Şimdi Ara

Bu Polisevi saçmalığı nedir böyle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
9.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Polisevlerinde sadece polis ve ailesi kalabiliyor sanıyordum. Polis birisinin size referans vermesiyle herkes kalabiliyormuş.

Terör sorunu olan yerlerde güvenlik açısından Polis ve ailesinin kalmasını anlarım da herkesin kalabilmesi çok saçma geldi bana.
    Oda fiyatları, yemek fiyatları çok uygun olduğundan polislikle alakası olmayan, haftalarca Polisevinde kalanlar var.

Bir de hiçbir şeyden memnun olmuyorlar. Aynı oda da kaldığım kişi oda biraz soğuk oldu diye hemen resepsiyonu arıyor "bu klimalar niye çalışmıyor yeaw" diye dikleniyor. Halbuki oda da çok soğuk değildi. Üzerindeki ince geceliği çıkarıp biraz kalın bir şey alsa ısınacak.

Odadaki televizyonlarda maç yayını da var. Lig maçlarını izliyor. Televizyon biraz gölgeli gösteriyor diye Hoop hemen resepsiyonu arayıp "Bu televizyon gölgeli gösteriyor, şuna bir baktırın yeaw" diyor.

Yemekhanede sular 75 kuruş. "Bunlar Bim'de 50 kuruş. Devlet de bizi kazıklıyor anasını satayım" diyor.

Dahası çalıştığım yerde 8 aydır Polisevinde kalan var. Polisevi gibi lüks değil de yurt gibi bir şeymiş. Günlüğü 13 lira. Adam 8 aydır kalıyormuş Isınma, elektrik, su masrafı yok tabii.

Bir arkadaşım var mesela. Yazın tatile gidiyor deniz kıyılarına. Otel yerine Polisevinde kalıyor adam

3-4 gün Polisevinde kaldım. Şaşırdım vallahi gördüklerime. Bence terör sorunu olan yerler hariç kapatılmalı bu Polisevleri ve sadece polis ve ailesi kalabilmeli.

• Böyle orduevi, öğretmenevi, polisevi gibi yerler en güzel tatil yerlerinde tesisler kurmuş birçok kurumun kampları var. Yazın memurlar üç kuruş paraya yaşıyorlar oralarda.
    Çeşmede öğretmenevi vardı hep aynı tipler bütün gün çay içer dururdu. Tabi orası ucuz alışmışlar bedavadan biraz pahalı yere sıkıysa dışarıda içsin kalpten gider.
    Misafirhanelerde böyle birinin bile kar ettiğini sanmıyorum. Zamanında dsi kampında kalmıştık bina ile su deposunun arası yüz metre musluğu açıyorsun soğuk su akıp gidiyor 2 dakika sonra sıcak su gelirse depoda sıcak su var gelmezse su bitmiş.
    Ne anlatıyorsun be?
    O kadar şey yazdık anladığın 2 kelimesi ondan da saçma sapan bir yere varmışın.

Teröristler asker ailelerini hedef alırmış bak sen şu işe. Kardeş bana orduevlerini anlatma zerre olmayan bilginle dedem albaydı generallere ayrılan masalar hariç subay orduevlerinde her yerde oturduk.
    Bodrum ordu kampı gerçekten teröristlerden korunmak için yapıldı zaten.
    Bilip bilmeden herşeye atlayın anca. Senin o tayin edilen askerin oralarda kalamaz rütbesi düşükse onun haddine değil büyükler yerini önceden ayırtır onada yer yok derler anladın mı?
    Polis ve askerevleri mi tatil yerlerine yapılmış?

Ya pkklısın ya pkklı bu sözünden bunu çıkarıyorum ben.

Hadi öğretmenevi dersin tamam orası zaten çoğunlukla memurların cebinden az para çıksın diye yapılmış bir yer.

Polisevlerinde herkesin kalabilmesinin nedeni polislerin çok sık tayin olmadığından dolayı kullananın az olmasından kaynaklı. Boş kalacağına herkes girebilsin diyerek herkese açık.

Ancak orduevleri farklı, teröristler gider askeri ve ailelerini özellikle hedef alır. Orduevlerini askerler sık sık tayin oldukları için kullanmak zorundalar. Evini hiç bilmediğin bir yere taşıyorsun birde çoluğun çocuğun varsa nerede kalacak bunlar? O hengamede gidip otel bulacaksın birde gidip günlüğü 500 liradan kalacak değiller ya? Zaten orduevleri genelde dolu olur...
  • Aynen katılıyorum, polisevi orduevi gibi yerler sadece polis ve askerlere hizmet etmeli, otel mi orası gelen geçen kalsın?
  • Öğretmenevide öyle giren çıkan belli değil.
  • Öğretmenevi duyduğuma göre biraz pahalıymış. 70-80 lira falanmış heralde. Polisevi 30 lira falandı. Yurt gibi olanları 13 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 19 Aralık 2019; 12:47:50 >
  • Polis evlerinde polis haric butun godamanlar kalir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle orduevi, öğretmenevi, polisevi gibi yerler en güzel tatil yerlerinde tesisler kurmuş birçok kurumun kampları var. Yazın memurlar üç kuruş paraya yaşıyorlar oralarda.
    Çeşmede öğretmenevi vardı hep aynı tipler bütün gün çay içer dururdu. Tabi orası ucuz alışmışlar bedavadan biraz pahalı yere sıkıysa dışarıda içsin kalpten gider.
    Misafirhanelerde böyle birinin bile kar ettiğini sanmıyorum. Zamanında dsi kampında kalmıştık bina ile su deposunun arası yüz metre musluğu açıyorsun soğuk su akıp gidiyor 2 dakika sonra sıcak su gelirse depoda sıcak su var gelmezse su bitmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Polis evlerinde polis haric butun godamanlar kalir.
    Herkes kalabiliyor. Polis birisinin size referans vermesi yeterli. Benim bir akrabam polisevine yazı göndermiş mesela onun sayesinde kaldım. Yoksa polislikle falan alakam yok.

Sorun da herkes kalabiliyor olması. Sadece polis, eşi, annesi, babası ve çocukları kalabilmeli.

Diğerleri gitsin otelde mi kalıyor, sokakta mı yatıyor, ne yapıyorsa yapsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bu nedir böyle bu nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Polis ve askerevleri mi tatil yerlerine yapılmış?

Ya pkklısın ya pkklı bu sözünden bunu çıkarıyorum ben.

Hadi öğretmenevi dersin tamam orası zaten çoğunlukla memurların cebinden az para çıksın diye yapılmış bir yer.

Polisevlerinde herkesin kalabilmesinin nedeni polislerin çok sık tayin olmadığından dolayı kullananın az olmasından kaynaklı. Boş kalacağına herkes girebilsin diyerek herkese açık.

Ancak orduevleri farklı, teröristler gider askeri ve ailelerini özellikle hedef alır. Orduevlerini askerler sık sık tayin oldukları için kullanmak zorundalar. Evini hiç bilmediğin bir yere taşıyorsun birde çoluğun çocuğun varsa nerede kalacak bunlar? O hengamede gidip otel bulacaksın birde gidip günlüğü 500 liradan kalacak değiller ya? Zaten orduevleri genelde dolu olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 19 Aralık 2019; 13:46:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bütün kamu kurumlarında bu geçerli. Yanlız indirim yapmıyorlar. Hem polis evinde neden vatandaş kalmasın ben anlamadım ?
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Yok o vanish pkk degil hdp li..

Ne anlatıyorsun be?
    O kadar şey yazdık anladığın 2 kelimesi ondan da saçma sapan bir yere varmışın.

Teröristler asker ailelerini hedef alırmış bak sen şu işe. Kardeş bana orduevlerini anlatma zerre olmayan bilginle dedem albaydı generallere ayrılan masalar hariç subay orduevlerinde her yerde oturduk.
    Bodrum ordu kampı gerçekten teröristlerden korunmak için yapıldı zaten.
    Bilip bilmeden herşeye atlayın anca. Senin o tayin edilen askerin oralarda kalamaz rütbesi düşükse onun haddine değil büyükler yerini önceden ayırtır onada yer yok derler anladın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Yok o vanish pkk degil hdp li..
    Hdpli babandır. Senin siyasal islamcıların iktidarda olmadığı yıllarda ben orduevlerinde gezerdim senin gibiler askeriyenin komutanlarına çukur gazetelerden küfürlü mektuplar gönderirdi. İstiklal marşında ayağa kalkmazdınız.
    Senin gibiler senin gibi ümmetçi, islamcı olmayanlara böyle konuşur anca. Hep mağdur hep ağlak.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Yakın akrabalarımdan biri korgeneral.Olmayan bilgisiyle saçmalayan sensin. Askeriyedeki herkes albay general değil. Subay astsubay kısmı kalıyor o orduevlerinde. Senin yaşın küçük olduğu için basmayabilir tabii kafan, herkesi albay general sanıyorsun heralde...

Bodrum’a tayin olan bir astsubay orada otelde mi kalacak 5 gün dahi olsa otel kaç para tutar onlar için haberin var mı, düşünebiliyor musun onlar için nasıl bir yük olurdu? O hengamede hem görevini yapması gerek hem karısına çocuklarına kalacak yer bulması gerek hem evi toplayıp taşıması gerek...

Ayrıca hiçbir tatil yerinde yalnızca “orduevi” için askeri tesis yapılmaz. Mutlaka önceden eğitim kampı gibi bir tesis veya başka bir yapı vardır sonradan yanına orduevide kurulmuştur veya bir kısmı ayrılmıştır yararlanılsın diye...

Anca laklak kuduruyorsun işte yok amcam albay ben her yeri gezdim blabla diye herkes askeriyede torpilli değil. Yer ayırtma olayı da randevu almak gibi oluyor sen çocuk olduğun için veya çocuk düşünceli olduğun için direkt ben geldim boşaltın dediğini sanıyorsun heralde o akrabanın...

• Uygun konaklama yerleri bizim gibi mecburi yol görevi olanlar için olmazsa olmazlardandır, 58.12₺ konaklama bedeli ile dısarıda ne gibi otellerde kalınabileceğini tahmin edersiniz.

• Önceden polis evlerine ve tatil kamplarına emniyet mensubu dışındakiler giremiyordu ama arkadaşın dediği gibi tanıdık polis aracılığıyla kalınabiliyor. Saçmalık.

• Daha önceden söyleseydin kalırdık beleşe tatil için yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 19 Aralık 2019; 21:9:54 >

Hem cahilsin hem bilgisiz.
    Bir de bana yaşın küçük demişsin ki 35'e geldim. Hayatım türlü orduevlerinde geçti. Bana askeriyede sen hayatında üsteğmen gördün mü diyen saftirik bölüm komutanım gibi bir tipsin.
    Bir kere orduevlerinin subay ve astsubay olarak ayrıldığını bile bilmiyorsun. Astsubay olup subay orduevinde kalamazsın. Akrabalarımız elinde astsubay kartıyla subay orduevinde kalamadı. Bodrum ordu kampı gibi kaymak bir yerde düşük rütbenle nah yer bulursun.

Sen daha orduevi ve lojman ayrımından haberin yok. Askerler bir yere tayin olunca lojman arar ve yer varsa orada kalır yoksa sıra bekler. Askeriyelerdeki misafirhane olayından da haberin yok.
    Biz tuzlada uzman çvş'leri boş asker koğuşunda bile yatırdık. Al sana yatacak yer. Nedense o arkadaşlar zekiymiş ki ailelerini toplayıp gelmemişler.
    Bodruma tayin olan bir rütbeli salak mı ki yeni tayin olduğu bir yere ailesini getirsin? Önce yer arar düzeni kurar öyle getirir. Bunu bile bilmiyorsun.

Eminim korgeneral akraban vardır. Tabi albay yazdık ya altta kalmamak için salla dur. Hiçbir halt bilmeden gelip burada palavra sıkma.

• murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Öteki konuda küsküyü yiyince buraya mı daldın.
    Senin gibilerden birinde bir zeka pırıltısı, bilgili bir insan çıkar mı acaba? Her konuda ayarı yiyip birşey olmamış gibi yine yazarsın suratta kösele gibi. Alayınız aynı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.