Şimdi Ara

BU TOPIC İ KALDIRABİLİRİSİNİZ..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyotaların galiba bi sorunu var..Tıkırdıyorlar..En azından babamın 2005 model avensisinde ve yeni aldığımız yariste de durum böyle..

-avensisin bozuk yollarda klimasının oldugu yerden tıkırdama sesleri geliyo,elimle bastırınca geçiyo(servise götürdük çıkartıldı yeniden takıldı ama yine durum aynı)

-yaris in ise 2800 devir gibi ön konsolundan(neresi oldugunu anlayamadım) motor sesinden farklı olarak bi tıkırtı sesi geliyo..sanki bi parça 2800 devir civarı motorun titreşimden etkilenerek kıpraşıyo ve ses çıkartıyor.(henüz servise götürülmedi ama bu sesinde gideceğinden pek emin edğilim)

sizin de toyotanızla ilgili bu tarz tıkırtı problemleriniz varmı?yoksa bitek bize mi denk geldi

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi District7 -- 7 Haziran 2007; 13:43:03 >

• 2001 corollamda sadece torpido gözünde ıvır zıvır varken çkurlarda bu ıvız zıvır ses yapıyor.

bu yüzden ses yapacak eşya koymamaya dikkat ediyorum.

birde çakıllı yollarda kapı kilitleri titreşimden dolayı ses yapıyor o biraz rahatsız edici, onun dışında sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 30 Mayıs 2007; 13:00:50 >
  • aracınızın ön camının sürücü tarafında kontrolü yapan ekipin kodu yazar! şayet orda ekip 22 tarafından kontrol edilmişşe ayvayı yedin misali !! şikayetvar.com'da sevinç75 rumuzlu avenisle ilğili şikayeti okumanı tavsiye ederim! adam cağızın aracını ekip 22 kontrol etmiş 10000 km abs fren sistemi ve 22000 km'de balatalar değişmiş! aracınız garanti altındayken aracı satan acentadan sorunun giderilmesiiçin baskı yapınz!
  • ALTTA İMZADA GÖRÜNEN ARABAMDAKİ NE YAPTIYSAM GÖĞÜSTEN GELEN CIZIRTILARI ALDIĞIMDAN BERİ KESEMEDİM,HELE YENİ MODELLERİ DAHA DANDİK...
  • valla ben japon çıkışlı toyota 97 camry ve 97 corolla kullanıyorum . taş gibi. hiç bir şey. yok . ama son zamanlarda corollamda şoför kapısından sesler geliyor. o da yağı felan azalmıştır heralde.
  • En rahatsız olduğum şeylerden biri arabanın orasından burasından ses gelmesidir.

acayip kıl olurum.

sırf bu yüzden 10 yaşındaki çok vediğim mazdamı 2 ay önce sattım.

artık yaşlanmıştı ve her tarafından ses geliyordu.

imzamdaki toyotayıda 2 aydır kullanıyorum.

nerdeyse hiç bir yerinden tık ses gelmiyor, çok memnunum.

ayrıca yakın bi arkadaşımda 2000 model avensis var, onun arabası benimkinden bile sessiz.

biraz şans meselesi galiba bu iş :)
  • deniz hocam bn işi halettim bugun gittim sanayiye kaltiratör gibi bişy yarislerde iki tane varmış ses ondan geliomuş bi ust bi alt varmış sorun alttakindeymiş bu sesin sebebide kirli yakıt devirli kullanmadan kaynaklanabiliomuş bn bugun yaptırdım ses anında kesildi

orjinali 750 800 ytl arasında bn sanayide 120 ytl ye yaptırdım işçilik içinde ustelik 2 yıl garantili öle bi ses geldiğinde anında yaptırın dio cnk cok zararlıymış tirger kayışını bile elinize alma ihtimaliniz varmış aman diyim ben size şimdi içim cok rahat msnde konuşuruz uzun uzadıya deniz kib
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: konsantre

deniz hocam bn işi halettim bugun gittim sanayiye kaltiratör gibi bişy yarislerde iki tane varmış ses ondan geliomuş bi ust bi alt varmış sorun alttakindeymiş bu sesin sebebide kirli yakıt devirli kullanmadan kaynaklanabiliomuş bn bugun yaptırdım ses anında kesildi

orjinali 750 800 ytl arasında bn sanayide 120 ytl ye yaptırdım işçilik içinde ustelik 2 yıl garantili öle bi ses geldiğinde anında yaptırın dio cnk cok zararlıymış tirger kayışını bile elinize alma ihtimaliniz varmış aman diyim ben size şimdi içim cok rahat msnde konuşuruz uzun uzadıya deniz kib

triger kayisi yok toyota motorlarinda zincir diye biliyorum ....

• Vvt-i başladığından beri yani 2000 modellerden sonra triger zinciri kullanılmaya başlandı Sorunsuzluğu daha da artırabilmek için Bu arada kendini büyük iyi gösteren bir çok firma hala triger kayışı kullanıyor
    Tıkırtı konusuna gelince ben de çok hassasım arabamın hiçbiryerinden ses gelmeyecek torpido gözünde bir şey varsa arabamdan ses gelir başka ses bilmem 7 senedir kullanıyoruz sıfır da almıştık zaten ailecek kullanmaya devam ediyoruz 0 seneyi devirdikten sonra satıp yenisini alırız artık..
  • birazda cok dinlemekten kaynaklanıyo fazla da dinleme aracı bak hiç ses duymıcaksın psikoljik bunlar hehe şakası bi yana memlekette bu kadar iğrenç yamalı cukurlu yol varken hangi araba tıkırdamaz enınde sonunda giriyosun cukurlara falan yollar berbat artık arabanın içide oynamaya başlıo cok normal her aracta cıkıo az ses sen fazla dinlediğin için cok rahatsız olmuşun bence
  • selimin dediğine katılıyorum! tıkırtı geldiğinde müziğin sesini açaçaksın ve dikkatini dağıtacaksın yoksa kafaya o tıkırtıyı takarsan aracındann soğursun
    quote:

Orjinalden alıntı: selim82

birazda cok dinlemekten kaynaklanıyo fazla da dinleme aracı bak hiç ses duymıcaksın psikoljik bunlar hehe şakası bi yana memlekette bu kadar iğrenç yamalı cukurlu yol varken hangi araba tıkırdamaz enınde sonunda giriyosun cukurlara falan yollar berbat artık arabanın içide oynamaya başlıo cok normal her aracta cıkıo az ses sen fazla dinlediğin için cok rahatsız olmuşun bence
  • bide citroen pejo ve reno ya bin toyotanin tikirdamadiğini anlarsin
  • doğru söze ne denir?

quote:

Orjinalden alıntı: extremme1977

bide citroen pejo ve reno ya bin toyotanin tikirdamadiğini anlarsin
  • 2005 terra corolla aynı aractan bendede vardı Torpido gozunun arkasında birsey sallanıyor:Servise goturdum usta ile gezdik sesi duydu gozu cıkartıp sonra duzeltti ve gecti tamamen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozofff -- 31 Mayıs 2007; 18:51:20 >
  • 2004 Laguna aracımda azda olsa vardı servis sağa sola tek tarafı siyah süngerli bant yapıştırdığı halde o azıcık cızırtıyı kesemediler ne çözüm yolu ama..Birkaç gün sonra koparıp attım hepsini,basınçlı hava tabancası ile kokpitin birleşim aralıklarını temizleyince ses kesilmişti.

Yeni Corolla'm bu konuda çok iyi. En azından şimdilik,205 55 16" jantlar ve bozuk yollarla ne kadar bu kadar sessiz kalır bilemiyorum.
  • Tıkırtı yok diye bir şeye inanmıyorum en az 1 tonluk yürüyen birşeyden ses gelir illaki 2006 passattada geliyor 2001 avensistede ben her arabada duyarım tıkırtı kulağım hassas belki bilmiyorum... 2004 avensisede bindim ondada var cızırtı geliyordu ön göğüsten... Bindiğim arabalarda doktordan ha öyle kömürcü arabası gibi değil yani
  • tecrübeme göre sesler şuraya buraya yerleşmiş olan ve ses yapan malzemlerden gelir.

yani aracın kendi aksamından nadiren (bir sorun varsa) ses gelir.

mesela teyp kasedi yada cd kasedi. bagajda şemsiye veya ötberi bilimum ıvır zıvırlar.

mesela biryerlerde unutulmuş metal eşyalar vs. vs.
  • Yunus 2003 rumuzlu arkadaş ekip 22 ye dikkat etmemizi yazmış. Okuyunca kıllandım. İndim arabanın camına baktım. "Ekip22". aracım daha 17 aylık.
    Yol bilgisayarının ekranı değişti.
    Bardaklıktan ses geliyordu değişti.
    Sağ arka emniyet kemeri tokam ters takılmış değişti.
    Şu an fren pedalından ses geliyor değişecek(yağlama ile geçmedi).
    Şimdi korkum bu lanetli ekip mi?
    Yoksa Türkiye'ye gelen Avensisleri Ekip22 mi kontrol ediyor.
    Panikteyim. Acele Cevap
  • Bizimkide ekip 22. Başka hangi ekip var?
  • Eski toyotalar kesinlikle daha kaliteli idi. 1993 corrollamızı(babamındı) 100binde sattık, en kötü yolda bile konsol tıkırtısı yoktu. 1999 avensis geçen sene sattık 190binde bozuk yolda az miktarda ses yapıyordu. 2007 corolla (bir önceki model) aldığım günden beri yol kaymak asfalt değilse zangırdıyor.(ön konsol)
    2001 astram vardı 3 sene kullandım sattım, süspansiyon daha sert olmasına rağmen hiç ses yapmamıştı. Aynı şekilde eşim 3 senedir opel corsa kullanıyor, ondan da en kötü olda bile herhangi bir ses gelmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.