Şimdi Ara

Bu sistem 4GB DDR2 bellek destekler mi ? [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakart : EPoX
    İşlemci : AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor

Sistemime ram yükseltmesi yapmak istiyorum.Yukarıda belirttiğim anakart ve işlemciye sahibim.Anakart kitağçığımdan baktığımda (benim anladığım kadarıyla) 16GB 800mhz kadar desteğim var.Ama 4GBlik bir modül uyumsuzluk yaparmı merak ettim.(2 adet 4 lük takacağım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD8A54484 -- 1 Eylül 2019; 23:37:41 >

• UP... Konu Güncel....
  • Nforce 4 un 8gb bellegi destekledigiji hatirliyorum..ozelliklerinde 16gb a kadar destekledigi de yazmakta..tabi yanlis kullanici kilavuzu degilse..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sél@h@ttin

Nforce 4 un 8gb bellegi destekledigiji hatirliyorum..ozelliklerinde 16gb a kadar destekledigi de yazmakta..tabi yanlis kullanici kilavuzu degilse..

Kitapcik yanlis degil. Yani 2 adet 4 gb 800 mhz ddr2 bellek takarsam bi sıkıntı yaratmaz degil mi ?

• Marka model bilgilerini anakart ureticisinin sitesinden arastirip uyumlu olup olmadigina bakmaniz gerekmektedir..

• 4 gb ddr-2 tek modül ram varmı
  • quote:

Marka model bilgilerini anakart ureticisinin sitesinden arastirip uyumlu olup olmadigina bakmaniz gerekmektedir..

Anakartın markası EPox o şirket kapanalı uzun zaman oldu ve web sitesi aktif değil.İnterneteki araştırmamda sitelerde kitapçıkta yazdığı gibi 16GB ye kadar destelediği yazmakta.Fakat Kitapçığın İlk Resimdeki sayfada " mainboard specification " ın altında ram bölümünde benim anladığım kadarıyla tek modül halinde 512/1 gb tekolojileri yazıyor.??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amd6000+ 4 gb ram sistem bi tuhaf?
    17 yıl önce açıldı
    12 GB DDR3 ram gerekli mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

4 gb ddr-2 tek modül ram varmı

Evet.http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/kingston-4-gb-ddr-2-800-mhz-ram-kvr800d2n6-4g-185345113
  • Anakartın bıosu güncel değil ise bıosu güncellemekte fayda var.16 GB RAM destekleyen anakartın en fazla 1gb modülleri görmesi pek mantıklı gelmiyor.min 4 gb görmesi gerek..4x4:16....
  • quote:

Anakartın bıosu güncel değil ise bıosu güncellemekte fayda var.16 GB RAM destekleyen anakartın en fazla 1gb modülleri görmesi pek mantıklı gelmiyor.min 4 gb görmesi gerek..4x4:16....

Bios güncel.. Zaten üretici firma kapandığı için yeni bir bios gelmesi zor. en fazla 1gb modül görmesi banada mantıklı gelmediği için burdan fikir alma gereği duydum.
  • Konu güncel....
  • Sorun cikmamasi gerekli fakat 4adet 2gb bellekte alabilirsiniz daha ucuza gelecektir tek kalem 4gb bellekler pahali... Kiyapcikda 4slotlu diye gordum bellegi

Edit: 8gbdan fazla bellege ihtiyacin varsa sorun olacagini dusunmuyorum tek kalem 4gb bellekler bu amd boardlarla uyumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 19 Ekim 2015; 1:31:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Sorun cikmamasi gerekli fakat 4adet 2gb bellekte alabilirsiniz daha ucuza gelecektir tek kalem 4gb bellekler pahali... Kiyapcikda 4slotlu diye gordum bellegi

Edit: 8gbdan fazla bellege ihtiyacin varsa sorun olacagini dusunmuyorum tek kalem 4gb bellekler bu amd boardlarla uyumlu

Ram alma sebebim ramde yaşadığım sıkıntıdan dolayı. Şöyleki ; sistemimde 1 adet kingston 1gb 800mhz , 2 adet kingston 512mb 667mhz ve 1 adet hi level (sanırım çakma) 1gb 667 mhz ram mevcut.Parça pinçik ve hi level ram uyumsuzluk yapıyor ve sistem bazen açılmıyor aç kapa ,aç kapa anca açıyorum.

8 veya 4 gb ye yükseltme yapacağım o yüzden. dediğiniz gibi hiç kafa karıştırmadan 4 tane 2gb lik kingston da alınabilir. Ama temiz olması için 4gb in destekleyip desteklemediğini sordum.

• Konu Güncel.....
  • Konu Güncel... Yardım edebilecek kimse yokmu ?
  • https://bilendenal.com/urun/kingston-2gb-ddr2-667mhz-cl5-dr-2rx8-masaustu-bellegi-kvr667d2n5-2g/?identity=9050130347234686426

hi leveli sök bundan 1 tane al 4 gb ram olur oda yeter zaten o işlemciye daha yüksek takmak pek mantıklı değil yanınada bir ssd al
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliveli4950

https://bilendenal.com/urun/kingston-2gb-ddr2-667mhz-cl5-dr-2rx8-masaustu-bellegi-kvr667d2n5-2g/?identity=9050130347234686426

hi leveli sök bundan 1 tane al 4 gb ram olur oda yeter zaten o işlemciye daha yüksek takmak pek mantıklı değil yanınada bir ssd al

Tavsiyeniz için teşekkürler ama ben bu anakarta tek 4GB lık modül takabilirmiyim onu öğrenmek istiyorum.Yeni ram aldığımda varolanları kullanmayacağım.Temiz sıfır bi 4GB alıp takmak istiyorum.

• Kitapçığa göre destekliyor. 4x4 16GB'a kadar kullanabiliyorsunuz. Ancak DDR2lerde özellikle anakart her RAMi desteklemeyebiliyor, boyutundan farklı olarak. Bu biraz şans işi. Kingston'larda genelde daha az sorun olur. Linki attığınız RAM de 1.8v yani sıkıntı çıkartması için görünürde bir neden yok.
    Ancak birlikte çalışmayabilirler, hali hazırda sistemde takılı RAMiniz varsa. O da yine tamamen şans işi. DDR3lerde bu uyumsuzluk sorunları neredeyse tamamen düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Kitapçığa göre destekliyor. 4x4 16GB'a kadar kullanabiliyorsunuz. Ancak DDR2lerde özellikle anakart her RAMi desteklemeyebiliyor, boyutundan farklı olarak. Bu biraz şans işi. Kingston'larda genelde daha az sorun olur. Linki attığınız RAM de 1.8v yani sıkıntı çıkartması için görünürde bir neden yok.
    Ancak birlikte çalışmayabilirler, hali hazırda sistemde takılı RAMiniz varsa. O da yine tamamen şans işi. DDR3lerde bu uyumsuzluk sorunları neredeyse tamamen düzeldi.

Desteklediğini öğrenmem iyi oldu.Teşekkürler cevabınız için. Dediğiniz gibi uyumluluk sorunu var DDR2 lerde. Mesela sistemimde 1 adet kingston 1gb 800mhz , 2 adet kingston 512mb 667mhz ve 1 adet hi level (sanırım çakma) 1gb 667 mhz ram mevcut. Kingstonlarda sorun yok fakat hi level takılı olduğu için bazen sistem açılmama sorunu yapıyor. power tuşuna basınca hdd ışığı belli aralıklarla yanıp yanıp sönüyor. Hem bu sorundan hemde performans artışı için alacağım rami.

• İşlemci çok zayıf genel sistem de muhtemelen öyle. Neden gidip 4gb tek stick ddr2 bulmaya calısmakla ugrasıyorsunuz ki? Çok pahalı olurlar, ikinci el olsa bile. Çünkü antika gibidir bulması zordur, degerlidir ve üretilmiyor artık. Bu sekildr yapmak yerine 800 mhz 2+2 gb dual ram takın bitsin gitsin. Zaten o sisteme de fazla yatırım yapılmaz. Anlatmak istedigim bu, 8 gb ram para israfı olur sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 29 Ekim 2015; 11:02:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.