Şimdi Ara

Bu nasıl bir tüketim değeri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu amerikan ve ingiliz birimlerine kıl oluyorum arkadaş her işleri bi ters dünyadan farklı olacaklar ya... yok mil, yok inç, yok galon...

Aşağıdaki değer 100 km de kaç litreye tekabül ediyor bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

19 city/29 hwy EPA-estimated
    19 city/31 hwy EPA-estimated

• bu rakamın birimini hatırlıyor musunuz.
    Verdiğiniz değerler amerikada ise "Mile Per Gallon" anlamına geliyor,
    yani yaklaşık 3.7 litre benzinle gidilecek yol anlamında..
    bizim ölçülere göre ise şöyle oluyor.
    3.7 litre ile 29 mil giderse
    x litre ile 62 mil(100) km gider
    diyip 7,9 litre / 100 km rakamına ulaşıyoruz...

Edit:
    mil cinsinden hesaplamışım, kilometreye çevirince yukarıdaki gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncrdbl -- 25 Eylül 2011; 12:31:14 >
  • 19 city yani şehir içi değeri sanırsam ne ise... 29 higway otoban yani şehirdışıda 29-31 değerleri var.. siz hangisinden hesapladınız şehir içi mi şehir dışı mı?
  • yukarıdaki mesajımı düzelttim, mil cinsinden hesaplamışım, onu bir de km'ye çevirmek gerekiyordu.
    ben 1. değerin şehirler arasını hesapladım siz aşağıdaki formüle diğer değerleri oturtabilirsiniz.

Aşağıda Y amerikan ölçülerine göre tüketim değeri, bulunan X ise bizim ölçülerde yani 100 km'de kaç litre yaktığı

x= 62*3,7/ Y
  • http://mpg.webix.co.uk/

şöyle bir çevirici var , 19mpg city yazmış , yani şehiriçi 14.9 litre benzin veya mazot demek , 29 highway yani otoban açık yok şehirdışı olarak adlandırılabilecek yolda da 9.7 litre yakıt tüketiyor bahsi geçen araç.

google da "mpg to litre" tarzında bir aramayla bu tarz dönüştürücüleri bulabilirsiniz
  • Hocam bu formülde hata olabilir mi? Çünkü bu değer v6 3.7 lt lik bir aracın değeri şehir içi 7,9 şehir dışı 5,8 lt bana biraz imkansız geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

http://mpg.webix.co.uk/

şöyle bir çevirici var , 19mpg city yazmış , yani şehiriçi 14.9 litre benzin veya mazot demek , 29 highway yani otoban açık yok şehirdışı olarak adlandırılabilecek yolda da 9.7 litre yakıt tüketiyor bahsi geçen araç.

google da "mpg to litre" tarzında bir aramayla bu tarz dönüştürücüleri bulabilirsiniz

Evet bu değerler olabilir mantıklı geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Bilgisayarın Değeri Nedir ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda 3.7 litre almış bi galonu arkadaş o yüzden yanlış çıkmış , bir galon 4.5 litreye denk oluyor

1mil = 1.6km den , 30,4km (19mil) yolu 4.5 litre benzinle gidiyormuş bahsi geçen araç ,

4.5 lt / 30.4km
    x lt /100km

hesabından

450=30.4x lt

tamı tamına 14.8 litre falan çıkar , küsüratları hesaplamadığımız için 14.5 ile 15.0 litre arasında şehiriçi tüketimi vardır bu aracın
  • benim formülde mantıksal bir hata yok
    tek bir hata var, ben 1 galon olarak 3.7 litreyi almıştım, yukarıdaki sayfa bir galon olarak 4.5 litreyi alıyor.. :)

bu durumda formül şöyle oluyor
    x = 62 * 4,5 / y

x= 62*4,5 / 29 = 9,62 yapıyor

tabi formülle ne uğraşacağız, yukarıdaki site ondalık bazda çok daha hassas rakamlar kullanıyor, oradan bakmak en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

benim formülde mantıksal bir hata yok
    tek bir hata var, ben 1 galon olarak 3.7 litreyi almıştım, yukarıdaki sayfa bir galon olarak 4.5 litreyi alıyor.. :)

bu durumda formül şöyle oluyor
    x = 62 * 4,5 / y

x= 62*4,5 / 29 = 9,62 yapıyor

tabi formülle ne uğraşacağız, yukarıdaki site ondalık bazda çok daha hassas rakamlar kullanıyor, oradan bakmak en iyisi

Cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkürler ederim. Emeğinize sağlık...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.