Şimdi Ara

Bu sistem için Windows XP mi yoksa Windows 7 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ravenger09

Sistem özelliklerimi avatarımın altındaki bilgisayar logosundan öğrenebilirsiniz. Sizce bu sistem için Windows 7 mi daha iyi gider yoksa Windows XP mi?

Bu arada işlemcimi 2.53 GHz'den 3.00 GHz'e, rami ise 400 MHz'den 474 MHz'e overclockladım. Ayrıca ekran kartı performans çizelgesi en sonda.

GPU Clock: 800 MHz
    Memory Clock: 425 MHz
    128 bit, DDR2

İkisinide kurabilirsin.. seçim senin işte. xpde ram kullanımın fazla olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 2 Aralık 2011; 16:50:47 >
  • Yıllarca xp kullandıktan sonra 2008 de w7 beta çıkınca buyuk bi heyecanla yükledim o gün bu gündür xp ye geri dönmek aklımdan bile gecmedi o zamanki sistem konfigürasyonum senin pc den daha düşüktu ama w7 xp ye oranla daha sorunsuz ve hızlı calisiyodu sende w7 yükle ve benim gibi xp yi emekli et artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

Yıllarca xp kullandıktan sonra 2008 de w7 beta çıkınca buyuk bi heyecanla yükledim o gün bu gündür xp ye geri dönmek aklımdan bile gecmedi o zamanki sistem konfigürasyonum senin pc den daha düşüktu ama w7 xp ye oranla daha sorunsuz ve hızlı calisiyodu sende w7 yükle ve benim gibi xp yi emekli et artık.

iş yerlerinde okullarda halen xp kullanılıyor. Ne zaman tarihe karışacak bu Xp
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

quote:

Yıllarca xp kullandıktan sonra 2008 de w7 beta çıkınca buyuk bi heyecanla yükledim o gün bu gündür xp ye geri dönmek aklımdan bile gecmedi o zamanki sistem konfigürasyonum senin pc den daha düşüktu ama w7 xp ye oranla daha sorunsuz ve hızlı calisiyodu sende w7 yükle ve benim gibi xp yi emekli et artık.

iş yerleri ve okullara bakma. makinalar güncellenmediği için onlar bir süre daha xp ile devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

quote:

iş yerleri ve okullara bakma. makinalar güncellenmediği için onlar bir süre daha xp ile devam eder.

1 Yıl öncesine kadar eski pc de bende Xp kullanıyordm güncellemelerini yapmazdım ama Win7 bütün güncellemeleri elle yaparım kurunca

• win 7 wista gibi değil sistemi fazla kasmıyor xp ile aralarında performans bakımından çok ark görmuyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ya bazı sistemler işletim sistemi seçiyor.
    Bu sisteme win7 de olur xp de.
    Konu sahibi arkadaş, harddiskini 3e bölsün.
    1 nolu parta xp kursun, 2ye windows7 kursun, 3 nolu partı da depolama için kullansın.
    İkisini de aynı sistem ile test etsin.
    Ondan sonra hangisinden memnun kalırsa onu kullanır olur biter.

Evet son söz bu bence de.

Hemen hemen aynı özelliklerde 2laptopa w7 kurdum biri xp den daha iyiydi diğeri w7 yi kaldıramadı.

Şu an kullandığım 6 yıllık bir laptop var (p4 1,7ghz işlemci 2gb ddr1 ram) : w7 performansı (ultimate ve hiç bir özelliğini de kapatmadım) xp den çok daha iyi (Windows 8 m3 kurdum hard diskin başka bölümüne o da düzgün çalışıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 2 Aralık 2011; 19:12:39 >

• Konuya olan ilginize çok teşekkür ederim öncelikle.

Bilgisayarıma ilk defa Windows 7 kurduktan sonra driverlarını hallettim, oyunlarımı kurdum. 1 ay içinde şunu net söyleyebilirim ki bilgisayar normale nazaran çok hızlı açılıyordu. XP'de Hoş Geldiniz ekranından sonra baya beklerdim MSN, HP Control Center açılsın da bilgisayardaki kasma bittikten sonra işlerime başlayayım. Windows 7'de böyle bir sıkıntım olmadı. Windows 7 ayrıca işlemcimi çok iyi kullandı. Mesela kullandığım Corel Video Studio X3 Pro programımın Standby.exe diye bir işlemi var ki XP'de 20-25k Win7'de ise 1-2k yediğini gördüm.

En yakın zamanda Windows 7'ye dönücem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ravenger09

Konuya olan ilginize çok teşekkür ederim öncelikle.

Bilgisayarıma ilk defa Windows 7 kurduktan sonra driverlarını hallettim, oyunlarımı kurdum. 1 ay içinde şunu net söyleyebilirim ki bilgisayar normale nazaran çok hızlı açılıyordu. XP'de Hoş Geldiniz ekranından sonra baya beklerdim MSN, HP Control Center açılsın da bilgisayardaki kasma bittikten sonra işlerime başlayayım. Windows 7'de böyle bir sıkıntım olmadı. Windows 7 ayrıca işlemcimi çok iyi kullandı. Mesela kullandığım Corel Video Studio X3 Pro programımın Standby.exe diye bir işlemi var ki XP'de 20-25k Win7'de ise 1-2k yediğini gördüm.

En yakın zamanda Windows 7'ye dönücem.

Bir Ay olmadı herhalde henüz?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.