Şimdi Ara

bu ne ya ınternet KAGNI gibi ... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
4.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar bela okusakta değişen bir şey yok. Bir şey yapmalı ama ne zaten araplarda aldıya turktelekomu artık hiç bir ümidim yok.
  • TT
  • Yine kablo kopmuş....

http://www.ntv.com.tr/news/361685.asp

TT’nin internet çıkışında sorun
    İtalya’da karasal kablodaki kopma, Türkiye’nin yurt dışı internet bağlantılarında Perşembe günü öğle saatlerinden sonra aksaklık meydana getirdi.

NTV-MSNBC
    Güncelleme: 18:19 TSİ 16 Şubat 2006 Perşembe

İSTANBUL - NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne açıklama yapan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Candan Toros, arızanın giderilmesi için İtalya’daki yetkililerle birlikte çalışıldığını ifade etti. Karasal fiber optik kablodaki kopmanın Türkiye ile aynı kanalı paylaşan İtalya ve Yunanistan’ı da etkilediğini belirten Candan, kabloyu döşeyen şirketin operatörlerinin kopmanın olduğu bölgeye giderek çalışmalara başladığını, sorunun çözüleceğini söyledi.

Türkiye’nin Trakya, Çanakkale Boğazı ve Marmaris üzerinden üç yurt dışı hattı bulunduğunu vurgulayan Candan, sorunun karasal Trakya hattında gerçekleştiğini ve çıkışların diğer hatlara yüklendiğini dile getirdi.

Kablodaki kopma nedeninin tespit etmelerinin çok zor olduğun vurgulayan Candan, kopmanın gerçekleştiği noktanın günboyu süren lokasyon testleri ve işortağı ülkelerle telefon trafiği sonucunda ancak akşam saatlerinde belirlenebildiğini söyledi.

NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne konuşan Candan, “Sorun yurt içinde olsa idi, daha çabuk müdahale ederdik, ancak yurt dışında olunca tespit çalışması uzun sürüyor, kopmanın yerini belirlemeden de açıklama yapamıyoruz” diye konuştu.

ÇAPA ATAN GEMİLER VE TROLCÜLER
    Tabanı uluslararası kablo ağı ile örülmüş olan Akdeniz’de jeolojik yer hareketleri zaman zaman kablo hatlarını koparabiliyor. Bunun yanı sıra demirlemek için çapa taraması yapan gemiler veya trolcü balıkçılar kabloları zedeleyebiliyor.

Trolcülerin internet hatlarına zarar vermesi ve bunun için Türkiye’nin ne yaptığı sorusu ise Candan, “Bu sorun Fransa’nın da başına sıkça geliyor, daha önce seyre çıkan tüm gemilere kablo hatlarının noktaları bildiriliyor ve dikkatli olmaları isteniyor. Ayrıca, Akdeniz’de kabloları tamir edebilecek sadece üç gemi var, Türkiye gibi Fransa da aynı gemilerden yardım istiyor” şeklinde yanıtladı.

• Yaw daha yeni yamadılardı o kabloyu...
  • yanlız anlamadığım Ares ile 30 kbps ile çekmekteyim.ama netten en fazla 1-2 kb ile ve sayfalar da açılmıyo.neden böyle acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seleric

Burda TT un hizmetleriyle ilgili kendi anketi var. oylarınızı verin sayfa çok hızlı açılıyor

http://www.pazarlama.telekom.gov.tr/mus_anket.asp

quote:

Anketimize katıldığınız için teşekkür ederiz.
    Geri Dön Ana Sayfa
    Hizmetlerimize ilişkin istek ve yakınmalarınız için tıklayınız.

Bu arada tabiki sayfa kufurlerden dolayi kapatilmiş : )

• quote:

Orjinalden alıntı: Che Guevara

KabloNet 'e geçmek şart oldu artık!.

kablonet ttnet superoffline ve diğerler aynı omurgaya bağlı
    farketmez
  • öhhh be saat 18:00dan beri msn açmaya çalısıorum hala acılcak teşekkürler telekom bu hız için werdiim paralar haram zıkkım
  • Su yurtdisi baglantilari kablo ile Marmara Denizi'nin altindan geciren akli seveyim ben! Nasil bir muhendissin sen, bu nasil bir projedir, nasil bir sistemdir, aklim ermiyor vallahi. Milyonlarca geminin gectigi denizin altindan sen yuzlerce kilometrelik kablo ile yurtdisina acilirsan olacagi budur iste! Zirt pirt kopar boyle o kablo. Gec uyduya mikrodalga frekanslarina olsun bitsin bu is, bu kadar basit! Ben bile yeni muhendis olmus birisi olarak bunun bu duruma gelecegini tahmin edebilirim, o kablonun orda rahat durmayacagini, stabil olmayacagini! Zamaninda adam akilli yapsaydin uydu sistemini, hem milletten bukadar azar isitmezdin, hem de bu kadar masraf yapmazdin be telekom! Evet bugune kadar o kabloya yaptiklari masrafla kac tane uydu sistemi kurulur kimbilir! Hadi onu gectim, bu sorun kac yildir var ve hala uyduya gecmemekte israr ediyorsun, pes dogrusu!!! Birakin da o sistemi biz kuralim bari ya, yemin ediyorum sizden cok daha guzel kurariz, bunda eminim! AMA BIRAKMIYORSUNUZKİ, TEKELCİLİK HOŞUNUZA GİDİYOR GALİBA!!!

• yeter artık yeter sesimizi duyurmamız lasım bu basında uyuyomu ne yaa bi haber goremedim bn bi tepki oluşmadı gastede tek bi haber yok e bole tepki koyulmassa telekomda istediğini yapar.... Bole bi kabloları bile tamir etmez bizde buralarda bole konuşup hiçbişe yapmayız ahhh ahhh şu internette rekabet günlerini ne zaman görecez acaba....MİLLETİ KAZIKLAYIP KOYUN GİBİ GÖREN TEKEL OLMANIN RAHATLIĞIYLA İSTEDİĞİ UCUZ DANDİK HİZMETİ VERİP BİZLERİ SÖMÜREN TELEKOM SENİN BEN.......

• ulan ben boyle altyapınında telekomunda kufur yasak olmasa yazacam ama bu serefsizleri protesto edelim gerekirse internet icn catısırız bile bu ne ya
  • ISTANBUL-Erenkoy FELC durumda FELC...rezalet tam anlamiyla...

Acgozlu serefsizler, koskoca Turkiye'nin interneti bi kici boklu kabloya mi bagli, bu mudur olay yani???
  • kopan kablo diyorum tt müdürünü öpüyorum
  • adamlar fatura zamanı gelince görevlerini yapıp herkese fatura gönderiyolar ama hizmet sıfırr... fatura ödeme zamanı gelince ödemeleri geciktirmek lazım bunlara ama bu seferde faiz olayı oluyo, hak bunlar gibilere
  • eşşeğin a..na su kaçırdı telekom ha
  • http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/3946944.asp?f=1

9gbps olmuş yurt dışı çıkışları..Hayırlısıyla eski 640k lık günlerimize dönüyoruz...
  • 10 gün evvel, Medtürk'ün Marmara Denizi
    altındaki fiber optik kablolarında meydana gelen
    arızaya ek olarak bugün alternatif olarak
    sağlanan hatlarda da arıza meydana geldi ve
    yurtdışı erişimi 9 GB'e düştü.

Hatırlayacaksınız, Türk Telekom'un yurtdışı hatlarında 10 gün
    önce bir arıza meydana gelmişti. Arıza Türk Telekom'un
    yurtdışı erişimini sağlayan Medtürk şirketinin denizaltı fiber
    optik kablolarında ve Çanakkale Boğazı yakınlarında oluşmuştu.

21.77 GB'lik yurtdışı kapasitesini, 16 GB'e kadar düşüren bu
    arızaya çözüm olarak, Türk Telekom yetkilileri alternatif
    erişim sağlamış ve erişim 18 GB'e çıkmıştı.

İşte bu arıza henüz tam anlamıyla tam anlamıyla çözülmeden,
    bugün yurtdışı hatlarında, yeniden arıza oluştu ve erişim 9
    GB'e düştü. Türk Telekom'dan alınan bilgi, arıza konusunda
    çalışıldığı şeklinde. Açıklamayı okuyucularımızın dikkatlerine
    sunuyoruz;

Türk Telekom’dan açıklama

Türk Telekom’un yurtdışı ınternet bağlantılarını sağlayan
    fiber optik kablo sistemlerinden birisi olan Medtürk
    denizaltı fiber optik kablosunda geçen hafta arıza meydana
    gelmiş, yedek kapasitelerin devreye sokulmasıyla yurtdışı
    internet çıkışlarımızdaki sorun giderilmişti. Sözkonusu
    fiber optik kablonun Çanakkale Boğazı girişinde kopan
    kısmının onarım çalışmaları başlamış ve son aşamasına
    gelinmiştir.

Ayrıca bugün saat 17:00 civarında alternatif fiber optik
    kablo güzergahlarımızdan birinde, türkiye sınırları dışında
    başka bir arıza daha meydana gelmiştir. Bu arızanın da
    onarım çalışmaları başlamakla birlikte 9 gbps’e düşen
    yurtdışı internet bağlantı kapasitemiz ihtiyaç duyulan
    kapasiteyi kısmen karşılamaktadır. Yeni alternatif
    kapasitelerin sağlanması ve arızanın giderilmesi için
    çalışmalarımız yoğun olarak sürmekte olup gelişmelerden
    kamuoyu sürekli olarak bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=14825

• Merak ediyorum o kopmuş kablolarla telekom müdürü ne gibi birşeyler yapabilir?O kablolar ziyan olmamalı arkadaşlar...Biz sağlamken kullanamıyoruz bari kopukken faydalansın adamcağız...
  • vatandaşıyla lanlı lunlu konusan bi "lan"ın basta olduu bi ulkede, maliyesini at hırsızı kılıklı bi adama emanet ettiin bi ulkede, özelleştirme die kıcını yırtan koyunların meeledii bi memlekette, tabanının %99'u antiamerikancı olup yonetimin amerikan yalakası olduu bi memlekette internet bağlantısı için ağıt yakmak mantıksız geliyo bana.
    Not : anlatılan olay,kişi ya da kurumların gercek kişi ve kurumlarla alakası yoktur. tamamıyle kıcımdan salladım.
    Not2 : yersen.
    Kıssadan hisse : her toplum layık olduğu sekilde yonetilir.
  • karizmayı çizdirdin telekom
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.