Şimdi Ara

Bu Polisevi saçmalığı nedir böyle? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
9.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bencede orduevi polisevi öğretmenevi gibi yerler kapatılıp genelev açılmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ömründe orduevine girmemişler konuşuyor; sizin o ordu evi diye övdüğünüz yerlerde zamanında mehmetçik(!)ler subay karılarına hizmetçilik yapıp azar işitiyorlardı.

Şimdi hizmetli personeller sivile döndü de biraz daha adil yerler olmaya başladı.

Sen görevi terörü bitirmek olan rütbeli askerleri bedavaya beş yıldızlı otel gibi yerde yedirip içirip yatırırken 20 yaşındaki eli silah tutmamış adamın eline piyade tüfeğini verip dağa taşa gönderirsen bu ülkede terör bitmez
    100 liralık er maaşını ailesine göndermeye çalışan nice yiğitler var askerde
  • Hiç bir ev, Öğretmen evi saçmalığı kadar olamaz.

2-3 defa kaldım. Öğretmen de değilim. Kalanlara da sormuştum: neredeyse %95'i öğretmen değildi. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxryum -- 21 Aralık 2019; 12:26:17 >
  • Oda fiyatlarının uygun olduğunu tahmine dayanarak mi yazdın araştırdın mi? 1+0 daire aylık min 1000₺. 1+1 aylık 1800tl. Polis arkadaşlar para biriktirebilmek için polisevi yerine normal eve çıkıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malatyada askerlik yaparken Lojmanlar markete gelip bazı ürünler dışardaki ile aynı fiyatta diye isyan çıkaran siviller olduğunu görevli asker arkadaştan duymuştum. Bazı ürünlerde sıfır vergi anlaşması olmayabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var kardeşim misafirhaneler devam ediyor birçok şehirde.

Askeri personelim ve güncel olarak kullanıyorum.

Orduevi konusunda da üstsubay(binbaşı yarbay albay) ve general kadrosundan yer bulursanız kalırsınız ordu evlerinde %40 a yakın oda üstsubay ve generaller için ayrılıyor.

Bizzat ordu evi memurunun ağzından duydum teğmenim sizi alırsam yarın binbaşı gelirse ben nasıl yer yok diyeceğim dedi.

Adamlar oda ayırıyor yani özellikle harbiye fenerbahçe sıhhiye merkez ordu evi gibi çok popüler ordu evleri

Amaç üst rütbeye yok çekmemek

• Görüyor ve artiriyorum

Ogretmen evlerinde de sadece ogretmenler kalsin.

Ogretmen evleri kismen uygun ve heryerde olduğu için (ogretmene biraz daha indirimli) bir ogretmen kalmak isteyince oda yok diyorlar herhangi bir vatandas gidince ise yer oluveriyor birden.

Sunuda es gecmeyeyim bir yil ordu evinde kalmak nasip oldu. O fiyatlar ne kadar ucuz arkadaş. Milletin cocugunu bedavaya calistirip agzina sicip bu fiyatlar sağlanıyor. O askerlere para verilsin

• Çünkü yogun zamanlarda ogretmene vermek istemiyorlar odalari.

• pcqlock P kullanıcısına yanıt
    Milletin çocuğu Hakkaride - 20 de nöbet tutup üzerine roketle şehit oluyor. Ama ikiside askerliğini yapıyor o zaman kritik bölgede görev yapan er ve erbaşa senin kafanda düşündüğün paranın 2x i verilsin.

Ordu evinin ucuzluğu askeri personel maaşlarından kesinti, döner sermaye(düğün salonu, havuz vs vs), sattığı ürün ve hizmetlerin vergiden muaf olmasıdır

• Yanlışın var kardeş yükümlü askerler 2012 yılından beri operasyonlara katılmıyor sadece doğu da nöbet tutuyorlar.

Operasyona giden en düşük rütbe sözleşmeli er o da maaşını alıyor yani mesleği bu isteyerek bilerek gelen insan

Araştırıp yazarsak daha uygun olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jabba the Butt

Herkes kalabiliyor. Polis birisinin size referans vermesi yeterli. Benim bir akrabam polisevine yazı göndermiş mesela onun sayesinde kaldım. Yoksa polislikle falan alakam yok.

Sorun da herkes kalabiliyor olması. Sadece polis, eşi, annesi, babası ve çocukları kalabilmeli.

Diğerleri gitsin otelde mi kalıyor, sokakta mı yatıyor, ne yapıyorsa yapsın.

Alıntıları Göster
    referansa gerek yok herkes gidip kalabilir. ben çocukken restorana bile sadece polisler girebiliyordu.. halka açtılar gitmeyi bıraktık kalite düştü çünkü

• Polisin ne zaman izni olacakta polisevinde yazın tatil yapacak.

• Eskıden ogretmenevlerı oleydı bızım bı hoca vardı ılkokulda adam ızmırde ev tutmadı aılecek ogretmenevınde kalıyodu sonradan ogretmenevlerı herkese acılınca ucret arttı suan polıs ve orduevlerı kampları vs daha herkese acılmadı ılla bı referans bısey ıstıyo ama yakında polısevlerıde herkese acılır bırtek orduevı acılmaz oda rutbelı askerlerın keyfı bozulmasın dıye
  • HK-416 kullanıcısına yanıt
    Tabi onada verilsin.

Vergi meselesini biliyorum

• öyle herkes kalamaz orda referansın varsa kalırsın.
  • Bildiğim kadarıyla emekli polisler, onların çocukları dışında kalınamıyor. Yani şu şekilde, Polis kartına sahip birisiyle giderseniz tabi ki kalabiliyorsunuz.. Ama onun dışında farklı bir uygulama yapan ya da fazlasıyla esneten polisevi şubeleri var mıdır bilemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D62C81441

Ömründe orduevine girmemişler konuşuyor; sizin o ordu evi diye övdüğünüz yerlerde zamanında mehmetçik(!)ler subay karılarına hizmetçilik yapıp azar işitiyorlardı.

Şimdi hizmetli personeller sivile döndü de biraz daha adil yerler olmaya başladı.

Sen görevi terörü bitirmek olan rütbeli askerleri bedavaya beş yıldızlı otel gibi yerde yedirip içirip yatırırken 20 yaşındaki eli silah tutmamış adamın eline piyade tüfeğini verip dağa taşa gönderirsen bu ülkede terör bitmez
    100 liralık er maaşını ailesine göndermeye çalışan nice yiğitler var askerde
    Peki ya 2012 den önce ?

90 larda terörün en bela olduğu zamanlarda bu ülkenin gençleri 15 ay hain peşinde koştu

Hatta tansu çiller döneminde bir ara tezkereler iptal oldu millet 2 3 ay fazladan askerlik yaptı

• quote:

Orijinalden alıntı: Daia07

orduevi, öğretmenevi, polisevi hepsi, devlet sırtından geçinen leş gibi insanların kaldığı yerlerdir. kapatılmalıdır. bir zahmet gidin normal insanın kaldığı yerlerde kalın.
    bak hiç beyin ile yapılmış bi yoruma benziyormu
    şu forum asosyallerinin çekememezliği varya bitiriyor beni
  • Babam emekli öğretmendi, emekli olara kadar öğretmen evi kesintisi yapıldı. Bu şekilde onbinlerce hatta yüzbinlerce öğretmenden kesinti yapıldı. Yaptıkları en fazla gidip çay içmekti. Kalanların çoğu öğretmen değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 22 Aralık 2019; 5:42:29 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.