Binbaşı
08 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 44 (Bu ay: 0)
Gönderileri
"Bilgilendirme: Degerli musterimiz, Bankamizda kredi karti ucreti muafiyetiniz bulunmaktadir, Maas musterilerine uygulanan muafiyet devam ettigi surece kredi kartina ucret odemeyeceksiniz. 29 Eylul 2018'den itibaren gecerli olacak yillik asil ve ek kredi karti ucretlerimiz bilgilerinize sunulur. TEB Bonus Card, She Card, Total Card 95 TL, 46 TL - Bonus Izmirim Card 84 TL, 41 TL - Bonus Plus Card 109 TL, 53,5 TL

(Devami)...Bonus Premium Card 123 TL, 60 TL - Ozel Platinum Card, Bonus Platinum Card, Platinum Doktor Card, Yildiz Platinum Card, Yildiz Platinum Doktor Card, Yildiz Priority Card 165 TL, 82,5 TL - CEPTETEB Kredi Karti 85 TL, 42 TL - UniversiTEB Bonus Card 9TL, 4 TL - World Elite Card 685 TL, 340 TL. Detayli bilgiwww.teb.com.tr SMS istemiyorsaniz IPTAL yazip 2941'e gonderin. Mersis: 0876004342000105 B001"

Arkadaşlar böyle bir mesaj geldi ama ben CEPTETEB kurucu üyelerdenim benden CEPTETEB KREDİ KARTI aidat ücreti alınmayacaktı.
Beni kapsamıyor değil mi bu kafam karıştı.
İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Nuri Okutan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da katıldığı toplantıda, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ikinci turda ittifak önerisi getirdi.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201712151031416837-nuri-okutan-iyi-parti-ittifak/
Merhabalar öncelikle.

Geçen hafta türknet aboneliğim gerçekleşti, klasik 8mbit. 2.günün akşamından sonra ise kopmalar başladı. SNR değerleri muhabbeti varmış iyi dedim bakayım bi internette dolaşıp öğreneyim.
Zyxel P-660HN-F1Z modem kullanmaktayım. Dün DSL hattı bölümünde şu değerleri elde ettim

quote:

noise margin upstream: 19 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 19 db
------------
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 36 db

noise margin downstream: 8 db demesi sanırım kopmanın çok olacağını gösteriyor. Bu sabah da Türknet teknik ekibi arayıp durumu anlattım 4mbite çekti bugünlüğe hattı. Ondan sonraki durum da böyle

quote:

noise margin upstream: 14 db
output power downstream: 16 db
attenuation upstream: 22 db
------------
noise margin downstream: 14 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 35 db

Bir kere daha kopma yaşandı - Yaşanırsa editlerim -. Bina da yeni, kablolar da. Elektrikçi geldi prize bağladı kabloları direkt splittersız alıyorum interneti. Kendi odamın prizini de taktım bağladım onda da aynı değeri aldım (Hız düşmeden önce 8db)
Buna rağmen bina içi mi problem vardır sizce, yoksa türk telekom saha ekibinin falan kontrol etmesi mi gerekiyor?
İnternet bağlattık bağlanması ayrı dert kopma durumu ayrı dert insan bıkıyor hakkaten. Bi yardımcı olacak var mıdır?

Edit:Babam da evinde yaşamıştı aynı sorunu, modemini değiştirince düzeldi. Şu Asusun adsl modemlerinden var, büyük ihtimal alırım bugün öyle deneyeyim bir de.
Öncelikle selamlar, bu sefer iktisat sorularını arkadaş soruyor cidden kızabilirsiniz de ama napayım kıramadım çocuğu insan hayır diyemiyor kıvıramıyor

Şunları cevaplayabilecek olan varsa;
1-Servet etkisini ve dış ticaret etkisini açıklayınız
2-Ulusal yatırım,ulusal tüketim, ulusal tasarruf ve cari hesap dengesini tanımlayarak açıklayınız
3-TC Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranlarını arttırması para arzını nasıl etkiler, açıklayınız(Grafik demiş bi de ama onu cevaplamayın :D)

Bilen varsa iktisat okuyan biri anlayacaktır zaten basitçe anlatsanız da yeter arkadaşlar, tekrar diyorum beni bilen vardır burda geçen haftadan, benim için değil sorular :D

Şimdiden sağolun
Arkadaşlar merhaba. İktisat hocamız final sıınavı yerine ödev istedi ve soruları verdi. 3 Soru var ve bu soruları sadece iktisadi olarak, kısa yani 1 sayfayı geçmeyecek şekilde anlatmamızı istedi.
Ben de ikinci soru hariç diğer sorularda hiç fikir sahibi olamadım üç soruyu da atacağım yardımcı olmak isteyen varsa cidden çok makbule geçecek bu sitede neredeyse tüm derdime çare bulundu bunda da bulunursa artık ayakta alkışlayacağım camiayı :D

Sorular şunlar

1-)Deriden yapılma, su geçirmeyen, soğuktan etkilenmeyen bir bot/ayakkabı 50 tl iken, plastikten yapılmış, yağmur yağdığında sünger gibi suyu emen, soğuğa karşı hiçbir koruması olmayan ama parlak renklerde üretilen bot/ayakkabının fiyatının 500tl olmasını iktisat kavram ve modellerle açıklayınız.

2-)Basında sıkça duyulan bir haber olarak sebze-meyve hallerine gelen sebzenin bir kısmını tüccarlar denize dökmektedir. Benzer şekilde bazı yıllar belirli ürünlerde üretim rekor seviyede olur, çiftçiler yol kenarlarına ürettikleri ürünleri dökerler ve traktörleri ile ürünlerin üzerinden geçerek imha ederler. Tüccarların ve çiftçilerin bu davranışını iktisat kavram ve modelleri ile açıklayınız.

3-)Türkiye'deki yolların hepsinin çift şeritli olduğunu varsayalım. Türkiye'deki yolların hepsinin 3er şeritli hale getirilmesi kararı verilmiş olsun. 2 şeritli yolların yeirne 3 şeritli yollar yapılmasını iktisat kavram ve modelleri ile açıklayınız.

Cidden zor ve zahmetli gibi geliyor ama lütfen anlayan birileri cevap verirse çok makbule geçecek dostlar
Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum
İyi günler arkadaşlar, bootloader'ı açılmış xperia z'me yanlış bir işlem yapma sonucunda hardbrick yapmış bulunmaktayım.
Telefondan iki tip tepki geliyor, birincisi şarjı bitince 3 kez kırmızı ışığın yanıp sönmesi / şarja takınca 10-15 dakika kırmızı ışık yanması, ikinci olarak da telefonun şarjı varken(ışık yokken yani) pc'nin usb yi görüp usb aygıtı arızalı diye uyarı vermesi.
Araştırmama göre jtag işlemi yapılması gerekiyormuş ama başka bir çözüm yolu olarak Test Point olayı denen bir şeyin olduğunu öğrendim, kabloyla telefon kapalıyken boot moduna alıyor ve s1boot programıyla da xperia z için olan dosyayı (elimde dosyalar var, hepsi tam) flashlayıp kendine getirilebildiği ingilizce kaynaklarda var resimli anlatımla.
Ancak ne ingilizcem çok iyi, ne de arka kapağı açmaya cesaretim yok. Arka kapağı açmadan usb kablolarıyla fantezi yaparak mtk cihazlarda testpointe erişen bir rehber de buldum türkçe olarak ama malum xperia z de mtk işlemci değil. Jtag işlemi en az 100 lira bayılmak ve anakartın sökülmesi demek. Bu işi bilen biri varsa merak ediyorum ben bu test point olayını yapabilirsem sorun çözülür mü yani arka kapağı açacağım elime alet edevat alıp değer mi bu hareketim yoksa tek çözüm jtag mi?

Cidden bilen birileri beni aydınlatsın bilgisayarın telefonu tanıyıp da tanımaması koyuyor insana zaten 100 liradan kurtarıp uygun fiyata yada kendi elimle bu işi halledersem bi daha bulaşmicam romdu recovery'di ilk defa başıma geliyor ve pişman oldum, yazacak kişiye de şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum kolay gelsin
Makineyi pazar günü aldım daha yepyeni ve şu sorunla karşı karşıyayım

Fotoğrafı yaklaştırınca 5 piksel harcayan ve artı şeklinde olan bu görüntüyle karşı karşıya kalıyorum, karanlık bi yerde çok belli oluyor ancak hafif açık yerlerde de durum aynı
Mediamarktan almıştım, daha 1-2 hafta bile geçmedi hemen götürmeli miyim ciddi bir sorun mu bu? İnternetten okuduğuma göre sensörde ölü piksel olma durumu varmış.
Acil yardım edin beyler, görünce hevesim kursağımda kaldı
Kayıt Tarihi 04/09-04/09/2014

yazıyor bi gün mü kayıt yani anlamadım hiçbir şey?
46. Maddde'de "İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce
Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim
süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir." diyor.

Akdeniz İletişim'de böyle bir şey yazıyor Radyo Sinema Tv bölümünde. İstersem İngilizce hazırlık okuyabilirim mi demek bu?
Soru acık. Ts 1 368 Ts 2 370 geldi, yoksa baska bi sey mi onerırsınız
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.587
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 4.086 (Bu ay: 140)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.165 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.