Şimdi Ara

Bu sisteme 650w yetmiyor olabilir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sen buna 650w tan 750w a geçmekmi diyorsun?
    bence 360w tan 744w a geçmek olur..

her neyse ben gerekli açıklamayı yaptığımı düşünüyorum.. alacağın psu şimdiden hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 29 Haziran 2010; 23:17:02 >

Orijinalden alıntı: ooppss

sen buna 650w tan 750w a geçmekmi diyorsun?
    bence 360w tan 744w a geçmek olur..

her neyse ben gerekli açıklamayı yaptığımı düşünüyorum.. alacağın psu şimdiden hayırlı olsun..

haklınız da , bahsettiğiniz psu'nun aşağıdakine üstünlüğü nedir

http://www.vatanbilgisayar.com/high-power-hp-1000-g14c-absolute-power-1000w-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=37040

fikir paylaşalım en alınması gerekini alayım

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

hiç planda olmayan bir masraf olacak benim için.. ama alırsam buna değecek bişi olmalı 650wattan 750watt e geçmenin pek bir anlamı yok gibi.. 250-300tl bir bütçe ayıracağım... bu değişim için.. High Power 1000watt var aklımda

CORSAIR CMPSU-750HXEU 90.02% 80 PLUS GOLD

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2660

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/CORSAIR_CMPSU-750HX_ECOS%201463_750W_Report.pdf

Nakit: 306.70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 29 Haziran 2010; 23:27:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

hiç planda olmayan bir masraf olacak benim için.. ama alırsam buna değecek bişi olmalı 650wattan 750watt e geçmenin pek bir anlamı yok gibi.. 250-300tl bir bütçe ayıracağım... bu değişim için.. High Power 1000watt var aklımda

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/CORSAIR_CMPSU-750HX_ECOS%201463_750W_Report.pdf

high power absolute 1000watt!la arasında 30 tl fark var.. bu bahsi geçen psunun.. yani 1000w daha ağır basması gereken bir opsiyon değil midir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

high power absolute 1000watt!la arasında 30 tl fark var.. bu bahsi geçen psunun.. yani 1000w daha ağır basması gereken bir opsiyon değil midir?

Ben sana High Power 1000W Absolute kullanan biri olarak bunu öneriyorum, komponent kalitesi Corsair'de çok daha yüksekdir ve sistemini daha güvenle emanet edebilirsin daha uzun ömürlü, daha sağlam malzeme kullanılıyor. PSU'dan kaynaklanan voltaj dalgalanması sorunu yaşatmaz.

• quote:

Bu sisteme 650w yetmiyor olabilir mi ? PSU ‘su COOLER MASTER CM-690’LA BİRLİKTE GELEN 650W COOLER MASTER PSU.. Muhtemelen %80 verimle çalışıyor..

Sistem:
    *AMD Phenom II X6 1055T B.E 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB
    *Noctua NH-D14 CPU Cooler
    *Gigabyte GA-890GPA-UD3H
    *HIS Ati HD5870
    *OCZ 4GB (2*2GB) KIT GOLD EDITION DDR3 1333MHZ CL9 RAM
    *LG Double Layer DVD-ROM
    *X2 Western Digital 32MB 500gb cavalier Black HDD RAID 0
    *9 Adet fan (Genelde Ultra performanslı Fanlar)

PSU'Nun üzerindeki değerler
     Bu sisteme 650w yetmiyor olabilir mi ?

Sandisk Cruzerio 8GB Ultra Flash belleği taktığımda usb’den sistem mavi ekran veriyordu bir ara o/c’lu iken 4.0ghz’deydi sistem.. acaba düşünüyorum ki sistemdeki psu sistemin ihtiyacını karşılayamıyor mu? Çünkü sistemde bir türlü stabiliyet sağlanamadı..

o sisteme o power yeterli sorununuz başka bişeyden kaynaklı..

• Kullandığınız PSU en kötü ihtimalle sisteminize 500W civarı besleme yapar. Bu da hayli hayli yetecek bir değer. Öyle 750W lara 1000 lere göz dikebilmeniz için ya SLI CF ya da çift CPU lu bir sistem düşünüyor olmanız lazım. Benim tavsiyemse f/p olarak Ocz Fatal1ty 550W olacaktır. Kendisi 650W değerinde sorunsuz çalışan bir PSU dur, herkesin 550W olarak bilmesi tamamen pazarlama taktiği.

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Kullandığınız PSU en kötü ihtimalle sisteminize 500W civarı besleme yapar. Bu da hayli hayli yetecek bir değer. Öyle 750W lara 1000 lere göz dikebilmeniz için ya SLI CF ya da çift CPU lu bir sistem düşünüyor olmanız lazım. Benim tavsiyemse f/p olarak Ocz Fatal1ty 550W olacaktır. Kendisi 650W değerinde sorunsuz çalışan bir PSU dur, herkesin 550W olarak bilmesi tamamen pazarlama taktiği.

12v1 ve 12v2 kanallarından verdiği güç üstünde yazandan daha düşük yani 30ampermiş arkadaşın dediğine göre bu da yaklaşık 400watt’a yakın sürekli güç verebildiği anlamına geliyormuş.. bu bağlamda kasa ile beraber gelen bu cooler master psu’nun benim kasanın ihtiyacını karşılamaya yetmemesi ihtimalinin yüksek olduğunu bununla beraber voltaj dalgalanmalarına da gebe olduğu belirtildi.. bu bağlamda bu tezi çürütecek bir yaklaşım var mıdır?

• quote:

quote:

Kullandığınız PSU en kötü ihtimalle sisteminize 500W civarı besleme yapar. Bu da hayli hayli yetecek bir değer. Öyle 750W lara 1000 lere göz dikebilmeniz için ya SLI CF ya da çift CPU lu bir sistem düşünüyor olmanız lazım. Benim tavsiyemse f/p olarak Ocz Fatal1ty 550W olacaktır. Kendisi 650W değerinde sorunsuz çalışan bir PSU dur, herkesin 550W olarak bilmesi tamamen pazarlama taktiği.

12v1 ve 12v2 kanallarından verdiği güç üstünde yazandan daha düşük yani 30ampermiş arkadaşın dediğine göre bu da yaklaşık 400watt’a yakın sürekli güç verebildiği anlamına geliyormuş.. bu bağlamda kasa ile beraber gelen bu cooler master psu’nun benim kasanın ihtiyacını karşılamaya yetmemesi ihtimalinin yüksek olduğunu bununla beraber voltaj dalgalanmalarına da gebe olduğu belirtildi.. bu bağlamda bu tezi çürütecek bir yaklaşım var mıdır?

12V kanallarından yapılan besleme 25A nın altında olmadıkça bir sorun yaşamanız çok güç. Ayrıca sadece 12V kanalından yapılan beslemeyle PSU gücünü tayin etmek çok çok zor. Örneğin PSU tamamen 12V kanallı olarak çalışabilir ve 42A değerini bu kanal üzerinden sorunsuz verebilirse bu onun 1000W olduğu anlamına gelmez. Beslemenin büyük kısmını 12V kanalına ayırdıkları anlamına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 30 Haziran 2010; 10:39:08 >

• quote:

Ayrıca sadece 12V kanalından yapılan beslemeyle PSU gücünü tayin etmek çok çok zor. Örneğin PSU tamamen 12V kanallı olarak çalışabilir ve 42A değerini bu kanal üzerinden sorunsuz verebilirse bu onun 1000W olduğu anlamına gelmez. Beslemenin büyük kısmını 12V kanalına ayırdıkları anlamına gelir.

katılmadığımı belirtmek durumundayım..
    12v kanalından verilen gücün psunun toplam gücü olarak kabul etmek tabiki doğru değil..
    ama 12v kanalının ne kadar önemli olduğu bellidir..
    bir psu nun üzerinde yazan değerin ne kadarını 12v kanalından verebildiği çok önemli bir
    değerlendirme faktörüdür..
    bu nedenle kaliteli psu üreticileri diğer kanallardaki gücü azaltarak 12v kanalından mümkün olduğunca
    fazla güç verebilme çabasındalar..hatta enermax gibi bazı psu üreticileri üzerinde yazan değerin tamamını
    12v kanalından verebiliyor.. yani aslında toplam güç daha fazla olmasına rağmen sadece 12v kanalını
    dikkate alarak düşük etiketleme yapıyor
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=EMG600AWT

3v 5v kanallarına 25a 30a gibi değerler koymak ama en çok kullanılan 12v kanalına 18a+18a koymak
    ve bunu toplam güçte hesaba katarak bu psu yu 650w olarak etiketlemek olsa olsa tüketiciyi kazıklamak olabilir..

• quote:

quote:

Ayrıca sadece 12V kanalından yapılan beslemeyle PSU gücünü tayin etmek çok çok zor. Örneğin PSU tamamen 12V kanallı olarak çalışabilir ve 42A değerini bu kanal üzerinden sorunsuz verebilirse bu onun 1000W olduğu anlamına gelmez. Beslemenin büyük kısmını 12V kanalına ayırdıkları anlamına gelir.

katılmadığımı belirtmek durumundayım..
    12v kanalından verilen gücün psunun toplam gücü olarak kabul etmek tabiki doğru değil..
    ama 12v kanalının ne kadar önemli olduğu bellidir..
    bir psu nun üzerinde yazan değerin ne kadarını 12v kanalından verebildiği çok önemli bir
    değerlendirme faktörüdür..
    bu nedenle kaliteli psu üreticileri diğer kanallardaki gücü azaltarak 12v kanalından mümkün olduğunca
    fazla güç verebilme çabasındalar..hatta enermax gibi bazı psu üreticileri üzerinde yazan değerin tamamını
    12v kanalından verebiliyor.. yani aslında toplam güç daha fazla olmasına rağmen sadece 12v kanalını
    dikkate alarak düşük etiketleme yapıyor

3v 5v kanallarına 25a 30a gibi değerler koymak ama en çok kullanılan 12v kanalına 18a+18a koymak
    ve bunu toplam güçte hesaba katarak bu psu yu 650w olarak etiketlemek olsa olsa tüketiciyi kazıklamak olabilir..

Katılmadığınız nokta nedir anlayamadım. 12V önemsizdir gibi bir ifadeden ziyade 12V ile PSU gücü tayini yapılmasının yanlış olduğunu belirttim. Ancak sizin karşı olduğunuz noktayla bunun arasında bir bağlantı kuramadım. Yoksa beslemeleri 12V ye yöneltmek ekran kartlarının artan ihtiyaçlarını düşük wattlı psu larla da karşılayabilmek için yapılan bir hamledir.

• quote:

Katılmadığınız nokta nedir anlayamadım. 12V önemsizdir gibi bir ifadeden ziyade 12V ile PSU gücü tayini yapılmasının yanlış olduğunu belirttim. Ancak sizin karşı olduğunuz noktayla bunun arasında bir bağlantı kuramadım. Yoksa beslemeleri 12V ye yöneltmek ekran kartlarının artan ihtiyaçlarını düşük wattlı psu larla da karşılayabilmek için yapılan bir hamledir.

zaten mesele bu..
    örneğin arkadaşın sisteminde güç tüketimini gerçekleştiren donanımın ekran kartı ve işlemci olduğu açıktır..
    ekran kartım kullanamayacak olduktan sonra psu nun toplam gücü 1000w olmuş bana ne faydası var..
    12v a bakılarak toplam güç belirlenemez belki ama zaten toplam gücü belirlemeye çoğu zaman gerek bile yok..
    bana temel sistem bileşenlerimin kullanabileceği güç lazım..
    o nedenle 12v kanalından verilen toplam güce bakılarak psu nun yeterli olup olmadığı rahatlıkla belirlenebilir..
    toplam güce bakmaktan çok daha doğru fikir verir bence..

• quote:

quote:

zaten mesele bu..
    örneğin arkadaşın sisteminde güç tüketimini gerçekleştiren donanımın ekran kartı ve işlemci olduğu açıktır..
    ekran kartım kullanamayacak olduktan sonra psu nun toplam gücü 1000w olmuş bana ne faydası var..
    12v a bakılarak toplam güç belirlenemez belki ama zaten toplam gücü belirlemeye çoğu zaman gerek bile yok..
    bana temel sistem bileşenlerimin kullanabileceği güç lazım..
    o nedenle 12v kanalından verilen toplam güce bakılarak psu nun yeterli olup olmadığı rahatlıkla belirlenebilir..
    toplam güce bakmaktan çok daha doğru fikir verir bence..

Peki 12V den 42A veren 100W lık bir PSU yapılsa bunu da sistemim için yeterlidir diyerek rahatlıkla kullanabilecek misiniz?
    Dediğim gibi 12V kanalından verilen değerle sizin ekran kartınızın istediği değer arasında bir uçurum yoksa bir sıkıntı yaşamazsınız. Ancak 650W lık bir PSU da böyle bir sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok çok düşük, elbette PSU da bir arıza yoksa veya değerler şişirilmemişse. Bu tür şişirmeleri de CM den beklemek biraz yersiz olur.

Benim tavsiyem sistemi taşımaktan ziyade eğer Ankara daysanız Firebal ile İstanbul daysanız Çizgi Elektronik ile görüşmeniz olacaktır. Güç kaynağınızı test ederek size en doğru cevabı vereceklerdir.

• quote:

Peki 12V den 42A veren 100W lık bir PSU yapılsa bunu da sistemim için yeterlidir diyerek rahatlıkla kullanabilecek misiniz?

bir psu 12v den 42A gerçekten veriyorsa 504w verebiliyor demektir.. toplam güç 12v gücünde az olamayacağına göre o psu
    en az 504w gücündedir demektir..100w olması mümkün değildir. . iyi forumlar dilerim..

Basit hesap yapalım, 12v amper vs olmadan;

HD5870 --- 190w civarı TDP değerine sahip.
    X6 1055T --- 125w TDP değerine sahip.

Bu bileşenlere ne kadar o.c yapılır da ne kadar güç çeker sistemden, yük altında gerçek bir 500w fazlasıyla yeterli gelir fanlar vs. bunların çekeceği güçler öyle aşırı değildir.

Bu arada, HD5870'ten de GTX480'e geçmek mantıklı olmaz, aradaki verilecek fiyat farkına oranla, alınan performans tatminkar olmaz.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

quote:

bir psu 12v den 42A gerçekten veriyorsa 504w verebiliyor demektir.. toplam güç 12v gücünde az olamayacağına göre o psu
    en az 504w gücündedir demektir..100w olması mümkün değildir. . iyi forumlar dilerim..

Anlamamakta bu kadar ısrarcı olmanız gerçekten enteresan. Anlatmak istediğimse oldukça basit. Firmaların 12V kandırmacasına kanmayınız. Daha fazla açıklamama gerek yok sanırım. Size de iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Arkadaş psu almayı kafasına koymuş zaten, o powerın sisteme yeteceği bariz belli ama ne söylesek bir şey ifade etmeyecek...

Basit hesap yapalım, 12v amper vs olmadan;

HD5870 --- 190w civarı TDP değerine sahip.
    X6 1055T --- 125w TDP değerine sahip.

Bu bileşenlere ne kadar o.c yapılır da ne kadar güç çeker sistemden, yük altında gerçek bir 500w fazlasıyla yeterli gelir fanlar vs. bunların çekeceği güçler öyle aşırı değildir.

Bu arada, HD5870'ten de GTX480'e geçmek mantıklı olmaz, aradaki verilecek fiyat farkına oranla, alınan performans tatminkar olmaz.

kesinlikle almayı kafama koyma gibi bir niyetim yok, aslında gereksiz yere masraf olacağını düşünmek varken, ihtiyaç olmayacak bişiyse niye alayım ? Akıl var mantık var.. Sonuç olarak arkadaşların çoğu değiştirmemi tavsiye ettiler,üst düzey sistemler için yeterli olmayan bir psu'ya sahip olduğumu belirttiler.. aksini düşünen arkadaşlar ise yeterli olacağını iddaa ediyorlar.. ben de karar verme aşamasında zorlanıyorum açıkcası

• Eğer stabilite yok diye düşünüyorsanız occt gibi bi programla sistemi zorlayın

Psu ya gelirsek, giriş seviye cm olmasına rağmen 650w ı verecektir belki az altında kalabilir Aynı şekilde 12v kanalından da etiketin biraz altında kalsada gereken akımı sağlayacaktır Ama kesin test olmadan emin olmak zor Ama kötü psu değil
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.