Şimdi Ara

BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENME İMKANI YOK [SS] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
10
Favori
33.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatlar gayet uygun. Daha bunun nisanı, kınası var. Sacma sapan adetleri var. 2500 liraya gelinlik yok piyasada bu arada. Ortalama 3000 lira. Duvak, taç, cicek mi oluyormus ekstra 3500'i buluyor.

Ailem, dügünü biz karsılıcaz dese bile bu paraya evlenmem ben. Karı kız konusunda yoklukta degiliz. 60.000-70.000 lirayla araba yenilenir, bmw'ye mercedes'e binerim, ya da uzerine biraz eklenip apart alinir, yatirim yapilir. Ev esyasi haric, su gelinlik, pasta, zart zurt tamamen fuzuli ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 29 Mayıs 2017; 8:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düğün salonu, evin tüm ihtiyaçları ve diğer tüm herşey için mehir dahil cebimden geçen sene çıkan tutar 55bin lira. Çok şükür eşimde bende çalışıyoruz. Evleneli 1 sene olmadan borçlarımızı çok şükür bayağı azalttık. Listede yazan tutarlar abartı olmuş.

• cevaplara bakıyorum da herkes bir şey sallamış.Eşyalara , perdelere , düğün salonuna söylenen olmuş.
    Beyler, Eşyalar en az 7 şer sene sizi götürmeli.3 sene bir aynı parayı verecekseniz ve ya sürekli bozulacaksa bir mantığı yok.
    perdenin metresi dandikler 30 liradan başlıyor. eşiniz neyi beğenirse. fiyatlar çok uçuk sizin hiç evlenen arkadaşınız yok herhalde.

-hiçbir şey almayın nikah yapın, evi kiralayın ve düzeni kurun en az 30k. bu da 2 sene önce evlenen arkadaşım için söylüyorum. ciddi anlamda hiçbir şey yapmadı.
    - her şeyin normalini uygununu arayın en az 50 k. geçen sene evlendirdik.
    - her şeyin bir tık üstünü isteyin 80k. yine geçen sene evlendirdik.
    - daha evlendirmediğimiz arkadaşımız şu an 60 k içerde nışanı oldu.

ayrıca istanbul'da 10 k ' ya düğün salonu varsa merdiven altı ve merkezi değildir. Kendinizi sıkıntıya sokacak şekilde düğün yapmayın. beraber yapın,ortalama yapın. Allah evlenene yardım ediyor.

Not : evli değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

Fiyatlar çok şişirme olmuş.

Şişirme olmasa bile evlilik yine pahalı.

Evlenmek 50.000 lira, zina 50 lira.

Tam olarak ahir zamandayız.

Puahahahah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Fiyatlar gayet uygun. Daha bunun nisanı, kınası var. Sacma sapan adetleri var. 2500 liraya gelinlik yok piyasada bu arada. Ortalama 3000 lira. Duvak, taç, cicek mi oluyormus ekstra 3500'i buluyor.

Ailem, dügünü biz karsılıcaz dese bile bu paraya evlenmem ben. Karı kız konusunda yoklukta degiliz. 60.000-70.000 lirayla araba yenilenir, bmw'ye mercedes'e binerim, ya da uzerine biraz eklenip apart alinir, yatirim yapilir. Ev esyasi haric, su gelinlik, pasta, zart zurt tamamen fuzuli ya.

Aynen sacma sapan seyler

Nikah bitti gitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda gezerken gördüm konuyu. Evleneli 10 ay olmuş birisi olarak kendi harcadığım paraları size söyleyim tabi kağıttakileri baz alarak. bunların dışında da o kadar ıvır zıvır harcama varki.

nişan yüzüğü 2 bin
    altınlar 20 bin
    gelinlik+kınalık 3 bin
    düğün salonu 6 bin
    tüm koltuk takımı 22 bin (oturma odası yatak odası yemek odası salon takımı) abartılı diyen olursa da kilim hanzade mobilya ki bence hiçde lüks değil orta halli..
    çamaşır makinesi 1500
    bulaşık makinesi 1100
    buzdolabı 2600
    fırınlı ocak 1000
    elektrikli+süpürge ütü 1000
    halı 3000
    perde 1200
    mutfak eşyası 8 bin
    tv 3000 (vestel 55ca9550)
    damatlık 600
    dış çekim foto düğün hikayesi 2000
    kuaför 600
    ayakkabılar 400

toplam 79 bin. ve emin olun bunun dışında ıvır zıvır harcadığınız en az 10 bin vardır. bu saydıklarımından sadece altınlarıben almadım. 2 aileye de yük olmasın diye tüm masrafları ben üstlendim. ama artık yetişemiyorum hiçbirşeye 10 aydır deli gibi taksit ödüyorum. Ben mühendisim eşim öğretmen. elimize geçen ayda 9 bin tl cebinize ne kalıyor diye soran olursa her ay 1000 tl yi paylaşıyoruz ve çoğu zaman ay sonunu getiremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sasenka

ev 200.000₺

200,000 e ev mi var, suriyeliler yüzünden bizim burda 400-500 bin oldu evler. Ücra köşelerde evler 150-200

• quote:

Orijinalden alıntı: popeyex

quote:

Orijinalden alıntı: ø

Fiyatlar çok şişirme olmuş.

Şişirme olmasa bile evlilik yine pahalı.

Evlenmek 50.000 lira, zina 50 lira.

Tam olarak ahir zamandayız.

Puahahahah

ne gülüyon zıbıdık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 29 Mayıs 2017; 8:46:35 >
  • Korkmayın Ahmet Davutoğlu evlendirecekti bizi öyle dediydi evlendiremeden gitti

• bence bu hesap kazuklanma hesabı evlenirken anca bukadar kazuklanabilirsinizin hesabı.
  • Tam 1 sene önce evlendim. Fikir olsun okuyanlara.

Gelinlik 3000
    Takım 500
    Abiye ve diğer takımlar(kına nişan vs) 3000
    Salon Grubu 12000 (TV 4bin)
    Salon Grubu2 3000
    Mutfak 7000 (ocak+fırın+b.dolabı+aspriratör+blş.mak)
    Banyo 8000 (ç.mak. + kurutma+dolaplar)
    Yatak Odası 5000
    Halılar 2000
    Perdeler 2000

Nişan sal. 1000
    Kına Sal. 1300
    Düğ. Sal 3500 (Güneşli - İSt )
    Çekim, müzik grup 1500

Daha akla gelmeyen tonla masraf var arkadaşlar. Eski evimizi tadilata sokup oturdum ben. Bu saydıklarıma ilave 50K da tadilat masrafım oldu. Tadilat kısmı daha aza bitebilirdi ama evi sıfırdan yaptırdık desek yeridir.

Tüm bu saydıklarımı daha aza da daha fazlaya da mal edebilirsiniz ama en ufak şeylerin bile toplamda dünya masraf yarattığını unutmayın. Birikim şart. Ya da benim gibi krediye abanırsınız

• supernaturel.emin kullanıcısına yanıt
    dayı sen napmışsın ya , evlenmeseydin daha iyiydi bukadar şeyi sırtlanırsan şimdi beli doğrultamaman normaldir bence hesabını kitabını iyi yapmışsında ödemeyide düşünseydin keşke bazı şeylerden kıssaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky1907

Bütün herşeyi erkek tarafına mı itelediler. benim bildiğim bazılarını kız tarafı yapar sizin yöre nasıl orasını bilemem fakat çoğu yerde öyledir yani. listeye gelicek olursak takım elbiseye 2.500tl çok kardeşim daha uygun fiyatlı rahat damatlıklar bulunabiliyor. Arkadaşım evlendir yakında ondan biliyorum. diğer elbiseler de keza gereksiz. diğer şeyleri de hesaplı paketler olarak bakabilirsin.

hocam bizim buralarda kiz tarafi yatak odasini ve erkek tarafina damatlik ayakkabi belki parfum tarzi ihtiyaclari alir kenara cekilir bir de altin kiz tarafinda para erkek tarafinda kalir. cogu akrabalari orgutleyip dugun masraflarinin bir kismi ciksin diye nakit para taktirmistim zorla ben mesela abime. Kimse de o takilan altinlari bozdurup masraflari kapatmaya calismaz dugun altinlari kenarda durur. dugun sonrasi da artik kac yilda borc odenir bilmiyorum.

Daha gecen haftalarda ankarada ogretmen bir cift evleniyordu arabanin arkasina evleniyoruz mutluyuz borc 72.000 TL yazmislardi

• Full hd plazma dan sonrasını okumadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı şeylerin fiyatı abartılmış bazılarıda düşük yazılmış.
    Yatak odası ve yemek odası takımlarını bu fiyata dandik alır
    Salon koltukları , halıları aynı şekilde dandik alır.
  • bugralioglu kullanıcısına yanıt
    Ben severek evlendim 3 yıl nişanlı kaldık. Okul bitsin diye bekledik eşim atansın diye bekledik ben bir iş bulayım diye bekledik.. tüm bu beklemelerin patlaması ama ciddi anlamda söylüyorum hiçbir şeyde abartıya kaçmadık.. orta halli bir düğünün sonucu diyorum ben bu masrafa. 1200 tl de kira veriyorum bu arada. Gaziantep in kira konusunda istanbulla yarıştığını duymuş muydunuz?
  • Aga kimsede dememişki düğünde takılan takılar nerede?

• Evlenmeden önce kesinlikle ev alabilmek gerekiyor.

Düğün salonunun abartısı dışında herşeye razıyım, sonuçta ilk ve tek olması temenni. Aşırı olmamak kaydı ile örnek veriyorum ev var, kredi olmayacağı için 1-2 senede keyfini çıkar.

Düşüncem bu yönde Allah herkese nasip etsin borçsuz harçsız bi düğün

• evlenmenin yanına yaklaşmayan arkadaşlar nasıl da belli oluyor. listede fazlalık olanlar olabilir doğdurdur fakat 60tan aşağı düğün yapmak çok zor.
    Allah sevenlere yardım etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Düğün salonu abartı olmuş otelde falan mı olacak 10 binlira nedir yahu. Çamaşır makinesi 2000 falan çok uçuk biz geçen 1300 e bosch marka taş gibi makine aldık. Perde 6binlira demiş oha gazete kağıdıyla kapatırım yinede o kadar vermem yuh.

Dunyadan haberin yok birde yuh crkmissin.Bodrum kat dugun salonu fotocusu pastasi icecek dahil 6 7 bin tl en az tutuyor.

10 bin tl ye sana otelin tuvaletinde bile dugun yaptirmazlar.130 140 bin tl yi geciyor otelde adam gibi dugun yapmak.Ickisiz yemek kisi basi 110 125 tl + kdv den basliyor 5 yildizli otelde.200 350 tl arasi kisi basi yemek fiyat veren 5 yildiz otelde var.Daha onun fotocusu , organizatoru de var.300 kisi ile carp o fiyati + bunlari ekle bak bakayim ne cikiyor sonuc ? Apart otel sanki 10 bin tl mis

Ayrica perde var perde var.ama ortalama 3 4 bin tl ye perde takimini halledersin.bosch camasir makinesi 1600 tl 9 kg mi ne en iyisi yani.

Listedeki cogu sey dogru ama abarti olan sey 2 3 tane en fazla.Yemek takimi yazmis mesela.kiz tarafina ait yemek takimi.zkeza yatak odasida komple kiz tarafina ait.bulasik makinesi mutfak grubuna dahil oldugu icin o da kiz tarafina ait.yatak odasi komple avize dahil kiza ait.

Eksikler bile var bu listede.

Ama ortalama ustu bi evlilik icin bu fiyatlara razi gelmelisiniz.7 aylik evliyim ne oldugunu cok iyi bilirim.Birgun evlenecrginiz zaman " oooo pordo cop pholo gozoto kogodoylo koplorom bon" de goreyim bakalim seni nasil dyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 29 Mayıs 2017; 9:49:14 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.