Şimdi Ara

Bu sisteme 650w yetmiyor olabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu akıl var mantık var , Kasa üstünde gelen Çakam bi power sahipsin , Sistemin gerekli olan 651W güç istiyor , yük altında bu biraz daha artar , şimdi kalkmış daha dün pc uğraşnalar yorum yazmış , ben Oc olarak 500 watt ile kullanıyorum , hahah ya sadece gülüyorum i kardeşim bi şekilde güçlü bi power ile test etmelisin ne demek istediğimi anlarsın ..!
    AMD Phenom II X6 1055T | MSI 870A-G54 | Corsair Vengeance 4x2 GB DDR3 1600MHz CL9 | Samsung HD502HJ 2x500 GB (RAID 0) | HIS HD 4770 | LG Flatron M2262D | Xigmatek Asgard II Pure Black Edition | Xigmatek NRP-PC 602 600W
    Brainwavz M2 İncelemesi | Logitech G500 Resimli Macro Anlatımı | Xigmatek Asgard II Pure Black Edition Kasa ve Xigmatek NRP-PC602 600W PSU İncelemesi
  • senın ıslemcın yuk altında 213watt yuksuz 85 watt cekıyor ekran kartın ıse zaten cok fazla guc ısteyen bır kart degıl yukte 250watt gibi bir deger ıstıyor bak sana benım powerın amper degerlerını gosterımde gor yetrmı yetmezmı

he yanlız benım ekran kartım 5850ama oclı senınkınden fazla guc tuketıyor ıslemcım zaten senınkınden fazla tuketıo normalde ama bıde bende oc var 4,1 kullanıyorum
    benım sıstemım senınkınden cok elektırık ıstıyor ve ben bu sıstemı alttakı powerla kullanıyorum gerısını sen hesapla
     Bu sisteme 650w yetmiyor olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CryTurkiye-44peace44

Yahu akıl var mantık var , Kasa üstünde gelen Çakam bi power sahipsin , Sistemin gerekli olan 651W güç istiyor , yük altında bu biraz daha artar , şimdi kalkmış daha dün pc uğraşnalar yorum yazmış , ben Oc olarak 500 watt ile kullanıyorum , hahah ya sadece gülüyorum i kardeşim bi şekilde güçlü bi power ile test etmelisin ne demek istediğimi anlarsın ..!

ben sana sımdı bır laf ederdım ama senın ıcın ceza almaya degmez istanbuldaysan gelde sana gosterım ben 500w ıle nasılda oclı kullanılıyormus pc sonrada mor resımlerını koyarım DH'ye mıllete makara cıkar
    AMD Phenom II X6 1055T | MSI 870A-G54 | Corsair Vengeance 4x2 GB DDR3 1600MHz CL9 | Samsung HD502HJ 2x500 GB (RAID 0) | HIS HD 4770 | LG Flatron M2262D | Xigmatek Asgard II Pure Black Edition | Xigmatek NRP-PC 602 600W
    Brainwavz M2 İncelemesi | Logitech G500 Resimli Macro Anlatımı | Xigmatek Asgard II Pure Black Edition Kasa ve Xigmatek NRP-PC602 600W PSU İncelemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Kasayı açıp şu Product No'yu foruma yazar mısın? Resimden okunmuyor...

Cooler Master RP-650-PCAA-E2 650-Watt Power Supply

Efficiency 70% Typically

Buda ayrı sattığı 650W güç kaynağı;

Efficiency 84%(130W) / 84%(325W) / 81%(650W)

• Arada 252W fark var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Arkadaşım güç kaynağınız eğer arızasız ise sisteminize kesinlikle yeterlidir hatta fazladır bile.

açar mısınız biraz daha? NASIL?

Değerli arkadaşım aşağıdaki linkideki seçimleri yaparak kaç wattlık bir psu ya ihtiyaç duyduğunuzu kolayca hesaplayabilirsiniz.Burada çıkan değer bilgisayarınız %90 yük altındayken ihtiyaç duyduğu güçtür.
    Konfigürasyonunuza baktıgımızda güç kaynağının neredeyse 2 kat güçlü olduğunu görüyoruz.Güç kaynağınız arızalı değilse sorunsuz çalıştıracaktır bilgisayarınızı.

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 29 Haziran 2010; 22:47:06 >

• konfigürasyonu yaptım en aşağı 452w gerekiyor fanlar vs.. ıvır zıvırı da saymadım bu halde eğer %70 verimle çalıştığını düşünürsek ucu ucuna yetiyor psu... o/c halini düşünemiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 29 Haziran 2010; 22:13:26 >

konfigürasyonu yaptım en aşağı 452w gerekiyor fanlar vs.. ıvır zıvırı da saymadım bu halde eğer %70 verimle çalıştığını düşünürsek ucu ucuna yetiyor psu... o/c halini düşünemiyorum bile

Verimlilik ile ne alakası var?

Yanlıs biliyorsun;

%70 verimli olması 480W yerine 336W güç sağladığı anlamına gelmiyor.

480W güç verebilmek için şebekeden 685W çektiği anlamına geliyor.

Yani güç kaynaklarında verim arttıkça elektrik faturasında tasarruf yaparsınız...

• quote:

quote:

konfigürasyonu yaptım en aşağı 452w gerekiyor fanlar vs.. ıvır zıvırı da saymadım bu halde eğer %70 verimle çalıştığını düşünürsek ucu ucuna yetiyor psu... o/c halini düşünemiyorum bile

Yanlıs biliyorsun;

Yani güç kaynaklarında verim arttıkça elektrik faturasında tasarruf yaparsınız...

benim bu çakma psu tam olarak maximum kaç watt verebilir o zaman 542watt mı o zaman yoksa 674 mü=?

• quote:

hala verimlilik diyorsunuz..
    sistem bileşenlerinin tamamına yakını 12v kanalını kullanır
    sizin psu nun 12v kanalları 18+18 şeklindedir.. bu toplam 36 a anlamına gelmez..
    genelde 36 dan düşüktür..çünkü 2 kanala birden yüklenildiğinde 18 er amper veremez..
    kabaca 30amper verebildiğini varsayarsak (sizin psu da toplam 12v kanalından verebildiği yazılmadığı için tahmin yürütüyoruz mecburen)

12V*30A= 360w psunuzun verebileceği ve sisteminizin kullanabileceği yaklaşık güçtür..

zaten psunun kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan birisi üzerinden yazan gücün % kaçını 12v kanalından verebildiğidir..

mesela en kaliteli psu markalarından olan corsairin 650w modeline bakarsanız 12v kanalından tek kanal olarak 52amper verebildiğini görürsünüz..
    http://www.sanalmarketim.com/urun/ae4b016600e74502155778a4a73e073e/CORSAIR-CMPSU-650HX-650W-HX-Serisi-80+-Bronze-Moduler-Kablo-PFC-PSU

ve bu 52 amperin tamanını kayıpsız olarak verebilmektedir..
    12*52= 624w sisteme cayır cayır verir ki bu da ekran kartınız 5970 bile olsa fazlasıyla yetecek bir güçtür..

ekleme: hesapladığınız güç tüketim değerini 12v kanalından verebilen bir psu alırsanız başınız ağrımaz..
    zaten o meşhur hesaplama sitesinin ücretli versiyonunda alacağınız psu nun 12v kanalından kaç amper vermesi gerektiğini de belirtiyor..

yani düz mantık yapıp 450w sistemime yetiyormuş 500w alırım krallar gibi kullanırım diyenlere de itibar etmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 29 Haziran 2010; 22:33:04 >

• tamam sonuç olarak anladım ki %70 ve %80 olayı verebileceği watt'dan daha fazla elektrik çekerek o gücü sağlaması anlamına geliyormuş.. böylelikle sizin ifade ettiğiniz 360watt benim bilgisayar için çok yetersiz anlamına gelir ki .. yeter diyen arkadaşların iddaasının tamamen tersi yönde bir durumdayım.. bu bağlamda benim acil olarak psu aramaya başlamam lazım demektir.Bu konu benim için çok önemli o yüzden bir an önce karar vermem lazım

quote:

quote:

Yanlıs biliyorsun;

benim bu çakma psu tam olarak maximum kaç watt verebilir o zaman 542watt mı o zaman yoksa 674 mü=?

Hala anlamıyorsun...

Arkadaşım senin PSU isterse %10 verimli isterse 80 Plus Gold olsun, sallıyorum üzerindeki değer doğru diyelim 650W, 650W verir.

Yani senin sistem atıyorum 500W psu'dan çekiyor %70 verimli diye 625W psudan çekmesi gibi bir durum yok. Sadece pirizden 625W çeker.

• quote:

tamam sonuç olarak anladım ki %70 ve %80 olayı verebileceği watt'dan daha fazla elektrik çekerek o gücü sağlaması anlamına geliyormuş.. böylelikle sizin ifade ettiğiniz 360watt benim bilgisayar için çok yetersiz anlamına gelir ki .. yeter diyen arkadaşların iddaasının tamamen tersi yönde bir durumdayım.. bu bağlamda benim acil olarak psu aramaya başlamam lazım demektir.Bu konu benim için çok önemli o yüzden bir an önce karar vermem lazım

evet şimdi doğru anlamışsın

kalite bir psu istiyorsan yukarıda değerlerini de verdiğim corsair 650w düşünebilirsin..
    ileride crossfire yapmak gibi niyetin varsa yine corsair in 750w olanını düşünebilirsin..
    not: önceki mesajıma eklemeler yapmıştım..

• benim amacım şu, kaliteli bir psu sahibi olup da birşey farketmeyecekse istemiyorum..

İstediğim şeyler:
    Voltaj dalgalanması olması
    Sistemin güç ihtiyacını Overclockda dahil sıkıntısız karşılasın
    Elektrik faturası için ekstra yük oluşturmasın (gönderebildiğinden fazla yük çekmesin)
    Sistemdeki tüm bileşenler (Anakart-ekran kartı-işlemci vs..) tam verimle ve stabil çalışmalarını sağlayacak şekilde beslesin
    GTX480'e geçersem güç yetersizliği olmasın

TÜM BU BEKLENTİLER IŞIĞINDA TAVSİYELERİNİZ NELERDİR?

ben fiyat olarak ta çok pahalı olmaması açısından corsair öneririm..
    daha iyisi dersen enermax var ama fiyatları dudaklarını uçuklatabilir..
    Türkiyedeki tek 80+ gold güç kaynakları da enermax marka..
    http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?brand=Enermax&group=GUC_KAYNAGI

corsair 750 tüm isteklerini karşılayacaktır..hatta 650w olanıda yeterli olacaktır ..
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmpsu-750hx-cmpsu-750hx-750w-120mm-fanli-80-plus-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44732#divDigerResimler

• quote:

benim amacım şu, kaliteli bir psu sahibi olup da birşey farketmeyecekse istemiyorum..

İstediğim şeyler:
    Voltaj dalgalanması olması
    Sistemin güç ihtiyacını Overclockda dahil sıkıntısız karşılasın
    Elektrik faturası için ekstra yük oluşturmasın (gönderebildiğinden fazla yük çekmesin)
    Sistemdeki tüm bileşenler (Anakart-ekran kartı-işlemci vs..) tam verimle ve stabil çalışmalarını sağlayacak şekilde beslesin
    GTX480'e geçersem güç yetersizliği olmasın

TÜM BU BEKLENTİLER IŞIĞINDA TAVSİYELERİNİZ NELERDİR?

PSU için max bütçe belirtirsen öneri yapabilrim.

• hiç planda olmayan bir masraf olacak benim için.. ama alırsam buna değecek bişi olmalı 650wattan 750watt e geçmenin pek bir anlamı yok gibi.. 250-300tl bir bütçe ayıracağım... bu değişim için.. High Power 1000watt var aklımda
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.