Şimdi Ara

Bu yaşta devlete bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim arkadaş ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim böyle sıkıntılarım yoktu. Okurken kendi paramla okudum hiç borç almadım. Part time iş yapıyordum aynı zamanda eve bile yük olmadım.

Askerlik vakti geldi gittim 18 ay yaptım geldim. Ücretli filan hiç düşünmedim bile.

Hep çalıştığım için hiç borcum olmadı. Hala herhangi bir borcum olmadan yaşıyorum ve ev geçindiriyorum. Eğer bir şey boyumu aşıyorsa sadece taksitlere bölmek için kredi kartı kullanıyorum ama yinede extreyi %100 ödüyorum.

Bankaların en sevmediği müşteri türüyüm ne gecikmem var ne kredi borcum var ne extre borcum var
  • XrebeLLiousX kullanıcısına yanıt
    Hocam mesleğim olsa ne olur ki. Kredi çeksem, alacağım para maksimum 3 bin lira aylık. Nasıl ödeyim krediyi.

Kyk'dan aldığım paranın da Allah yukarıda hiçbir faydasını göremedim. 400 lira aldım zaten zar zor yettiriyordum kendime. Aldığım zaman ilerisini düşündüm tabi. Sadece KYK borcu olsa güle oynaya öderim ama bu askerlikte işin içine girince sıkıntı oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askere giden ölüyor gitme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

6 ay askerlik yapamazmış bak bak bak.
    Paran yoksa paşalar gibi yaparsın devletin senden zorla aldığı yok.
    E askere ZORLA göndermiyolar mı? Askerlik zorunlu sonuçta.

• crx9001 C kullanıcısına yanıt
    Ben de 3 bin liraya kadar kredi almıştım. Geri ödemesinden çok korkuyordum, bırakmak zorunda kaldım. Hiç ağzımın tadını bilemedim o sıralarda... Canım ne çekerse, yok dedim. Durumumuz da hiç yoktu ama burs ne ola ki çıkmamıştı.

Ben seni çok iyi anlıyorum. Bugün belli üç beş bölüm dışında tahsil gören genç arkadaşlarımız yüksek oranda işsiz ya da farklı ve düşük kollardaki işlerde çalışıyorlar. Bir de düne kadar 1 senelerini askerliğe vermeleri gerekiyordu.

Ben de henüz askerliğimi yapmadım ama kendimi 1 yıla hazırlıyordum. Kafadan 6 ay daha işimde çalışacağım, kötünün iyisi oldu. Sevindim mi, evet; en iyisi mi oldu, hayır.

Hayatta başarılar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende mezun olunca kyk yaklaşık 30-35 bin gibi bir borcu ödeyecem.Kacma falan yok bunu alırken geri ödemesi olacağını biliyordun

• quote:

Orijinalden alıntı: ermes_unuy

Okulu okurken bu duruma dusecegimi bildigim icin kyk dan para almadim. Gittim calistim oyle okudum. Her aksam okuldan sonra 5 saat garsonluk yaptim. Evlere servise ciktim. Geceleri ders calistim. Askerligimide Van da yaptim. Diyeceklerim bu kadar. Saygilarimla

• Babanın anahtar ve ruhsatını çalıp arabayı sat borçları öde.

• Böbreğini sat bence o gelen parayla kyk borcunu kapatır az birşey üstüne para kalır onu kendine harçlık yaparsın böbreğin olmadığı için de askere Almazlar seni tek taşla 2 kuş nasıl fikir !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 8 Mart 2019; 21:42:8 >
  • Bu yaşta devlete bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim arkadaş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-08210B126

Hocam sen öğrenci dostu, halden anlayan biriydin ne oldu sana

Alıntıları Göster
    Sinir oldum hocam parayi yemis sonrada borcum var diye agliyor
    Ustune bide hakaret isitoyrum saka gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin. Sizin gibi hazır bulucuları, üşengeçleri iyi adam ediyorlar askerde. 6 ay değil 18 ay yaptırmak lazım size askerlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

6 ay askerlik yapamazmış bak bak bak.
    Paran yoksa paşalar gibi yaparsın devletin senden zorla aldığı yok.
    Ne demek zorla aldığı yok, zorunlu askere göndermek zaman, gelişim ve potansiyel maaşları çalmak değil mi? Verdikleri tecil süresinde sırf askerliğini yapmamış diye işe almayanlar da cabası.
  • İnsanların acısıyla mutlu olan bir kitle... Her genç gibi askerlik yapmamasını da eleştirmişler hazır bulucu falan diye. Zengin birisi bedelli yapınca sorun yok, ama KYK ile geçinmek zorunda kalan fakir birisi bedelli isteyince "Paşa paşa yapıcan". Çok basit insanlarsınız, şu siteye muhtemelen ezik hayatlarınızda azıcık iyi hissedebilmek için sizden daha mutsuz insanlar arayışına giriyorsunuz, bu konuyu görünce zevkten dört köşe olmuş bazıları, hiç adetim değildir insanları azarlamak etmek, ama gerçekten bu mudur gençliğin hali dedim, üzüldüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumix

Yerken güzel oluyor ama ...
    Hani acılı yemekleri yerken zevkli oluyor ya sonrasında çıkartırken acısını çekiyorsun o hesap

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Zorla 6 ay alıyolar daha ne alacaklar

• askerlik için 35 lira vereceğine üniversite mezunuysan 12 ay maaşlı askerlik yaparsın 45 bin lira borcun olacağına kazandıgın parayla kyknı kapatır kalan parayı da yersin ya da bir işe harcarsın. burdaglemiş ağlıyor yaşamak zor borcum çok diye yapma yav. almasaydın o zaman kredi paşa paşa git askerliğini yap burda gelip ağlayınca bir şey dğeişmiyor süt çocuğu
  • quote:

Orijinalden alıntı: crx9001

Arkadaşım seni ilgilendirmez benim ne kadar askerlik yapmak istediğim ? Bu konuda yorum yapamazsın öyle bir hakkın yok

Konuyu ne amaçla açtığım belli kendi kuyruk acınızı kendi içinizde yaşayın . (Ya 12 ay yaptın ya da bedelli yaptın yani belli zaten yazdığın yorumdan. )
    Ne ağlıyorsun arkadaşım o zaman 45 bin TL'yi nasıl ödeyeceğim diye? Paşa gönlün gitmek istemiyor diye kendine 35 bin borç yazıp ağlıyorsun ne içiyorsunuz arkadaşım
  • hapse girersin gün başına 20 tl işte ya da mülkün varsa haciz yersin, bu kadar basit. neden düşünüyosun?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.