Şimdi Ara

Bu sistem 4GB DDR2 bellek destekler mi ? [ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

İşlemci çok zayıf genel sistem de muhtemelen öyle. Neden gidip 4gb tek stick ddr2 bulmaya calısmakla ugrasıyorsunuz ki? Çok pahalı olurlar, ikinci el olsa bile. Çünkü antika gibidir bulması zordur, degerlidir ve üretilmiyor artık. Bu sekildr yapmak yerine 800 mhz 2+2 gb dual ram takın bitsin gitsin. Zaten o sisteme de fazla yatırım yapılmaz. Anlatmak istedigim bu, 8 gb ram para israfı olur sadece.

Tek 4GB istememin sebebi ram uyumsuzluğu yaşamamam için.Ama 2 tane aynı model destekleyen 2GB lik alsamda olur (Dediğiniz gibi).
    Sistemin zayıflığı ise görecedir.Yazılım işlerimde , internette gezinmede , film izlemede vs. kullandığım için sistem gayet ideal ve akıcı bir sistem. +Ramin de bi eksisi olacağını sanmıyorum çünkü ram artınca otomatikman performansınız artıyor. örn. ssd de takılmış olsa dahada iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD8A54484 -- 29 Ekim 2015; 13:08:18 >

• Elbette daha iyi donanım daha iyi performans getirir. Ama sistem dengeli dizilmelidir, ben sizin faydanız için söylüyorum isterseniz 16 gb ram takın ama sadece bütçenize zararı olur performans adına hiç bir getirisi olmaz. Çünkü yüksek ram kullanabilecek programları işlemciden ötürü zaten kullanamazsınız. Ya da aynı anda bir sürü program açamazsınız ki ram sömürülsün. O sistem için 4gb'den fazlası gerçekten performans getirmez.

Daha önce de bir arkadaşı aynı konuda nacizane uyarma ihtiyacı hissettim, genelde hazır pclerde ve çoğu laptopta bu hileye başvuruyorlar tamamen pazarlama stratejisi. Örneğin i7 işlemciye sahip 4 gb 630gt ekran kartı içeren çoğu hazır 'oyun kasası' aynı mantıkla piyasaya sürülüyor.

Eger performans artışı arıyorsanız ve oyunlarla fazla ilgili degilseniz işlemci değişimi (anakartın işlemci destek listesine bağlı olarak) ve ssd takviyesi düşünün derim, asıl performans artışını o yaşatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 29 Ekim 2015; 14:52:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Elbette daha iyi donanım daha iyi performans getirir. Ama sistem dengeli dizilmelidir, ben sizin faydanız için söylüyorum isterseniz 16 gb ram takın ama sadece bütçenize zararı olur performans adına hiç bir getirisi olmaz. Çünkü yüksek ram kullanabilecek programları işlemciden ötürü zaten kullanamazsınız. Ya da aynı anda bir sürü program açamazsınız ki ram sömürülsün. O sistem için 4gb'den fazlası gerçekten performans getirmez.

Daha önce de bir arkadaşı aynı konuda nacizane uyarma ihtiyacı hissettim, genelde hazır pclerde ve çoğu laptopta bu hileye başvuruyorlar tamamen pazarlama stratejisi. Örneğin i7 işlemciye sahip 4 gb 630gt ekran kartı içeren çoğu hazır 'oyun kasası' aynı mantıkla piyasaya sürülüyor.

Eger performans artışı arıyorsanız ve oyunlarla fazla ilgili degilseniz işlemci değişimi (anakartın işlemci destek listesine bağlı olarak) ve ssd takviyesi düşünün derim, asıl performans artışını o yaşatır.

@dovahkiin_16 Kesinlikle haklısınız.

---------------------------------------------------------------------------------

Cevap veren herkese teşekkürler.Sorun Çözülmüştür.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.