer çalışan tüm kadınlar suratsız niye geldiniz gibi bakan tiplerdi misal.

Bmw on numara, bulunduğum şehirdeki en iyi bayilerden zaten, yukarıdaki gibi tecrübeler, uzun zaman önce gitmiş olsanız bile geldiğinizde sizi hatırlıyorlar, ilgi alaka, samimiyet çok iyi, Araçlar hakkında muhabbet ediyorsun, alakasız araç hakkında hadi teste çıkalım bir arabayı görün diyorlar falan. Her araç açık mis gibi bakıyorsun. Hatta iki üç seferdir geldik arabayı almayınca siz bizi kara listeye almışsınızdır artık bunları kapıdan almayın, test ettirmeyin diye not düşmüşsünüzdür diye esprisini yaptık, kahkalarla gülüştük.

Peugeot tam bir facia, ulan araba almak için gidiyorum, önce bir test edeceğim, 308 test edeyim diyorum "test aracı yok" diyor nasıl yani!? Ukalaca bana test araçları sadece yeni kasalar çıkınca olur 6 ay kalır sonra olmaz diyor. Adama bak sen diğer markalar ne o zaman? Sen sattığın aracın test aracını bulundurmak zorundasın. Adama diyorum ki ya ben bu araca 80bin verip satın alacağım, test etmeden, sürmeden nasıl o kadar paramı bağlayayım, belki hoşuma gitmeyecek bir yanı olacak diyorum. Bana teknik verileri dışında öğrenmek istediğiniz birşey varsa bana sorun ben size yanıtlayayım diyor. Olaya gel. 508de de aynı. Sonra bir hafta sonra önünden geçerken bir bakıyoruz 308 test aracı var. Böyle çalışanlara sahip işte.

Seat, Vwnin yanında küçücük bir bayi, çalışanlar asık suratlı, ilgisiz, bir an evvel gitsinler edasındaki kadınlar. Bir iki sefer fr almak için gitmiştim ikisinde de muameleden rahatsız olmuştum.

Hyundai, ilgi alaka güzel, test ediliyor, fiyatlar pazarlık ediliyor herşey olması gerektiği gibi memnun ayrılıyorsunuz. Yalnız bir ara ansızın kapattılar şok olduk koskoca şehirde hyundai bayisi gitti diye. Şimdi şehir dışında büyük bir yeri almışlar yenileniyorlar.

Toyota, hyundai ile aynı şekilde bayi daha büyük araç daha bol, kimse size karışmıyor istediğiniz gibi araçları kurcalıyor, sonra fiyat konuşup, istediğiniz aracı test ediyorsunuz, ticarisine kadar her şeyin test aracı var buradan da memnun kalıyorsunuz. Yalnız ikinci el departmanı kısmında çok anasının gözü çok üçkağıtçı galerici çıkması çakallar çalıştırıyorlar. Asla araba takas edilecek yer değil. Piyasanın 5-6 bin aşağısından kuruş çıkmıyorlar.

Honda yine aynı şekilde zaten bayi ve çalışanlarını iyi tanıyoruz, arkadaşın dükkanı gibi oluyor, can sıkıldıkça darlamaya gidiyoruz onları. Aracımın sigortalarını da bu bayiden yaptırırım hep. Bir de bu bayiden araç alınca lansman araçlarıysa toplu teslim törenleri yapıyorlar, pastalar, süslü araçlar vs, bireysel araçta da her aracı, sahibi almaya gelirken hazırlıyorlar, süslüyorlar, beraber foto çekip sayfalarında yayınlıyorlar x bey arabasını teslim alırken vs diye. Hoş sempatik bir uygulama.

Audi çok soğuk görünen bir bayi kapısından bile girmek istemedik bir iki kere gidip bakıp çıktık. Çoğunlukla bomboş oluyor zaten.

Kia rahat bayi, genel olarak memnun ayrıldık.

Citroen, çalışanları biraz artist ve her gittiğiniz aracın başında sanki aracı yiyecekmişsiniz gibi gelip sizi darlıyorlar. Fiyatları da yüksek genele göre test imkanı güzel, orta beğeniyle ayrılıyorsunuz.

Ford, bayi her daim iş bankası gibi kalabalık. O kadar kalabalık ki çalışanlar başlarını kaldıramıyorlar. Satış temsilcisiyle konuşabilmek için sıra bekliyorsunuz. Sanırsın araçlar bedava dağıtılıyor. Arabalar açık istediğiniz gibi binip inceleyebiliyorsunuz. Çalışanlar olması gerektiği gibi yalnız test olayı çok sıkıntı. Yok randevu alsaymışsınız yoğunluk var falan deniliyor ki bu doğru ama bize şimdiye kadar hiçbir başka bayide söylenmemiş bir olay. yarım saat 45 dakika test için bekletilebiliyorsunuz, test danışmanı ortada bulunamıyor falan kaç senedir çözemediler şunu. İkinci el araç da satıyorlar ve bol sıfır ikinci el araç stokları var.

Opel, bir başka ilginç bayi, stokları çok bol, çalışanları eh. Test etmek istiyorsunuz bazen aracı bulamıyorlar, bazen anahtarını bulamıyorlar, randevu alıp gidiyorsunuz araç gelecek deniyor gelmiyor, aracın ne zaman geleceğini, nerde olduğunu kimse bilmiyor. Böyle avare avare çalışıyorlar. Ama onun dışında rahat bayi istediğiniz gibi modellere bakıyorsunuz, fiyatlar da eh. Komşu ilden bunların verdiğin fiyatın 5-6bin altına aynı aracı kolayca bulabiliyorsunuz.

Genel olarak bulunduğum şehirdeki bayiler böyle, bu demek değil ki markaların hepsi öyle, bayisine çalışanına göre değişiyor işte. Ortak noktaları bir iki tanesi dışında fiyatlar gereksiz yüksek. Komşu illerden çok daha uygun fiyatlar alıyoruz hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 22 Temmuz 2017; 9:57:43 >

• BMW bu konuda gerçekten çok iyi voswow rakipleri olamaz Türkiye de

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Uğraşmış tek tek yazmışsınız da şehrin Ankara olduğunu da belirtseydiniz keşke :)

• Benim de bayi tecrübelerimde ilk sırayı BMW alıyor.

• Bmw

• gaziemir suzuki; ne isim aldılar ne tel, yakınımızda masada çay, kurabiye falan vardı buyurun bile demediler, hanımla ben iki tanede 40-50 yaş arası tip (satış temsilcisi değillerdi sanırım oranın sahibi gibiydiler) aracın başında bilgi aldık fiyat falan konuştuk, araba pazarında ikinci el satışı gibiydi...
    bir dahada uğramadım.
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    Şehir ankara değil. :)
  • Dün Borusan Avcılar'da idim (İstanbul). Tek kelime ile mükemmel bir bayi. İlgi,akaka ve bilgilendirme çok iyi. Yenibosna Volvo da bu konuda iyi. Premiumların çalışanları da gerçekten premium oluyor. Tahminimce personel alımında daha titizler.

• Benim gittiğim vw bayilerinde de durum bu, adamlar genelde bir tuhaf, ama iyisi de denk gelebiliyor. Seat ve özellikle skoda daha iyi bence bu konuda. Mazdaya gittiğimde de araçlar kilitliydi, çok tuhafıma gitti, bakacağın arabayı rica ile açtırıyorsun Satış temsilcisi de başta tutuk davrandı ama sonra açıldı

En memnun olduğum bayiler honda ve ford oldu, kapıda karşılama olsun, satış temsilcilerinin samimiyeti, ilgi ve alakası olsun çok iyi. Test sürüşü konusunda da direk kendileri teklif ediyor, 5 dk içinde test sürüşüne çıkmıştım.
  • Bende aracımı Borusan Ataşehirden almıştım, satış temsilcisi hariç herşey gayet olumlu idi. Kendisinin borusandan önce doğuş otoda çalıştığını öğrenince doğal karşılamıştım. Sonraki süreçte memnuniyet tespiti için aradıklarında da durumu iletmiştim, uyarmışmıdırlar bilmem. Sırf onun yüzünden servise oraya gitmedim mesela.
    Ayrıca kosifler Bağdat caddesi de çok iyidir, vergi artışı dönemi satış yapmak yerine şu an arabana binmeye devam et, zarar etme diyebilecek kadar yakın ilişkiler kurabileceğiniz satış temsilcisi dahi bulabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armany -- 22 Temmuz 2017; 15:10:18 >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Profilde Ankara yazıyor diye yanıldım o zaman sakıncası yoksa ögrenebilir miyim merak ettim gercekten :)

• BMW satış öncesinde en iyi markadır Türkiye'de. Mercedes dahil diğer markalar yanına bile yaklaşamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalKowboy

Premium un çalışanıda premium olur

Doğuş örnek 1400 tl veriyo takılın diyo
    Mercedes Bmw 2000 veriyo ilgilenin diyo

Tamamen işverenle ilgili

Konunun tek mantıklı mesajı olmuş.

Doğuş'a laf edenler, acaba personele ne kadar maaş verdiklerini biliyorlar mıdır... Sen kalkıp da asgariden hallice maaş verirsen müşteriye de verilecek ilgi o kadar olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.