Bildirim
Buca/İZMİR | Bilgi sahibi olanlar içeri...
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Güzel ilçe
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geldiğin güne lanet edeceksin. -
Hocam Buca'da bulunuyor ama Tınaztepe ve Buca ayrı dünyalar. Kampüs tarafından çok beklentiniz olmasın o yüzden. -
hocam mesela bornova ilçesinde kalsam ve okul için gidip gelsem sizce nasıl olur?quote:
Orijinalden alıntı: Vyndra
Hocam Buca'da bulunuyor ama Tınaztepe ve Buca ayrı dünyalar. Kampüs tarafından çok beklentiniz olmasın o yüzden.
Şöyle anlatayım. Bornova metrodan kalkan 390 numaralı eshot var. Çevre yolundan gidiyor tam hukuk fakültesinin önünde inip önünde biniyorsun. Yol da trafiğe bağlı olarak 25-45 dakika arası sürer. Ama bu eshot sadece hafta içi ve belirli saatler içerisinde var. Mesela sabah 07:00-10:50, öğleden sonra 15:00-18:50 gibi. Bunun dışında da 2-3 alternatif daha var. Diğer alternatiflerden birisi direkt Bornova metrodan kalkan 415 numaralı eshot. Çevre yolunu kullanmadan gider fakat trafiğe bağlı olarak 45-75 dakika sürer. Diğer ikisi de metro-izban-eshot aktarmaları. Metro ile bornova-hilal, hilalden izban-şirinyer, şirinyerden de eshot ile tınaztepeye gidiş. Son alternatif de bornova metro ile konağa gidiş, oradan da 304 numaralı eshot ile tınaztepeye gidiş. Bunların süreleri de izban beklemene, otobüsü yakalayıp kaçırmana göre falan değişkendir. Metro genel saatlerde 4-5 dakikada bir oluyor fakat izban 10-15 dakika arası değişken sürebiliyor. Diğer bir konu da evde kalacaksan kira meselesi. Şu an bornovada düzgün oturabileceğin bir evi 1100-1200 liradan aşağı bulman imkansız. Ama tınaztepede hem de hukuk fakültesinin karşısında diyebileceğim konumda sıfır 1+1 evler doğalgazlı olarak 600 lira civarlarında. Bence bunları da hesaba katmalısın. Ama eğer okumaya değil takılmaya geliyosan zaten bornovada takılmayacaksın. Sadece bornovada takılırım ben akarım diyosan eğer. Ha bornovada takılmışsın ha bucada eğitim fakültesinin oralarda. Çok da bir fark yok aralarında. Sadece insanların görüşü olarak fark var. Kafana takılan şeylerde istediğin şekilde yardımcı olurum. 5 senedir İzmir'deyim. Kız arkadaşım deu hukukta okuyor ben de Ege'den yeni mezun oldum.quote:
Orijinalden alıntı: Masturchiknaste
hocam mesela bornova ilçesinde kalsam ve okul için gidip gelsem sizce nasıl olur?
Alıntıları Göster
-
hocam bu derece yazmışsınız, allah sizden razı olsun.quote:
Orijinalden alıntı: Vyndra
Şöyle anlatayım. Bornova metrodan kalkan 390 numaralı eshot var. Çevre yolundan gidiyor tam hukuk fakültesinin önünde inip önünde biniyorsun. Yol da trafiğe bağlı olarak 25-45 dakika arası sürer. Ama bu eshot sadece hafta içi ve belirli saatler içerisinde var. Mesela sabah 07:00-10:50, öğleden sonra 15:00-18:50 gibi. Bunun dışında da 2-3 alternatif daha var. Diğer alternatiflerden birisi direkt Bornova metrodan kalkan 415 numaralı eshot. Çevre yolunu kullanmadan gider fakat trafiğe bağlı olarak 45-75 dakika sürer. Diğer ikisi de metro-izban-eshot aktarmaları. Metro ile bornova-hilal, hilalden izban-şirinyer, şirinyerden de eshot ile tınaztepeye gidiş. Son alternatif de bornova metro ile konağa gidiş, oradan da 304 numaralı eshot ile tınaztepeye gidiş. Bunların süreleri de izban beklemene, otobüsü yakalayıp kaçırmana göre falan değişkendir. Metro genel saatlerde 4-5 dakikada bir oluyor fakat izban 10-15 dakika arası değişken sürebiliyor. Diğer bir konu da evde kalacaksan kira meselesi. Şu an bornovada düzgün oturabileceğin bir evi 1100-1200 liradan aşağı bulman imkansız. Ama tınaztepede hem de hukuk fakültesinin karşısında diyebileceğim konumda sıfır 1+1 evler doğalgazlı olarak 600 lira civarlarında. Bence bunları da hesaba katmalısın. Ama eğer okumaya değil takılmaya geliyosan zaten bornovada takılmayacaksın. Sadece bornovada takılırım ben akarım diyosan eğer. Ha bornovada takılmışsın ha bucada eğitim fakültesinin oralarda. Çok da bir fark yok aralarında. Sadece insanların görüşü olarak fark var. Kafana takılan şeylerde istediğin şekilde yardımcı olurum. 5 senedir İzmir'deyim. Kız arkadaşım deu hukukta okuyor ben de Ege'den yeni mezun oldum.
Alıntıları Göster
hocam eğer mümkünse özelden konuşursak çok iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
buca büyük bir ilçedir, sınırları geniştir yani öyle her yeri iyi denilemez. pislik mahalleleri de mevcuttur. lakin genel anlamda güzel bir ilçedir. birçok güzel semti mevcuttur. -
hukuk fakultesinde ustunde edb fakultesindeyim sizin bina geniş ve cool yemekhaneye uzak kütüphane cok uzak değil
tabi yinede tınaztepedesiniz tanrının bilmediğiı bir dağ.
Buca güzel ama çok gezip fakir yerlerine denk gelme bucada olsam balçovaya giderdim takılmak için şahsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 15 Temmuz 2019; 10:29:32 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Buca fena değildir. Ulaşım konusunda birçok alternatif olup, önümüzdeki yıllarda metro yapımına başlanacak.
Kampüsün konumu iyi değil sadece. Bu benim görüşüm tabi.
Tinaztepede okuyorum. Sorusu olanlar sorabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geldigine soversin oyle bir lokasyon
nereye metro yapılcak?ben şirinyer istasyonunda inip 878'e biniyorum
Arkadaşlar hilalle karşılaştırıp fena değil falan diyor heralde. Çünkü o ilçeyi sevmek için hiçbir sebep yok. Büyük çoğunluğu varoş mahallelerden oluşuyor. (evet iyi yerleri de var evet). Bornovada kalmak falan demişsin. Biraz sosyal çevrem olsun, akşamları küçükparka inip takılayım kafasındaysan olabilir. Ama onun haricinde bornova=uçuk kiralar demek. Başka esprisi yok benim gözümde. Egede olmasam ve evim yürüme mesafesinde olmasa asla bornovada kalmazdım. Bornovada her tarafı dökülen evlere 1500 2000 lira kira vereceğime Gider üçyol hatay tarzı yerlede denize bakan evlerin birinde kalır en azından her gün deniz manzarası ve sakin kafayla uyanırdım.
Şirinyer-Hasanaga-Tinaztepe-Koop meydana kadar yeni metro hattı onaylandı geçen hafta.
ben mezun olduktan sonra inşa edilmiş olur heralde
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
UP
İzmirden beklenir
6 yılda bitirmeme rağmen göremicem
Birileri görsün yeter ki
İroni olsa gerek.quote:
Orijinalden alıntı: Night King
Güzel ilçe
Bucaya güzel ilçe diyeni ne şehirdışından gelen öğrencilerden ne İzmirin yerlilerinden duymadım şu ömrümde.
En Beğenilen Yanıtlar

Geldiğin güne lanet edeceksin.
|
Arkadaşlar hilalle karşılaştırıp fena değil falan diyor heralde. Çünkü o ilçeyi sevmek için hiçbir sebep yok. Büyük çoğunluğu varoş mahallelerden oluşuyor. (evet iyi yerleri de var evet). Bornovada kalmak falan demişsin. Biraz sosyal çevrem olsun, akşamları küçükparka inip takılayım kafasındaysan olabilir. Ama onun haricinde bornova=uçuk kiralar demek. Başka esprisi yok benim gözümde. Egede olmasam ve evim yürüme mesafesinde olmasa asla bornovada kalmazdım. Bornovada her tarafı dökülen evlere 1500 2000 lira kira vereceğime Gider üçyol hatay tarzı yerlede denize bakan evlerin birinde kalır en azından her gün deniz manzarası ve sakin kafayla uyanırdım.
|
Benzer içerikler
- çok borcum var ne yapmalıyım
- eve yusufçuk girmesi ne anlama gelir
- kalorifer böceği
- pink floyd ne demek
- kendimi nasıl hasta edebilirim
- büyük indirim günleri ne zaman
- çay bardağı emojisi
- elektrikli bebek arabası
- sodyum iyon batarya
- dünyanın en büyük vinci
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X