Şimdi Ara

BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENME İMKANI YOK [SS] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
10
Favori
33.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Edit: Oylar AKP ye bu arada. Tayyip olmasaydı 25000 öderdiniz bunlara. Sayesinde 80000 ödüyorsunuz değerini bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Apatay -- 29 Mayıs 2017; 4:27:47 >
  • Düğün çok gereksiz diyen olup, buna +33 beğeni veren erkekler size de bravo. Erkek milleti olarak hep kendimizce düşünürüz böyle şeyleri. Evin reisiyiz ya!..

Kız dediğin bir kere evleniyor, bu mutlu günü yaşaması gerekir. 1 kere gelinlik giyecek. Siz bunu anlamazsınız. Evlenip boşanmış bir kadın olsa amenna, düğün şart olmaz. Hatta kendisi der düğüne gerek yok diye. Ama hiç evlenmemiş bir kıza, sakın ola ki, "Ya hayatım düğün çok para, düğün yapmasak? Bunun yerine eve eşya alsak?" demeyin sakın. Hakkınızda ne düşünür ne ben söyleyim ne siz düşünün..
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    Cidden oyle

Ayrica kici kirik bir dugune 80 bin lira verecegime esimle beraber dunya/avrupa turuna cikarim. Havasiz bir salonda eglenmek mi yoksa pariste romada londra sevillada vs askina ask katmak mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 29 Mayıs 2017; 5:2:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogru tasarlanmis bi dugunun masrafi, altinlar ile karsilanabilinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızlar da ağlıyordu zaten kaliteli bulmadı bizi diye :D

Ne güzel kızlar var kendi ruhu güzel ve mütevazi. Çevreni değiştir belli ki club pub serserileriyle takılan kızlar var etrafında hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: biiiiip

Demek ki neymiş birikim şartmış

He birikim yapamıyorsan bunlari önemsemeyen bi kız bulcan yapcak bi sey yok

Birikim yapinca 72 yasinda emekli olurken evlenir artik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Düğün çok gereksiz diyen olup, buna +33 beğeni veren erkekler size de bravo. Erkek milleti olarak hep kendimizce düşünürüz böyle şeyleri. Evin reisiyiz ya!..

Kız dediğin bir kere evleniyor, bu mutlu günü yaşaması gerekir. 1 kere gelinlik giyecek. Siz bunu anlamazsınız. Evlenip boşanmış bir kadın olsa amenna, düğün şart olmaz. Hatta kendisi der düğüne gerek yok diye. Ama hiç evlenmemiş bir kıza, sakın ola ki, "Ya hayatım düğün çok para, düğün yapmasak? Bunun yerine eve eşya alsak?" demeyin sakın. Hakkınızda ne düşünür ne ben söyleyim ne siz düşünün..

Erkek de bir kere damatlik giyecek ona kalsa. Dugune harcanacak parayi mis gibi 1 ay balayinda harca, ne yapacak 100 tane tanimadigi akrabayla nikah masasinda gun boyunca oturup fotograf cektirip dans edince? En azindan sevdigi adamla gecirir. Dugun kadar sacma bir sey yok, bin yil once de yoktu hala da yok.

• Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Aslında dinen düğünün tek maksadı insanlara evlendiğin insanı duyurmak, ilan etmek. Haklısın düğünler artık maksadını aştı. Resmen bir sektör oldu.

• Normal.

Evlilik demek 50,000 TL'yi gözden çıkartmak demek.

• Hesapta abartı olan birşey yok, durum elverişliyse en iyisi olsun fakat durumda bszı sıkıntılar varsa idare etmek giderlerin bazılarından feragat etmek gerekir. Kadın /erkek herkes en iyisini ister fakat mantıklı adımlarla ileriyi düşünerek yürümek gerek.

• peder düğünü yapar evini alırım dedi ama en zor işi bana bıraktı, evlenilecek gelin adayını bulmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Normal.

Evlilik demek 50,000 TL'yi gözden çıkartmak demek.

Sizin için sorun değil o rakamlar bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones kullanıcısına yanıt
    Ben düğünde birçok harcamanın sadece gösteriş için yapıldığını düşünüyorum. Eğer bir insan her hareketinde başkalarının ne düşündüğünü önemsiyorsa asla mutlu olamaz zaten. Sokak arasında evlenilsin de demiyorum tabi ki abartıya kaçmadan imkan dahilinde bir düğün yapılır. Ama her şeyden önce gelin ve damadın bu konuda ne istediğine iyi karar vermesi ve uygulaması lazım. Bu kararı ailelerine bırakırlarsa çok büyük bir hata olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Sen almiyorsun kiz begeniyor sende mecbur o camasir makinesini aliyorsun xd

Öyle kızla evlenilmez
  • Aptal kızlarımız ve ailelerinin şunu anlaması lazım: sen ne kadar fazladan masraf çıkartırsan kız da ceremesini çeker. Ama yok gösteriş manyakları!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moustapha129 -- 29 Mayıs 2017; 7:29:39 >
  • Bunlara karşılık kız tarafı ne yapıcak.

• normal human kullanıcısına yanıt
    Kaç defa düğünü bodrum katında, kliması bile düzgün çalışmayan düğün salonlarına gittiniz acaba? Ben gördükçe üzüldüm. Benim bir arkadaşımın imkanı olduğu halde, kız kardeşini normal bir salonda düğün yaptırdığına şahit oldum. Elbette bu damadı ilgilendiren kısım ama isteseydi, kral yerde olacak diyebilirdi. Masrafı sevmeyen birisi. Bunun dışında, başka düğünlerde de bahsettiğim hadiseleri yaşadım. Mesela Ankara, Keçiören semtinin düğün salonlarını bilen bilir, bodrum katı gibi, kiminin havalandırması yok, kiminin dizaynı iyi değil vs.

Ayrıca emin olun ki, bahsettiğim düğün salonlarında şişe kolaları bile kendileri temin edip dağıttıranlar var. Sizin de dediğiniz gibi bunlar imkanlar dahilinde yapılıyor. Gösteriş yapanlar kısmına gelince; Bir insanın imkanı varsa, iyi bir yerde olması ister. Siz istemez misiniz? Hani bunu gösteriş yapacağım diye düşünmeyin. Şöyle güzel bir düğün salonu, bahçeli, şelaleli, görkemli, vereceğiniz para 15-20 bin diyelim. Ama gidipte, hilton'da yaptıracağım bilmem ne derse şartları zorlayacaksa işte o zaman gösteriş deriz.

Öte yandan, konudaki paylaşılan fotoğraftaki yazan masraflar üç aşağı beş yukarı doğru. Hadi 80 bin değil de, 50 bin olsun. Keza 20 bin liraya da ev döşenip mutlu mesut yaşanabilir. Malzeme kalitesiz olur ama zamanla halledilir.

Ben kendimce ev aldım. Şu an alacağım eşyalar, aldım mı iyisi olsun diye, harca harca bitmedi vallahi. Zevk meselesi, imkanda varsa, insan iyisini istiyor. Yoklukta gördük varlıkta gördük çok şükür.

• bu listede yazan herşeyi kendi yaptıklarıma göre kıyasladim ben 30.000 harcamisim.

• Köylü kiziyla evlen.

• Bazı arkadaşlar yüksek bulmuş listeyi ama bence az bile. 2015 yılında evlendim evlenme niyetimden sonra çıkan masraflarımı tek tek excele not ettim toplamda 60.000tl harcama yapmışım. O listede görünmeyen bir sürü kalem daha var büyük şehirde evlenecek arkadaşlar en az 10.000 daha koyun üstüne...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.