Şimdi Ara

Bu sistem için Windows XP mi yoksa Windows 7 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem özelliklerimi avatarımın altındaki bilgisayar logosundan öğrenebilirsiniz. Sizce bu sistem için Windows 7 mi daha iyi gider yoksa Windows XP mi?

Bu arada işlemcimi 2.53 GHz'den 3.00 GHz'e, rami ise 400 MHz'den 474 MHz'e overclockladım. Ayrıca ekran kartı performans çizelgesi en sonda.

GPU Clock: 800 MHz
    Memory Clock: 425 MHz
    128 bit, DDR2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelfwig -- 1 Aralık 2011; 21:33:30 >

• Merhaba,

Windows XP Sp3 güzel olur bu sisteme.
  • Windows 7'de yükleyebilirsin,ama Xp daha randımanlı olur .
  • Kesinlikle W7 ultimate 32 bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 1 Aralık 2011; 21:42:32 >
  • keyfine kalmış görselliğe önem veriyorsan w7, ama ben performans sorunu yaşamak istemiyorum dersen xp sp3
  • Bence windows 7 fakat aero kapalı olmalı
  • bence performans ararsan xp sp3 ama tabi win7 de de çok sorun yaşamazsın ama diğer arkadaşın dediği gibi aeroyu kapatman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wilcomme -- 1 Aralık 2011; 22:02:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aero nedir? Nasıl kapatabilirim?
  • 1,5 gb ram olan bir sistemde w7 performansı xp den daha iyidir.
    http://www.chip.com.tr/konu/windows-7-nin-ram-bilmecesi-windows-7-bu-kadar-ram-i-ne-yapiyor_18407_2.html

quote:

Windows 7 RAM'i zaten önbellekleme işlemi için kullanıyor. Eğer sistem belleği kullanmıyorsa, Windows 7 sık kullanılan uygulamaların bilgilerini otomatik olarak RAM'de önbelleğe atıyor.

Windows 7 bu sayede performansı körüklüyor ve olan sistem belleğinden maksimum performans sağlıyor. Sık kullanılan masaüstü işlemlerinin verilerini bu sayede çok hızlı çalıştırıyor.

Eğer bir uygulama RAM'e ihtiyaç duyuyorsa, bellekteki bu tür verileri silerek, hemen gereken verileri yüklüyor. Kısacası Windows 7 ne kadar çok RAM kullanırsa, sistem o kadar iyi performans veriyor.

Windows 7 Ultimate başta olmak üzere pek çok Windows 7 sürümüyle yaptığımız testlerde, 1 GB belleğe sahip sistemlerin bile çok iyi performans verdiğini kendi gözlerimizle gördük.

Kısacası iddialar Windows XP devrindeki anlayıştan kalma ve modern işletim sistemleri için kesinlikle geçerli değil.

quote:

Orijinalden alıntı: Ravenger09

Aero nedir? Nasıl kapatabilirim?

Gerekyok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 2 Aralık 2011; 10:13:15 >

• kaç ram var? ben göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

kaç ram var? ben göremedim

2 gb (nickin altındaki resime tıklayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 2 Aralık 2011; 10:08:37 >
  • pardon görememiştim. bence xp olsa daha iyi verim alırsınız
  • quote:

pardon görememiştim. bence xp olsa daha iyi verim alırsınız

Neden?

Denediniz mi en azından hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 2 Aralık 2011; 11:39:29 >
  • windows 7 laptobum var (core 2 duo 2,2 800 mhz; 4 gb ddr2 ram 667mhz) ve xp masaüstüm var ( amd 2600+; 1 gb ddr ram 400 mhz ).arada dağlar kadar fark var.

*windows7 de şuanda baktım sadece bu internet sayfası açık 1,32 ram yiyor.
    *pc açılışınca xp en az 3 kat hızlı açılıyor.
    *pencereler yerine göre xp'de daha hızlı açılıyor. bunun gibi birçok şey de söylenebilir

sadece görsellik olacak diye ben olsam win7 kurmam. win7 kurup klasik masaüstü kullanılacaksa bir ihtimal öneririm.

ram düşük bence bu yüzden önermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golkipir -- 2 Aralık 2011; 12:32:34 >
  • Tekrar dan merhaba,

Aslında hiç fanteziye gerek yok. Windows XP Sp3 yükleyerek sorunsuz ve performanslı bir şekilde cihazı kullanabilirsin.
  • quote:

windows 7 laptobum var (core 2 duo 2,2 800 mhz; 4 gb ddr2 ram 667mhz) ve xp masaüstüm var ( amd 2600+; 1 gb ddr ram 400 mhz ).arada dağlar kadar fark var.

*windows7 de şuanda baktım sadece bu internet sayfası açık 1,32 ram yiyor.
    *pc açılışınca xp en az 3 kat hızlı açılıyor.
    *pencereler yerine göre xp'de daha hızlı açılıyor. bunun gibi birçok şey de söylenebilir

sadece görsellik olacak diye ben olsam win7 kurmam. win7 kurup klasik masaüstü kullanılacaksa bir ihtimal öneririm.

ram düşük bence bu yüzden önermem

Bana w7 li sisteminizin xpden daha yavaş olması ilginç geldi.

Ben 1gb ramli ve ekran kartlı sistemlerde xp ve w7 denedim. W7 daha iyi gibiydi geldi bana ama performans karşılaştırma şansım olmadı. Test etmedim

Ama 1,5 gb ram den düşük bir sistemde bende xp öneririm.

Ram kullanma konusuna gelince yukarıda yaptığım alıntıda yazdığı gibi, xp ile w7 nin ram kullanım şekli aynı değil.

• Ya bazı sistemler işletim sistemi seçiyor.
    Bu sisteme win7 de olur xp de.
    Konu sahibi arkadaş, harddiskini 3e bölsün.
    1 nolu parta xp kursun, 2ye windows7 kursun, 3 nolu partı da depolama için kullansın.
    İkisini de aynı sistem ile test etsin.
    Ondan sonra hangisinden memnun kalırsa onu kullanır olur biter.
  • Driver Problemi yoksa Windows 7'yi denememen için bir sebep yok bence. Donanımlar pek eski değil sanırım...
  • Windows 7 yap derim ben xp eskidi.
  • Kesinlikle win7 ultimate öneririm. 2gb ram daha takviye ile 64 bit kurmanı öneririm.Ben P4 win 7 kurdum sadece aero kapalı çokta memnunum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.