Şimdi Ara

Bu sisteme 650w yetmiyor olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sisteme 650w yetmiyor olabilir mi ? PSU ‘su COOLER MASTER CM-690’LA BİRLİKTE GELEN 650W COOLER MASTER PSU.. Muhtemelen %80 verimle çalışıyor..

Sistem:
    *AMD Phenom II X6 1055T B.E 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB
    *Noctua NH-D14 CPU Cooler
    *Gigabyte GA-890GPA-UD3H
    *HIS Ati HD5870
    *OCZ 4GB (2*2GB) KIT GOLD EDITION DDR3 1333MHZ CL9 RAM
    *LG Double Layer DVD-ROM
    *X2 Western Digital 32MB 500gb cavalier Black HDD RAID 0
    *9 Adet fan (Genelde Ultra performanslı Fanlar)

PSU'Nun üzerindeki değerler

Sandisk Cruzerio 8GB Ultra Flash belleği taktığımda usb’den sistem mavi ekran veriyordu bir ara o/c’lu iken 4.0ghz’deydi sistem.. acaba düşünüyorum ki sistemdeki psu sistemin ihtiyacını karşılayamıyor mu? Çünkü sistemde bir türlü stabiliyet sağlanamadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 28 Haziran 2010; 20:46:10 >

• 9 adet fan ses yapmıyor mu?

9 rakamının içinde işlemci vb fanlarda varmı?

Orijinalden alıntı: cevresahibi

9 adet fan ses yapmıyor mu?

9 rakamının içinde işlemci vb fanlarda varmı?

tüm fanlar dahil, işlemci fanları 14cm ve 12cmlik ultra sessiz noctualar(Tanesi 50-60tl),onun haricindeki fanların hepsi de özel sessiz ve hava akımı yüksek fanlar,tahminimce diğer fanlara göre daha sağlam enerji çekebilirler..
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

O psu 650w olmasa da, sisteme yeterli gelir.

650watt x %80 = 520 watt bu sistemdeki mavi ekranların kaynağı olabilir yani..?

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

650watt x %80 = 520 watt bu sistemdeki mavi ekranların kaynağı olabilir yani..?

psu nun verebildiği güç bu şekilde hesaplanmaz..
    psunun üzerinde bulunan güç tablosunun resmini koyarsan daha mantıklı cevap verilebilir..
  • O PSU 650W değildir, hazır CM PSU'dan çıkan PSU'lar CM'in giriş seviye ürünleridir o ürünün ortalama %76 verimliliği ve 500W Günlük gücü vardır. Sonuc olarak 650W PSU'm var diyerek kendini kandırmamalısın.

'' 650watt x %80 = 520 watt bu sistemdeki mavi ekranların kaynağı olabilir yani..? ''

%70 verimli olması 480W yerine 336W güç sağladığı anlamına gelmiyor.

480W güç verebilmek için şebekeden 685W çektiği anlamına geliyor.

Yani güç kaynaklarında verim arttıkça elektrik faturasında tasarruf yaparsınız...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu psu sistemi besler mi *
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim psu dan bir görüntü

PSU'Nun üzerindeki değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 28 Haziran 2010; 21:21:38 >

Sistemde en önemli parçan PSU olmalıdır bütün parçalara güç sağladığından en ufak bir volraj dalgaanması vs.. olmalalı, sistem 650 w ile çalışır diye ucu ucuna psu alınmamalıdır, işlemci,Anakart,Ekrankartı , yük altına girdiğinde daha fazla güç tüketirler bu yüzden yapılan hesaplamaya kesinlikle 50w'lık bir extra + voltaj değeri eklemelisin , bana göre yetersiz , kasa üstünde gelen powerlar standarttır, ağırlıkları MAX 1 kg'dır. Gerçek PSU ise ağırlıkları standart 2.3kg dır. en basit ağırlığından dahi anlarsın ..!
    o kadar çok başıma olay geldiki anlatmayla bitmez, keşke evin yakın olsaydı o sisteme bi atsaydım ..!

BENİM PSU BU:
    Cooler Master RP-650-PCAA-E2 650-Watt Power Supply

Üşenmedim üstündeki bütün değerleri yazdım kayma olmasın die de photoshopladım.. off nelerle uğraşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 28 Haziran 2010; 20:44:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

@CryTurkiye-44peace44
    dostum 300 tl psu için çok değil mi? voltaj dalgalanması katlanılabilir birşey değil benim açımdan.. ayrıca kasada yer var mı sizce,sığar mı buraya?

BENİM PSU BU:
    Cooler Master RP-650-PCAA-E2 650-Watt Power Supply

Üşenmedim üstündeki bütün değerleri yazdım kayma olmasın die de photoshopladım.. off nelerle uğraşıyorum

Dediğim gibi çıkısları piyasada satılan 500W PSU'lar ile aynı sadece etikette 650W yazıyor.

• @No Way Out

sonuç? kazıklandık mı? bu sistemi kaldırmaz mı ? böyle olacağını bilsem Cooler master cm690 'u hayatta almazdım içinde psu var diye aldım,şimdi elimde patladı o zaman

HIGH POWER Element 500W ise 12v kanalından 20a+20a şeklinde verebilmekte..

yani senin psu nun gerçek gücü ortalama seviyede 500w lık bir güç kaynağından daha düşük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 28 Haziran 2010; 21:17:24 >

• Arkadaşım güç kaynağınız eğer arızasız ise sisteminize kesinlikle yeterlidir hatta fazladır bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Arkadaşım güç kaynağınız eğer arızasız ise sisteminize kesinlikle yeterlidir hatta fazladır bile.

açar mısınız biraz daha? NASIL?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 28 Haziran 2010; 21:23:17 >
  • elinde patlamaz ikinci elde satarsın alıcısı olur elbet.sonra üstüne ekler güzel birşey alırsın.bir kere 650 watt için kanallardaki 18 amper limitleri çok az..birde o max dır yani daha düşük amper verir.
  • Yarı yarıya.. yorum yazan DEĞERLİ arkadaşların yarısı bu sisteme bu psu yetmez derken diğer yarısı yeter diyor.. Amper ve voltaj değerleri bu kadar açıkken bu durumun sonucu nasıl bu kadar değişkenlik gösterebiliyor anlamadım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.